זה מושחת זה. פסטיבל הפנקייק בנמל תל אביב
קרדיט תמונה – אנטולי מיכאלו
שיתוף

תוכן עניינים

פסטיבל אוכל נוסף מצטרף לרשימה המתארכת של אירועים קולינריים ששוטפים את ישראל בחודשים האחרונים ואנחנו כמובן לא מתלוננים וגם לא יודעים שובע.

בשבוע הבא ינחת בשוק הנמל בתל אביב פסטיבל FUNCAKE – פסטיבל הפנקייק הראשון של ישראל שיעניק לחביתיות הפופולריות את הבמה להן הן ראויות.

עוד טעימה: מעדיפים להכין לבד בבית? קחו מתכון לפנקייק של השפים הגדולים בישראל

אל פסטיבל הפנקייקים שיתקיים בימים שלישי ורביעי ה-26-27.7 יגיעו כמה מן המסעדות, הקונדיטוריות והמאפיות האהובות בעיר ויציעו פנקייקים מושחתים, מפתיעים ומגוונים, מתוקים ומלוחים וגם פנקייקים ללא גלוטן לרגישים.

עוד טעימה: מוזיאון האינסטגרם קנדי הוטל מגיע לתל אביב
הלהיט הבא של טיק טוק – ספגטי פנקייק

FUNCAKE – פסטיבל הפנקייק הראשון בתל אביב – מי במשתתפים?

בפסטיבל הפנקייק תוכלו כאמור לטעום שפע פנקייקים מכל הסוגים שיתמקמו בדוכנים ברחבה הדרומית של שוק הנמל בתל אביב.

בגזרת המתוקים תמצאו את קונדיטוריית ספרינקלס שיציעו עוגת פנקייק מושחתת המורכבת שכבות-שכבות וביניהן קרם שמנת עשיר ותוספות של סוכריות צבעוניות, שוקולד וקרם רד וולווט.

פסטיבל הפנקייק הראשון בתל אביב
פסטיבל הפנקייק הראשון בתל אביב (צילום: אנטולי מיכאלו)

נולה אמריקן בייקרי המושחתים כל השנה יגיעו עם פנקייקים אמריקאים קלאסיים ושמנמנים במיוחד עם תוספות של קרמבל שוקולד לבן ורוטב אוכמניות ומתוק או בננות מקורמלות עם קראנץ' קורנפלקס מתוק מלוח.

גם בית הפנקייק תל אביב לא יחמיצו את האירוע ויציעו לזוללים פנקייק קלאסי או פנקייק מושחת עם נשיקות מרנג, שוקולד, קליק, מרמשמלו, קרם אוראו, קרם שוקולד ועוד תוספות מגוונות.

זה מושחת זה. פסטיבל הפנקייק בנמל תל אביב
זה מושחת זה. פסטיבל הפנקייק בנמל תל אביב

עוד יציעו את מרכולתם המתוקה גלידת גולדה שיציגו קסטה עשויה מפנקייקים במילוי מגוון טעמי הגלידות של הגולדה ומבחר תוספות; פרח רסלאן שהקימה דוכן מתוקים קבוע לפני כחודש בשוק הנמל שתציע את הגרסא המקומית לפנקייק – קטאייף במילוי מלבי, גבינה ופיסטוק, אגוזים ועוד; החקלאי אורי רבינוביץ שיציע פנקייקים עם פירות יער טריים שנקטפו באותו הבוקר.

בדוכן של ברטון קרפרי יציעו קרפים דקיקים מקמח כוסמת עם מילויים מתוקים ומלוחים, מגבינות, בשרים, ירקות ועד נוטלה, חמאת בוטנים, בננות מקורמלות ועוד ועוד.

עוד באגף הפנקייקים המלוחים תמצאו את דלישס שיציעו את אחת המנות המושחתות והמסקרנות של הפסטיבל עם קציצות המבורגר עסיסיות שיונחו בין פנקייקים שמנמנים ונימוחים כתחליף ללחמניה המסורתית; קצביית איוו יציעו אף הם מנה לא שגרתית בדמות פנקייק מגולגל במילוי של עוף רוטיסרי מפורק.

מי שירצה להרגיש ממש גורמה יוכל לסור אל הדוכן של פישנזון שם יוגש קוויאר טרי על בליני עם קרם פרש או שמנת.

טווח המחירים לפנקייקים המשתתפים בפסטיבל נע בין 25 ל-50 ש"ח.

FUNCAKE – פסטיבל הפנקייק הראשון | שלישי-רביעי 26-27.7 | 17:00-22:00 | שוק הנמל, האנגר 12 – רחבה דרומית | הכניסה חופשית

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס