מדריך: איך להכין ביצה מקושקשת ע"פ שף גורדון רמזי

השף גורדון רמזי חושף לראשונה את המתכון האישי שלו לביצה מקושקשת מושלמת ואת הטעויות הנפוצות של רבים בהכנת המתכון הפשוט לכאורה.
מתכון לביצה מקושקשת של גורדון רמזי
מתכון לביצה מקושקשת של גורדון רמזי | תמונה: מערכת לזלול

לכל אחד יש העדפה ברורה לגבי הצורה בה הוא מעדיף לאכול ביצים בבוקר. יש את חסידי החביתות, הביצים הקשות, הרכות וגם אלו שמעדיפים את הביצים שלהם עלומות כחלק מארוחה מושחתת של אגז בנדיקט.

לטובת אלה שמעדיפים לאכול ביצים בצורתם המקושקשת, אספנו את הטיפים החשובים ביותר להכנה נכונה של מקושקשת ואת הטעויות הנפוצות שרבים מאתנו נוטים לעשות בזמן ההכנה, על פי השף גורדון רמזי.

ביצה מקושקשת – הטיפים של גורדון רמזי

האם לתבל לפני הטיגון?

השף גורדון רמזי מזהיר את השפים החובבים בבית מפני תיבול מוקדם מדי של הביצים. "התחילו עם 3 ביצים ואל תתבלו אותם, אם תוסיפו מלח כבר בהתחלה, תגרמו לקשרים בביצה להישבר מה שיהפוך אותה למאוד מיימית", טוען רמזי.

עדכונים טעימים למייל!

במקום זאת ממליץ רמזי להוסיף חמאה בתחילת הבישול, מה שתורם לתוצאה קטיפתית יותר.

מתי צריך לטרוף את הביצים?

טעות נפוצה נוספת על פי רמזי היא הנטייה לטרוף את הביצים היטב עוד בטרם התחלנו לבשל את הביצים. לטענתו, מומלץ לטרוף אותם רק בעת המפגש עם חום המחבת. הדליקו את האש, שפכו את הביצים למחבת ורק אז התחילו לערבב בעזרת מרית או מזלג.

באיזו טמפרטורה לטגן את הביצים?

הנטייה של רבים מאתנו היא לבשל את הביצים על טמפרטורה גבוהה מבלי לשנות אותה. על פי רמזי דווקא כדאי לבשל את הביצים בטמפרטורה משתנה תוך כדי ערבוב קבוע מה שיעזור לביצים לא להתבשל יותר מדי ולגרום למנה להפוך לצמיגית.

"הסוד לביצה מקושקשת טובה הוא להתחיל עם אש גבוהה ובכל כמה שניות להוריד את המחבת מהאש, לערבב, להחזיר לאש, להוריד שוב וחוזר חלילה", מוסיף רמזי.

כל כמה זמן לערבב?

על פי רמזי, יש לערבב את הביצים באופן קבוע לאורך כל זמן הבישול מבלי להפסיק. "התייחסו אל זה כמו אל ריזוטו, אסור לכם להפסיק לערבב, אתם חייבים ממש לעבוד בזה".

כמה זמן לטגן את הביצים?

בתחילת התהליך מומלץ לתת לביצים מכת אש קצרה על אש גבוהה ולהוריד את המחבת מהאש תוך כדי ערבוב. הביצה תמשיך להתבשל מהחום ובקרה כזו על הטמפרטורה תמנע בישול יתר של הביצים.

כשהביצים הגיעו למידת העשייה הנכונה, קררו אותם עם קצת קרם פרש ובכך תמנעו מהביצים להמשיך ולהתבשל.

המקושקשת מוכנה – איך לתבל?

ביצים יהיו תפלות לרוב מבלי להוסיף להן תיבול נכון. גורדון משתמש במלח, פלפל ועירית בלבד והוא עושה זאת רק לאחר סיום הטיגון.

לטבעונים מביננו ואלו שנמנעים מביצים, יש גם מתכון למקושקשת טופו שמזכירה את הדבר האמיתי שאתם חייבים לנסות.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

ביצה עלומה על צלחת לבנה במטבח

המדריך לבשלן: איך להכין ביצה עלומה מושלמת בכל פעם

מדריכים וטיפים
איך לאחסן ביצים במקרר

אחת ולתמיד: זו הדרך הבטוחה לאחסן ביצים במקרר

מדריכים וטיפים
תוקף ביצים קשות במקרר

לא מה שחשבתם: כמה זמן אפשר לשמור ביצה קשה במקרר?

מדריכים וטיפים
מקושקשת משודרגת עם רוטב סויה

זה המרכיב הפשוט שישדרג לכם את המקושקשת בבוקר

מדריכים וטיפים

טרי מהתנור

שף חיים כהן ויוסי שטרית - יום הולדת 13 למסעדת יפו-תל אביב

שפים על הבר וקבלת שבת שמחה: יפו-תל אביב של חיים כהן חוגגת 13

אירועים ופסטיבלים
מסעדת יפו-תל אביב של השף חיים כהן חוגגת בר מצווה ומארחת שפים אורחים לארוחות שישי חד פעמיות ושיחות אינטימיות על הבר >>
בן אנד ג'ריס סורבה פינה קולדה וסורבה פסיפלורה

חדש על המדף לחורף: גלידות, שוקולד, חטיפים, משקאות ועוד הפתעות

חדש על המדף
טיק טק מנדרינה לימון-ליים, אפרופו שוקולד וקרמל, במבה קרם עוגיות, שוקולד עלית בטעמים, פיוז טי תפוח קינמון, סורבה בן אנד ג'ריס >>

מדריכים שאהבתם

די לשפשופים: מנקים את הבלנדר הביתי ב-30 שניות

מדריכים וטיפים

איך לנקות את המטבח לפסח: המדריך השלם

מדריכים וטיפים

מה לזלול?