לזלול - מגזין אוכל ישראלי

מסיציליה באהבה: מסעדת אוליברי משיקה תפריט איטלקי סוחף

מסעדת אוליברי התל אביבית הוותיקה משיקה תפריט עונתי איטלקי חדש וחוגגת את הקולינריה הייחודית של אזור סיציליה על שלל טעמיו
תפריט חדש במסעדת אוליברי 2023
תפריט חדש במסעדת אוליברי 2023 | צילום: אמיר מנחם
שיתוף

מסעדת אוליברי הוותיקה משיקה תפריט עונתי חדש שכולו מחווה למטבח האיטלקי העשיר והמגוון של סיציליה עם שלל מנות ספיישל המבוססות על חומרי גלם מהאי האיטלקי הדרומי.

האוכל של סיציליה הושפע לאורך השנים מהכובשים שחנו בו, מהערבים והיוונים לספרדים ולנורמנים שנספגו בקולינריה המקומית והצטרפו לחומרי הגלם המעולים מהאדמות הפוריות סמוך להר הגעש, מהים שנמצא בקרבת מקום ומהאזור כולו שנהנה ממזג אוויר נוח יחסית.

רב תרבותיות מאיטליה בצלחת

עירוב התרבויות הזה וההיסטוריה העשירה בשילוב עם האוכלוסייה מסבירת הפנים והאווירה השמחה מייצרים מגוון רחב של אוכל רחוב קליל מתוצרת מקומית על בסיס גידולים משפחתיים, מחלבות בוטיק קטנות וכרמים איכותיים. בכל פינה באי אפשר למצוא שווקי אוכל מלאים בחומרי גלם יוקרתיים כמו המרציפן האיכותי על בסיס עצי השקד הגדלים במקום ומאכלים עתירי פיסטוק מקומי.

ברוסקטה סרדינים של אוליברי
ברוסקטה סרדינים של אוליברי | צילום: אמיר מנחם

התפריט החדש של אוליברי, שכולו שיר אהבה לסיציליה והשפה הקולינרית הייחודית של האזור נבנה על ידי השף יחיאל מליחי מתוך שאיפה לקחת את הסועדים למסע מעמיק אל תוך השפע הסיציליאני. ממנות אוכל רחוב אותנטיות, דגים ומאכלי ים מסורתיים עם תיבול מקומי ועוד שלל הפתעות רב תרבותיות שמאפיינות את האי.

הלוקיישן הטרי בשדרות שאול המלך עם המטבח רחב הידיים, טאבון האבן האיטלקי, חדר הפסטה וגריל הג'וספר מאפשר לשף לפתח את השפה הקולינרית של אוליברי ביתר שאת עם שלל פיצות בסגנון סיציליאני מבצק דורום עשיר, פסטות וקנולי עבודת יד, שיפודי ים בנוסח דרום איטלקי(ארוסטצ'יני), מוצרי שרקוטרי מיובאים ומיושנים ועוד קלאסיקות מודרניות.

עוד טעימה: זוללים את הגליל – מסע אל בוזה, מסעדת אלומה ויקב ג'וליה

תפריט חדש באוליברי – מה יש לזלול?

בין המנות בתפריט החדש תמצאו ארנצ'ינו במילוי בשר בקר, עגבניות, פרמזן ואפונה לצד גרמולטה; ברוסקטה סרדינים עם חמאה, צ'ילי, אורגנו וקרם פרש; מקרוני אלה נורמה עגבניות, צ'ילי, שום, קלמטה, חצילים ופרמזן וקוסקוס סרדינים עם סרדינים על קפונטה, אורגנו ושמן פפרוצינו לצד קוסקוס.

עוד בתפריט הסיציליאני – קולורג'נוס בר ים – כיסונים ממולאים בבר ים ושאלוט ברוטב עגבניות שרופות, בצל, אנשובי, ציר דגים, יין לבן פטרוזיליה וחמאה; שקדי עגל עם גלייז סיציליאני, כרישה, פרמזן וגרמולטה ועוד שלל הפתעות (52-98 ש"ח).

קוסקוס סרדינים - מסעדת אוליברי
קוסקוס סרדינים – מסעדת אוליברי | צילום: אמיר מנחם

מסעדת אוליברי הפכה למוסד איטלקי מוערך בתל אביב ומוקד עלייה לרגל לחובבי המטבח האיטלקי מאז הקמתה בשנת 2011. לאחרונה עברה המסעדה למשכנה החדש ברחבת הקאמרי ומתהדרת כעת בין השאר במרפסת רחבת ידיים הצופה למבנים ולהמולה הנרגשת של מבקרי ההצגות במתחם.

אוליברי הוא מוסד איטלקי ותיק בעיר שמיקומו באבן גבירול הפך למקום עלייה לרגל לחובבי המטבח האיטלקי בזכות הבישול האותנטי והאהבה לאירוח ולמטבח האיטלקי. מאז 2011 ממשיכים לחקור ולהעמיק במקום את הידע במטבח האיטלקי בכלל והסיציליאני בפרט, ולהכיר לקהל המקומי עוד ועוד נדבכים של השפע והמגוון הקיים בו.

תפריט חדש במסעדת אוליברי | שדרות שאול המלך 23, תל אביב | ראשון-חמישי 12:00-23:00 | הזמנות ופרטים בטלפון 03-5446076 ובאתר

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

הדיינר איטלו-אמריקנו - תפריט חדש

ארוחת בוקר אוסטרית או בראנץ' איטלקי? תפריטי אביב חדשים במסעדות

חדשות האוכל
מסעדת אונו - מסעדת דגים-איטלקית חדשה בעכו

ארוחת בוקר איטלקית מול הים: נפתחה מסעדת אונו בעכו

חדשות האוכל
פיצה טרטופו של מסעדת ג'ובאני תל אביב

ג'ובאני: מצאנו פיצה מעולה בתל אביב במיקום לא שגרתי

חדשות האוכל
פיצה סנטרל חולון - פיצה נפוליטנית בטאבון

הבשורה הנפוליטנית: פיצה סנטרל נפתחה בחולון

חדשות האוכל
זופה אמריקנו - פופ אפ איטלקי-אמריקאי

זופה אמריקנו – פופ אפ איטלקי-אמריקאי מושחת נוחת בת"א

אירועים ופסטיבלים
שף אורי צור - טרטוריה מקומית בחוות ואדי ינשוף

טרטוריה מקומית: מסעדת פופ אפ איטלקית חדשה בגליל

חדשות האוכל
רוסטיקו חוגגת 18 עם שפית פרנצ'סקה גוסטלה

מסעדת רוסטיקו חוגגת יום הולדת עם אגדת הפסטה מאיטליה

חדשות האוכל
מילאנו תאסור על מכירת גלידה לאחר חצות?

סוף לחגיגות: העיר שמתכננת לאסור מכירת גלידה ופיצה לאחר חצות

חדשות האוכל
בראנץ' שישי של קפה מרטיני

רומא פינת דיזנגוף: הבראנץ' האיטלקי החדש של קפה מרטיני

חדשות האוכל
מסעדת פאט ויני (Fat Vinny) פותחת את סניף כרמיאל

שמנה וטוב לה: מסעדת פאט ויני מביאה את איטליה לכרמיאל

חדשות האוכל