אם בעבר נאלצנו להעביר חג שלם עם המצה הסטנדרטית והלא כל כך אטרקטיבית, הרי שבשנים האחרונות שוק הלחמים הכשרים לפסח משתכלל ומשתדרג עם שלל אופציות ותחליפים שמאפשרים לגוון את ימי החג.
אחת מהאופציות המסקרנות בתחום מגיעה השנה מטחנת "קמח הארץ" ממושב כוכב מיכאל שבדרום הארץ עם השקתם של מוצרים חדשים וכשרים לפסח שיכולים להתאים לטבעונים ולנמנעים מגלוטן גם לאורך כל השנה.
טחנת הקמח הישראלית של אמנון ברזין מייצרת כבר משנת 2009 קמחי איכות המכילים את גרעין החיטה בשלמותו, כולל הסובין והנבט ומשווקת אותם וקמחים מיובאים נבחרים ממטחנות מובילות באירופה.
לכבוד חג הפסח מציעים בטחנה תערובת אפייה איטלקית "מולינו ירוק" נטולת גלוטן וג'בטה איטלקית אפויה וקפואה.
ג'בטה כשרה לפסח של קמח הארץ
"מולינו ירוק" היא תערובת אפייה ללא גלוטן תוצרת איטליה המציעה את נוחות העבודה של קמחים רגילים ותוצאות שלא נופלות במבחן הטעם, המרקם והמראה. היא מתאימה להכנה של לחמים שונים, פיצות, פוקאצ'ות ועוד כיד הדמיון.
את הג'באטה הכשרה לפסח תוכלו להשיג כחלק ממארז של 4 יחידות אפויות וקפואות. כל מה שתצטרכו זה להפשיר את הג'בטה או לחמם כמה דקות בתנור או בטוסטר אובן. הג'בטות טבעוניות, פרווה וכשרות לפסח.
הג'באטות התגלו כתחליף מוצלח למדי ללחמניות הפסח הסטנדרטיות עם מבנה יציב שנשא היטב את מרכיבי הסנדוויץ' שלנו ומרקם רך ואוורירי. חימום קצר בטוסטר אובן העניק לג'אבטה גם פריכות כיפית והעובדה שמדובר במוצר טבעוני ונטול גלוטן כמעט ולא הייתה מורגשת.
"קמח הארץ" מספקת לאורך כל השנה מענה לאופים ביתיים ומקצועיים עם שלל קמחי איכות מוכרים וגם מיוחדים ונדירים יותר. בין השאר תמצאו מבחר של קמחים מלאים ממגוון דגנים, קמחים צרפתיים קלאסיים, קמחים מדגנים עתיקים, קמחי פרימיום יוקרתיים ומבחר דברי מאפה ותערובות לאפייה של המותג נטול הגלוטן מולינו (Molino).
בסמוך לטחנה פועל בית מאפה ללחמי מחמצת טריים ממגוון הקמחים של המקום המשמש גם כמוקד ידע, התנסות ולמידה לאופים בכל הרמות.
תערובת אפייה "מולינו ירוק" | כ-17 ש"ח לאריזה במשקל 500 גרם | כשר לפסח בהשגחת בדץ בית יוסף (מכיל קטניות).
ג'אבטה איטלקית אפויה | כ-20 ש"ח למארז במשקל 400 גרם (4 יחידות) | כשר לפסח בהשגחת בד"צ בית יוסף (מכיל קטניות) והרבנות פתח תקווה (ברכתו "שהכל").
להשיג ברשת ניצת הדובדבן, בחנויות טבע ברחבי הארץ ובאתר הטחנה.