לזלול - מגזין שבא לאכול
איך לחמם סופגניות מאתמול
קרדיט תמונה – מערכת לזלול

כמו חדשות: זו הדרך הנכונה לחמם סופגניות מאתמול

נשארו לכם סופגניות מאתמול ואתם לא בטוחים איך לחמם אותן מחדש? זו הדרך לחמם סופגניות מחדש ולשמור עליהן פריכות מבחוץ ורכות מבפנים
שיתוף

תוכן עניינים

אין כמו לנגוס בסופגנייה חמה ומפתה שיצאה הרגע מהשמן הרותח אך לעיתים רבות הסופגניות שטיגנו או אפינו נשארות אתנו לכמה ימים נוספים ומתחילות להתייבש ולהפוך לאטרקטיביות הרבה פחות.

כמו מאפים מטוגנים רבים, סופגניות יכולות להפוך למאתגרות במיוחד לחימום מחדש ולאבד את המרקם הייחודי במהירות, להתייבש ולהפוך לדחוסות כשהן מתקררות. וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על המילוי של הסופגנייה, שעלול לאבד ממרקמו וטעמיו.

חימום נכון של סופגניות יבטיח שתקבלו איזון עדין בין המעטה הפריך והפנים הרך ומילוי חם ומענג שלא מתחמם יתר על המידה. במדריך הבא נחשוף את הדרך לחמם סופגניות מחדש בשיטות שונות בכדי לשמור על כל מה שהופך את הסופגניה לסופגניה גם ביום שאחרי – חמה, רכה ומתוקה.

עוד טעימה: כמה קלוריות יש בסופגניה?

איך לחמם סופגניות

חימום סופגניות בתנור

  1. חממו תנור ל-180 מעלות.
  2. הניחו את הסופגניות על תבנית עם נייר אפייה מבלי לצופף אותן.
  3. חממו למשך 4-5 דקות. אם מדובר בסופגניות גדולות במיוחד או עם מילוי דחוס יותר, הוסיפו דקת חימום נוספת.

התנור מאפשר פיזור חום אחיד ומחמם בעדינות את הסופגנייה. חום התנור מחזיר לסופגנייה את המרקם המקורי מבלי להפוך אותה לפריכה מדי או יבשה. אם הסופגנייה יבשה במיוחד, ניתן לכסות את התבנית עם נייר אלומיניום ל-2-3 הדקות הראשונות.

עוד טעימה: זו הדרך הנכונה להכין לביבות תפוחי אדמה בנינג'ה גריל

חימום סופגניות במיקרוגל

  1. הניחו את הסופגנייה בצלחת מתאימה לשימוש במיקרוגל
  2. חממו למשך 10-15 שניות והוסיפו כמה שניות אם יש צורך. שימו לב לא להגזים בכדי לא לגרום למילוי לרתוח.

חימום במיקרוגל מציע פתרון מהיר ונוח לחימום סופגניות ואידאלי למי שקצר בזמן אך לא ישיג את המרקם המקורי המדויק כמו בחימום בתנור. למניעת התייבשות ניתן להניח כוס מים במיקרוגל לצד הסופגנייה בזמן החימום.

עוד טעימה: איך לחמם לביבות מאתמול בקלות ובמהירות

חימום סופגניות במחבת

  1. חממו מחבת על אש בינונית-נמוכה.
  2. הוסיפו את הסופגניות למחבת וחממו כל צד כדקה.

שיטה זו תעניק מעטפת חיצונית קריספית יותר לעומת השיטות האחרות ותשמור על הסופגנייה רכה וחמה בפנים. אידאלית לסופגניות מיום אתמול.

לכל שיטה יתרונות וחסרונות משלה והבחירה תלויה בעיקר בהעדפות האישיות שלכם ובסוג הסופגנייה שאתם מחממים. שימו לב שהשיטות מתייחסות לחימום סופגנייה סטנדרטית, סופגניות עם מילויים וציפויים שונים לא תמיד יתאימו לשיטות החימום המצוינות.

חימום סופגניות מחדש בדרך הנכונה
חימום סופגניות מחדש בדרך הנכונה

טיפים למתקדמים

ישנם כמה טיפים נוספים שיאפשרו לכם ליהנות מהסופגניות שלכם גם ביום שאחרי.

אם אתם מתכננים לאכול את הסופגניות בתוך יום, שמרו אותן בשקית נייר או קופסא עם מכסה פתוח במקצת בטמפרטורת החדר בכדי לשמור על המרקם. לאחסון ארוך יותר למספר ימים, שמרו את הסופגניות בקופסא אטומה במקרר.

הקפידו שלא לחמם את הסופגנייה יותר מדי בכדי להימנע מייבוש של הבצק וחימום יתר של המילוי שעלול לגרום לכוויות. כשאתם מחממים כמה סופגניות הקפידו לרווח ביניהן כדי לאפשר חימום אחיד. לאחר החימום ורגע לפני ההגשה ניתן לפזר אבקת סוכר מחדש במקום זו שנספגה בסופגנייה.

יש לכם שיטה מנצחת משלכם לחימום סופגניות מאתמול בקלות ובמהירות? איזו שיטה עובדת עבורכם בצורה הטובה ביותר? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.
13 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

סיפורים קשורים לאחסון במקרר ואחסון מזון וחימום מזון וחנוכה וסופגניות

כתבות בשבילך

חבל לפספס