אין דבר מנחם יותר מלאחוז בטוסט גבינה קריספי, זהוב וחמאתי ולבצוע אותו עם הידיים רק בכדי לגלות שפע של גבינה מותכת ונמתחת למרחקים. לא משנה אם לארוחת צהריים מהירה או לנשנוש לילי, טוסט גבינה פשוט לכאורה מכיל בתוכו עולם ומלואו ויכול להפוך לפינוק מושחת במיוחד אם מכינים אותו נכון.
היכולת להגיע לאיזון אידאלי בין לחם פריך ונוצץ מחמאה לבין גבינה מותכת, שומנית ונמתחת היא סוג של אמנות. במדריך הבא נגלה לכם איך להכין טוסט מושלם עם טוסטר לחיצה. מבחירת המרכיבים הנכונים, הכנת הטוסט בטוסטר ועד לביס המיוחל והמושחת.
לחם מומלץ לטוסט
טוסט מושלם מתחיל בלחם. הוא זה שאחראי להחזיק בגאון את הגבינות הנמסות ולספק לנו את הקריספיות האהובה. כדאי לבחור בלחם לא דחוס מדי עם קרום יציב, בדרך כלל לחם לבן פשוט וקלאסי יעשה את העבודה. מומלץ לחתוך פרוסות בעובי שלא יחרוך את הלחם יותר מדי ומצד שני יאפשר לחום לחדור פנימה כראוי, כסנטימטר וחצי לפרוסה.
גבינה מומלצת לטוסט
לאחר שבחרנו לחם, הצעד הבא כמובן הוא לבחור את הגבינה המושלמת לטוסט שלנו. לא מדובר רק בלבחור גבינה שנמסה היטב ומייצרת חוטי גבינה מותכים ונמתחים אלא גם לבחור גבינה או תערובת גבינות שתספק טעמים עשירים ועמוקים.
ישנן מספר גבינות שמחזיקות בתכונה המיוחלת ומותכות בצורה אולטימטיבית במפגש עם החום של הטוסטר כמו צ'דר, גאודה או מוצרלה. הגבינות הללו מעניקות לטוסט את הקרמיות ומרקם המשי השמנוני במידה שכולנו אוהבים. הימנעו מגבינות מיושנות מדי או קשות שנוטות להתפרק כשהן נמסות.
לטוסט המושלם אנחנו אוהבים לשלב מספר גבינות לתערובת מלאת טעמים. תערובת של גבינת צ'דר בשילוב גבינת מוצרלה למשל יכולה להעניק טעמים חדים לצד קרמיות עדינה ושילוב בין גבינת עיזים לגבינה שוויצרית יכול להעניק חריפות מעקצצת לצד קרמיות מושחתת.
כמות הגבינה בטוסט בעיקר תלויה בהעדפה האישית שלכם. לרוב נשתמש בכמות של 30-40 גרם גבינה לטוסט ומי שאוהב את הטוסט שלו גבינתי ומושחת במיוחד יכול גם להוסיף עד 50-60 גרם לטוסט אחד. הקפידו לפזר את הגבינה בתוך הלחם בצורה שווה בכדי לוודא חימום אחיד לאחר מכן.
עוד טעימה: גבינה אמריקאית או צ'דר? איזו גבינה לטוסט מומלצת במיוחד?
מתכון לטוסט גבינה מושלם
חומרים
4 פרוסות לחם לבחירתכם (לבן קלאסי, חיטה מלאה או מחמצת)
80-100 גרם תערובת גבינות של צ'דר ומוצרלה
30 חמאה רכה
הוראות הכנה
1. הפעילו את טוסטר הלחיצה וחממו לחום בינוני (כ-170 מעלות).
2. מרחו שכבה דקה ואחידה של חמאה רכה על כל פרוסה והוסיפו את תערובת הגבינות במרכז. ניתן להוסיף את הגבינות לצד המרוח בחמאה או לצד נטול החמאה, בהתאם להעדפתכם.
3. השתדלו לא להניח גבינה בקצוות בכדי למנוע נזילה של הגבינה מחוץ לטוסט. אם אתם אוהבים גבינה מותכת ופריכה בקצוות הטוסט, הניחו מעט גבינה בצדדים לפני ההכנה אך לא יותר מדי בכדי לשמור על רוב תוכן הטוסט בפנים.
4. כשהטוסטר חם, הניחו את הטוסט המורכב במרכז. לחצו קלות על הלחם וסגרו את הטוסטר. חשוב להפעיל לחץ עדין בלבד בסגירה – יותר מדי לחץ יגרום לגבינה לנזול לחלוטין החוצה.
6. הטוסט יהיה מוכן לאחר 7-10 דקות, תלוי בסוג הטוסטר. בין הסימנים לכך שהטוסט מוכן – כמות האדים היוצאים מהטוסטר פוחתת משמעותית והגבינה מבעבעת בעדינות בקצוות.
7. כבו את הטוסטר ונתקו מהחשמל והעבירו בעזרת מרית סיליקון את הטוסט לקרש חיתוך או צלחת והמתינו דקה עד להגשה. חתכו מראש את הטוסט לחצי או פשוט בצעו עם הידיים.
עוד טעימה: איך לנקות טוסטר קופץ בקלות
הוראות בטיחות
- בכדי להימנע מכוויות, תמיד השתמשו בידית הטוסטר בכדי לפתוח ולסגור אותו.
- וודאו שהטוסטר ממוקם באזור עמיד לחום ועומד על משטח יציב.
- הרחיקו את כבל החשמל מהטוסטר עצמו והפלטות בכדי למנוע קצר ותאונות.
- זכרו תמיד לכבות ולנתק את הטוסטר מהחשמל לפני שאתם מוציאים את הטוסט בכדי להימנע מחשמול
עוד טעימה: איך לנקות טוסטר אובן במהירות וביעילות
איך לנקות טוסטר לחיצה
- תמיד נתקו את הטוסטר מהחשמל ותנו לו להתקרר לחלוטין לפני הניקיון.
- אף פעם אל תשטפו את הטוסטר במים בכדי לא לפגוע ברכיבים האלקטרוניים.
- נגבו את הפלטות עם מטלית רכה ולחה בכדי להסיר פירורים ושאריות גבינה.
- כתמים קשים ניתן לגרד בעדינות עם כף עץ מבלי לשרוט את המשטח או להסיר עם מטלית עם מעט סבון כלים עדין.
- וודאו שטוסטר הלחיצה יבש לחלוטין בטרם שימוש נוסף.
יש לכם טיפ משלכם לטוסט מושלם עם גבינה נמתחת? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.