העתיד כבר כאן: הסורק שיעזור לכם לבחור אבוקדו בשל

חברת Apeel האמריקאית מציגה לראשונה סורק חכם שיעזור לצרכן בסופר ובירקניה לבחור אבוקדו בשל ויספר במדויק מתי כדאי לאכול אותו.
המכשיר שיספר איך לבחור אבוקדו בשל
המכשיר שיספר איך לבחור אבוקדו בשל | צילום: Apeel

כולנו מכירים את הטקס הקבוע של חיפוש ואיתור אבוקדו בשל כשאנחנו מגיעים לירקניה השכונתית או לסופר. המישוש חסר הסבלנות, הלחיצות המתונות עד האגרסיביות, הבחינה המדוקדקת של מראהו מכל כיוון ותחיבת הידיים לעומק על מנת למצוא את הפרי הרך שמושלם בדיוק לארוחת הערב הבאה שלכם.

אבוקדו בשל – להציץ מעבר לקליפה

חברת הפודטק Apeel שממוקמת בקליפורניה הציגה השבוע מכשיר חדש בשם RipeFinder שמסוגל לטענתם "להציץ מעבר לקליפה" ולספר לצרכן עד כמה האבוקדו בשל על המקום בתוך מספר שניות.

עוד טעימה: הטריק שישמור על אבוקדו טרי וגם – מתכון לגוואקמולי של צ'יפוטלה

בהכרזה לרגל ההשקה כתבה החברה כי המכשיר החדש יאפשר לצרכנים לדעת במדויק את מידת הבשלות של אבוקדו ואת חלון הזמנים האופטימלי לאכילתו.

זיהוי רמת הבשלות יתבצע בפועל על ידי ההנחה של האבוקדו על סורק קטן אינטגרלי. לאחר ניתוח מהיר של הפרי יופיעו על גבי המסך התובנות בליווי עצות ידידותיות כמו "האבוקדו שלך מוכן לסלט" או "האבוקדו יהיה בשל בעוד 4 ימים".

איך בודקים אם אבוקדו בשל עם סורק קטן?

אז איך זה עובד בתכלס? בחברה מסבירים שהסורק חודר דרך הקליפה של האבוקדו בעזרת קרן אור חזקה. ההשתקפות עוברת אל מערכת ה-AI הכוללת נתונים על עשרות אלפי פירות בעונות שונות ומכל העולם ושם נקבעת מידת בשלותו המדויקת של כל פרי ופרי.

לעת עתה המכונה החדשה מוגבלת לאבוקדו בלבד, אך לדברי החברה הם מתכננים להתרחב בעתיד גם לפירות כמו לימונים, מנגו, מנדרינות ועוד.

חברת הפודטק Apeel החלה את דרכה עם מוצר ייחודי אחר, מעטפת אכילה שנועדה להאריך את זמן המדף של פירות וירקות, זאת מתוך אידאולוגיה ורצון לסייע בהפחתת הבזבוז בתעשיית המזון בעולם. ומה דעתכם על מסעדה רובוטית שפועלת ללא מגע יד אדם?

בעזרת הטכנולוגיות הללו מקווים בחברה לייעל את שרשרת האספקה ולמקסם את אורך החיים והאיכות של הפירות הירקות תוך שמירה על עקרונות הקיימות.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
פרויקט קיימות 2024 - שפים מהצפון מתארחים במרכז
שבוע טעים: המטבח המנצח מארחים, פופ אפ מאפים ושפים מהצפון מבשלים
אירועים קולינריים
איך לשמור חצי אבוקדו במקרר
זו הדרך הנכונה לשמור חצי אבוקדו במקרר מבלי שישחיר
טיפים למטבח
איך לקלף אבוקדו
זו הדרך היחידה לקלף אבוקדו בלי כל הבלגן
טיפים למטבח
קערת גווקאמולי ביתי
איך להכין גוואקמולי: מתכון מקסיקני לעונת האבוקדו
מתכונים
טרנדים קולינריים טריים
המבורגר עם גבינה ולחמניית שום שחור
הולשטיין בורגר: לנצח את התחרות באבן גבירול, בלי להרים את הקול
חדשות האוכל
הסניף המקורי בשוק הכרמל נסגר. עכשיו הולשטיין בורגר נלחמים באזור רווי קציצות עם סוד אחד: בשר איכותי מהקצב. האם זה מספיק? יצאנו לזלול >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
בלי פאניקה: איך לנקות שמן מהרצפה במהירות וביעילות
טיפים למטבח
חם בחוץ? 5 מאכלים שיקררו לכם את הקיץ הקרוב
טיפים למטבח
ברכות וישועות: המדריך השלם להפרשת חלה כהלכתה
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל