מי צריך ביצים: מקושקשת טופו טבעונית וקטיפתית

מתכון למקושקשת טופו עם רכיב אחד סודי ומיוחד שמזכירה מאוד את המקור לארוחת בוקר מהירה, טעימה, מפנקת וכמובן טבעונית.
מקושקשת טופו
מקושקשת טופו | תמונה: מערכת לזלול

המתכון הבא למקושקשת טופו הוא פתרון מעולה לארוחת בוקר טבעונית, מהירה, מלאה בחלבון, דלה בשומן ונטולת כולסטרול. הסוד במתכון הוא השימוש במלח שחור שטעמו נטמע היטב בטופו.

איך להכין מקושקשת טופו מושלמת

הסוד של המתכון הוא בשימוש במלח שחור שידוע גם בשם קאלה נאמק. המלח עצמו בכלל לא בצבע שחור, אבל מה שמאפיין אותו במיוחד הוא הטעם שלו שמזכיר מאוד ביצים, אפילו אם תטעמו קצת ממנו עם האצבע תופתעו מהדמיון.

טעמו של המלח חזק מאוד, לכן מומלץ להוסיף אותו בזהירות, בסביבות רבע כפית סך הכל.

עדכונים טעימים למייל!

אפשר להחליף את המלח במלח רגיל אבל כדאי להתאמץ ולהשיג אותו ברשתות השיווק או בחנויות מתמחות מאחר, הוא מה שיהפוך את המנה לביצה מקושקשת כמו הדבר האמיתי.

קראו עוד: מתכון למוס שוקולד טבעוני ב-3 מרכיבים
וגם: מתכון לעוגה טבעונית שוקולדית

נתחיל עם מעיכה של מעט טופו קשה שמתאים למשימה מאחר וכמות הנוזלים בו קטנה יותר. נמעך את הטופו בעזרת מזלג ונשאיר גם חתיכות מעט גדולות יותר.

לאחר מכן נכין את תערובת רוטב התבלינים שלנו שמכילה מעט שמרי בירה, כמון, פפריקה, חרדל דיז'ון, אבקת שום, אבקת בצל, אבקת צ'ילי ומלח שחור מעורבבים עם מעט חלב סויה.

בשלב הבא נוסיף מעט חמאה טבעונית למחבת ואז את הטופו שמעכנו ונטגן עד השחמה קלה. לאחר מכן נוסיף את רוטב תערובת התבלינים ונערבב בעדינות. נטגן עד שהכל מסמיך אך עדיין רך.

קראו עוד: נסטלה משיקה טונה טבעונית

מתכון: מקושקשת טופו

מרכיבים:

200 גרם טופו קשה

2 כפיות חמאה טבעונית

2 כפות שמרי בירה

חצי כפית כמון

חצי כפית פפריקה

כפית וחצי חרדל דיז'ון

רבע כפית אבקת שום

רבע כפית אבקת צ'ילי

רבע כפית אבקת בצל

רבע כפית מלח שחור (קאלה נאמק)

שליש כוס חלב סויה או חלב צמחי אחר

פלפל שחור

הוראות הכנה:

1. מעכו את הטופו בעזרת מזלג והשאירו כמה חתיכות גדולות יותר, הימנעו ממעיכת יתר שתפרק את הטופו לגמרי.

2. ערבבו בקערה שמרי בירה, כמון, פפריקה, חרדל דיז'ון, אבקת שום, אבקת צ'ילי, אבקת בצל ומלח שחור. הוסיפו את חלב הסויה וערבבו היטב.

3. חממו את החמאה הטבעונית במחבת וכשהיא נמסה הוסיפו את הטופו וטגנו עד השחמה, נסו לא להזיז את המחבת יותר מדי בזמן הטיגון כדי שהטופו לא יתפרק.

4. הוסיפו את תערובת התבלינים וקפלו בעדינות עם הטופו. הטופו יספוג את הנוזלים, כך שאתם יכולים להחליט מתי לסיים עם הטיגון בהתאם לטעמכם האישי, רטוב או יבש יותר. הימנעו מטיגון ממושך שייבש את המקושקשת יותר מדי.

5. פזרו מעט פלפל שחור לפי הטעם והגישו. בתאבון.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

עוגה טבעונית "משוגעת"

מתכון: עוגה טבעונית "משוגעת" של ימי הצנע

מתכונים
פירות קפואים בציפוי שוקולד של GIO

קפוא פה: גלידת מרשמלו, פירות יער בשוקולד, קרטיב ענבים וטבעונית גורמה

חדש על המדף
מסעדת שאקטי הטבעונית החדשה בבאר שבע

היי דרומה: המסעדה הטבעונית האהובה מבאר שבע משתדרגת

חדשות האוכל
חדש: ריסז קאפס טבעוני

בשורה לטבעונים: ריסז קאפס ללא חלב מגיע למדפים

חדשות האוכל

טרי מהתנור

פיצה איקס תל אביב

ממודיעין לעיר הגדולה: פיצה איקס כובשת את תל אביב ולא מתכוונת לעצור

חדשות האוכל
לאחר שכבשה בסערה את בלייני העיר תל אביב, פיצה איקס ממודיעין מתרחבת עם סניף בנחלת בנימין ושדרוג לסניף דיזנגוף עם שלל מנות חדשות ומסעירות >>
גליל של אחרי מלחמה - טיול בין עסקים שחוזרים לחיים

חוזרים לגליל: מסע של תקווה והתחדשות בין עסקי הצפון הפורח

חדשות האוכל
חודש לאחר שהפסקת האש בצפון נכנסה לתוקף, יצאנו למסע טעים ומעורר השראה של התחדשות, יצירתיות וחוסן בין עסקי הגליל שחזרו לפעילות עם אהבה ותקווה >>

מדריכים שאהבתם

המדריך לאופה: האם מותר להחליף סודה לשתייה באבקת אפייה ולהפך?

מדריכים וטיפים

זו הסיבה שלאוכל ושתייה יש טעם מוזר אחרי צחצוח שיניים

מדריכים וטיפים

מה לזלול?