לזלול - מגזין אוכל ישראלי

פינוק מושחת: איך להכין טוסט מושלם עם המון גבינה נמתחת

מי יכול לסרב לטוסט פריך עם המון גבינה מותכת? כך תכינו טוסט מושלם עם גבינה לוהטת שנמתחת למרחקים בטוסטר לחיצה ביתי
איך להכין טוסט גבינה מושלם
איך להכין טוסט גבינה מושלם
שיתוף

אין דבר מנחם יותר מלאחוז בטוסט גבינה קריספי, זהוב וחמאתי ולבצוע אותו עם הידיים רק בכדי לגלות שפע של גבינה מותכת ונמתחת למרחקים. לא משנה אם לארוחת צהריים מהירה או לנשנוש לילי, טוסט גבינה פשוט לכאורה מכיל בתוכו עולם ומלואו ויכול להפוך לפינוק מושחת במיוחד אם מכינים אותו נכון.

היכולת להגיע לאיזון אידאלי בין לחם פריך ונוצץ מחמאה לבין גבינה מותכת, שומנית ונמתחת היא סוג של אמנות. במדריך הבא נגלה לכם איך להכין טוסט מושלם עם טוסטר לחיצה. מבחירת המרכיבים הנכונים, הכנת הטוסט בטוסטר ועד לביס המיוחל והמושחת.

לחם מומלץ לטוסט

טוסט מושלם מתחיל בלחם. הוא זה שאחראי להחזיק בגאון את הגבינות הנמסות ולספק לנו את הקריספיות האהובה. כדאי לבחור בלחם לא דחוס מדי עם קרום יציב, בדרך כלל לחם לבן פשוט וקלאסי יעשה את העבודה. מומלץ לחתוך פרוסות בעובי שלא יחרוך את הלחם יותר מדי ומצד שני יאפשר לחום לחדור פנימה כראוי, כסנטימטר וחצי לפרוסה.

גבינה מומלצת לטוסט

לאחר שבחרנו לחם, הצעד הבא כמובן הוא לבחור את הגבינה המושלמת לטוסט שלנו. לא מדובר רק בלבחור גבינה שנמסה היטב ומייצרת חוטי גבינה מותכים ונמתחים אלא גם לבחור גבינה או תערובת גבינות שתספק טעמים עשירים ועמוקים.

ישנן מספר גבינות שמחזיקות בתכונה המיוחלת ומותכות בצורה אולטימטיבית במפגש עם החום של הטוסטר כמו צ'דר, גאודה או מוצרלה. הגבינות הללו מעניקות לטוסט את הקרמיות ומרקם המשי השמנוני במידה שכולנו אוהבים. הימנעו מגבינות מיושנות מדי או קשות שנוטות להתפרק כשהן נמסות.

לטוסט המושלם אנחנו אוהבים לשלב מספר גבינות לתערובת מלאת טעמים. תערובת של גבינת צ'דר בשילוב גבינת מוצרלה למשל יכולה להעניק טעמים חדים לצד קרמיות עדינה ושילוב בין גבינת עיזים לגבינה שוויצרית יכול להעניק חריפות מעקצצת לצד קרמיות מושחתת.

כמות הגבינה בטוסט בעיקר תלויה בהעדפה האישית שלכם. לרוב נשתמש בכמות של 30-40 גרם גבינה לטוסט ומי שאוהב את הטוסט שלו גבינתי ומושחת במיוחד יכול גם להוסיף עד 50-60 גרם לטוסט אחד. הקפידו לפזר את הגבינה בתוך הלחם בצורה שווה בכדי לוודא חימום אחיד לאחר מכן.

עוד טעימה: גבינה אמריקאית או צ'דר? איזו גבינה לטוסט מומלצת במיוחד?

מתכון לטוסט גבינה מושלם

חומרים

4 פרוסות לחם לבחירתכם (לבן קלאסי, חיטה מלאה או מחמצת)
80-100 גרם תערובת גבינות של צ'דר ומוצרלה
30 חמאה רכה

הוראות הכנה

1. הפעילו את טוסטר הלחיצה וחממו לחום בינוני (כ-170 מעלות).

2. מרחו שכבה דקה ואחידה של חמאה רכה על כל פרוסה והוסיפו את תערובת הגבינות במרכז. ניתן להוסיף את הגבינות לצד המרוח בחמאה או לצד נטול החמאה, בהתאם להעדפתכם.

3. השתדלו לא להניח גבינה בקצוות בכדי למנוע נזילה של הגבינה מחוץ לטוסט. אם אתם אוהבים גבינה מותכת ופריכה בקצוות הטוסט, הניחו מעט גבינה בצדדים לפני ההכנה אך לא יותר מדי בכדי לשמור על רוב תוכן הטוסט בפנים.

4. כשהטוסטר חם, הניחו את הטוסט המורכב במרכז. לחצו קלות על הלחם וסגרו את הטוסטר. חשוב להפעיל לחץ עדין בלבד בסגירה – יותר מדי לחץ יגרום לגבינה לנזול לחלוטין החוצה.

6. הטוסט יהיה מוכן לאחר 7-10 דקות, תלוי בסוג הטוסטר. בין הסימנים לכך שהטוסט מוכן – כמות האדים היוצאים מהטוסטר פוחתת משמעותית והגבינה מבעבעת בעדינות בקצוות.

7. כבו את הטוסטר ונתקו מהחשמל והעבירו בעזרת מרית סיליקון את הטוסט לקרש חיתוך או צלחת והמתינו דקה עד להגשה. חתכו מראש את הטוסט לחצי או פשוט בצעו עם הידיים.

עוד טעימה: איך לנקות טוסטר קופץ בקלות

הוראות בטיחות

  • בכדי להימנע מכוויות, תמיד השתמשו בידית הטוסטר בכדי לפתוח ולסגור אותו.
  • וודאו שהטוסטר ממוקם באזור עמיד לחום ועומד על משטח יציב.
  • הרחיקו את כבל החשמל מהטוסטר עצמו והפלטות בכדי למנוע קצר ותאונות.
  • זכרו תמיד לכבות ולנתק את הטוסטר מהחשמל לפני שאתם מוציאים את הטוסט בכדי להימנע מחשמול

עוד טעימה: איך לנקות טוסטר אובן במהירות וביעילות

איך לנקות טוסטר לחיצה

  • תמיד נתקו את הטוסטר מהחשמל ותנו לו להתקרר לחלוטין לפני הניקיון.
  • אף פעם אל תשטפו את הטוסטר במים בכדי לא לפגוע ברכיבים האלקטרוניים.
  • נגבו את הפלטות עם מטלית רכה ולחה בכדי להסיר פירורים ושאריות גבינה.
  • כתמים קשים ניתן לגרד בעדינות עם כף עץ מבלי לשרוט את המשטח או להסיר עם מטלית עם מעט סבון כלים עדין.
  • וודאו שטוסטר הלחיצה יבש לחלוטין בטרם שימוש נוסף.

יש לכם טיפ משלכם לטוסט מושלם עם גבינה נמתחת? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
3 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

טעויות נפוצות באפיית לחם ביתי

6 טעויות באפיית לחם ביתי שכולם עושים

מדריכים וטיפים
איך לשמור חלה טרייה לאורך זמן?

אחת ולתמיד: איך לשמור על חלה טרייה ורכה לאורך זמן?

מדריכים וטיפים
איך להכין מק אנד צ'יז: מתכון וטיפים

איך להכין מק אנד צ'יז עמוס גבינות ומושחת במיוחד

מתכונים
איך לשמור על עוגיות רכות לאורך זמן

איך לרכך עוגיות שהתקשו עם טריק אחד פשוט להפליא

מדריכים וטיפים
גבינה נמתחת - שיא חדש?

איך מותחים גבינה מותכת לגובה של 6 מטרים?

חדשות האוכל
מחמצת אם טבעית מיובשת lievito madre

בדקנו את Lievito Madre: מחמצת אם איטלקית מוכנה לשימוש

חדש על המדף
דיסני - גרילד צ'יז סנדוויץ'

דיסני חושפת את המתכון הסודי לגרילד צ'יז מושחת

מתכונים
איך לאחסן גבינות קשות במקרר

המדריך השלם: איך לאחסן גבינות קשות במקרר

מדריכים וטיפים
מדריך לסוגי קמח: איך להתאים קמח ללחם

המדריך לאופה: איזה קמח הכי טוב ללחם שלכם?

מדריכים וטיפים
חלה של אהבה מאת רחלי קרוט

חלה של אהבה: רחלי קרוט משיקה חוברת מתכוני חלות

חדשות האוכל
ג'בטה ללא גלוטן ותערובת אפייה כשרה לפסח של קמח הארץ

טחנת "קמח הארץ" משיקה ג'בטה ותערובת אפייה כשרים לפסח

חדש על המדף
כמה קלוריות יש בפיתה?

כמה קלוריות יש בפיתה מקמח לבן, מלא או כוסמין

מדריכים וטיפים