לה בוקריה: יריד אוכל חדש מגיע לסדר לכם את סוף השבוע

לה בוקריה: יריד אוכל חדש בקניון רמת אביב יציע בכל יום שישי שלל מאכלים ביתיים, עוגות, מאפים של מיטב המסעדות והיצרנים מכל רחבי הארץ.
מנות ביריד האוכל לה בוקריה בקניון רמת אביב
מנות ביריד האוכל לה בוקריה בקניון רמת אביב | צילום: יח"צ

ביום שישי בבוקר, בזמן שעיר שלמה מתעוררת באטיות לקראת עוד שבת תל אביבית לחוצה מדי, שוקקת מדי, או סתם חמה מדי – משהו אחר קורה באחת הפינות המסודרות יותר של העיר.

בקומה השנייה של קניון עופר רמת אביב, נפתח ב־4 ביולי יריד האוכל "לה בוקריה", פרויקט קולינרי חדש מבית Weekend Market שמבקש להמציא מחדש את חוויית השוק המקומית – רק הפעם עם מיזוג, תאורה רכה, וגישה לקניית נעליים אחרי החמין.

 

מותג מוכר בפורמט חדש

השמות המעורבים בפרויקט לא משאירים הרבה מקום לספק: "לה בוקריה" הוא מותג שמזוהה עם אירועי אוכל אורבניים בסטנדרט גבוה, וקבוצת Weekend Market כבר פיתחה קהל מקומי שמכיר את הפורמט – אוכל מבושל, תוצרת טרייה, מעדנים ודליקטסים, קינוחים מהונדסים, ובלי הלחץ של עמידה בתור בין עגלות שוק.

הקונספט ברמת אביב משלב את כל זה, ומוסיף לתמהיל גם ניחוח יוקרתי, גישה נוחה במיוחד, וקהל יעד שמגיע לקניון לא רק בשביל לקנות, אלא גם כדי לאכול טוב -מאוד טוב.

 

מה באמת קורה שם?

מדובר ביוזמה חדשה יחסית במונחים של קניונים בארץ, שמבקשת להפוך את קומת האופנה והמדרגות הנעות לא רק למעברים אל סניפים מוכרים, אלא למוקד קולינרי בפני עצמו.

בכל יום שישי, החל מהשעה תשע בבוקר, נפרשות עמדות של מסעדות, קונדיטוריות ויצרנים נבחרים, חלקם מוכרים מאוד בסצנה התל אביבית, וחלקם מגיעים ממקומות אחרים לגמרי – כמו ירושלים.

 

הדוכנים שאסור לפספס

אלו השמות הבולטים שמרכיבים את היריד. השילוב בין שחקנים גדולים לספקים קטנים, בין מטבח שף לאוכל ביתי – הוא חלק מהקסם:

  • צמח – המסעדה הצמחונית מקבוצת מחניודה של שף אסף גרניט, עם מנות כמו קוסקוס, חמין, מוסקה, ממולאים וקובה – הכל על טהרת המטבח הביתי הצמחוני.

  • פיקאסו – השף־קונדיטור ערן שוורצברד עם קרואסונים במילויים מלוחים ומתוקים, עוגות מוקפדות ופוקאצ'ות עם גבינות.

  • ירושלמי אסלי – אוכל ביתי ירושלמי קלאסי: מג'דרה, חמין, עלי גפן, קוסקוס – בלי חידושים, עם הרבה נשמה.

  • אדורה – שוקולדים בעבודת יד, כולל פרלינים צבעוניים ומגוון טבעוני לא מובן מאליו.

  • טרופיקנה – דוכן פירות וירקות טריים, כולל פירות חתוכים שנמכרים במקום, ממש כמו בשוק – רק במיזוג.

 

כריכים, מאפים ומנות אוכל על שולחן
מנות ביריד האוכל של קניון רמת אביב { צילום: יח"צ

 

לא רק דוכנים: שינוי באווירה

הנוכחות של "צמח" היא אולי אחת הדוגמאות הבולטות למפגש בין קולינריה גבוהה למרחב קניוני. מדובר בתנועה מעניינת – שף כמו גרניט, המזוהה עם מסעדות פרימיום, בוחר להשתתף ביריד שמתקיים בין סניף רנואר למתחם הילדים.

זה בדיוק מה שמסמן את השינוי: אוכל טוב כבר לא שמור רק למי שמזמין שולחן חודש מראש.

גם ערן שוורצברד מביא את "פיקאסו" אל חלל היריד מתוך גישה של נגישות.

המאפים מוגשים בקונספט של טייק אווי, אבל האיכות נשארת גבוהה: בצקים מדויקים, מילויים לא צפויים, ומחשבה על חוויית נשנוש שמתאימה לקניון – בין אם לקחת להורים לארוחת שישי, או פשוט לשבת רגע על ספסל וליהנות.

