לזלול - מגזין שבא לאכול
תפריט חדש במסעדת אוליברי 2023
קרדיט תמונה – אמיר מנחם

מסיציליה באהבה: מסעדת אוליברי משיקה תפריט איטלקי סוחף

מסעדת אוליברי התל אביבית הוותיקה משיקה תפריט עונתי איטלקי חדש וחוגגת את הקולינריה הייחודית של אזור סיציליה על שלל טעמיו
שיתוף

תוכן עניינים

מסעדת אוליברי הוותיקה משיקה תפריט עונתי חדש שכולו מחווה למטבח האיטלקי העשיר והמגוון של סיציליה עם שלל מנות ספיישל המבוססות על חומרי גלם מהאי האיטלקי הדרומי.

האוכל של סיציליה הושפע לאורך השנים מהכובשים שחנו בו, מהערבים והיוונים לספרדים ולנורמנים שנספגו בקולינריה המקומית והצטרפו לחומרי הגלם המעולים מהאדמות הפוריות סמוך להר הגעש, מהים שנמצא בקרבת מקום ומהאזור כולו שנהנה ממזג אוויר נוח יחסית.

רב תרבותיות מאיטליה בצלחת

עירוב התרבויות הזה וההיסטוריה העשירה בשילוב עם האוכלוסייה מסבירת הפנים והאווירה השמחה מייצרים מגוון רחב של אוכל רחוב קליל מתוצרת מקומית על בסיס גידולים משפחתיים, מחלבות בוטיק קטנות וכרמים איכותיים. בכל פינה באי אפשר למצוא שווקי אוכל מלאים בחומרי גלם יוקרתיים כמו המרציפן האיכותי על בסיס עצי השקד הגדלים במקום ומאכלים עתירי פיסטוק מקומי.

ברוסקטה סרדינים של אוליברי
ברוסקטה סרדינים של אוליברי | צילום: אמיר מנחם

התפריט החדש של אוליברי, שכולו שיר אהבה לסיציליה והשפה הקולינרית הייחודית של האזור נבנה על ידי השף יחיאל מליחי מתוך שאיפה לקחת את הסועדים למסע מעמיק אל תוך השפע הסיציליאני. ממנות אוכל רחוב אותנטיות, דגים ומאכלי ים מסורתיים עם תיבול מקומי ועוד שלל הפתעות רב תרבותיות שמאפיינות את האי.

הלוקיישן הטרי בשדרות שאול המלך עם המטבח רחב הידיים, טאבון האבן האיטלקי, חדר הפסטה וגריל הג'וספר מאפשר לשף לפתח את השפה הקולינרית של אוליברי ביתר שאת עם שלל פיצות בסגנון סיציליאני מבצק דורום עשיר, פסטות וקנולי עבודת יד, שיפודי ים בנוסח דרום איטלקי(ארוסטצ'יני), מוצרי שרקוטרי מיובאים ומיושנים ועוד קלאסיקות מודרניות.

עוד טעימה: זוללים את הגליל – מסע אל בוזה, מסעדת אלומה ויקב ג'וליה

תפריט חדש באוליברי – מה יש לזלול?

בין המנות בתפריט החדש תמצאו ארנצ'ינו במילוי בשר בקר, עגבניות, פרמזן ואפונה לצד גרמולטה; ברוסקטה סרדינים עם חמאה, צ'ילי, אורגנו וקרם פרש; מקרוני אלה נורמה עגבניות, צ'ילי, שום, קלמטה, חצילים ופרמזן וקוסקוס סרדינים עם סרדינים על קפונטה, אורגנו ושמן פפרוצינו לצד קוסקוס.

עוד בתפריט הסיציליאני – קולורג'נוס בר ים – כיסונים ממולאים בבר ים ושאלוט ברוטב עגבניות שרופות, בצל, אנשובי, ציר דגים, יין לבן פטרוזיליה וחמאה; שקדי עגל עם גלייז סיציליאני, כרישה, פרמזן וגרמולטה ועוד שלל הפתעות (52-98 ש"ח).

קוסקוס סרדינים - מסעדת אוליברי
קוסקוס סרדינים – מסעדת אוליברי | צילום: אמיר מנחם

מסעדת אוליברי הפכה למוסד איטלקי מוערך בתל אביב ומוקד עלייה לרגל לחובבי המטבח האיטלקי מאז הקמתה בשנת 2011. לאחרונה עברה המסעדה למשכנה החדש ברחבת הקאמרי ומתהדרת כעת בין השאר במרפסת רחבת ידיים הצופה למבנים ולהמולה הנרגשת של מבקרי ההצגות במתחם.

אוליברי הוא מוסד איטלקי ותיק בעיר שמיקומו באבן גבירול הפך למקום עלייה לרגל לחובבי המטבח האיטלקי בזכות הבישול האותנטי והאהבה לאירוח ולמטבח האיטלקי. מאז 2011 ממשיכים לחקור ולהעמיק במקום את הידע במטבח האיטלקי בכלל והסיציליאני בפרט, ולהכיר לקהל המקומי עוד ועוד נדבכים של השפע והמגוון הקיים בו.

תפריט חדש במסעדת אוליברי | שדרות שאול המלך 23, תל אביב | ראשון-חמישי 12:00-23:00 | הזמנות ופרטים בטלפון 03-5446076 ובאתר

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

כתבות בשבילך

חבל לפספס