מתכון למימונה: איך להכין מופלטה מרוקאית אותנטית

פסח מסתיים והמימונה עוד רגע כאן עם שלל ממתקים, עוגיות, מאפים ומופלטות חגיגיות. כך תכינו מופלטה מרוקאית אותנטית בבית בדיוק לפי הספר.
מתכון: איך להכין מופלטה מרוקאית
מתכון: איך להכין מופלטה מרוקאית

מימונה 2023 עוד רגע כאן וההכנות לחגיגות הכי שמחות של השנה כבר בעיצומן. מבין כל מאכלי החג בולטת כמובן המופלטה המרוקאית שלא ניתן לחגוג מימונה כהלכתה בלעדיה.

אז רגע לאחר שפסח יסתיים זה בדיוק הזמן להפשיל שרוולים, לשמן היטב את הידיים ולטגן מופלטות דקיקות ומפנקות כיד המלך. בין אם אתם מארחים מימונה או סתם רוצים ליהנות מפעילות כיפית עם הילדים, המתכון הבא למופלטה יסגור לכם את הפינה המתוקה של החג.

עוד טעימה: איך מכינים פנקייק כשר לפסח וגם – איך להכין חזרת ביתית חריפה אש

איך להכין מופלטה מרוקאית לפי הספר

לפני שמתחילים חשוב להקפיד על כמה כללים פשוטים שיבטיחו לכם מופלטה דקיקה, חמה ומתוקה כמו במרוקו.

  • הקפידו לתת לבצק לנוח בין כל שלב בכדי לאפשר לשמרים לעבוד ולגלוטן לנוח. אם הבצק לא ינוח מספיק זמן, הוא יהפוך לדחוס וקשה.
  • טגנו כל מופלטה כדקה-שתיים בכדי להבטיח מופלטה דקיקה ברמת עשייה נכונה.
  • הקפידו לכסות את המופלטות המוכנות בכדי לשמור על טריותן ועל החום.
  • נשארו מופלטות? עטפו אותן במגבת נקייה בתוך קופסא אטומה ושמרו עד 3 ימים בטמפרטורת החדר.

מתכון למופלטה מרוקאית אותנטית

לכ-15-20 מופלטות

מצרכים:

חצי קילו קמח לבן
חצי כף שמרים יבשים
כף סוכר
חצי כפית מלח
1.5 כוסות מים

חמאה ודבש להגשה

הוראות הכנה:

1. מוסיפים את כל מרכיבי הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים עד איחוד וקבלת בצק רך, ניתן גם ללוש ביד למי שמעדיף.
2. משמנים את החלק העליון של הבצק, מכסים עם מגבת ונותנים לנוח כרבע שעה.
3. יוצרים כדורים קטנים בעזרת הידיים ומניחים בקערה או תבנית מלאה בשמן בגובה 3 ס"מ, ממתינים עוד 20 דקות.
4. מחממים מחבת טפלון גדולה עם מעט שמן על אש בינונית-גבוהה, לוקחים כדור ומשטחים על קרש משומן לעלה דקיק
5. מטגנים את המופלטה הראשונה כחצי דקה או עד להזהבה, הופכים ומניחים מעל עלה מופלטה נוסף.
6. הופכים את 2 המופלטות יחד ומטגנים עוד 2 דקות, מוסיפים מופלטה נוספת וחוזר חלילה עד שמתקבלת ערמת של כמה מופלטות במחבת.
7. מוציאים לצלחת הגשה ומכסים, ממשיכים לטגן את שאר המופלטות.
8. מגישים מיד חם עם המון חמאה ודבש או כל ממרח אחר שאוהבים.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
3 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
חג שבועות 2022 בקונדיטוריית ביסקוטי
שבועות 2022: קונדיטוריית ביסקוטי משיקה קולקציה מנצחת
חדשות האוכל
קולקציית מרכז שולחן של מרינדו לראש השנה
קולקציית הבשר של מרינדו לחג: הבשלנים הגדולים אצלכם במטבח
חדש על המדף
תפריט סוכות 2023 במלון ענבל
סוכות 2023: תפריט החג של מלון ענבל בסוכה המעוצבת במזרח התיכון
חדשות האוכל
חיתוך וקילוף רימון
המדריך לחגי תשרי: איך לבחור ואיך לקלף רימון
טיפים למטבח
טרנדים קולינריים טריים
גלידת נטפליקס אנד צ'יל 2 של בן אנד ג'ריס
עף על המדף: החטיפים, הגלידות והשוקולדים החדשים שאתם צריכים להכיר
חדש על המדף
הקאמבק של טוב טעם, סיקוול לבן & ג'ריס וביסלי חדש. סקירת כל החטיפים והמתוקים החדשים על המדף, ומה חשבנו על כל אחד >>
יינות ארטיזנל Creation מבית יקב תבור
מ-45 ועד 370 ש"ח: בקבוקי יין ישראליים שישדרגו לכם את ארוחת החג
חדשות האוכל
מבולבלים מול מדף היינות? אספנו את כל היינות הישראליים המומלצים לחגים. מיינות בוטיק פורצי דרך ועד לבחירות שוות לכל כיס, הגיע הזמן למזוג נכון >>
קולקציית עוגות לראש השנה 2025 של ביסקוטי
על הדבש ועל הטיקטוק: מה מכינים לכם בביסקוטי לראש השנה 2025?
חדשות האוכל
מתלבטים איזו עוגה להביא לראש השנה? טעמנו את קולקציית החג של ביסקוטי ובחרנו את המנצחת. וגם: כל הפרטים על טרנד ההאני באטר טוסט שהגיע לארץ >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
עסיסי עם וויטמין C: איך לקלף קיווי בקלות ולשמור על טריותו
טיפים למטבח
זה המרכיב הפשוט שישדרג לכם את המקושקשת בבוקר
טיפים למטבח
אתם לא לבד: זו הסיבה שהציפוי תמיד נופל מהשניצל שלכם
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל