כולנו מכירים את הטקס הקבוע של חיפוש ואיתור אבוקדו בשל כשאנחנו מגיעים לירקניה השכונתית או לסופר. המישוש חסר הסבלנות, הלחיצות המתונות עד האגרסיביות, הבחינה המדוקדקת של מראהו מכל כיוון ותחיבת הידיים לעומק על מנת למצוא את הפרי הרך שמושלם בדיוק לארוחת הערב הבאה שלכם.
אבוקדו בשל – להציץ מעבר לקליפה
חברת הפודטק Apeel שממוקמת בקליפורניה הציגה השבוע מכשיר חדש בשם RipeFinder שמסוגל לטענתם "להציץ מעבר לקליפה" ולספר לצרכן עד כמה האבוקדו בשל על המקום בתוך מספר שניות.
עוד טעימה: הטריק שישמור על אבוקדו טרי וגם – מתכון לגוואקמולי של צ'יפוטלה
בהכרזה לרגל ההשקה כתבה החברה כי המכשיר החדש יאפשר לצרכנים לדעת במדויק את מידת הבשלות של אבוקדו ואת חלון הזמנים האופטימלי לאכילתו.
זיהוי רמת הבשלות יתבצע בפועל על ידי ההנחה של האבוקדו על סורק קטן אינטגרלי. לאחר ניתוח מהיר של הפרי יופיעו על גבי המסך התובנות בליווי עצות ידידותיות כמו "האבוקדו שלך מוכן לסלט" או "האבוקדו יהיה בשל בעוד 4 ימים".
איך בודקים אם אבוקדו בשל עם סורק קטן?
אז איך זה עובד בתכלס? בחברה מסבירים שהסורק חודר דרך הקליפה של האבוקדו בעזרת קרן אור חזקה. ההשתקפות עוברת אל מערכת ה-AI הכוללת נתונים על עשרות אלפי פירות בעונות שונות ומכל העולם ושם נקבעת מידת בשלותו המדויקת של כל פרי ופרי.
לעת עתה המכונה החדשה מוגבלת לאבוקדו בלבד, אך לדברי החברה הם מתכננים להתרחב בעתיד גם לפירות כמו לימונים, מנגו, מנדרינות ועוד.
חברת הפודטק Apeel החלה את דרכה עם מוצר ייחודי אחר, מעטפת אכילה שנועדה להאריך את זמן המדף של פירות וירקות, זאת מתוך אידאולוגיה ורצון לסייע בהפחתת הבזבוז בתעשיית המזון בעולם. ומה דעתכם על מסעדה רובוטית שפועלת ללא מגע יד אדם?
בעזרת הטכנולוגיות הללו מקווים בחברה לייעל את שרשרת האספקה ולמקסם את אורך החיים והאיכות של הפירות הירקות תוך שמירה על עקרונות הקיימות.