לכל אחד יש העדפה ברורה לגבי הצורה בה הוא מעדיף לאכול ביצים בבוקר. יש את חסידי החביתות, הביצים הקשות, הרכות וגם אלו שמעדיפים את הביצים שלהם עלומות כחלק מארוחה מושחתת של אגז בנדיקט.
לטובת אלה שמעדיפים לאכול ביצים בצורתם המקושקשת, אספנו את הטיפים החשובים ביותר להכנה נכונה של מקושקשת ואת הטעויות הנפוצות שרבים מאתנו נוטים לעשות בזמן ההכנה, על פי השף גורדון רמזי.
ביצה מקושקשת – הטיפים של גורדון רמזי
האם לתבל לפני הטיגון?
השף גורדון רמזי מזהיר את השפים החובבים בבית מפני תיבול מוקדם מדי של הביצים. "התחילו עם 3 ביצים ואל תתבלו אותם, אם תוסיפו מלח כבר בהתחלה, תגרמו לקשרים בביצה להישבר מה שיהפוך אותה למאוד מיימית", טוען רמזי.
במקום זאת ממליץ רמזי להוסיף חמאה בתחילת הבישול, מה שתורם לתוצאה קטיפתית יותר.
מתי צריך לטרוף את הביצים?
טעות נפוצה נוספת על פי רמזי היא הנטייה לטרוף את הביצים היטב עוד בטרם התחלנו לבשל את הביצים. לטענתו, מומלץ לטרוף אותם רק בעת המפגש עם חום המחבת. הדליקו את האש, שפכו את הביצים למחבת ורק אז התחילו לערבב בעזרת מרית או מזלג.
באיזו טמפרטורה לטגן את הביצים?
הנטייה של רבים מאתנו היא לבשל את הביצים על טמפרטורה גבוהה מבלי לשנות אותה. על פי רמזי דווקא כדאי לבשל את הביצים בטמפרטורה משתנה תוך כדי ערבוב קבוע מה שיעזור לביצים לא להתבשל יותר מדי ולגרום למנה להפוך לצמיגית.
"הסוד לביצה מקושקשת טובה הוא להתחיל עם אש גבוהה ובכל כמה שניות להוריד את המחבת מהאש, לערבב, להחזיר לאש, להוריד שוב וחוזר חלילה", מוסיף רמזי.
כל כמה זמן לערבב?
על פי רמזי, יש לערבב את הביצים באופן קבוע לאורך כל זמן הבישול מבלי להפסיק. "התייחסו אל זה כמו אל ריזוטו, אסור לכם להפסיק לערבב, אתם חייבים ממש לעבוד בזה".
כמה זמן לטגן את הביצים?
בתחילת התהליך מומלץ לתת לביצים מכת אש קצרה על אש גבוהה ולהוריד את המחבת מהאש תוך כדי ערבוב. הביצה תמשיך להתבשל מהחום ובקרה כזו על הטמפרטורה תמנע בישול יתר של הביצים.
כשהביצים הגיעו למידת העשייה הנכונה, קררו אותם עם קצת קרם פרש ובכך תמנעו מהביצים להמשיך ולהתבשל.
המקושקשת מוכנה – איך לתבל?
ביצים יהיו תפלות לרוב מבלי להוסיף להן תיבול נכון. גורדון משתמש במלח, פלפל ועירית בלבד והוא עושה זאת רק לאחר סיום הטיגון.
לטבעונים מביננו ואלו שנמנעים מביצים, יש גם מתכון למקושקשת טופו שמזכירה את הדבר האמיתי שאתם חייבים לנסות.