שף אורח: יין וארוחת טעימות של יהונתן שרביט ביקב ויתקין

יקב ויתקין מתחיל במסורת חדשה במסגרתה יבשלו שפים מובילים ארוחות ספיישל לצד יינות איכות מותאמים מהיקב. האורח הראשון: שף יהונתן שרביט.
שף יהונתן שרביט מתארח ביקב ויתקין לארוחת טעימות מיוחדת
שף יהונתן שרביט מתארח ביקב ויתקין לארוחת טעימות מיוחדת | צילום: אנטולי קריניצקי

יקב ויתקין המוערך פוצח במסורת של ערבי ספיישל קולינריים ייחודיים בהם יתארחו מיטב השפים והקונדיטורים לארוחות חד פעמיות בליווי מותאם של יין איכותי.

את ערבי הספיישל הראשונים במהלך חודש דצמבר יוביל השף יהונתן שרביט (Bacchetta, משחקי השף) ויציע תפריט מיוחד עם יינות מותאמים של יינן אסף פז.

ארוחות הפופ אפ של שרביט יתקיימו בימי שלישי ה-13.12 וה-27.12 במתכונת של ארוחת טעימות במחיר קבוע של 450 ש"ח לסועד.

עדכונים טעימים למייל!

ארוחות ספיישל של שף יהונתן שרביט ביקב ויתקין – מה בתפריט?

הארוחה תיפתח עם פוקאצ׳ה מתערובת קמחים איטלקיים בהתפחה של 72 שעות לצד חמאת סלרי, סחוג גזר, מגי, סטראצטלה, אורטיז ושמן זית מגל שיוגשו בליווי של יין מסע ישראלי לבן ופתיח של קרוקט כרישה, רייט דג ים קונפי וקציפת כרישה מפוחמת לצד יין ויתקין גרנאש בלאן 2021.

למנה הראשונה יגישו במסגרת הארוחה אנילוטי קרם תירס עם חמאת מרווה, אמרטי, אספרגוס ופרמזן 24 חודשים לצד יין ויתקין תובנה 2019 ולביניים טרטר אינטיאס עם תפוזי דם, שמן ריחן, מלפפון ופלפל חריף לצד ויתקין פינו נואר 2021.

לעיקרית יוגש מוסר ים בציר דגים וזעפרן ופרח קישוא עם טעימת שני יינות זה לצד זה – קברנה פרנק 2018 וגרנאש נואר 2019 ולקינוח טירמיסו פיסטוק סיציליאני עם פיסטוקים מקורמלים וקקאו.

סדרת ארוחות שף אורח ביקב ויתקין | צילום: יח"צ

יקב ויתקין הוא יקב בוטיק מבית משפחת בלוגולובסקי מכפר ויתקין שהפך בשנים האחרונות לאחד המצליחים בישראל עם יינות קלילים מזנים מקומיים וים תיכוניים ותיקים ונשכחים לצד בלנדים לא שגרתיים ופיתוחים חדשים כמו כמו רוסאן, מרסלן וגרנאש בלאן

ביקב מציעים יינות ב-3 סדרות סך הכל – פרימיום ויתקין מיינות זניים, סדרת הבלנדים "מסע ישראלי" וסדרת העל "שורשים"

מרכז המבקרים של היקב ממוקם בסמוך לגשר הצבים ולנחל אלכסנדר הפופולריים ומציע מעת לעת גם סלסלות פיקניק עם יין ותוצרת טרייה.

בחודש יולי האחרון השיק שף יהונתן שרביט את מסעדת הפופ שלו Bacchetta שפעלה במשך חודשי הקיץ במתחם הבריכה של מלון דן קיסריה והציעה מנות מנות מהמטבח הים תיכוני עם נגיעות איטלקיות לצד קוקטיילים מבית האימפריאל.

"שף אורח" ביקב ויתקין – מארחים את שף יהונתן שרביט | שלישי 13.12 וה-27.12 | 450 ש"ח לסועד | הזמנות באתר היקב

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
פסטיבל היין חיפה 2023 של הרמיטאז'
פסטיבל היין חוזר לחיפה עם עשרות דוכנים ומאות טעימות
אירועים ופסטיבלים
מארז עם 2 בקבוקי יין - קברנה סוביניון 2023 יין אדום יבש ושרדונה 2023 יין לבן יבש של יקב תבור עם 2 כוסות יין מהודרות
היינות הכי שווים לפסח 2025 – מה למזוג בכל כוס?
חדשות האוכל
יריד זמן יין ה-9 בגליל המערבי
זמן יין: פסטיבל יין וקולינריה חגיגי בגליל המערבי
אירועים ופסטיבלים
מסעדת קלארו חוגגת את חודש הרי יהודה וירושלים
אוויר הרים צלול: חודש הרי יהודה וירושלים במסעדת קלארו
אירועים ופסטיבלים
טרנדים קולינריים טריים
תוקף ביצים קשות במקרר
כמה זמן ביצים מחזיקות מעמד – המדריך המלא לאחסון נכון
מדריכים וטיפים
איך באמת שומרים ביצים במטבח כמו שצריך? כמה זמן שורדות ביצים קשות, טריות וטרופות במקרר – ואיך להימנע מהטעויות הנפוצות >>
5 בקבוקי בירה מלכה בעיטור שרוליק של דוש
עצמאות בכוס בירה: הבירות הישראליות והנכונות ליד המנגל
חדשות האוכל
יום העצמאות זה לא רק מנגלים. גם השנה נמזוג גאווה מקומית מבית בירה מלכה, שקמה ואלכסנדר עם כל הטעמים, הסיפורים והמהדורות המיוחדות של עצמאות 77 >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
האורז שוב נדבק? הטריק שיבטיח אורז אחד אחד בכל פעם מחדש
מדריכים וטיפים
השיטה שעובדת: זו הדרך היחידה לרכך טחינה שהתקשתה
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל