לזלול - מגזין אוכל ישראלי

מדריך: איך להכין ביצה מקושקשת ע"פ שף גורדון רמזי

השף גורדון רמזי חושף לראשונה את המתכון האישי שלו לביצה מקושקשת מושלמת ואת הטעויות הנפוצות של רבים בהכנת המתכון הפשוט לכאורה
מתכון לביצה מקושקשת של גורדון רמזי
מתכון לביצה מקושקשת של גורדון רמזי | תמונה: מערכת לזלול
שיתוף

לכל אחד יש העדפה ברורה לגבי הצורה בה הוא מעדיף לאכול ביצים בבוקר. יש את חסידי החביתות, הביצים הקשות, הרכות וגם אלו שמעדיפים את הביצים שלהם עלומות כחלק מארוחה מושחתת של אגז בנדיקט.

לטובת אלה שמעדיפים לאכול ביצים בצורתם המקושקשת, אספנו את הטיפים החשובים ביותר להכנה נכונה של מקושקשת ואת הטעויות הנפוצות שרבים מאתנו נוטים לעשות בזמן ההכנה, על פי השף גורדון רמזי.

ביצה מקושקשת – הטיפים של גורדון רמזי

האם לתבל לפני הטיגון?

השף גורדון רמזי מזהיר את השפים החובבים בבית מפני תיבול מוקדם מדי של הביצים. "התחילו עם 3 ביצים ואל תתבלו אותם, אם תוסיפו מלח כבר בהתחלה, תגרמו לקשרים בביצה להישבר מה שיהפוך אותה למאוד מיימית", טוען רמזי.

במקום זאת ממליץ רמזי להוסיף חמאה בתחילת הבישול, מה שתורם לתוצאה קטיפתית יותר.

מתי צריך לטרוף את הביצים?

טעות נפוצה נוספת על פי רמזי היא הנטייה לטרוף את הביצים היטב עוד בטרם התחלנו לבשל את הביצים. לטענתו, מומלץ לטרוף אותם רק בעת המפגש עם חום המחבת. הדליקו את האש, שפכו את הביצים למחבת ורק אז התחילו לערבב בעזרת מרית או מזלג.

באיזו טמפרטורה לטגן את הביצים?

הנטייה של רבים מאתנו היא לבשל את הביצים על טמפרטורה גבוהה מבלי לשנות אותה. על פי רמזי דווקא כדאי לבשל את הביצים בטמפרטורה משתנה תוך כדי ערבוב קבוע מה שיעזור לביצים לא להתבשל יותר מדי ולגרום למנה להפוך לצמיגית.

"הסוד לביצה מקושקשת טובה הוא להתחיל עם אש גבוהה ובכל כמה שניות להוריד את המחבת מהאש, לערבב, להחזיר לאש, להוריד שוב וחוזר חלילה", מוסיף רמזי.

כל כמה זמן לערבב?

על פי רמזי, יש לערבב את הביצים באופן קבוע לאורך כל זמן הבישול מבלי להפסיק. "התייחסו אל זה כמו אל ריזוטו, אסור לכם להפסיק לערבב, אתם חייבים ממש לעבוד בזה".

כמה זמן לטגן את הביצים?

בתחילת התהליך מומלץ לתת לביצים מכת אש קצרה על אש גבוהה ולהוריד את המחבת מהאש תוך כדי ערבוב. הביצה תמשיך להתבשל מהחום ובקרה כזו על הטמפרטורה תמנע בישול יתר של הביצים.

כשהביצים הגיעו למידת העשייה הנכונה, קררו אותם עם קצת קרם פרש ובכך תמנעו מהביצים להמשיך ולהתבשל.

המקושקשת מוכנה – איך לתבל?

ביצים יהיו תפלות לרוב מבלי להוסיף להן תיבול נכון. גורדון משתמש במלח, פלפל ועירית בלבד והוא עושה זאת רק לאחר סיום הטיגון.

לטבעונים מביננו ואלו שנמנעים מביצים, יש גם מתכון למקושקשת טופו שמזכירה את הדבר האמיתי שאתם חייבים לנסות.

Picture of בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

טעויות בבישול ביצים קשות

5 טעויות בהכנת ביצים קשות שכולם עושים

מדריכים וטיפים
פסטיבל העגבנייה של שוק האוכל ריחות וטעמים

אדום אדום: מה יש לזלול בפסטיבל העגבנייה הראשון של ישראל?

אירועים ופסטיבלים
איך לבדוק אם ביצה טרייה או מקולקלת?

אחת ולתמיד: איך יודעים אם ביצה טרייה או מקולקלת

מדריכים וטיפים
איך לאחסן ביצים במקרר

אחת ולתמיד: זו הדרך הבטוחה לאחסן ביצים במקרר

מדריכים וטיפים
ביצים קשות שמתקלפות בקלות

אחת ולתמיד: זו הסיבה שביצים קשות לא מתקלפות בקלות

מדריכים וטיפים
איך מכינים ביצים קשות בנינג'ה גריל

איך להכין ביצים קשות בנינג'ה גריל ללא מאמץ

מדריכים וטיפים
איך להכין ביצה מקושקשת מושלמת

באנו לפנק: איך להכין מקושקשת רכה ואוורירית כמו ענן

מדריכים וטיפים
פסטיבל אגז בנדיקט במלון וולדורף אסטוריה ירושלים

ביצים ביצים: פסטיבל אגז בנדיקט במלון וולדורף אסטוריה

אירועים ופסטיבלים
פסטיבל השקשוקות של בנדיקט 2022

ביצים ביצים: פסטיבל השקשוקות של בנדיקט חוזר

אירועים ופסטיבלים
להוסיף ביצים קשות למים קרים או רותחים?

ביצים קשות מושלמות: מתי צריך להוסיף את הביצים למים?

מדריכים וטיפים
איך למנוע מביצה להתפוצץ בבישול

בלי טעויות: איך לבשל ביצה קשה שלא תתפוצץ?

מדריכים וטיפים
למה חביתה נדבקת למחבת ואיך למנוע זאת

החביתה שוב נדבקת למחבת? זה מה שאתם עושים לא נכון

מדריכים וטיפים