מתכון למימונה: איך להכין מופלטה מרוקאית אותנטית

פסח מסתיים והמימונה עוד רגע כאן עם שלל ממתקים, עוגיות, מאפים ומופלטות חגיגיות. כך תכינו מופלטה מרוקאית אותנטית בבית בדיוק לפי הספר.
מתכון: איך להכין מופלטה מרוקאית
מתכון: איך להכין מופלטה מרוקאית

מימונה 2023 עוד רגע כאן וההכנות לחגיגות הכי שמחות של השנה כבר בעיצומן. מבין כל מאכלי החג בולטת כמובן המופלטה המרוקאית שלא ניתן לחגוג מימונה כהלכתה בלעדיה.

אז רגע לאחר שפסח יסתיים זה בדיוק הזמן להפשיל שרוולים, לשמן היטב את הידיים ולטגן מופלטות דקיקות ומפנקות כיד המלך. בין אם אתם מארחים מימונה או סתם רוצים ליהנות מפעילות כיפית עם הילדים, המתכון הבא למופלטה יסגור לכם את הפינה המתוקה של החג.

עוד טעימה: איך מכינים פנקייק כשר לפסח וגם – איך להכין חזרת ביתית חריפה אש

איך להכין מופלטה מרוקאית לפי הספר

לפני שמתחילים חשוב להקפיד על כמה כללים פשוטים שיבטיחו לכם מופלטה דקיקה, חמה ומתוקה כמו במרוקו.

  • הקפידו לתת לבצק לנוח בין כל שלב בכדי לאפשר לשמרים לעבוד ולגלוטן לנוח. אם הבצק לא ינוח מספיק זמן, הוא יהפוך לדחוס וקשה.
  • טגנו כל מופלטה כדקה-שתיים בכדי להבטיח מופלטה דקיקה ברמת עשייה נכונה.
  • הקפידו לכסות את המופלטות המוכנות בכדי לשמור על טריותן ועל החום.
  • נשארו מופלטות? עטפו אותן במגבת נקייה בתוך קופסא אטומה ושמרו עד 3 ימים בטמפרטורת החדר.

מתכון למופלטה מרוקאית אותנטית

לכ-15-20 מופלטות

מצרכים:

חצי קילו קמח לבן
חצי כף שמרים יבשים
כף סוכר
חצי כפית מלח
1.5 כוסות מים

חמאה ודבש להגשה

הוראות הכנה:

1. מוסיפים את כל מרכיבי הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד איחוד וקבלת בצק רך, ניתן גם ללוש ביד למי שמעדיף.
2. משמנים את החלק העליון של הבצק, מכסים עם מגבת ונותנים לנוח כרבע שעה.
3. יוצרים כדורים קטנים בעזרת הידיים ומניחים בקערה או תבנית מלאה בשמן בגובה 3 ס"מ, ממתינים עוד 20 דקות.
4. מחממים מחבת טפלון גדולה עם מעט שמן על אש בינונית-גבוהה, לוקחים כדור ומשטחים על קרש משומן לעלה דקיק
5. מטגנים את המופלטה הראשונה כחצי דקה או עד להזהבה, הופכים ומניחים מעל עלה מופלטה נוסף.
6. הופכים את 2 המופלטות יחד ומטגנים עוד 2 דקות, מוסיפים מופלטה נוספת וחוזר חלילה עד שמתקבלת ערמת של כמה מופלטות במחבת.
7. מוציאים לצלחת הגשה ומכסים, ממשיכים לטגן את שאר המופלטות.
8. מגישים מיד חם עם המון חמאה ודבש או כל ממרח אחר שאוהבים.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
3 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
יום העצמאות האמריקאי 2023 במסעדות ובברים
הזלילה הגדולה: יום העצמאות האמריקאי 2023 במסעדות ובברים
חדשות האוכל
מארז גלידה כשרה לפסח של וניליה למען כדור הארץ
מתנה לסביבה: וניליה משיקה מארז גלידה כשרה לפסח
חדש על המדף
פורים 2023: אוזני המן מומלצות בקונדיטוריות
פורים 2023: 8 אוזני המן מפתיעות בקונדיטוריות ובמאפיות
חדשות האוכל
פסטיבל השוקולד של נוף הגליל - סוכות 2022
סוכות 2022: פסטיבל השוקולד של נוף הגליל חוזר בגדול
אירועים קולינריים
טרנדים קולינריים טריים
המבורגר עם גבינה ולחמניית שום שחור
הולשטיין בורגר: לנצח את התחרות באבן גבירול, בלי להרים את הקול
חדשות האוכל
הסניף המקורי בשוק הכרמל נסגר. עכשיו הולשטיין בורגר נלחמים באזור רווי קציצות עם סוד אחד: בשר איכותי מהקצב. האם זה מספיק? יצאנו לזלול >>
נוטלה צמחית ללא חלב ופרוסת לחם עם נוטלה על השיש במטבח
עף על המדף: נוטלה בלי חלב, דג בלי דגים ועוגיות מזרחיות בחצי מחיר
חדש על המדף
מה חשבנו על הנוטלה החדשה? וגם - הדג של טבעול, העוגיות המזרחיות של אחוה, השטוחים של אסם ופיתה חלבון של אנג'ל. כל מה שחדש וטעים על המדף >>> >>
רוזלך קרם מרשמלו, שוקולד מריר, פירורי בייגל מלוח ופתיבר, רוטב שוקולד מריר ומיני מרשמלו חרוך
חג הרוזלך 2025: סמורס, סינבון או סיריאל מילק? יש לנו מנצח ברור
חדשות האוכל
רשת לנדוור משיקה 3 רוזלך חדשים לזמן מוגבל: סמורס, סינבון וסיריאל מילק. זללנו את כולם. אחד הוא גאונות, אחד הוא פספוס, ואחד... ובכן, תקראו >>> >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
פריך וזהוב: איך לטגן עור של דג לקריספיות מושלמת
טיפים למטבח
אמנות בחירת העגבנייה – הטיפים שכדאי להכיר
טיפים למטבח
5 טעויות בהכנת פנקייק שכולם עושים ואיך להימנע מהן
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל