בלי טיפת שמן: איך להכין חצילים מטוגנים בנינג'ה גריל

יש דרך להכין חצילים מטוגנים בלי טיפת שמן. מתכון לחצילים בנינג'ה גריל שיבטיח לכם פרוסות פריכות במיוחד שכאילו יצאו הרגע מהשמן הרותח.
חצילים מטוגנים בנינג'ה גריל
חצילים מטוגנים בנינג'ה גריל

מי שאוהב חצילים מטוגנים, לא יכול להעביר את סוף השבוע בלעדיהם. אך עם כל הכבוד לאין ספור שיטות להפחתת כמות השמן שנספגת בחצילים בזמן הטיגון, המאכל המנחם עדיין לא יצטיין באגף הבריאות. במדריך הבא נציע לכם דרך חדשה ליהנות מחצילים מטוגנים ללא שמן בעזרת שירותו האדיב של מכשיר הפלא שכבש את המטבח הישראלי – הרי הוא הפודי נינג'ה גריל.

למה כדאי להכין חצילים בנינג'ה גריל?

נינג'ה גריל הפך לפופולרי במיוחד בזכות העיצוב האלגנטי, היעילות והרב תכליתיות עם שלל תוכניות בישול, אפייה, צלייה וטיגון אוויר ללא שמן. אפשרות הטיגון ללא שמן הפכה אותו גם לאהוב במיוחד בקרב חובבי בריאות שעדיין מעוניינים להרגיש את אפקט הטיגון המספק.

בעזרת היכולת לשלוט במדויק בטמפרטורה ותנועת האוויר הרציפה, הנינג'ה יכול לייצר חצילים פריכים ומושלמים בגוון זהוב ללא עודפי השמן של טיגון רגיל. שיטה זו לא רק משמרת את טעמי החציל ואת הערכים התזונתיים אלא גם מתאימה במיוחד למי שמנסים להפחית בצריכת השמן ולשמור על אורח חיים בריא. מי שמעדיף כמובן יוכל ללכת על הקלאסיקה ולאפות פרוסות חצילים בתנור.

עוד טעימה: איך להסיר מרירות מחצילים לפני הטיגון

איך להכין חצילים מטוגנים בנינג'ה גריל

מרכיבים

  • 2 חצילים בינוניים
  • כוס קמח
  • 2 ביצים גדולות טרופות
  • כוס פירורי לחם
  • 2 כפיות אבקת שום
  • כפית פפריקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית לשימון

הוראות הכנה

  1. שטפו את החצילים ופרסו לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ. ייבשו היטב עם מגבת נייר בכדי להסיר שאריות לחות.
  2. ערבבו בצלחת שטוחה קמח עם אבקת שום, פפריקה, מלח ופלפל.
  3. טבלו פרוסת חציל בתערובת הקמח, העבירו לצלחת עם הביצים הטרופות ולבסוף טבלו בצלחת עם פירורי לחם.
  4. הניחו את הפרוסות המצופות על צלחת בצד.
  5. הפעילו את הנינג'ה גריל במצב טיגון אוויר ועל טמפרטורה של כ-190 מעלות. זו ההגדרה האידאלית להשגת מעטה קריספי בחוץ ובשר חציל רך בפנים.
  6. ניתן לרסס מעט שמן זית על סלסלת הטיגון בכדי למנוע הידבקות ולהשיג את הגוון הזהוב אך לא חובה.
  7. הניחו את פרוסות החציל בשכבה אחת בסלסלה מבלי להעמיס יותר מדי.
  8. סגרו את המכסה והפעילו למשך 5-7 דקות. פתחו והפכו את פרוסות החציל ובשלו 5-7 דקות נוספות עד שהחציל מקבל גוון זהוב והופך לקריספי מבחוץ ורך מבפנים.
  9. הוסיפו כמה דקות אם יש צורך, תלוי בעובי הפרוסות ודגם הנינג'ה שלכם. בסיום, הוציאו את פרוסות החציל מהנינג'ה והגישו חם.

עוד טעימה: איך לטגן חצילים שלא יספגו שמן בכל פעם מחדש

טעויות נפוצות

אמנם הכנת חצילים מטוגן בנינג'ה גריל נחשבת קלה יחסית אך יש מספר טעויות נפוצות בתהליך שכדאי להימנע מהן.

העמסת יתר

הקפידו להשאיר מקום לכל פיסת חציל. העמסה על מכשיר הנינג'ה תוביל לאפייה לא אחידה ולחוסר פריכות.

דילוג על חימום מוקדם

תמיד חממו את הנינג'ה לטמפרטורה הרצויה בטרום תכניסו את החצילים על מנת להבטיח טמפרטורה אחידה ופריכות מושלמת.

לא להפוך את החצילים

הקפידו לעצור את פעולת הנינג'ה באמצע ולהפוך את פרוסות החציל בכדי להבטיח השחמה ופריכות מ-2 הצדדים.

התעלמות מעובי הפרוסות

הקפידו לפרוס את החציל לפרוסות אחידות ולא עבות מדי בכדי להבשיל בישול אחיד ובמידה הנכונה.

לחות עודפת

זכרו לייבש את החצילים מלחות עודפת עם מגבת נייר לפני הציפוי בכדי למנוע מהחצילים להפוך רכים מדי.

שאלות ותשובות

אפשר להכין את החצילים המטוגנים ללא ביצים?

כן. לגרסא טבעונית ניתן להחליף את הביצים בתערובת של כף זרעי פשתן עם 2.5 כפות מים על כל ביצה.

כמה זמן אפשר לשמור חצילים מטוגנים?

אמנם תמיד כדאי לאכול את החצילים רגע לאחר ההכנה, אך ניתן לשמור אותם בקופסא אטומה במקרר עד ליומיים. חממו מחדש בנינג'ה גריל לתוצאות הטובות ביותר.

אפשר להשתמש בסוגים אחרים של קמח לציפוי החצילים?

כן. ניתן להשתמש בקמח שקדים, קוקוס או אפונה לחצילים מטוגנים נטולי גלוטן. כל קמח מביא לשולחן טעם ומרקם ייחודי משלו.

לא צריך לקלף את החצילים?

ניתן לקלף את החצילים אם אתם מעדיפים, אך הקליפה מוסיפה ערכים תזונתיים רבים ומרקם נוסף.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
17 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
איך לנקות נינג'ה גריל
הגיע הזמן לדעת: איך לנקות נינג'ה גריל בדרך הנכונה
טיפים למטבח
איך לנטרל חצילים מרירים בקלות ובמהירות
השיטה שעובדת: איך להסיר מרירות מחצילים לפני הבישול
טיפים למטבח
לביבות בנינג'ה גריל
בלי טיפת שמן: איך להכין לביבות בנינג'ה גריל
טיפים למטבח
תפוחי אדמה צלויים בנינג'ה גריל
צלויים ופריכים: איך להכין תפוחי אדמה מושלמים בנינג'ה גריל
טיפים למטבח
טרנדים קולינריים טריים
המבורגר עם גבינה ולחמניית שום שחור
הולשטיין בורגר: לנצח את התחרות באבן גבירול, בלי להרים את הקול
חדשות האוכל
הסניף המקורי בשוק הכרמל נסגר. עכשיו הולשטיין בורגר נלחמים באזור רווי קציצות עם סוד אחד: בשר איכותי מהקצב. האם זה מספיק? יצאנו לזלול >>
רוזלך קרם מרשמלו, שוקולד מריר, פירורי בייגל מלוח ופתיבר, רוטב שוקולד מריר ומיני מרשמלו חרוך
חג הרוזלך 2025: סמורס, סינבון או סיריאל מילק? יש לנו מנצח ברור
חדשות האוכל
רשת לנדוור משיקה 3 רוזלך חדשים לזמן מוגבל: סמורס, סינבון וסיריאל מילק. זללנו את כולם. אחד הוא גאונות, אחד הוא פספוס, ואחד... ובכן, תקראו >>> >>
נוטלה צמחית ללא חלב ופרוסת לחם עם נוטלה על השיש במטבח
עף על המדף: נוטלה בלי חלב, דג בלי דגים ועוגיות מזרחיות בחצי מחיר
חדש על המדף
מה חשבנו על הנוטלה החדשה? וגם - הדג של טבעול, העוגיות המזרחיות של אחוה, השטוחים של אסם ופיתה חלבון של אנג'ל. כל מה שחדש וטעים על המדף >>> >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
איך לחמם פסטה ברוטב שמנת בלי לסיים עם שלולית של שמן
טיפים למטבח
פיתה או לאפה: כמה קלוריות יש בשווארמה?
טיפים למטבח
רוצים תה בריא יותר? חממו אותו במיקרוגל
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל