שף אורח: יין וארוחת טעימות של יהונתן שרביט ביקב ויתקין

יקב ויתקין מתחיל במסורת חדשה במסגרתה יבשלו שפים מובילים ארוחות ספיישל לצד יינות איכות מותאמים מהיקב. האורח הראשון: שף יהונתן שרביט.
שף יהונתן שרביט מתארח ביקב ויתקין לארוחת טעימות מיוחדת
שף יהונתן שרביט מתארח ביקב ויתקין לארוחת טעימות מיוחדת | צילום: אנטולי קריניצקי

יקב ויתקין המוערך פוצח במסורת של ערבי ספיישל קולינריים ייחודיים בהם יתארחו מיטב השפים והקונדיטורים לארוחות חד פעמיות בליווי מותאם של יין איכותי.

את ערבי הספיישל הראשונים במהלך חודש דצמבר יוביל השף יהונתן שרביט (Bacchetta, משחקי השף) ויציע תפריט מיוחד עם יינות מותאמים של יינן אסף פז.

ארוחות הפופ אפ של שרביט יתקיימו בימי שלישי ה-13.12 וה-27.12 במתכונת של ארוחת טעימות במחיר קבוע של 450 ש"ח לסועד.

ארוחות ספיישל של שף יהונתן שרביט ביקב ויתקין – מה בתפריט?

הארוחה תיפתח עם פוקאצ׳ה מתערובת קמחים איטלקיים בהתפחה של 72 שעות לצד חמאת סלרי, סחוג גזר, מגי, סטראצטלה, אורטיז ושמן זית מגל שיוגשו בליווי של יין מסע ישראלי לבן ופתיח של קרוקט כרישה, רייט דג ים קונפי וקציפת כרישה מפוחמת לצד יין ויתקין גרנאש בלאן 2021.

למנה הראשונה יגישו במסגרת הארוחה אנילוטי קרם תירס עם חמאת מרווה, אמרטי, אספרגוס ופרמזן 24 חודשים לצד יין ויתקין תובנה 2019 ולביניים טרטר אינטיאס עם תפוזי דם, שמן ריחן, מלפפון ופלפל חריף לצד ויתקין פינו נואר 2021.

לעיקרית יוגש מוסר ים בציר דגים וזעפרן ופרח קישוא עם טעימת שני יינות זה לצד זה – קברנה פרנק 2018 וגרנאש נואר 2019 ולקינוח טירמיסו פיסטוק סיציליאני עם פיסטוקים מקורמלים וקקאו.

סדרת ארוחות שף אורח ביקב ויתקין | צילום: יח"צ

יקב ויתקין הוא יקב בוטיק מבית משפחת בלוגולובסקי מכפר ויתקין שהפך בשנים האחרונות לאחד המצליחים בישראל עם יינות קלילים מזנים מקומיים וים תיכוניים ותיקים ונשכחים לצד בלנדים לא שגרתיים ופיתוחים חדשים כמו כמו רוסאן, מרסלן וגרנאש בלאן

ביקב מציעים יינות ב-3 סדרות סך הכל – פרימיום ויתקין מיינות זניים, סדרת הבלנדים "מסע ישראלי" וסדרת העל "שורשים"

מרכז המבקרים של היקב ממוקם בסמוך לגשר הצבים ולנחל אלכסנדר הפופולריים ומציע מעת לעת גם סלסלות פיקניק עם יין ותוצרת טרייה.

בחודש יולי האחרון השיק שף יהונתן שרביט את מסעדת הפופ שלו Bacchetta שפעלה במשך חודשי הקיץ במתחם הבריכה של מלון דן קיסריה והציעה מנות מנות מהמטבח הים תיכוני עם נגיעות איטלקיות לצד קוקטיילים מבית האימפריאל.

"שף אורח" ביקב ויתקין – מארחים את שף יהונתן שרביט | שלישי 13.12 וה-27.12 | 450 ש"ח לסועד | הזמנות באתר היקב

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
טיול קולינרי בגליל - בוזה, אלומה ויקב ג'וליה
זוללים את הגליל: יצאנו לטיול קולינרי של סוף הקיץ בצפון
חדשות האוכל
פסטיבל היין של MyYain במתחם התחנה ירושלים
לכבוד שבועות: פסטיבל יין בירושלים עם טעימות חופשיות
אירועים קולינריים
פסטיבל היין חיפה 2023 של הרמיטאז'
פסטיבל היין חוזר לחיפה עם עשרות דוכנים ומאות טעימות
אירועים קולינריים
מסעדת קלארו חוגגת את חודש הרי יהודה וירושלים
אוויר הרים צלול: חודש הרי יהודה וירושלים במסעדת קלארו
אירועים קולינריים
טרנדים קולינריים טריים
המבורגר מוגזם - התפריט החדש של בורגר סטיישן
על הגריל: יצאנו לזלול את ההמבורגרים החדשים של בורגר סטיישן
חדשות האוכל
רשת בורגר סטיישן משדרגת את הכשרות ומשיקה תפריט חדש ומושחת. האם המהלך השתלם? יצאנו למסע זלילה וחזרנו עם כל המסקנות >>
קולקציית עוגות לראש השנה 2025 של ביסקוטי
על הדבש ועל הטיקטוק: מה מכינים לכם בביסקוטי לראש השנה 2025?
חדשות האוכל
מתלבטים איזו עוגה להביא לראש השנה? טעמנו את קולקציית החג של ביסקוטי ובחרנו את המנצחת. וגם: כל הפרטים על טרנד ההאני באטר טוסט שהגיע לארץ >>
גלידת נטפליקס אנד צ'יל 2 של בן אנד ג'ריס
עף על המדף: החטיפים, הגלידות והשוקולדים החדשים שאתם צריכים להכיר
חדש על המדף
הקאמבק של טוב טעם, סיקוול לבן & ג'ריס וביסלי חדש. סקירת כל החטיפים והמתוקים החדשים על המדף, ומה חשבנו על כל אחד >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
אבנית החוצה: איך לנקות קומקום חשמלי ללא מאמץ
טיפים למטבח
סדר ראש השנה: הברכות והסימנים לשולחן החג
טיפים למטבח
איך לנקות כוסות זכוכית עכורות: המדריך להחזרת הברק
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל