מתכון: עוגה טבעונית "משוגעת" של ימי הצנע

עוגת הצנע (או עוגה משוגעת) הומצאה עוד בתקופת השפל הגדול כשהמחסור בחומרי גלם אילץ אופים להסתדר עם מעט וכך נולדה מתכון לעוגה טבעונית קלה ומהירה.
עוגה טבעונית "משוגעת"
עוגה טבעונית "משוגעת" | תמונה: מערכת לזלול

אם גם הפיד שלכם מלא בחברים שעוסקים באפיית לחם, אתם לא לבד. הרבה אנשים מוצאים עצמם עם זמן פנוי רב ומתעלים זאת למטבח.

אפייה הפכה בקרב רבים לסוג של ברירת מחדל להפגת מתחים. אך אם מאסתם באפיית לחמים ומוצרי החלב והביצים במקרר אזלו, זה בדיוק הזמן לפרויקט אפייה חדש היישר משנות השלושים של המאה הקודמת.

עוגת הצנע, שנקראת לעיתים גם עוגה משוגעת, נוצרה במהלך תקופת השפל הגדול בארה"ב (נקראת באנגלית Austerity Cake), כשמוצרי בסיס רבים כמו ביצים וחלב היו קשים להשגה או לא משתלמים לאמריקאי הממוצע.

עדכונים טעימים למייל!

עוגה טבעונית זו יכולה להיות עוגת שוקולד או וניל ובמילוי של אגוזים ופירות. העוגה אינה מכילה ביצים וחלב ומסתמכת על מוצרי מזווה בסיסיים כמו שמן, סודה לשתייה וחומץ.

התוצאה היא עדיין עוגה לחה, טעימה ורכה. בנוסף, את הכנת העוגה עצמה עושים היישר בתבנית האפייה, כך שתחסכו לכלוך ושטיפה של כלים נוספים.

עוגה טבעונית "משוגעת"
עוגה טבעונית "משוגעת"

ביצים משמשות בדרך כלל כחומר מתפיח בבלילת עוגה ועוזרות לעוגה להתרומם היטב, שילוב של חומץ וסודה לשתייה יכול ליצור את אותו אפקט.

שמן יהיה תחליף מספק לחמאה בגלל המאפיינים הדומים ואת החלב אפשר להחליף בקלות במים לעוגה הזו.

עוד טעימה: מתכון לקאפקייקס וניל-תות שחייבים לנסות עם הילדים

מתכון לעוגה טבעונית "משוגעת"

למגש בגודל 50X30
מרכיבים:

  • 3 כוסות קמח לבן
  • 2 כוסות סוכר
  • כפית מלח
  • 2 כפיות סודה לשתייה
  • חצי כוס אבקת קקאו
  • 3/4 כוס שמן צמחי
  • 2 כפות חומץ לבן
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 כפות מים קרים

הוראות הכנה:

  • נפו קמח, סוכר, מלח, סודה לשתייה ואבקת קקאו לתוך תבנית עוגה לא משומנת. צרו 3 גומות בתערובת, לראשונה שפכו את השמן, לשנייה את החומץ ולשלישית את תמצית הווניל. שפכו על הכל את המים הקרים וערבבו היטב עם מזלג.
  • אפו על 175 מעלות למשך 30 עד 40 דקות או עד שקיסם יוצא נקי מהעוגה. לאחר צינון, מרחו על העוגה את הציפוי האהוב עליכם.
  • בתאבון!

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

סדרת חווית הצ'אי של תה ויסוצקי

חדש על המדף לחורף: צ'אי ויסוצקי, מרקים ורטבים

חדש על המדף
חדש: ריסז קאפס טבעוני

בשורה לטבעונים: ריסז קאפס ללא חלב מגיע למדפים

חדשות האוכל
פסטיבל הטבעונות ויגן פסט 2023

ויגן פסט 2023: פסטיבל הטבעונות הגדול בעולם מגיע לפארק הירקון

אירועים ופסטיבלים
מוס שוקולד טבעוני

מתכון ויראלי: מוס שוקולד טבעוני מהיר ב-3 מרכיבים

מתכונים

טרי מהתנור

שף חיים כהן ויוסי שטרית - יום הולדת 13 למסעדת יפו-תל אביב

שפים על הבר וקבלת שבת שמחה: יפו-תל אביב של חיים כהן חוגגת 13

אירועים ופסטיבלים
מסעדת יפו-תל אביב של השף חיים כהן חוגגת בר מצווה ומארחת שפים אורחים לארוחות שישי חד פעמיות ושיחות אינטימיות על הבר >>
קנונבול (Cannonball) קברנה סוביניון

שנה חדשה, טעמים חדשים: חברת שקד משיקה את קטלוג היין 2025

חדשות האוכל
חברת שקד משיקה את קטלוג היינות שלה לשנת 2025 עם יותר מ-80 יינות מקומיים ובינלאומיים ייחודיים ומסקרנים עם דגש על איכות ונגישות >>

מדריכים שאהבתם

כאילו הרגע יצא מהסיר: הטריק הפשוט לחימום אורז במיקרוגל

מדריכים וטיפים

לא יכולים לסבול כוסברה? זו כנראה הסיבה

מדריכים וטיפים

מה לזלול?