עוגה טבעונית "משוגעת"
קרדיט תמונה – Instagram

מתכון: עוגה טבעונית "משוגעת" של ימי הצנע

עוגת הצנע (או עוגה משוגעת) הומצאה עוד בתקופת השפל הגדול כשהמחסור בחומרי גלם אילץ אופים להסתדר עם מעט וכך נולדה מתכון לעוגה טבעונית קלה ומהירה
שיתוף

תוכן עניינים

אם גם הפיד שלכם מלא בחברים שעוסקים באפיית לחם, אתם לא לבד. הרבה אנשים מוצאים עצמם עם זמן פנוי רב ומתעלים זאת למטבח.

אפייה הפכה בקרב רבים לסוג של ברירת מחדל להפגת מתחים. אך אם מאסתם באפיית לחמים ומוצרי החלב והביצים במקרר אזלו, זה בדיוק הזמן לפרויקט אפייה חדש היישר משנות השלושים של המאה הקודמת.

עוגת הצנע, שנקראת לעיתים גם עוגה משוגעת, נוצרה במהלך תקופת השפל הגדול בארה"ב (נקראת באנגלית Austerity Cake), כשמוצרי בסיס רבים כמו ביצים וחלב היו קשים להשגה או לא משתלמים לאמריקאי הממוצע.

עוגה טבעונית זו יכולה להיות עוגת שוקולד או וניל ובמילוי של אגוזים ופירות. העוגה אינה מכילה ביצים וחלב ומסתמכת על מוצרי מזווה בסיסיים כמו שמן, סודה לשתייה וחומץ.

התוצאה היא עדיין עוגה לחה, טעימה ורכה. בנוסף, את הכנת העוגה עצמה עושים היישר בתבנית האפייה, כך שתחסכו לכלוך ושטיפה של כלים נוספים.

עוגה טבעונית "משוגעת"
עוגה טבעונית "משוגעת"

ביצים משמשות בדרך כלל כחומר מתפיח בבלילת עוגה ועוזרות לעוגה להתרומם היטב, שילוב של חומץ וסודה לשתייה יכול ליצור את אותו אפקט.

שמן יהיה תחליף מספק לחמאה בגלל המאפיינים הדומים ואת החלב אפשר להחליף בקלות במים לעוגה הזו.

מתכון לעוגה טבעונית "משוגעת"

למגש בגודל 50X30
מרכיבים:

  • 3 כוסות קמח לבן
  • 2 כוסות סוכר
  • כפית מלח
  • 2 כפיות סודה לשתייה
  • חצי כוס אבקת קקאו
  • 3/4 כוס שמן צמחי
  • 2 כפות חומץ לבן
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 כפות מים קרים

הוראות הכנה:

  • נפו קמח, סוכר, מלח, סודה לשתייה ואבקת קקאו לתוך תבנית עוגה לא משומנת. צרו 3 גומות בתערובת, לראשונה שפכו את השמן, לשנייה את החומץ ולשלישית את תמצית הווניל. שפכו על הכל את המים הקרים וערבבו היטב עם מזלג.
  • אפו על 175 מעלות למשך 30 עד 40 דקות או עד שקיסם יוצא נקי מהעוגה. לאחר צינון, מרחו על העוגה את הציפוי האהוב עליכם.
  • בתאבון!
מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.

כתבות בשבילך

חבל לפספס