בלוגר אוכל פופולרי פרסם פוסט שהפך ויראלי במהירות בו הוא טוען שמצא את המתכון המושלם והכי קרוב למקור של עוף מטוגן סטייל קנטקי פרייד צ'יקן.
הבלוגר דן פל סיפר שהמסע שלו למתכון המושלם העלה הילוך כשהוא החליט להשקיע יותר בבישול לאחר שסניף KFC (קנטקי פרייד צ'יקן) הקרוב לביתו נסגר. נסיעה לסניף רחוק יותר נראתה לו לא הכרחית אם הוא פשוט יכול לשחזר את המתכון בבית.
תושבי בריטניה מצויים תחת עוצר בעקבות בוירוס הקורונה מה-23 במרץ, מה שמאלץ רבים מהם לבשל בבית במקום לאכול במסעדות. דן טוען כי מאז הסגר הוא עבד על המתכון לעוף המטוגן פעמיים בשבוע.
לפני הסגר, הוא עסק בשיפור המתכון יותר מ-30 פעמים. לטענתו הוא ניסה עשרות מתכונים מהרשת שמבטיחים כי הם המדויקים והדומים ביותר למתכון המקורי של רשת KFC של עוף מטוגן.
עוד טעימה: ארוחת טעימות 11 מנות של KFC
מהו התבלין הסודי של KFC?
"יש מתכונים רבים שדומים אחד לשני, אך רבים מהם מוסיפים יותר מדי פלפל לדוגמא והופכים את הטעם לעז מדי. הוספתי יותר מלח לפני הציפוי כדי לוודא שבשר העוף עצמו מתובל היטב", הוסיף פל.
לטענתו המפתח לעוף המושלם הוא להגיע לטקסטורה הקריספית המושלמת, "זה חייב להיות קריספי, ברגע שאתה נוגס בעוף, זה חייב להרגיש כמו הדבר המקורי".
במתכון משתמש פל בסיר לטיגון עמוק, בעקבות שאלות צופים הוא מציין שניתן גם להשתמש במחבת רגילה לטיגון העוף אבל שימוש כזה יצריך הקפדה יתרה על פרטים טכניים כמו מעקב אחר טמפרטורת השמן וזמן הטיגון.
מתכון – קנטאקי פרייד צ'יקן
מצרכים לבלילה
- 5 כוסות קמח לבן
- חצי כף אורגנו
- חצי כף טימין
- כף אבקת ג'ינג'ר
- 2 כפות אבקת שום
- כף גרגרי חרדל טחונים
- כף מלח סלרי
- כף פלפל שחור
- 1/3 כף מלח ים
- 2 כפות פלפל לבן
- 4 כפות פפריקה מתוקה
הוראות הכנה
- ערבבו את הקמח והתבלינים בקערה – דן מוסיף לתערובת גם שליש כמות נוספת של קמח תופח.
- הוסיפו את העוף בטמפרטורת החדר לתערובת היבשה.
- בקערה נפרדת ערבבו מעט חלב עם חלבונים והעבירו את העוף אל התערובת הרטובה.
- החזירו את העוף לקערה עם התערובת היבשה וכסו היטב.
- חממו שמן עמוק לטמפרטורה של 162.5 מעלות וטגנו את העוף במשך 5-6 דקות.
- בזמן שאתם מטגנים את העוף הנותר, השאירו את העוף המוכן בתנור שחומם ל-80 מעלות כדי לשמור על הקריספיות והחום. טגנו שוב למשך 90 שניות לפני ההגשה.
- בתאבון!
רשת KFC היא אחת מרשתות המזון הפופולריות ביותר בעולם המתמקדת בהגשת עוף מטוגן נוסח קנטאקי. היא הוקמה בשנת 1939 ע"י קולונל הרלנד סנדרס שמכר בתחילה את מוצרי העוף בתחנת דלק סמוכה לביתו.
את הסניף הראשון והרשמי של קנטקי פרייד צ'יקן הוא הקים בשנת 1952 ובשנת 1964 מכר את המותג תמורת 2 מליון דולרים. כיום הרשת מונה מעל ל-20 אלף סניפים ב-118 מדינות. הצלחתה הרבה של הרשת מוסברת בין השאר בתערובת התבלינים הסודית של הקולונל המשמשת לתיבול של כל מוצרי העוף של KFC.
לישראל נכנסה הרשת לראשונה כבר בשנות ה-70 עם סניף בהרצליה וסניפים נוספים שנפתחו לאורך העשור עד שהפסיקה פעילותה בתחילת שנות השמונים עקב קשיים כלכליים. הניסיון השני להשקה התרחש באמצע שנות התשעים עם מספר סניפים שהגישו עוף מטוגן בגרסתו הכשרה, ביניהם סניף בתחנה המרכזית החדשה בתל אביב אך גם אלו נסגרו תוך מספר שנים עד סגירה של הסניף האחרון בארץ בשנת 2012.
בתחילת 2020 השיקה הרשת סניף ראשון בעיר נצרת לאחר היעדרות ארוכה, הזכיינים מקווים שהם יצליחו היכן שהשאר נכשלו, בעיקר הודות לשימוש במתכון המקורי שאיננו כשר. רבים ראו באי ההקפדה על המתכון בפעמים הקודמות כסיבה העיקרית לכישלון. בשבועות האחרונים נפתח סניף שני של KFC בעיר דלית אל כרמל ובהמשך השנה צפויים להיפתח סניפים בבאר שבע ובמרכז הארץ עם עוף מטוגן בדיוק כמו בחו"ל