לזלול - מגזין אוכל ישראלי

שף אורח: יין וארוחת טעימות של יהונתן שרביט ביקב ויתקין

יקב ויתקין מתחיל במסורת חדשה במסגרתה יבשלו שפים מובילים ארוחות ספיישל לצד יינות איכות מותאמים מהיקב. האורח הראשון: שף יהונתן שרביט
שף יהונתן שרביט מתארח ביקב ויתקין לארוחת טעימות מיוחדת
שף יהונתן שרביט מתארח ביקב ויתקין לארוחת טעימות מיוחדת | צילום: אנטולי קריניצקי
שיתוף

יקב ויתקין המוערך פוצח במסורת של ערבי ספיישל קולינריים ייחודיים בהם יתארחו מיטב השפים והקונדיטורים לארוחות חד פעמיות בליווי מותאם של יין איכותי.

את ערבי הספיישל הראשונים במהלך חודש דצמבר יוביל השף יהונתן שרביט (Bacchetta, משחקי השף) ויציע תפריט מיוחד עם יינות מותאמים של יינן אסף פז.

ארוחות הפופ אפ של שרביט יתקיימו בימי שלישי ה-13.12 וה-27.12 במתכונת של ארוחת טעימות במחיר קבוע של 450 ש"ח לסועד.

ארוחות ספיישל של שף יהונתן שרביט ביקב ויתקין – מה בתפריט?

הארוחה תיפתח עם פוקאצ׳ה מתערובת קמחים איטלקיים בהתפחה של 72 שעות לצד חמאת סלרי, סחוג גזר, מגי, סטראצטלה, אורטיז ושמן זית מגל שיוגשו בליווי של יין מסע ישראלי לבן ופתיח של קרוקט כרישה, רייט דג ים קונפי וקציפת כרישה מפוחמת לצד יין ויתקין גרנאש בלאן 2021.

למנה הראשונה יגישו במסגרת הארוחה אנילוטי קרם תירס עם חמאת מרווה, אמרטי, אספרגוס ופרמזן 24 חודשים לצד יין ויתקין תובנה 2019 ולביניים טרטר אינטיאס עם תפוזי דם, שמן ריחן, מלפפון ופלפל חריף לצד ויתקין פינו נואר 2021.

לעיקרית יוגש מוסר ים בציר דגים וזעפרן ופרח קישוא עם טעימת שני יינות זה לצד זה – קברנה פרנק 2018 וגרנאש נואר 2019 ולקינוח טירמיסו פיסטוק סיציליאני עם פיסטוקים מקורמלים וקקאו.

סדרת ארוחות שף אורח ביקב ויתקין
סדרת ארוחות שף אורח ביקב ויתקין | צילום: יח"צ

יקב ויתקין הוא יקב בוטיק מבית משפחת בלוגולובסקי מכפר ויתקין שהפך בשנים האחרונות לאחד המצליחים בישראל עם יינות קלילים מזנים מקומיים וים תיכוניים ותיקים ונשכחים לצד בלנדים לא שגרתיים ופיתוחים חדשים כמו כמו רוסאן, מרסלן וגרנאש בלאן

ביקב מציעים יינות ב-3 סדרות סך הכל – פרימיום ויתקין מיינות זניים, סדרת הבלנדים "מסע ישראלי" וסדרת העל "שורשים"

מרכז המבקרים של היקב ממוקם בסמוך לגשר הצבים ולנחל אלכסנדר הפופולריים ומציע מעת לעת גם סלסלות פיקניק עם יין ותוצרת טרייה.

בחודש יולי האחרון השיק שף יהונתן שרביט את מסעדת הפופ שלו Bacchetta שפעלה במשך חודשי הקיץ במתחם הבריכה של מלון דן קיסריה והציעה מנות מנות מהמטבח הים תיכוני עם נגיעות איטלקיות לצד קוקטיילים מבית האימפריאל.

"שף אורח" ביקב ויתקין – מארחים את שף יהונתן שרביט | שלישי 13.12 וה-27.12 | 450 ש"ח לסועד | הזמנות באתר היקב

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

מסעדת קלארו חוגגת את חודש הרי יהודה וירושלים

אוויר הרים צלול: חודש הרי יהודה וירושלים במסעדת קלארו

אירועים ופסטיבלים
טיול קולינרי בגליל - בוזה, אלומה ויקב ג'וליה

זוללים את הגליל: יצאנו לטיול קולינרי של סוף הקיץ בצפון

חדשות האוכל
יריד זמן יין ה-9 בגליל המערבי

זמן יין: פסטיבל יין וקולינריה חגיגי בגליל המערבי

אירועים ופסטיבלים
סיורים קולינריים של עמית אהרנסון ויקב תבור בתל אביב

יקב תבור ועמית אהרנסון לוקחים אתכם לטעום את תל אביב

חדשות האוכל
פסטיבל היין של MyYain במתחם התחנה ירושלים

לכבוד שבועות: פסטיבל יין בירושלים עם טעימות חופשיות

אירועים ופסטיבלים
פסטיבל היין חיפה 2023 של הרמיטאז'

פסטיבל היין חוזר לחיפה עם עשרות דוכנים ומאות טעימות

אירועים ופסטיבלים