מתכון למימונה: איך להכין מופלטה מרוקאית אותנטית

פסח מסתיים והמימונה עוד רגע כאן עם שלל ממתקים, עוגיות, מאפים ומופלטות חגיגיות. כך תכינו מופלטה מרוקאית אותנטית בבית בדיוק לפי הספר
מתכון: איך להכין מופלטה מרוקאית
מתכון: איך להכין מופלטה מרוקאית
שיתוף

מימונה 2023 עוד רגע כאן וההכנות לחגיגות הכי שמחות של השנה כבר בעיצומן. מבין כל מאכלי החג בולטת כמובן המופלטה המרוקאית שלא ניתן לחגוג מימונה כהלכתה בלעדיה.

אז רגע לאחר שפסח יסתיים זה בדיוק הזמן להפשיל שרוולים, לשמן היטב את הידיים ולטגן מופלטות דקיקות ומפנקות כיד המלך. בין אם אתם מארחים מימונה או סתם רוצים ליהנות מפעילות כיפית עם הילדים, המתכון הבא למופלטה יסגור לכם את הפינה המתוקה של החג.

עוד טעימה: איך מכינים פנקייק כשר לפסח וגם – איך להכין חזרת ביתית חריפה אש

איך להכין מופלטה מרוקאית לפי הספר

לפני שמתחילים חשוב להקפיד על כמה כללים פשוטים שיבטיחו לכם מופלטה דקיקה, חמה ומתוקה כמו במרוקו.

  • הקפידו לתת לבצק לנוח בין כל שלב בכדי לאפשר לשמרים לעבוד ולגלוטן לנוח. אם הבצק לא ינוח מספיק זמן, הוא יהפוך לדחוס וקשה.
  • טגנו כל מופלטה כדקה-שתיים בכדי להבטיח מופלטה דקיקה ברמת עשייה נכונה.
  • הקפידו לכסות את המופלטות המוכנות בכדי לשמור על טריותן ועל החום.
  • נשארו מופלטות? עטפו אותן במגבת נקייה בתוך קופסא אטומה ושמרו עד 3 ימים בטמפרטורת החדר.

מתכון למופלטה מרוקאית אותנטית

לכ-15-20 מופלטות

מצרכים:

חצי קילו קמח לבן
חצי כף שמרים יבשים
כף סוכר
חצי כפית מלח
1.5 כוסות מים

חמאה ודבש להגשה

הוראות הכנה:

1. מוסיפים את כל מרכיבי הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד איחוד וקבלת בצק רך, ניתן גם ללוש ביד למי שמעדיף.
2. משמנים את החלק העליון של הבצק, מכסים עם מגבת ונותנים לנוח כרבע שעה.
3. יוצרים כדורים קטנים בעזרת הידיים ומניחים בקערה או תבנית מלאה בשמן בגובה 3 ס"מ, ממתינים עוד 20 דקות.
4. מחממים מחבת טפלון גדולה עם מעט שמן על אש בינונית-גבוהה, לוקחים כדור ומשטחים על קרש משומן לעלה דקיק
5. מטגנים את המופלטה הראשונה כחצי דקה או עד להזהבה, הופכים ומניחים מעל עלה מופלטה נוסף.
6. הופכים את 2 המופלטות יחד ומטגנים עוד 2 דקות, מוסיפים מופלטה נוספת וחוזר חלילה עד שמתקבלת ערמת של כמה מופלטות במחבת.
7. מוציאים לצלחת הגשה ומכסים, ממשיכים לטגן את שאר המופלטות.
8. מגישים מיד חם עם המון חמאה ודבש או כל ממרח אחר שאוהבים.

צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת