לזלול - מגזין אוכל ישראלי

העתיד כבר כאן: הסורק שיעזור לכם לבחור אבוקדו בשל

חברת Apeel האמריקאית מציגה לראשונה סורק חכם שיעזור לצרכן בסופר ובירקניה לבחור אבוקדו בשל ויספר במדויק מתי כדאי לאכול אותו
המכשיר שיספר איך לבחור אבוקדו בשל
המכשיר שיספר איך לבחור אבוקדו בשל | צילום: Apeel
שיתוף

כולנו מכירים את הטקס הקבוע של חיפוש ואיתור אבוקדו בשל כשאנחנו מגיעים לירקניה השכונתית או לסופר. המישוש חסר הסבלנות, הלחיצות המתונות עד האגרסיביות, הבחינה המדוקדקת של מראהו מכל כיוון ותחיבת הידיים לעומק על מנת למצוא את הפרי הרך שמושלם בדיוק לארוחת הערב הבאה שלכם.

אבוקדו בשל – להציץ מעבר לקליפה

חברת הפודטק Apeel שממוקמת בקליפורניה הציגה השבוע מכשיר חדש בשם RipeFinder שמסוגל לטענתם "להציץ מעבר לקליפה" ולספר לצרכן עד כמה האבוקדו בשל על המקום בתוך מספר שניות.

עוד טעימה: הטריק שישמור על אבוקדו טרי וגם – מתכון לגוואקמולי של צ'יפוטלה

בהכרזה לרגל ההשקה כתבה החברה כי המכשיר החדש יאפשר לצרכנים לדעת במדויק את מידת הבשלות של אבוקדו ואת חלון הזמנים האופטימלי לאכילתו.

זיהוי רמת הבשלות יתבצע בפועל על ידי ההנחה של האבוקדו על סורק קטן אינטגרלי. לאחר ניתוח מהיר של הפרי יופיעו על גבי המסך התובנות בליווי עצות ידידותיות כמו "האבוקדו שלך מוכן לסלט" או "האבוקדו יהיה בשל בעוד 4 ימים".

איך בודקים אם אבוקדו בשל עם סורק קטן?

אז איך זה עובד בתכלס? בחברה מסבירים שהסורק חודר דרך הקליפה של האבוקדו בעזרת קרן אור חזקה. ההשתקפות עוברת אל מערכת ה-AI הכוללת נתונים על עשרות אלפי פירות בעונות שונות ומכל העולם ושם נקבעת מידת בשלותו המדויקת של כל פרי ופרי.

לעת עתה המכונה החדשה מוגבלת לאבוקדו בלבד, אך לדברי החברה הם מתכננים להתרחב בעתיד גם לפירות כמו לימונים, מנגו, מנדרינות ועוד.

חברת הפודטק Apeel החלה את דרכה עם מוצר ייחודי אחר, מעטפת אכילה שנועדה להאריך את זמן המדף של פירות וירקות, זאת מתוך אידאולוגיה ורצון לסייע בהפחתת הבזבוז בתעשיית המזון בעולם.

בעזרת הטכנולוגיות הללו מקווים בחברה לייעל את שרשרת האספקה ולמקסם את אורך החיים והאיכות של הפירות הירקות תוך שמירה על עקרונות הקיימות.

Picture of שירה כץ

שירה כץ

שירה כץ היא אשת תוכן ודיגיטל עם ניסיון עשיר של שנים רבות ברשתות. בין השאר עסקה ביצירת תוכן, שיווק וניהול מדיה חברתית בחברות סטארט אפ ישראליות ובינלאומיות. האהבה של שירה לתוכן קולינרי איכותי ויצירתי והיכולת להתחבר לקהלים רבים הופכים אותה לנכס של ממש בנוף הדיגיטלי המתפתח.
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

איך לבחור אבוקדו מושלם

אחת ולתמיד: איך לבחור אבוקדו מושלם

מדריכים וטיפים
שומרים על אבוקדו טרי ליותר משבוע

איך לא חשבנו על זה: הטריק ששומר על אבוקדו טרי למשך שבוע

מדריכים וטיפים
מתכון לגוואקמולי מקסיקני קלאסי

איך להכין גוואקמולי: מתכון מקסיקני לעונת האבוקדו

מתכונים
משבר הדבורים בעולם מחריף

הכל דבש? מצב הדבורים בעולם מדאיג את המומחים

חדשות האוכל
כמה קלוריות יש באבוקדו?

הנסיך הירוק חוזר: כמה קלוריות יש באבוקדו?

מדריכים וטיפים
איך לאחסן אבוקדו - השיטות שעובדות

השיטות שעובדות: איך למנוע מאבוקדו להשחיר מהר מדי

מדריכים וטיפים
איך לקלף אבוקדו

זו הדרך היחידה לקלף אבוקדו בלי כל הבלגן

מדריכים וטיפים
איך לשמור חצי אבוקדו במקרר

זו הדרך הנכונה לשמור חצי אבוקדו במקרר מבלי שישחיר

מדריכים וטיפים
סוחט שקיות קטשופ היינץ

חדש מהיינץ: סוחט שקיות קטשופ למיצוי כל טיפה

חדשות האוכל
טעימה מן העתיד - שבוע הקיימות 2022 במסעדות תל אביב

טעימה מן העתיד: שבוע הקיימות 2022 חוזר למסעדות

אירועים ופסטיבלים
מיינדפול שף - מסעדת אלטער של שף ענר בן רפאל

מיינדפול שף: ערב של קולינריה מודעת במסעדת אלטער

אירועים ופסטיבלים
מתכון לגוואקמולה של צ'יפוטלה

מתכון: גוואקמולי אבוקדו של מסעדת צ'יפוטלה

מתכונים