חריף אש: איך להכין חזרת קלאסית ביתית לפסח

ליל הסדר עוד רגע כאן וזה בדיוק הזמן להכין חזרת קלאסית מעודנת או חריפה אש לפסח. כך תכינו חזרת ביתית שתקצור מחמאות בשולחן החג.
איך להכין חזרת קלאסית
איך להכין חזרת קלאסית | תמונה: מערכת לזלול
איך להכין חזרת קלאסית
איך להכין חזרת קלאסית | תמונה: מערכת לזלול

רגע לאחר ניקיונות פסח מגיע הזמן בו צריך להתחיל להתכונן לליל הסדר ולהכין את מיטב המאכלים המסורתיים שימלאו את שולחן החג.

בין שלל המאכלים שמככבים על שולחן החג בולטת פעמים רבות החזרת המסורתית של יהדות אשכנז או חריין כפי שנהוג לכנות אותה בחלק מן הקהילות במזרח אירופה.

המטבל הפופולרי שמשלב בין חריפות למתיקות מתאים לשלל תבשילים, ירקות וכריכים, הכנתו פשוטה ומצריכה מספר מרכיבים בלבד.

עוד טעימה: מה שמים בקערת ליל הסדר? כל מה שצריך לדעת

איך להכין חזרת – הטיפים

הכנת חזרת ביתית קלאסית היא פשוטה יחסית ומצריכה ערבוב של מספר מרכיבים כמו חזרת מגוררת, סלק מבושל או חי, תבלינים וחומץ.

כשאתם רוכשים את שורש החזרת שישמש אתכם להכנת המטבל, הקפידו לבחור שורש קשיח ללא אזורים רכים או צבע לא אחיד שמצביעים על חוסר טריות. מאחר והחזרת מדיפה אדים חריפים בעת החיתוך, עדיף לקצוץ אותה במעבד מזון. אם אין ברירה, הקפידו לעטות מסכה בעת החיתוך ולעבוד בחדר מאוורר היטב.

את הסלק ניתן להכין בכמה צורות, תלוי במתכון ובהעדפה האישית שלכם. יש מי שמעדיף סלק מבושל ומי שמעדיף סלק חי מגורר שמעניק מרקם קריספי יותר. את הסלק טוחנים יחד עם החזרת הקצוצה ומתבלים עם מלח, חומץ ומעט סוכר.

עוד טעימה: איך לתקן אוכל חריף מדי בכמה צעדים פשוטים

מתכון לחזרת קלאסית

ל-3-4 קופסאות

מצרכים:

4-5 סלקים קטנים
150-250 גרם שורש חזרת (תלוי ברמת החריפות שאתם אוהבים)
כפית מלח
1-2 כפיות סוכר
3 כפות חומץ יין אדום/תפוחים/בלסמי

הוראות הכנה:

אם רוצים את הסלקים מבושלים, מניחים אותם שטופים בשלמותם בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים אש לבעבוע ומבשלים עד שסכין חודרת בקלות לסלק, בערך שעה. כשהסלק מתקרר מעט מסירים את הקליפה וחותכים לקוביות. אם מעדיפים סלק חי, פשוט מגרדים אותו דק על פומפייה – רק לא שוכחים לנקות היטב את הפומפייה לאחר מכן.

  • מקלפים את שורש החזרת, חותכים לקוביות וטוחנים במעבד מזון כדקה.
  • מוסיפים את קוביות הסלק המבושלות או הסלק החי המגורד וטוחנים עד קבלת מרקם אחיד.
  • מוסיפים סוכר, מלח וחומץ וטוחנים שוב. מתקנים תיבול לפי הטעם.
  • מעבירים לקופסא אטומה ושומרים במקרר עד להגשה. החזרת מחזיקה עד לשבוע וחצי במקרר.
שתפו והגיבו

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

עוגות כשרות לפסח 2022 של בבקה בייקרי

סדר משודרג: איפה לקנות עוגות כשרות לפסח 2022

חדשות האוכל
ארוחות מוכנות לפסח 2024 - הבשר של מרינדו

אוכל מוכן לפסח 2024: ארוחות ופינוקים לארוחת ליל הסדר

חדשות האוכל
איך מכינים פנקייק כשר לפסח

פינוק לחול המועד: איך מכינים פנקייק כשר לפסח

מתכונים
מרקיז שוקולד של רולדין לפסח 2024

ליל סדר בסטייל: 5 עוגות כשרות לפסח שיעשו את שולחן החג

חדשות האוכל

טרי מהתנור

פירות קפואים בציפוי שוקולד של GIO

קפוא פה: גלידת מרשמלו, פירות יער בשוקולד, קרטיב ענבים וטבעונית גורמה

חדש על המדף
גלידת פיצוץ מרשמלו של מקדונלד'ס, קרטיב ענבי טלי של תמרה, פרי קפוא בשוקולד של GIO וגלידה טבעונית של גןעדן ופנדה. כל מה שקפוא ושווה לזלול >>
קופסאות אחסון מזון מזכוכית או פלסטיק - מה עדיף?

זכוכית או פלסטיק: המדריך לבחירת קופסאות אחסון למטבח

מדריכים וטיפים
גלו את היתרונות והחסרונות של קופסאות אחסון מזון שונות למטבח מזכוכית או פלסטיק וטיפים מעשיים לבחירת הקופסה המתאימה עבורכם >>

מדריכים שאהבתם

פאי תפוחים או טארט טאטן: איך בוחרים תפוחי עץ מתאימים לאפייה

מדריכים וטיפים

אביב הגיע: איך לנקות כיריים גז בקלות ובמהירות

מדריכים וטיפים

מה לזלול?