לזלול - מגזין שבא לאכול
איך להכין עוגת פנקייק
קרדיט תמונה – מערכת לזלול

מתפנקים בבית: איך להכין עוגת פנקייק מושחתת עם הילדים

למה להסתפק בפנקייקים רגילים אם אפשר להכין עם הילדים עוגת פנקייק מפוארת, מושחתת ומפנקת במיוחד? כך תכינו עוגת פנקייקים בקלות בבית
שיתוף

תוכן עניינים

תקופות מורכבות מצריכות קינוחים מושחתים ומפנקים במיוחד. הזמן הרב שרבים מאתנו נאלצים לבלות בבית בימים אלו הוא גם הזדמנות להפוך ליצירתיים וליצור יחד עם הילדים קינוחים לא שגרתיים.

בפוסט הבא נדריך אתכם איך להכין בעצמכם או עם הילדים עוגת פנקייק מושחתת וגבוהה, עמוסה בקרמים ותוספות לפי בחירתכם.

עוד טעימה: מתכון לפנקייק נטול גלוטן כמו הדבר האמיתי

מתכון לעוגת פנקייק

רכיבים בסיסיים

  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • חצי כפית מלח
  • 2 ביצים גדולות
  • 1.5 כוסות חלב
  • רבע כוס חמאה מומסת

תוספות

  • סירופ מייפל או דבש
  • פירות טריים
  • קצפת או יוגורט
  • שוקולד צ'יפס או אבקת קקאו
  • אגוזים או גרנולה

הוראות הכנה

עוגת פנקייק היא קלה להכנה בדיוק כמו פנקייקים רגילים עם כמה צעדים נוספים שיהפכו אותם לעוגה מפוארת ומפתה.

הכנת הבלילה

  • ערבבו קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח בקערה גדולה
  • בקערה נפרדת ערבבו את הביצים עם החלב והחמאה המומסת.
  • אחדו בין הרכיבים היבשים לרטובים וערבבו היטב עד איחוד. הימנעו מערבוב יתר – כמה גושים בבלילה זה בסדר.
  • הניחו לבלילה לנוח מספר דקות בטמפרטורת החדר.

טיגון הפנקייקים

  • חממו מחבת נון-סטיק בקוטר 20-25 ס"מ על אש בינונית והוסיפו מעט חמאה.
  • הוסיפו כחצי כוס בלילה למחבת החמה וטגנו עד שבועות מתחילות להופיע על פני השטח של הפנקייק, כ-2-3 דקות.
  • הפכו בעזרת מרית וטגנו את הצד השני עד שהפנקייק מזהיב היטב, כ-1-2 דקות נוספות.
  • המשיכו עם שאר הבלילה תוך שימון המחבת בין לבין. הקפידו על גודל אחיד של פנקייקים.

יצירת שכבות

  • הניחו לכל הפנקייקים להתקרר לטמפרטורת החדר בטרם תתחילו בהרכבה.
  • התחילו עם פנקייק אחד בתור הבסיס. מרחו עליו שכבה של המילוי המועדף עליכם, אם זו קצפת, יוגורט, פירות או שוקולד.
  • הניחו מעל פנקייק נוסף ולחצו קלות. המשיכו עם מריחת שכבת מילוי ועם שאר הפנקייקים עד שתשתמשו בכולם.

קישוט העוגה

לאחר שהרכבתם את עוגת הפנקייקים, הגיע הזמן לקצת יצירתיות. זלפו מעל העוגה סירופ, פזרו פירות, אגוזים או סוכריות. הוסיפו אבקת סוכר או אבקת קקאו או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.

לבסוף, בעזרת סכין חדה, חתכו את עוגת הפנקייק בדיוק כמו שחותכים עוגה רגילה. הגישו עם תוספות נוספות בצד או סירופ מייפל.

מתכון לעוגת פנקייק מושחתת
מתכון לעוגת פנקייק מושחתת

שדרוגים וגיוונים

היופי בקינוח כמו עוגת פנקייק נמצא ביכולת לגוון עם שלל תוספות וגרסאות בהתאם לטעמכם ודרישות תזונתיות שונות.

פנקייקים בטעמים: הוסיפו אבקת קקאו לבלילה בכדי להעניק לעוגה טעם שוקולדי עמוק. הוסיפו תמצית וניל איכותית לבלילה בכדי להעניק ארומה מתקתקה וטעמים עמוקים יותר.

מילוי פירות: חתכו פרוסות דקות של תותים, בננות או אוכמניות והניחו בשכבות בין הפנקייקים בכדי להפוך את העוגה למרעננת במיוחד.

עוגת פנקייק טבעונית: החליפו את החלב במתכון בחלב שקדים או סויה והשתמשו בתחליף ביצה (כף זרעי פשתן עם 2.5 כפות מים).

עוגת פנקייק ללא גלוטן: במקום קמח רגיל, השתמשו בקמח ללא גלוטן או קמח שקדים. וודאו שאבקת האפייה שלכם גם היא ללא גלוטן.

טוויסט מלוח: מי שמעדיף גרסא מלוחה במקום המתוקה הקלאסית, יוכל להוסיף שכבות של גבינות, נקניקים או ירקות ולהוסיף מעל ביצת עין מטוגנת לארוחת בוקר מושחתת במיוחד.

עוד טעימה: מתכון לסוכריות על מקל ביתיות שכיף להכין

טעויות נפוצות

אמנם הכנה של עוגת פנקייק היא קלה במיוחד ויכולה להוות פעילות מהנה עם הילדים, ישנן כמה טעויות נפוצות שעדיף להימנע מהן בכדי לוודא שתקבלו עוגה מושלמת ומושחתת במיוחד.

הימנעו מערבוב יתר של הבלילה שעלול להוביל לפנקייקים דחוסים ולא אווריריים. ערבבו רק עד איחוד המרכיבים, גם אם נשארים מעט גושים, בכדי לקבל פנקייקים רכים ואווריריים במיוחד.

וודאו שהמחבת חמה מספיק כשאתם מוסיפים את הבלילה. תוכלו לבדוק בעזרת התזה של מספר טיפות מים או הוספה של חמאה. אם טיפות המים רוקדות במחבת ומתאדות בתוך שניות ואם החמאה נמסה במהירות מבלי להישרף, המחבת מוכנה לבלילה.

הקפידו לתת לבלילה לנוח בטמפרטורת החדר למספר דקות בטרם תוסיפו אותה למחבת. בצורה זו הרכיבים יתאחדו היטב ואבקת האפייה תתחיל לפעול וכך תקבלו פנקייקים אווריריים ורכים יותר.

שאלות ותשובות

איך לאחסן עוגת פנקייק?

שמרו את עוגת הפנקייק המוכנה במקרר בתוך קופסא אטומה עד ליומיים. ניתן גם להקפיא פרוסות עוגה ולהפשיר מאוחר יותר.

אפשר לחמם מחדש עוגת פנקייק?

כן. חממו פרוסת עוגת פנקייק למשך 30 שניות במיקרוגל או למשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. שימו לב שחימום עלול להתאים פחות בהתאם למילוי ולשכבות השונות שהוספתם לעוגה.

למה הפנקייקים שלי לא תופחים?

פנקייקים עלולים שלא לתפוח כראוי אם אתם מערבבים את הבלילה יתר על המידה, משתמשים באבקת אפייה שפג תוקפה או ברכיבים לא טריים או מוסיפים את הבלילה למחבת לא חמה מספיק.

כמה שכבות אמורות להיות בעוגת פנקייקים?

בעוד כמות הפנקייקים שישמשו אתכם לעוגה תלויה בעיקר בכם, מומלץ להשתמש בכ-7-10 פנקייקים לפחות על מנת להעניק לעוגה מראה גבוה ומרשים.

יש לכם טיפים משלכם לעוגת פנקייק מושלמת או רעיונות לתוספות ושדרוגים שיהפכו את העוגה למפוארת במיוחד? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

סיפורים קשורים לעוגות ופנקייק וקצפת

כתבות בשבילך

חבל לפספס