חג החנוכה הגיע ואתו ריחות טיגון בכל פינה. מי שרוצה לגוון ולהכין סופגניות מעט שונות מהקלאסיות, פונה לעיתים רבות לספינג’ המרוקאי האהוב והמתוק עם המעטה הקריספי והפנים הרך והאוורירי. כאן תמצאו גם מתכון למופלטה מרוקאית אותנטית.
איך מכינים ספינג’ – צעד אחר צעד
המאפה המטוגן הפשוט שעשוי לרוב מתערובת של קמח, שמרים ומים חצה מזמן את גבולות המימונה ומככב על שולחנות של רבים בכל מאורע חגיגי, מראש השנה ועד חנוכה. יש מי שמגישים אותו כמו שהוא חם, מפזרים אבקת סוכר או דבש מעל או מוזגים סירופ סוכר סמיך.
עוד טעימה: איך לחמם סופגניה מאתמול?
מתכון לספינג’ מרוקאי
מרכיבים
ל-15-20 יחידות
- חצי קילו קמח (כ-3.5 כוסות)
- 2 כפיות שמרים יבשים
- כפית מלח
- רבע כוס סוכר
- 1 ורבע כוסות מים
- שמן לטיגון
- אבקת סוכר (לא חובה)
הוראות הכנה
- ערבבו את השמרים עם מעט סוכר ומים חמים והניחו בצד עד שמופיעות בועות על פני השטח
- בקערה נפרדת ערבבו את הקמח, המלח ושארית הסוכר וצרו גומה באמצע.
- מזגו את תערובת השמרים לגומה שיצרתם עם שארית המים החמים וערבבו היטב עם הידיים בכדי ליצור בצק דביק.
- העבירו את הבצק למשטח מקומח קלות והתחילו ללוש במשך 5-10 דקות עד קבלת בצק חלק ואלסטי. הבצק צריך להיות רך אבל לא דביק מדי.
- הניחו את הבצק בקערה משומנת וכסו עם מטלית נקייה. תנו לבצק לתפוח באזור חם במטבח למשך שעה-שעתיים או עד שהבצק מכפיל את גודלו.
- לאחר התפיחה חממו שמן בסיר לטמפרטורה של 175 מעלות. אם אין לכם מדחום זרקו פיסת בצק, הבצק אמור לבעבע בשמן ולצוף אבל לא להשחים מהר מדי.
- שמנו את הידיים או הרטיבו במים והוציאו בעדינות אוויר מהבצק וצבטו פיסות בגודל שזיף (כ-50-60 גרם).
- עצבו את הבצק לכדור חלק ואז צרו טבעת על ידי יצירת חור באמצע הכדור ומתיחה עדינה לצדדים. החור צריך להיות בגודל של שקל לערך בכדי לוודא שהוא לא ייסגר בזמן הטיגון.
- הכניסו את הספינג’ לשמן החם וטגנו 2-3 בכל צד עד שהוא מזהיב היטב. ניתן גם להכין מראש ולהניח את הספינג’ים המעוצבים על תבנית עם נייר אפייה עם מספיק מרווח בכדי למנוע הידבקות. כסו במטלית נקייה או מגבת ושמרו בטמפרטורת החדר בכדי למנוע התייבשות.
- העבירו לצלחת עם מגבת נייר לספיגת השמן. הגישו חם עם אבקת סוכר, דבש או תוספות אחרות לבחירתכם
.
עוד טעימה: כמה קלוריות יש בסופגניה?
תוספות וגיוונים
לאחר שטיגנתם ספינג’ מושלם, הגיע הזמן לגוון ולתת ליצירתיות שלכם לפרוח. מעבר לאבקת סוכר או דבש, תוכלו להכין סירופ סוכר פשוט ולטבול את הספינג’, לפזר אגוזים קצוצים או שומשום מעל ואפילו למלא בממרחים אהובים כטוויסט מקורי.
ניתן להוסיף טעמים גם לבצק עצמו, מתמצית וניל, גרידת לימון, קינמון ואפילו הל. מומלץ גם לשחק עם הגדלים של הספינג’. נסו להכין מיני ספינג’ בגודל ביס שמתאפיינים בפריכות יתר.
יש לכם טיפ מנצח לספינג’ המושלם? תוספת מפתיעה שמשדרגת? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.