חריף אש: איך להכין חזרת קלאסית ביתית לפסח

ליל הסדר עוד רגע כאן וזה בדיוק הזמן להכין חזרת קלאסית מעודנת או חריפה אש לפסח. כך תכינו חזרת ביתית שתקצור מחמאות בשולחן החג
איך להכין חזרת קלאסית
איך להכין חזרת קלאסית
שיתוף

רגע לאחר ניקיונות פסח מגיע הזמן בו צריך להתחיל להתכונן לליל הסדר ולהכין את מיטב המאכלים המסורתיים שימלאו את שולחן החג.

בין שלל המאכלים שמככבים על שולחן החג בולטת פעמים רבות החזרת המסורתית של יהדות אשכנז או חריין כפי שנהוג לכנות אותה בחלק מן הקהילות במזרח אירופה.

המטבל הפופולרי שמשלב בין חריפות למתיקות מתאים לשלל תבשילים, ירקות וכריכים, הכנתו פשוטה ומצריכה מספר מרכיבים בלבד.

עוד טעימה: מה שמים בקערת ליל הסדר? כל מה שצריך לדעת

איך להכין חזרת – הטיפים

הכנת חזרת ביתית קלאסית היא פשוטה יחסית ומצריכה ערבוב של מספר מרכיבים כמו חזרת מגוררת, סלק מבושל או חי, תבלינים וחומץ.

כשאתם רוכשים את שורש החזרת שישמש אתכם להכנת המטבל, הקפידו לבחור שורש קשיח ללא אזורים רכים או צבע לא אחיד שמצביעים על חוסר טריות. מאחר והחזרת מדיפה אדים חריפים בעת החיתוך, עדיף לקצוץ אותה במעבד מזון. אם אין ברירה, הקפידו לעטות מסכה בעת החיתוך ולעבוד בחדר מאוורר היטב.

את הסלק ניתן להכין בכמה צורות, תלוי במתכון ובהעדפה האישית שלכם. יש מי שמעדיף סלק מבושל ומי שמעדיף סלק חי מגורר שמעניק מרקם קריספי יותר. את הסלק טוחנים יחד עם החזרת הקצוצה ומתבלים עם מלח, חומץ ומעט סוכר.

עוד טעימה: איך לתקן אוכל חריף מדי בכמה צעדים פשוטים

מתכון לחזרת קלאסית

ל-3-4 קופסאות

מצרכים:

4-5 סלקים קטנים
150-250 גרם שורש חזרת (תלוי ברמת החריפות שאתם אוהבים)
כפית מלח
1-2 כפיות סוכר
3 כפות חומץ יין אדום/תפוחים/בלסמי

הוראות הכנה:

אם רוצים את הסלקים מבושלים, מניחים אותם שטופים בשלמותם בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים אש לבעבוע ומבשלים עד שסכין חודרת בקלות לסלק, בערך שעה. כשהסלק מתקרר מעט מסירים את הקליפה וחותכים לקוביות. אם מעדיפים סלק חי, פשוט מגרדים אותו דק על פומפייה – רק לא שוכחים לנקות היטב את הפומפייה לאחר מכן.

  • מקלפים את שורש החזרת, חותכים לקוביות וטוחנים במעבד מזון כדקה.
  • מוסיפים את קוביות הסלק המבושלות או הסלק החי המגורד וטוחנים עד קבלת מרקם אחיד.
  • מוסיפים סוכר, מלח וחומץ וטוחנים שוב. מתקנים תיבול לפי הטעם.
  • מעבירים לקופסא אטומה ושומרים במקרר עד להגשה. החזרת מחזיקה עד לשבוע וחצי במקרר.
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת