שף אורח: יין וארוחת טעימות של יהונתן שרביט ביקב ויתקין

יקב ויתקין מתחיל במסורת חדשה במסגרתה יבשלו שפים מובילים ארוחות ספיישל לצד יינות איכות מותאמים מהיקב. האורח הראשון: שף יהונתן שרביט.
שף יהונתן שרביט מתארח ביקב ויתקין לארוחת טעימות מיוחדת
שף יהונתן שרביט מתארח ביקב ויתקין לארוחת טעימות מיוחדת | צילום: אנטולי קריניצקי

יקב ויתקין המוערך פוצח במסורת של ערבי ספיישל קולינריים ייחודיים בהם יתארחו מיטב השפים והקונדיטורים לארוחות חד פעמיות בליווי מותאם של יין איכותי.

את ערבי הספיישל הראשונים במהלך חודש דצמבר יוביל השף יהונתן שרביט (Bacchetta, משחקי השף) ויציע תפריט מיוחד עם יינות מותאמים של יינן אסף פז.

ארוחות הפופ אפ של שרביט יתקיימו בימי שלישי ה-13.12 וה-27.12 במתכונת של ארוחת טעימות במחיר קבוע של 450 ש"ח לסועד.

עדכונים טעימים למייל!

ארוחות ספיישל של שף יהונתן שרביט ביקב ויתקין – מה בתפריט?

הארוחה תיפתח עם פוקאצ׳ה מתערובת קמחים איטלקיים בהתפחה של 72 שעות לצד חמאת סלרי, סחוג גזר, מגי, סטראצטלה, אורטיז ושמן זית מגל שיוגשו בליווי של יין מסע ישראלי לבן ופתיח של קרוקט כרישה, רייט דג ים קונפי וקציפת כרישה מפוחמת לצד יין ויתקין גרנאש בלאן 2021.

למנה הראשונה יגישו במסגרת הארוחה אנילוטי קרם תירס עם חמאת מרווה, אמרטי, אספרגוס ופרמזן 24 חודשים לצד יין ויתקין תובנה 2019 ולביניים טרטר אינטיאס עם תפוזי דם, שמן ריחן, מלפפון ופלפל חריף לצד ויתקין פינו נואר 2021.

לעיקרית יוגש מוסר ים בציר דגים וזעפרן ופרח קישוא עם טעימת שני יינות זה לצד זה – קברנה פרנק 2018 וגרנאש נואר 2019 ולקינוח טירמיסו פיסטוק סיציליאני עם פיסטוקים מקורמלים וקקאו.

סדרת ארוחות שף אורח ביקב ויתקין | צילום: יח"צ

יקב ויתקין הוא יקב בוטיק מבית משפחת בלוגולובסקי מכפר ויתקין שהפך בשנים האחרונות לאחד המצליחים בישראל עם יינות קלילים מזנים מקומיים וים תיכוניים ותיקים ונשכחים לצד בלנדים לא שגרתיים ופיתוחים חדשים כמו כמו רוסאן, מרסלן וגרנאש בלאן

ביקב מציעים יינות ב-3 סדרות סך הכל – פרימיום ויתקין מיינות זניים, סדרת הבלנדים "מסע ישראלי" וסדרת העל "שורשים"

מרכז המבקרים של היקב ממוקם בסמוך לגשר הצבים ולנחל אלכסנדר הפופולריים ומציע מעת לעת גם סלסלות פיקניק עם יין ותוצרת טרייה.

בחודש יולי האחרון השיק שף יהונתן שרביט את מסעדת הפופ שלו Bacchetta שפעלה במשך חודשי הקיץ במתחם הבריכה של מלון דן קיסריה והציעה מנות מנות מהמטבח הים תיכוני עם נגיעות איטלקיות לצד קוקטיילים מבית האימפריאל.

"שף אורח" ביקב ויתקין – מארחים את שף יהונתן שרביט | שלישי 13.12 וה-27.12 | 450 ש"ח לסועד | הזמנות באתר היקב

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
מסעדת קלארו חוגגת את חודש הרי יהודה וירושלים
אוויר הרים צלול: חודש הרי יהודה וירושלים במסעדת קלארו
אירועים ופסטיבלים
יריד זמן יין ה-9 בגליל המערבי
זמן יין: פסטיבל יין וקולינריה חגיגי בגליל המערבי
אירועים ופסטיבלים
טיול קולינרי בגליל - בוזה, אלומה ויקב ג'וליה
זוללים את הגליל: יצאנו לטיול קולינרי של סוף הקיץ בצפון
חדשות האוכל
סיורים קולינריים של עמית אהרנסון ויקב תבור בתל אביב
יקב תבור ועמית אהרנסון לוקחים אתכם לטעום את תל אביב
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
אבוקדו מוכן לאכילה של גרנות
אוכל חדש על המדף – אביב 2025: מה שווה לנסות ומה פחות?
חדש על המדף
במבה פירמידה, ביסלי שאטה לימון, נאגטס טבעול, תחליפי דגים ואבוקדו בשל – טעמנו, בדקנו ודירגנו! מה שווה קנייה ומה עדיף להשאיר על המדף? 🚀 >>
אוזני המן של ביסקוטי - פורים 2025
מסינבון ועד פרמזן: 7 אוזני המן שוברות שגרה לפורים 2025
חדשות האוכל
יצאנו לסיור בין 7 אוזני המן יוצאות דופן לפורים 2025: מסינבון ועד גבינת פרמזן, מתאילנד לסקנדינביה. החידושים המפתיעים שישדרגו לכם את משלוח המנות בחג הקרוב >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
בדקנו: הטריק הפשוט ששומר על חסה טרייה ל-10 ימים
מדריכים וטיפים
השיטה שעובדת: איך לקלף עגבניות בקלות ובמהירות
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל