מקושקשת טופו
קרדיט תמונה – Pixabay
שיתוף

תוכן עניינים

המתכון הבא למקושקשת טופו הוא פתרון מעולה לארוחת בוקר טבעונית, מהירה, מלאה בחלבון, דלה בשומן ונטולת כולסטרול. הסוד במתכון הוא השימוש במלח שחור שטעמו נטמע היטב בטופו.

איך להכין מקושקשת טופו מושלמת

הסוד של המתכון הוא בשימוש במלח שחור שידוע גם בשם קאלה נאמק. המלח עצמו בכלל לא בצבע שחור, אבל מה שמאפיין אותו במיוחד הוא הטעם שלו שמזכיר מאוד ביצים, אפילו אם תטעמו קצת ממנו עם האצבע תופתעו מהדמיון.

טעמו של המלח חזק מאוד, לכן מומלץ להוסיף אותו בזהירות, בסביבות רבע כפית סך הכל.

אפשר להחליף את המלח במלח רגיל אבל כדאי להתאמץ ולהשיג אותו ברשתות השיווק או בחנויות מתמחות מאחר, הוא מה שיהפוך את המנה לביצה מקושקשת כמו הדבר האמיתי.

קראו עוד: מתכון למוס שוקולד טבעוני ב-3 מרכיבים
וגם: מתכון לעוגה טבעונית שוקולדית

נתחיל עם מעיכה של מעט טופו קשה שמתאים למשימה מאחר וכמות הנוזלים בו קטנה יותר. נמעך את הטופו בעזרת מזלג ונשאיר גם חתיכות מעט גדולות יותר.

לאחר מכן נכין את תערובת רוטב התבלינים שלנו שמכילה מעט שמרי בירה, כמון, פפריקה, חרדל דיז'ון, אבקת שום, אבקת בצל, אבקת צ'ילי ומלח שחור מעורבבים עם מעט חלב סויה.

בשלב הבא נוסיף מעט חמאה טבעונית למחבת ואז את הטופו שמעכנו ונטגן עד השחמה קלה. לאחר מכן נוסיף את רוטב תערובת התבלינים ונערבב בעדינות. נטגן עד שהכל מסמיך אך עדיין רך.

קראו עוד: נסטלה משיקה טונה טבעונית

מתכון מקושקשת טופו
מתכון מקושקשת טופו / Pixabay

מתכון: מקושקשת טופו

מרכיבים:

200 גרם טופו קשה

2 כפיות חמאה טבעונית

2 כפות שמרי בירה

חצי כפית כמון

חצי כפית פפריקה

כפית וחצי חרדל דיז'ון

רבע כפית אבקת שום

רבע כפית אבקת צ'ילי

רבע כפית אבקת בצל

רבע כפית מלח שחור (קאלה נאמק)

שליש כוס חלב סויה או חלב צמחי אחר

פלפל שחור

הוראות הכנה:

1. מעכו את הטופו בעזרת מזלג והשאירו כמה חתיכות גדולות יותר, הימנעו ממעיכת יתר שתפרק את הטופו לגמרי.

2. ערבבו בקערה שמרי בירה, כמון, פפריקה, חרדל דיז'ון, אבקת שום, אבקת צ'ילי, אבקת בצל ומלח שחור. הוסיפו את חלב הסויה וערבבו היטב.

3. חממו את החמאה הטבעונית במחבת וכשהיא נמסה הוסיפו את הטופו וטגנו עד השחמה, נסו לא להזיז את המחבת יותר מדי בזמן הטיגון כדי שהטופו לא יתפרק.

4. הוסיפו את תערובת התבלינים וקפלו בעדינות עם הטופו. הטופו יספוג את הנוזלים, כך שאתם יכולים להחליט מתי לסיים עם הטיגון בהתאם לטעמכם האישי, רטוב או יבש יותר. הימנעו מטיגון ממושך שייבש את המקושקשת יותר מדי.

5. פזרו מעט פלפל שחור לפי הטעם והגישו. בתאבון.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.

כתבות בשבילך

חבל לפספס