לאחר שפתחה מסעדה הודית קטנה ואותנטית לפני כ-7 שנים בדרך העצמאות בחיפה ונאלצה לסגור, ג'וטי אור פותחת מחדש את מסעדת ג'וטי במיקום שונה בעיר.
המסעדה נפתחה מחדש קצת לפני החגים הרחוב הרצליה בחיפה ומוגשות בה מבחר מנות מצפון הודו ואוכל הודי פנג'בי מבית ילדותה של ג'וטי.
עוד טעימה: פסטיבל אוכל הודי במסעדות נבחרות
ג'וטי גדלה בצ׳אנדיגר בצפון הודו ועלתה לארץ בגיל 20. בתחילה מכרה אוכל הודי בדוכנים שונים ובשנת 2015 החליטה לפתוח מסעדה משלה שתעניק חוויה הודית אותנטית באווירה משפחתית עם אוכל מחומרי גלם טריים ותבלינים שהיא מכינה בעצמה.
לאחר הסגירה עסקה ג'וטי בסדנאות בישול הודי אינטימיות ומכירה של אוכל מוכן הביתה וכעת היא חוזרת למסעדה משלה במיקום חדש בשכונת הדר בחיפה.
עוד טעימה: מסעדה הודית חדשה ברמת גן – הודו הקטנה
ג'וטי מטבח הודי – מה בתפריט?
בתפריט החדש מבחר מנות מסורתיות מהמטבח ההודי, תבשילים ומגשי טאלי מגוונים. במנות הראשונות בתפריט תמצאו בין השאר סמוסות במילוי עוף, בשר או תפוחי אדמה ואפונה; קציצות פקורה אפויות עם עדשים וירקות; קציצות הלו קיטי עם תפוחי אדמה על תבשיל חומוס עם בצל חי, תמרינדי ויוגורט או טחינה; פאקורה דג מטוגן; מרק היום ולחם פורי מטוגן עם קארי חומוס (32-36 ש"ח).
סמוסות של ג'וטי מטבח הודי | צילום: יח"צבאגף העיקריות הצמחוניות תמצאו דאל עדשים עם ג'ינג'ר שום ועגבניות; אלו גאבי תפוחי אדמה וכרובית ברוטב עגבניות ושמנת קוקוס; פלאק פניר עם תרד וקרם קוקוס; קארי פטריות ואפונה; מלאי כופתא תפוחי אדמה וגבינת פניר עם צימוקים וקשיו ועוד (42-49 ש"ח).
בעיקריות הבשריות מציעים בג'וטי עוף וינדלו עם תפוחי אדמה ברוטב עגבניות וקרם קוקוס; קארי אסור עם בקר ותפוח אדמה; קארי דגים; באטר צ'יקן עם עגבניות, חמאה ושמנת; צ'יקן טיקה מסאלה עם יוגורט ועגבניות ותבשיל עוף ותרד עם קרם קוקוס (54-56 ש"ח).
טאלי הודי במסעדת ג'וטי | צילום: יח"צאת האוכל ילוו מבחר משקאות לאסי, צ'אי מסאלה עם חלב ועוד. לקינוח מציעים במסעדה גולאב ג'נום עם תבלינים ומי ורדים; קינוח סולת עם צימוקים, קוקוס, קשיו ותבלינים או פודינג אורז חלבי עם צימוקים, זעפרן, שקדים וקשיו (22 ש"ח)
ג'וטי מטבח הודי | הרצליה 12, חיפה | שני-רביעי 12:00-17:00, חמישי-שבת 12:00-21:00 | פרטים בטלפון 054-208077 ובאתר