איך מכינים תפוח אדמה במיקרוגל
קרדיט תמונה – Pixabay

בקלי קלות: איך מכינים תפוח אדמה במיקרו?

אפשר לאפות תפוחי אדמה בתנור כשיש זמן ורוצים להשקיע, אך יש גם דרך מהירה יותר. כך תכינו תפוח אדמה במיקרוגל ב-10 דקות בלבד
שיתוף

תוכן עניינים

סוף היום הגיע ובא לכם ארוחה מהירה או נשנוש. תפוחי האדמה כבר קורצים מהמזווה מספר ימים אבל אין לכם זמן או כוח להתעסק בכל מה שמתלווה לאפייה בתנור. בשביל רגעים כאלה בדיוק כדאי לדעת איך מכינים תפוח אדמה במיקרו בקלות ובמהירות.

בכדי להכין תפוח אדמה במיקרו במהירות ובקלות חשוב לעקוב אחר כמה כללים פשוטים.

עוד טעימה: איך לאחסן תפוחי אדמה לאורך זמן
ויראלי: תפוחי אדמה קריספיים בתנור

איך לבחור תפוחי אדמה למיקרוגל

זני תפוחי האדמה המומלצים ביותר להכנה במיקרו הם ראטה שניתן להשיג בקלות יחסית ורוזט (Russet) שקשה יותר למצוא בשווקים בארץ. מומלץ לבחור תפוחי אדמה קטנים יחסית בכדי לקצר את זמן ההכנה במיקרו ולהקפיד על גודל דומה בכדי להבטיח חימום אחיד.

איך לשטוף ולהכין את תפוחי האדמה

שטפו את תפוחי האדמה היטב בכדי להסיר לכלוך וחוררו בעזרת מזלג כמה פעמים בכל צד בכדי לאפשר לאדים לברוח בזמן הבישול. חשוב להקפיד על השלב הזה – אחרת תפוחי האדמה עלולים להתנפח ולהתפוצץ.

איך להכין תפוח אדמה במיקרו

ישנן כמה שיטות לבישול תפוחי אדמה במיקרו, הראשונה היא המהירה והקלה ביותר כשהתוצאה היא תפוח אדמה רך עם מעטה פחות קריספי משיתקבל בצלייה בתנור, אך עדיין עשוי כהלכה.

בשיטה זו מניחים את תפוחי האדמה המחוררים בצלחת מתאימה למיקרוגל ומוסיפים תבלינים לבחירתכם. מפעילים את המיקרו לחמש דקות. הופכים את תפוחי האדמה ומפעילים לחמש דקות נוספות.

בכדי לקבל תפוחי אדמה יותר קריספיים במיקרוגל ניתן לעסות אותם בשמן זית ומלח לאחר שלב החירור, לעטוף כל אחד בנייר מגבת ולהפעיל למשך זמן דומה.

תפוחי האדמה מוכנים כשמזלג חודר בקלות למרכז. אם הוא עדיין קשה אפשר להחזיר לדקה נוספת למיקרו. בשלב הזה ניתן להוסיף חמאה, חלב וכל מה שתרצו.

מכינים יותר מתפוח אדמה אחד? הקפידו לבחור אותם בגודל דומה בכדי להבטיח בישול אחיד. ניתן גם לחתוך את תפוחי האדמה מראש בכדי לקצר עוד יותר את זמן הבישול אך חשוב גם כאן להקפיד לחתוך לגודל שווה פחות או יותר.

מתכון לתפוח אדמה במיקרו

רכיבים:

  • תפוח אדמה
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל

הוראות הכנה:

  • שטפו ושפשפו את תפוחי האדמה ויבשו היטב.
  • חשוב: חוררו בעזרת מזלג כמה פעמים בכל צד של תפוח האדמה בכדי לאפשר לאדים להשתחרר.
  • עסו את תפוחי האדמה בשמן זית ופזרו מלח ופלפל (לא חובה)
  • הניחו בצלחת מתאימה למיקרוגל והפעילו למשך 5 דקות בעוצמה מלאה.
  • הפכו את תפוחי האדמה בזהירות והפעילו לכ-5 דקות נוספות.
  • בדקו אם מזלג חודר בקלות את תפוח האדמה במרכזו בכדי לדעת אם הוא מוכן. אם לא, הכניסו לדקה נוספת למיקרו.
  • הוציאו בזהירות מהמיקרוגל והגישו.

אופציונלי: לתפוח אדמה קריספי יותר חממו תנור ל-220 מעלות בזמן שתפוחי האדמה במיקרוגל וצלו למספר דקות.

ניתן לשמור תפוחי אדמה בקופסא אטומה במקרר עד ל-4 ימים ולחמם מחדש במיקרוגל.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
שירה כץ

שירה כץ

שירה כץ היא אשת תוכן ודיגיטל עם ניסיון עשיר של שנים רבות ברשתות. בין השאר עסקה ביצירת תוכן, שיווק וניהול מדיה חברתית בחברות סטארט אפ ישראליות ובינלאומיות. האהבה של שירה לתוכן קולינרי איכותי ויצירתי והיכולת להתחבר לקהלים רבים הופכים אותה לנכס של ממש בנוף הדיגיטלי המתפתח.

כתבות בשבילך

חבל לפספס