רגע לפני המלחמה, הושק בקול תרועה יקב רקנאטי החדש בפארק תעשיות רמת דלתון בגליל העליון, מרחק נגיעה מגבול לבנון, עם כרמים שחולשים על אחד מאזורי הגידול הגבוהים בישראל.
היקב ממשיך לפעול מאז פרוץ הלחימה במתכונת מצומצמת, אך מרכז המבקרים החדש הכולל גם מסעדה גלילית של שף היקב רפאל אנג'ל, נשאר סגור עקב המצב ואינו יכול להציע את כל הטוב מהאזור למבקרים.
נטיעות הגפנים לשלושת היינות של כרם אודם מסדרת הכרם היחידני החלו עוד בשנת 2017 לצד התכנון והבנייה של היקב החדש, מה שמביא אל הסדרה כרמים גם מהאזור הגבוה במדינת ישראל, כ-1050 מטר מעל פני הים, לצד מתקן ייצור מהמשוכללים במזרח התיכון.
התנאים הללו יצרו איכות יוצאת דופן בזנים האציליים – סוביניון בלאן, קברנה סוביניון ומרלו, כל אחד מהם מבטא בצורה מדויקת את הטרואר והאופי הזני הייחודי שלו.
הסדרה מייצרת גישה הוליסטית ששמה במרכז את חלקת הכרם, סוג הקרקע, זן הענבים, שיטת הגידול, מיקרו האקלים והפילוסופיה הייננית שגובשה במשך שנים, זאת מתוך מטרה להנגיש יינות אלגנטיים, גסטרונומיים, מוקפדים, איכותיים ויוצאי דופן.
על פי קובי ארביב, היינן הראשי של היקב:
"סדרת אודם הינה אבן דרך וחלק משמעותי בהתפתחות היקב על ציר הזמן. סדרה השואפת לדיוק, אותנטיות והתאמה של זן לאזור גידול. יינות סדרה זו משקפים, מורכבות עוצמה וגסטרונומיות, כזו התואמת אקלים ומכבדת את הטרואר ממנו הגיעה"
יקב רקנאטי מגיע למסעדת דלאל
בשבוע שעבר, לאחר ציפייה רבה של כל הנוגעים בדבר, הושקה סדרת כרם אודם מהיקב החדש במסעדת דלאל בנווה צדק בתל אביב. היקב צפוי להתארח במסעדה עד יום שבת הקרוב (2/3) עם ארוחה ייחודית מהגליל העליון שתוגש בכל ערב החל מהשעה 18:00.
הארוחה כוללת 3 מנות שמותאמות ל-3 יינות מסדרת אודם החדשה. בין השאר תוגש כרישה נמסה עם טוויל זעתר וגבינה צ'רקסית של משק הירש לצד רקנאטי סוביניון בלאן כרם אודם, בציר 2021; סטייק סינטה לצד תבשיל עולש בר ולשון הפר בליווי רקנאטי קברנה סוביניון כרם אודם, בציר 2020 וניוקי עבודת יד בחמאה חומה עם תימין ופטריות פורטובלה ישראליו צלויות בליווי רקנאטי מרלו כרם אודם, בציר 2020 (84-196 ש"ח). להזמנת מקום: 03-5109292
סדרת אודם של יקב רקנאטי – 3 יינות בסדרת כרם יחידני
סוביניון בלאן כרם אודם בציר 2021
החורף החם יחסית של שנת 2021, הניב כמות משקעים ממוצעת ללא גשמים מהותיים באביב וטמפרטורות גבהות יחסית במהלך חודש מאי. תנאים אלו הובילו לאשכולות מאווררים וקטנים יותר מהממוצע ולבציר איכותי עם הבשלה אופטימלית. יינות בסגנון זה אפשר למצוא לרוב באזור עמק הלואר בצרפת כמו סנסר או פואי פומה.
מדובר בבציר ידני וסלקטיבי בסחיטה עדינה עם טמפרטורת תסיסה מתונה ומבוקרת ויישון על המשקעים במשך 9 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי גדולות. התוצאה היא יין לבן יבש ועשיר, מורכב ואלגנטי עם מאפייני פרי עשבוני ומינרליות עוטפת, מליחות וסיומת ארוכה ומדויקת. מחיר מומלץ: 169 ש"ח
מרלו כרם אודם, בציר 2020
חורף 2020 לעומת זאת, היה גשום וקר מהממוצע, מה שהוביל לצימוח אחיד בכרמים. האביב והקיץ היו חמים מהממוצע והובילו לבציר מוקדם יחסית לפני שיאי הקיץ.
הבציר ידני סלקטיבי תוך השריה קרה ודימום שמעלה את עושר וריכוז הפרי המלווה בטמפרטורת תסיסה ונוזל חופשי בלבד, ללא סחיטה כלל ויישון במשך 18 חודשים בחביות אלון צרפתי גדולות.
היין יוצר בהבשלה פנולית מושלמת עם פרי עוצמתי וביטוי אדמתי וסיומת מרגשת ומורכבת עם יכולות יישון גבוהות, בדומה ליינות מרלו מהגדה הימנית בבורדו. ברקנאטי רואים ביין פריצת דרך בכל הקשור לזן הזה בישראל שמדגים בצורה נפלאה מה ניתן לעשות עם זן אציל זה בתנאים מיטביים. מחיר מומלץ: 189 ש"ח
קברנה סוביניון כרם אודם, בציר 2020
עוד מבציר חורף 2020 הגשום והקר מבציר ידני סלקטיבי, השריה קרה ודימום להעלאת עושר וריכוז הפרי מגיע קברנה סוביניון כרם אודם. מדובר בקברנה לחובבי הז'אנר הקלאסי עם מבנה אדיר וריכוז פרי שחור שמייצרים עוצמה מרוסנת של הזן עם סיומת ארוכה ואלגנטית.
רקנאטי רואים בו קברנה ישראלי שמביא לביטוי את הזן במלוא הדרו עם מינרליות שנהוג לפגוש ביינות צרפתים מהגדה השמאלית בבורדו. מדובר ביין איטי שמתפתח לאורך הארוחה ומתאים במיוחד לסעודה עם חברים טובים ומשפחה. מחיר מומלץ: 189 ש"ח