 

לאכול בלי רעש – ולפעמים גם בלי תכנונים

מי שמחפש אוכל חם, יכול למצוא אותו מבלי לנסוע ללב העיר. דוכן "ירושלמי אסלי" מספק בדיוק את זה – סירים מהבילים, מנות נדיבות, טעמים ברורים.

מה שמפתיע הוא לא רק המיקום, אלא גם הקהל: אנשים שלאו דווקא היו עולים על רכבת קלה בשביל קובה, אבל כן מוכנים לעצור בקניון ולקחת חמין מוכן לשישי.

 

גם מתוק, גם טרי – וגם טבעוני

אם הדוכן של אדורה נראה כאילו נשלף מקטלוג אירופאי, זה לא במקרה. הפרלינים שלהם מדויקים, האריזות מוקפדות, והמגוון – רחב וכולל גם אופציות נדירות כמו שוקולד טבעוני בטעמים מתוחכמים.

מנגד, דוכן "טרופיקנה" מוכיח שאפשר גם פשוט: פירות חתוכים, עגבניות טריות, ואסתטיקה של שוק – בלי רעש ובלגן.

 

פרליני שוקולד בקופסה
פרליני שוקולד של אדורה | צילום: יח"צ

 

ומה בעתיד?

היריד יפעל בימי שישי בלבד, נכון לעכשיו, והוא נועד להמשיך לאורך חודשי הקיץ לפחות. הכניסה חופשית, לא נדרש רישום או תשלום, והחוויה מתאימה גם למי שפשוט עובר במקרה.

המודל הזה, שמביא אוכל שוק אל תוך חלל מסחרי מעוצב, עשוי להתפשט גם למקומות נוספים אם ההצלחה תימשך.

 

לסיכום

במציאות שבה אירועי אוכל נוטים להפוך למופעים אינסטגרמיים או מסחריים מדי, "לה בוקריה" מביא איתו משהו שונה: מיקום מפתיע, הרכב מרתק של מציגים, ושילוב בין איכות ליומיום.

זו לא מסעדת שף, לא שוק מחנה יהודה, ולא פסטיבל אוכל – אבל איכשהו, זה מצליח לקחת משהו מכל אחד מהם.

יריד האוכל לה בוקריה | מידי יום שישי משעה 9.00 בבוקר, בקומה השנייה, בקניון רמת אביב | הכניסה חופשית

 

 

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
פסטיבל יאם! של רשת מלונות ישרוטל באילת
אוכל, מוזיקה ושמש בחורף: פסטיבל יאם! של ישרוטל יוצא לדרך
אירועים קולינריים
פסטיבל האוכל הכשר בבית שמש
למהדרין: פסטיבל האוכל הכשר חוזר לפופ אפ בבית שמש
אירועים קולינריים
בקרוב - סניף סבן אילבן בדיזנגוף סנטר
יש תאריך: הסניף הראשון של רשת סבן אילבן מגיע לישראל
חדשות האוכל
פסטיבל האוכל הכפרי 2023 במטה יהודה
טבע, אוכל, יין ואנשים: פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה חוזר
אירועים קולינריים
טרנדים קולינריים טריים
המבורגר מוגזם - התפריט החדש של בורגר סטיישן
על הגריל: יצאנו לזלול את ההמבורגרים החדשים של בורגר סטיישן
חדשות האוכל
רשת בורגר סטיישן משדרגת את הכשרות ומשיקה תפריט חדש ומושחת. האם המהלך השתלם? יצאנו למסע זלילה וחזרנו עם כל המסקנות >>
גלידת נטפליקס אנד צ'יל 2 של בן אנד ג'ריס
עף על המדף: החטיפים, הגלידות והשוקולדים החדשים שאתם צריכים להכיר
חדש על המדף
הקאמבק של טוב טעם, סיקוול לבן & ג'ריס וביסלי חדש. סקירת כל החטיפים והמתוקים החדשים על המדף, ומה חשבנו על כל אחד >>
קולקציית עוגות לראש השנה 2025 של ביסקוטי
על הדבש ועל הטיקטוק: מה מכינים לכם בביסקוטי לראש השנה 2025?
חדשות האוכל
מתלבטים איזו עוגה להביא לראש השנה? טעמנו את קולקציית החג של ביסקוטי ובחרנו את המנצחת. וגם: כל הפרטים על טרנד ההאני באטר טוסט שהגיע לארץ >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
לא גזרת גורל: איך למנוע מקציצות להידבק למחבת
טיפים למטבח
פעם אחת ולתמיד: איך לשמור על בזיליקום טרי לאורך זמן
טיפים למטבח
איך להכין המבורגר עסיסי בבית: 5 טיפים לקציצה המושלמת
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל