איך להכין חציל בתנור: פריך מבחוץ, רך וקרמי מבפנים

מתכון לפרוסות חצילים בתנור שעובד בכל פעם מחדש. כך תכינו חציל אפוי בדיוק במידה, זהוב ופריך מבחוץ עם בשר רך וקרמי שנמס בפה בפנים..
חצילים בתנור קלאסיים
חצילים בתנור קלאסיים

חציל צלוי הפך מזמן לאופציה פופולרית למנה פשוטה ומתוחכמת בו זמנית שמשתלבת היטב במגוון ארוחות. המרקם הספוגי והטעם הרב גוני יכולים להפוך את החציל הצנוע לאות מופת קולינרית עם הטיפול הנכון ושיטת ההכנה המתאימה.

בקרב שיטות ההכנה, תנור האפייה הביתי מציע יתרונות שמשדרגים את טעמי החציל הטבעיים ואת המרקם לגבהים חדשים. חום התנור גורם לסוכרים הטבעיים בחציל להפוך למרוכזים יותר, מה שיוצר את המעטה המקורמל ואת בשר החציל הרך והנמס בפה.

בניגוד לטיגון, שיכול להפוך את החצילים לכבדים ושמנוניים מדי, הצלייה בתנור מצריכה שימוש מינימלי בשמן, מה שהופך אותה גם לאופציה בריאה יותר מבלי להתפשר על הטעם והמרקם.

עדכונים טעימים למייל!

במדריך הבא נלווה אתכם צעד אחר צעד בתהליך ההכנה של חציל בתנור. מבחירת החצילים המושלמים ועד שתגישו את החציל הקלוי עם טיפים למתקדמים ומתכון לחציל בתנור שעובד בכל פעם מחדש וירשים את המשפחה והאורחים.

עוד טעימה: מתכון לחצילים מטוגנים בנינג'ה גריל

הכנות מקדימות

המפתח לחציל קלוי בתנור בדיוק במידה נמצא בהכנות המקדמות. חשוב לבחור חצילים טובים עוד אצל הירקן בכדי להבטיח תוצאה סופית מענגת במיוחד. חפשו אחר חצילים מוצקים ומבריקים שכבדים יחסית לגודלם. מאפיינים אלו מצביעים על טריות ואיכות החציל. מומלץ לשטוף את החצילים היטב טרם האפייה בכדי להסיר לכלוך ומזיקים.

השלב הבא מערב את חיתוך החציל לצורה המועדפת עליכם, אם לפרוסות, רצועות או חצאים. בכל חיתוך שתבחרו, הקפידו לעשות זאת באחידות עם גודל ועובי דומה בכדי להבטיח צלייה אחידה לאחר מכן.

לאחר החיתוך, מומלץ לפזר מלח מעל הפרוסות ולתת לחצילים לנוח במשך 20-30 דקות. צעד זה יעזור למשוך לחות מהחצילים, לרכז את הטעמים, להסיר מרירות מהחצילים ולשפר את המרקם של התוצר הסופי. זכרו לשטוף את החצילים ולייבש בעדינות על מנת להסיר שאריות מלח ולחות.

עוד טעימה: איך לקלות חציל על הכיריים בדרך הנכונה

איך להכין חציל בתנור – צעד אחר צעד

1. נחמם את התנור ל-210 מעלות. טמפרטורה זו תבטיח שהחציל ייצלה בצורה אחידה ויקבל מעטה זהוב ומפתה. הטמפרטורה יכולה להשתנות בהתאם לגודל הפרוסות והדגם הספציפי שלכם, אך בכל מקרה חשוב להקפיד על חום אחיד לאורך כל התהליך בכדי להשיג את הקלייה המושלמת.

2. בשלב זה נרפד תבנית עם נייר אפייה. אם אתם רוצים חצילים פריכים יותר, מומלץ להבריש את נייר האפייה עם שמן זית. ההברשה תעזור גם למנוע מהחצילים להידבק לתבנית ולהיצלות בצורה אחידה יותר.

3. וכעת לתיבול. לפני שנעביר את פרוסות החציל לתבנית האפייה, נערבב אותן עם מעט שמן זית איכותי ותבלינים לבחירה. מתיבול בסיסי עם מלח, פלפל ואבקת שום שמבליטים את הטעמים הטבעיים של החציל ועד לטעמים עזים יותר עם תערובת עשבי תיבול, פפריקה, כמון או כל תבלין אחר שאתם אוהבים.

4. לאחר מכן נסדר את פרוסות החציל על התבנית מבלי שייגעו זו בזו. חשוב לא להעמיס על התבנית יותר מדי פרוסות בכדי לאפשר לאוויר החם לנוע סביב החציל בחופשיות ולהוביל למרקם מענג ואחיד.

5. ועכשיו לאפייה. נכניס את החצילים לתנור החם ל-20-30 דקות, תלוי בעובי הפרוסות. לאחר שעבר כמחצית מזמן, הפכו את הפרוסות או הברישו עוד שמן בכדי לוודא שהחציל לא יתייבש.

6. החצילים יהיו מוכנים כשהם רכים וקרמיים מבפנים ומעטה פריך מעט ועם גוון זהוב-שחום בקצוות. השתמשו במזלג על מנת לבדוק את החתיכה הגדולה ביותר, אם הוא חודר בקלות, החציל מוכן. הניחו לחצילים לנוח כמה דקות לפני ההגשה בכדי לאפשר הטמעת טעמים מלאה.

להעצמת טעמי החציל, השרו את פרוסות החציל במרינדה של שמן זית, חומץ, שום ועשבי תיבול כחצי שעה לפני האפייה. אם אתם אוהבים את הטעם המעושן והחרוך, העבירו את התנור למצב צלייה בדקות האחרונות של האפייה. הקפידו רק להשגיח מקרוב בכדי לוודא שהחציל לא נשרף

מתכון לחציל בתנור שעובד בכל פעם

מתכון בסיסי אך מעולה לחציל בתנור שתמיד מרשים את האורחים. הרגישו חופשיים לשחק עם המתכון ולשדרג עם תוספות אהובות.

מרכיבים

  • 2 חצילים בינוניים, פרוסים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ
  • 3 כפות שמן זית
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית אבקת שום
  • אופציונלי: כפית תערובת תבלינים לבחירה (אורגנו, בזיליקום, תימין)

הוראות הכנה

  1. חממו את התנור ל-210 מעלות. הכינו תבנית מרופדת בנייר אפייה מוברש בשמן זית.
  2. חתכו את החצילים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ. ניתן לפזר מעל הפרוסות מלח ולתת להן "להזיע" 20-30 דקות, אך לא חובה.
  3. ערבבו את פרוסות החציל בקערה גדולה עם שמן זית, מלח, פלפל שחור, אבקת שום ותבלינים אחרים לבחירתכם.
  4. סדרו את פרוסות החציל על תבנית האפייה בשכבה אחת מבלי שייגעו אחת בשנייה.
  5. אפו למשך 25-30 דקות והפכו את הפרוסות באמצע הדרך. החציל מוכן כשהוא זהוב מבחוץ ורך מבפנים כך שמזלג חודר את בשרו בקלות.
  6. הוציאו את החצילים מהתנור ותנו להם להתקרר בטמפרטורת החדר כמה דקות לפני ההגשה.

.
ניתן לשמור את החציל בקופסא אטומה במקרר עד ל-4 ימים או להקפיא לכ-3 חודשים. בכדי לחמם את החציל האפוי מחדש, פזרו את הפרוסות על תבנית אפייה וחממו בתנור בחום של 175 מעלות.

אנחנו מזמינים אתכם לחלוק את הניסיון שלכם, טיפים ושדרוגים לחציל בתנור עם הזללנים בתגובות למטה.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

איך לבחור חציל טרי

איך לבחור חצילים: כל הטיפים והסודות שכדאי להכיר

מדריכים וטיפים
איך לנטרל חצילים מרירים בקלות ובמהירות

השיטה שעובדת: איך להסיר מרירות מחצילים לפני הבישול

מדריכים וטיפים
חצילים מטוגנים בנינג'ה גריל

בלי טיפת שמן: איך להכין חצילים מטוגנים בנינג'ה גריל

מדריכים וטיפים
איך לקלות חציל על הכיריים

טעם של בית: איך לקלות חציל על הכיריים כמו מקצוענים

מדריכים וטיפים

טרי מהתנור

פסטיבל חורף גלילי בתיאטרון גבעתיים

פסטיבל חורף גלילי: האוכל של הגליל מגיע אל לב גבעתיים

אירועים ופסטיבלים
יריד איכרים עם תוצרת גלילית, השף ברק יחזקאלי במפגש אינטימי ובית קפה ייחודי עם מנות בניחוח צפוני. "פסטיבל חורף גלילי" מגיע לתיאטרון גבעתיים >>
המסיבתות: פסטיבל תותים בשוק האיכרים בנמל תל אביב

המסיבתות: פסטיבל התותים הגדול מגיע לנמל תל אביב

אירועים ופסטיבלים
עונת התותים מגיעה לשיאה עם פסטיבל תותים מתוק במיוחד בשוק איכרים בנמל תל אביב. קינוחי תות מפתים, יצרנים מכל הארץ, סדנאות ופעילויות לכל המשפחה >>

מדריכים שאהבתם

שוטפים עוף נא לפני הבישול? כדאי שתפסיקו ומיד

מדריכים וטיפים

המדריך לגנן המתחיל: גידול נענע בבית בקלות

מדריכים וטיפים

מה לזלול?