שונאים לקלף שום? תכניסו אותו למיקרוגל

קילוף שום הוא ללא ספק אחת המשימות המתסכלות בשביל לא מעט בשלנים. בעזרת השיטה הבאה תוכלו לקלף כמות שום גדולה ב-20 שניות בלבד.
איך לקלף שום במיקרוגל
איך לקלף שום במיקרוגל | תמונה: מערכת לזלול

במגזין לזלול אנחנו לא מסתירים את אהבתנו הרבה לשום. כל מנה ותבשיל בכל ארוחה בבוקר, בצהריים ובערב תתחיל אצלנו ככל הנראה בקיצוץ שום טרי וכמה שיותר ממנו.

אך לפני כל הכיף הזה יש את העניין הקטן הזה של לקלף את השום שהופך למשימה מתסכלת אצל רבים מהבשלנים החובבים והמקצוענים כאחד. מהלכלוך הרב, המאבק בקליפות שמסרבות להשתחרר ועד לריח שנדבק לידיים לימים שלמים.

כבר נתקלנו באין ספור שיטות לקילוף שום בקלות שמבטיחות תוצאות מהירות ונקיות בכמה דקות, אך השיטה הקלאסית הבאה היא ללא ספק אחת המועדפות עלינו. והיא לא מצריכה מכם דבר מלבד מכשיר אחד בלבד – מיקרוגל.

עדכונים טעימים למייל!

עוד טעימה: איך להעביר ריח של שום מהידיים ברגע

איך לקלף שום במיקרוגל

בשיטה המפתיעה הזו לקילוף שום כל מה שתצטרכו לעשות זה להכניס את ראש השום למיקרוגל למשך 15 שניות, להוציא ולהסיר בקלות את הקליפות.

1. קחו ראש שום שלם וחתכו את הצד העליון כך שתחשפו את שיני השום עצמן.
2. הכניסו לכלי מתאים למיקרוגל וחממו במשך 20-25 שניות.
3. הוציאו מהמיקרו והניחו לשיניים להצטנן לדקה.
4. משכו בעזרת האצבעות את קליפות השום שאמורות כעת להשתחרר בקלות.

צריכים רק כמה שיני שום? אין בעיה. אפשר לחמם באותה שיטה רק מספר שיניים בכלי מתאים למיקרוגל.

ברשת מסתובבת גרסא נוספת של קילוף שום בעזרת המיקרוגל בצורה דומה בה יש להניח את ראש השום השלם מבלי לחתוך אותו בקערה מתאימה למיקרוגל מלאה למחצה במים, לחמם 30 שניות, לייבש, לחתוך את החלק העליון ולשחרר בקלות את השיניים מהקליפה.

עוד טעימה: איך לשמור שום טרי לאורך זמן

מה קורה שם בעצם? המיקרוגל מחמם ככל הנראה את הנוזלים בשום, מה שמרחיב את התאים בו וגורם לאידוי שמפריד בין הקליפה לשום עצמו.

יש לכם שיטה מנצחת משלכם לקילוף שום? שתפו אותנו ואת הקוראים בתגובות

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
10 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
איך לחמם פיתה במיקרוגל?
כמו מהטאבון: איך להפשיר פיתה במיקרוגל בדרך הנכונה
מדריכים וטיפים
ערכים תזונתיים לאחר חימום מזון במיקרוגל
שוברי המיתוסים: חימום מזון במיקרוגל משמיד ערכים תזונתיים?
מדריכים וטיפים
איך לבחור מיקרוגל למטבח
איך לבחור מיקרוגל שמתאים למטבח שלכם: המדריך למתלבט
מדריכים וטיפים
תפריט שום ישראלי בקפה אסיף
על שום מה: ספיישל על טהרת השום הישראלי במרכז אסיף
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
אבוקדו מוכן לאכילה של גרנות
אוכל חדש על המדף – אביב 2025: מה שווה לנסות ומה פחות?
חדש על המדף
במבה פירמידה, ביסלי שאטה לימון, נאגטס טבעול, תחליפי דגים ואבוקדו בשל – טעמנו, בדקנו ודירגנו! מה שווה קנייה ומה עדיף להשאיר על המדף? 🚀 >>
אוזני המן של ביסקוטי - פורים 2025
מסינבון ועד פרמזן: 7 אוזני המן שוברות שגרה לפורים 2025
חדשות האוכל
יצאנו לסיור בין 7 אוזני המן יוצאות דופן לפורים 2025: מסינבון ועד גבינת פרמזן, מתאילנד לסקנדינביה. החידושים המפתיעים שישדרגו לכם את משלוח המנות בחג הקרוב >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
זה עובד: הטריק הגאוני להורדת עור של דג ללא מאמץ
מדריכים וטיפים
יוצאים לחופשה? 5 מאכלים שממש לא כדאי לאכול לפני הטיסה
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל