במגזין לזלול אנחנו לא מסתירים את אהבתנו הרבה לשום. כל מנה ותבשיל בכל ארוחה בבוקר, בצהריים ובערב תתחיל אצלנו ככל הנראה בקיצוץ שום טרי וכמה שיותר ממנו.
אך לפני כל הכיף הזה יש את העניין הקטן הזה של לקלף את השום שהופך למשימה מתסכלת אצל רבים מהבשלנים החובבים והמקצוענים כאחד. מהלכלוך הרב, המאבק בקליפות שמסרבות להשתחרר ועד לריח שנדבק לידיים לימים שלמים.
כבר נתקלנו באין ספור שיטות לקילוף שום בקלות שמבטיחות תוצאות מהירות ונקיות בכמה דקות, אך השיטה הקלאסית הבאה היא ללא ספק אחת המועדפות עלינו. והיא לא מצריכה מכם דבר מלבד מכשיר אחד בלבד – מיקרוגל.
עוד טעימה: איך להעביר ריח של שום מהידיים ברגע
איך לקלף שום במיקרוגל
בשיטה המפתיעה הזו לקילוף שום כל מה שתצטרכו לעשות זה להכניס את ראש השום למיקרוגל למשך 15 שניות, להוציא ולהסיר בקלות את הקליפות.
1. קחו ראש שום שלם וחתכו את הצד העליון כך שתחשפו את שיני השום עצמן.
2. הכניסו לכלי מתאים למיקרוגל וחממו במשך 20-25 שניות.
3. הוציאו מהמיקרו והניחו לשיניים להצטנן לדקה.
4. משכו בעזרת האצבעות את קליפות השום שאמורות כעת להשתחרר בקלות.
צריכים רק כמה שיני שום? אין בעיה. אפשר לחמם באותה שיטה רק מספר שיניים בכלי מתאים למיקרוגל.
ברשת מסתובבת גרסא נוספת של קילוף שום בעזרת המיקרוגל בצורה דומה בה יש להניח את ראש השום השלם מבלי לחתוך אותו בקערה מתאימה למיקרוגל מלאה למחצה במים, לחמם 30 שניות, לייבש, לחתוך את החלק העליון ולשחרר בקלות את השיניים מהקליפה.
עוד טעימה: איך לשמור שום טרי לאורך זמן
מה קורה שם בעצם? המיקרוגל מחמם ככל הנראה את הנוזלים בשום, מה שמרחיב את התאים בו וגורם לאידוי שמפריד בין הקליפה לשום עצמו.
יש לכם שיטה מנצחת משלכם לקילוף שום? שתפו אותנו ואת הקוראים בתגובות