אבוקדו הוא ללא ספק פרי יוצא דופן. המרקם העשיר, הטעם האגוזי היוצא הדופן והרעננות יוצרים שילוב שאין אחר לו. אך למרות הפופולריות שלו, רבים עדיין מתקשים במה שנראה לכאורה כמו משימה פשוטה למדי – קילוף אבוקדו.
במדריך הבא נבדוק מהי השיטה הטובה ביותר לקלף אבוקדו וליהנות מכמה שיותר מתכולת הפרי העדין בצורה נקיה ויעילה.
איך לקלף אבוקדו
על מנת להבטיח פעולת קילוף חלקה ויעילה כדאי לבחור מראש באבוקדו איכותי ובשל. אבוקדו בשל מרגיש מעט רך למגע, אך לא רך מדי. חפשו אחר אבוקדו עם קליפה שלמה ולא פצועה.
גם זני אבוקדו שונים מתקלפים בצורה שונה. אבוקדו מזן האס למשל ידוע בקליפה עבה לא חלקה עם גוון כהה. עובי הקליפה הופך את קילופו לקל יחסית לזנים אחרים עם קליפה דקה וחלקה יותר. כשמדובר בזנים עם קליפה עבה מומלץ להשתמש בשיטת האגודל ושמדובר בקליפה דקה עדיף להשתמש בשיטת הכף.
גלו עוד על זני אבוקדו בישראל ואיך לבחור את הזן המתאים עבורכם.
עוד טעימה: איך לקלף ג'ינג'ר בקלות וביעילות
חיתוך אבוקדו
- הניחו את האבוקדו על קרש חיתוך ואחזו בו ביציבות.
- חתכו דרך הקליפה אז שתרגישו את הסכין נוגעת בגרעין.
- המשיכו להחזיק את הסכין ביציבות עם יד אחת וסובבו את האבוקדו ביד השנייה.
- לאחר שהעברתם את הסכין סביב הגרעין, הניחו אותה בצד וסובבו את 2 החצאים עד שייפרדו.
קילוף אבוקדו
- קחו את חצי האבוקדו ללא הגרעין והחליקו בעדינות את האגודל בין הקליפה לפרי עצמו בקצה אחד.
- אם האבוקדו בשל, תוכלו למשוך את הקליפה במשיכה אחת עד שהיא תיפרד מהפרי. אם הקליפה לא נפרדת, ניתן להכניס כף בין הקליפה והאבוקדו ולהפריד.
- הניחו את החצי עם הגרעין על מגבת מטבח, הקישו בעדינות עם הסכין על הגרעין עד שהלהב ייתקע בו וסובבו בכדי להוציא. ניתן גם להוציא את הגרעין עם כף.
- השתמשו שוב בטכניקת האגודל או הוציאו את הפרי בעזרת כף.
עוד טעימה: איך למנוע מאבוקדו להשחיר בדרך הנכונה
שיטות קילוף אבוקדו אלטרנטיביות
אם אתם מעדיפים פרוסות אבוקדו או שאתם צריכים להקפיד על מראה אסתטי יותר להגשה, מומלץ לאחר חיתוך לחצאים והסרת הגרעין לסמן בסכין על בשר האבוקדו קווים או קוביות מבלי להגיע לקליפה ולהשתמש בכף על מנת לגרוף את הפרי החוצה.
דרך אחרת היא לחתוך האבוקדו לרבעים. חתכו כרגיל ל-2 חצאים, הסירו את הגרעין וחתכו כל חצי פעם נוספת. בכך תוכלו לקלף את האבוקדו בקלות, כמעט כמו קילוף בננה. שיטה זו יעילה בעיקר לכמויות גדולות או כשהקליפה קשה מהרגיל.
אבוקדו רך במיוחד ניתן לגלגל עם לחץ קל על קרש חיתוך. לאחר מכן נסו לקלף את האבוקדו מהקצה, בדומה לאיך שאתם מקלפים בננה. אבוקדו קשה יותר ניתן לקלף עם קולפן ירקות
איך לאחסן אבוקדו מקולף
בכדי לאחסן אבוקדו מקולף ולשמור עליו לזמן רב יותר, יש לזלף מעל מיץ לימון או ליים, לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר. אם מעכתם את האבוקדו, שמרו אותו בקופסא אטומה יחד עם הגרעין. בכך תוכלו למנוע מהאבוקדו המקולף להיחשף לאוויר ולהשחיר ולשמור עליו ירוק וטרי למשך יום-יומיים נוספים. גלו עוד שיטות לאחסון חצי אבוקדו במקרר
ניתן גם להקפיא אבוקדו שקילפתם ומעכתם היטב. זלפו על האבוקדו מיץ לימון ושמרו בשקית אטומה במקפיא. הוציאו כמה שיותר אוויר מהשקית בטרם תסגרו אותה. באבוקדו קפוא ניתן להשתמש אחר מכן בשייקים או להכנת גוואקמולה.
יש לכם שיטה מנצחת לקילוף אבוקדו שכולם חייבים להכיר? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות למטה.