הכיור במטבח של כל אחד מאיתנו מהווה את מרכז המטבח עם שימוש יומיומי לשטיפת כלים או ירקות ופירות, בעת הבישול ובעצם כמעט בכל גיחה שלנו למטבח. בגלל השימוש התכוף הכיור צובר לכלוך, כתמים ובקטריות במהירות בטיפול לא מספק וניקיון לא נכון.
אך יש חלק אחד בכיור המטבח שכולנו נוטים להתעלם ממנו למרות השימוש התכוף בו, הברזים. ברז המטבח צובר לאורך זמן כתמי מים, עובש, אבנית, שומן ועוד שפע לכלוכים שמשפיעים דרמטית על ההיגיינה של אזור הכיור. מאחר והברז בא לעיתים קרובות במגע עם מזון, ניקיון האזור קריטי בכדי למנוע זיהומים ומחלות.
עוד טעימה: הכיור במטבח שוב מסריח? כך תעלימו ריחות רעים מהכיור במהירות וגם איך לנקות את הכיור במטבח במהירות וביעילות
איך לנקות ברז מטבח בקלות
את ניקיון הברז במטבח שלכם התחילו בניגוב פשוט של כל חלקיו עם מטלית מיקרופייבר שהושרתה במים וסבון. במקרה של כתמים קלים בלבד ללא הצטברות אבנית משמעותית תוכלו להסתפק בהשריה של מטלית רכה בתערובת עם כמויות שוות של חומץ ומים חמימים ושפשוף עדין של הברזים.
אם הצטבר לכלוך בראש הברז ממנו יוצאת זרימת המים, טבלו מברשת רכה בתמיסה שהכנתם ושפשפו היטב. לאחר כמה דקות שטפו במים את כל הברז, תנו למים חמימים לזרום במשך 2-3 דקות ונגבו היטב במטלית יבשה.
כל מדריכי הניקיון והטיפים הכי שווים באינסטגרם של לזלול
אם הכתמים לא ירדו או שהברז שלכם מלוכלך ועמוס אבנית במיוחד, תוכלו לנקות אותו בעזרת חומץ, מברשת רכה, שקית סנדוויצ'ים וגומייה עבה.
1. מלאו שקית ניילון לסנדוויצ'ים בכמות שווה של חומץ ומים עד למחציתה או מספיק בכדי לכסות את הברז.
2. כסו את הברז עם השקית והדקו אותה בעזרת גומייה עבה וחזקה.
3. השאירו את השקית עם החומץ על הברז לחצי שעה עד שעה או למשך הלילה במקרים של כתמים קשים במיוחד.
4. הסירו את השקית ושפשפו את ראש הברז עם המברשת בכדי להסיר לכלוך שנתקע.
5. תנו למים חמימים לזרום במשך 2-3 דקות בכדי לוודא שכל החומץ הוסר כראוי
6. נגבו את כל חלקי הברז היטב עם מטלית שהושרתה במים חמימים וייבשו היטב עם מטלית נקייה.
יש לכם שיטה מנצחת משלכם לניקוי ברזי מטבח? שתפו אותנו בתגובות.
רוצים לזלול עוד? עקבו אחרינו באינסטגרם.