בלי טיפת שמן: איך להכין חצילים מטוגנים בנינג'ה גריל

יש דרך להכין חצילים מטוגנים בלי טיפת שמן. מתכון לחצילים בנינג'ה גריל שיבטיח לכם פרוסות פריכות במיוחד שכאילו יצאו הרגע מהשמן הרותח
איך להכין חצילים בנינג'ה גריל
איך להכין חצילים בנינג'ה גריל
שיתוף

מי שאוהב חצילים מטוגנים, לא יכול להעביר את סוף השבוע בלעדיהם. אך עם כל הכבוד לאין ספור שיטות להפחתת כמות השמן שנספגת בחצילים בזמן הטיגון, המאכל המנחם עדיין לא יצטיין באגף הבריאות. במדריך הבא נציע לכם דרך חדשה ליהנות מחצילים מטוגנים ללא שמן בעזרת שירותו האדיב של מכשיר הפלא שכבש את המטבח הישראלי – הרי הוא הפודי נינג'ה גריל.

למה כדאי להכין חצילים בנינג'ה גריל?

נינג'ה גריל הפך לפופולרי במיוחד בזכות העיצוב האלגנטי, היעילות והרב תכליתיות עם שלל תוכניות בישול, אפייה, צלייה וטיגון אוויר ללא שמן. אפשרות הטיגון ללא שמן הפכה אותו גם לאהוב במיוחד בקרב חובבי בריאות שעדיין מעוניינים להרגיש את אפקט הטיגון המספק.

בעזרת היכולת לשלוט במדויק בטמפרטורה ותנועת האוויר הרציפה, הנינג'ה יכול לייצר חצילים פריכים ומושלמים בגוון זהוב ללא עודפי השמן של טיגון רגיל. שיטה זו לא רק משמרת את טעמי החציל ואת הערכים התזונתיים אלא גם מתאימה במיוחד למי שמנסים להפחית בצריכת השמן ולשמור על אורח חיים בריא. מי שמעדיף כמובן יוכל ללכת על הקלאסיקה ולאפות פרוסות חצילים בתנור.

עוד טעימה: איך להסיר מרירות מחצילים לפני הטיגון

איך להכין חצילים מטוגנים בנינג'ה גריל

מרכיבים

  • 2 חצילים בינוניים
  • כוס קמח
  • 2 ביצים גדולות טרופות
  • כוס פירורי לחם
  • 2 כפיות אבקת שום
  • כפית פפריקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית לשימון
חצילים מטוגנים בנינג'ה גריל
חצילים מטוגנים בנינג'ה גריל

הוראות הכנה

  1. שטפו את החצילים ופרסו לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ. ייבשו היטב עם מגבת נייר בכדי להסיר שאריות לחות.
  2. ערבבו בצלחת שטוחה קמח עם אבקת שום, פפריקה, מלח ופלפל.
  3. טבלו פרוסת חציל בתערובת הקמח, העבירו לצלחת עם הביצים הטרופות ולבסוף טבלו בצלחת עם פירורי לחם.
  4. הניחו את הפרוסות המצופות על צלחת בצד.
  5. הפעילו את הנינג'ה גריל במצב טיגון אוויר ועל טמפרטורה של כ-190 מעלות. זו ההגדרה האידאלית להשגת מעטה קריספי בחוץ ובשר חציל רך בפנים.
  6. ניתן לרסס מעט שמן זית על סלסלת הטיגון בכדי למנוע הידבקות ולהשיג את הגוון הזהוב אך לא חובה.
  7. הניחו את פרוסות החציל בשכבה אחת בסלסלה מבלי להעמיס יותר מדי.
  8. סגרו את המכסה והפעילו למשך 5-7 דקות. פתחו והפכו את פרוסות החציל ובשלו 5-7 דקות נוספות עד שהחציל מקבל גוון זהוב והופך לקריספי מבחוץ ורך מבפנים.
  9. הוסיפו כמה דקות אם יש צורך, תלוי בעובי הפרוסות ודגם הנינג'ה שלכם. בסיום, הוציאו את פרוסות החציל מהנינג'ה והגישו חם.

עוד טעימה: איך לטגן חצילים שלא יספגו שמן בכל פעם מחדש

טעויות נפוצות

אמנם הכנת חצילים מטוגן בנינג'ה גריל נחשבת קלה יחסית אך יש מספר טעויות נפוצות בתהליך שכדאי להימנע מהן.

העמסת יתר

הקפידו להשאיר מקום לכל פיסת חציל. העמסה על מכשיר הנינג'ה תוביל לאפייה לא אחידה ולחוסר פריכות.

דילוג על חימום מוקדם

תמיד חממו את הנינג'ה לטמפרטורה הרצויה בטרום תכניסו את החצילים על מנת להבטיח טמפרטורה אחידה ופריכות מושלמת.

לא להפוך את החצילים

הקפידו לעצור את פעולת הנינג'ה באמצע ולהפוך את פרוסות החציל בכדי להבטיח השחמה ופריכות מ-2 הצדדים.

התעלמות מעובי הפרוסות

הקפידו לפרוס את החציל לפרוסות אחידות ולא עבות מדי בכדי להבשיל בישול אחיד ובמידה הנכונה.

לחות עודפת

זכרו לייבש את החצילים מלחות עודפת עם מגבת נייר לפני הציפוי בכדי למנוע מהחצילים להפוך רכים מדי.

שאלות ותשובות

אפשר להכין את החצילים המטוגנים ללא ביצים?

כן. לגרסא טבעונית ניתן להחליף את הביצים בתערובת של כף זרעי פשתן עם 2.5 כפות מים על כל ביצה.

כמה זמן אפשר לשמור חצילים מטוגנים?

אמנם תמיד כדאי לאכול את החצילים רגע לאחר ההכנה, אך ניתן לשמור אותם בקופסא אטומה במקרר עד ליומיים. חממו מחדש בנינג'ה גריל לתוצאות הטובות ביותר.

אפשר להשתמש בסוגים אחרים של קמח לציפוי החצילים?

כן. ניתן להשתמש בקמח שקדים, קוקוס או אפונה לחצילים מטוגנים נטולי גלוטן. כל קמח מביא לשולחן טעם ומרקם ייחודי משלו.

לא צריך לקלף את החצילים?

ניתן לקלף את החצילים אם אתם מעדיפים, אך הקליפה מוסיפה ערכים תזונתיים רבים ומרקם נוסף.

צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת