מתכון: עוגה טבעונית "משוגעת" של ימי הצנע

עוגת הצנע (או עוגה משוגעת) הומצאה עוד בתקופת השפל הגדול כשהמחסור בחומרי גלם אילץ אופים להסתדר עם מעט וכך נולדה מתכון לעוגה טבעונית קלה ומהירה.
עוגה טבעונית "משוגעת"
עוגה טבעונית "משוגעת" | תמונה: מערכת לזלול

אם גם הפיד שלכם מלא בחברים שעוסקים באפיית לחם, אתם לא לבד. הרבה אנשים מוצאים עצמם עם זמן פנוי רב ומתעלים זאת למטבח.

אפייה הפכה בקרב רבים לסוג של ברירת מחדל להפגת מתחים. אך אם מאסתם באפיית לחמים ומוצרי החלב והביצים במקרר אזלו, זה בדיוק הזמן לפרויקט אפייה חדש היישר משנות השלושים של המאה הקודמת.

עוגת הצנע, שנקראת לעיתים גם עוגה משוגעת, נוצרה במהלך תקופת השפל הגדול בארה"ב (נקראת באנגלית Austerity Cake), כשמוצרי בסיס רבים כמו ביצים וחלב היו קשים להשגה או לא משתלמים לאמריקאי הממוצע.

עדכונים טעימים למייל!

עוגה טבעונית זו יכולה להיות עוגת שוקולד או וניל ובמילוי של אגוזים ופירות. העוגה אינה מכילה ביצים וחלב ומסתמכת על מוצרי מזווה בסיסיים כמו שמן, סודה לשתייה וחומץ.

התוצאה היא עדיין עוגה לחה, טעימה ורכה. בנוסף, את הכנת העוגה עצמה עושים היישר בתבנית האפייה, כך שתחסכו לכלוך ושטיפה של כלים נוספים.

עוגה טבעונית "משוגעת"

ביצים משמשות בדרך כלל כחומר מתפיח בבלילת עוגה ועוזרות לעוגה להתרומם היטב, שילוב של חומץ וסודה לשתייה יכול ליצור את אותו אפקט.

שמן יהיה תחליף מספק לחמאה בגלל המאפיינים הדומים ואת החלב אפשר להחליף בקלות במים לעוגה הזו.

עוד טעימה: מתכון לקאפקייקס וניל-תות שחייבים לנסות עם הילדים

מתכון לעוגה טבעונית "משוגעת"

למגש בגודל 50X30
מרכיבים:

  • 3 כוסות קמח לבן
  • 2 כוסות סוכר
  • כפית מלח
  • 2 כפיות סודה לשתייה
  • חצי כוס אבקת קקאו
  • 3/4 כוס שמן צמחי
  • 2 כפות חומץ לבן
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 כפות מים קרים

הוראות הכנה:

  • נפו קמח, סוכר, מלח, סודה לשתייה ואבקת קקאו לתוך תבנית עוגה לא משומנת. צרו 3 גומות בתערובת, לראשונה שפכו את השמן, לשנייה את החומץ ולשלישית את תמצית הווניל. שפכו על הכל את המים הקרים וערבבו היטב עם מזלג.
  • אפו על 175 מעלות למשך 30 עד 40 דקות או עד שקיסם יוצא נקי מהעוגה. לאחר צינון, מרחו על העוגה את הציפוי האהוב עליכם.
  • בתאבון!
הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
פסטיבל הטבעונות ויגן פסט 2023
ויגן פסט 2023: פסטיבל הטבעונות הגדול בעולם מגיע לפארק הירקון
אירועים ופסטיבלים
מסעדת גודנס הטבעונית מתחדשת
מסעדת גודנס הטבעונית משתדרגת עם שלל מנות מושחתות
חדשות האוכל
חנות נוטלה בפתח תקווה Nutella by Chocolate experience
מכורים לנוטלה? יש לנו חדשות מתוקות מאוד
חדשות האוכל
קולקציית עוגות ראש השנה 2022 של ביסקוטי
על הדבש: טעמנו את קולקציית עוגות ראש השנה של ביסקוטי
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
מארז עם 2 בקבוקי יין - קברנה סוביניון 2023 יין אדום יבש ושרדונה 2023 יין לבן יבש של יקב תבור עם 2 כוסות יין מהודרות
היינות הכי שווים לפסח 2025 – מה למזוג בכל כוס?
חדשות האוכל
תשכחו מ"היין הקבוע": הכנו לכם את המדריך שיעשה סדר בארבע כוסות עם יינות מומלצים, מארזים מיוחדים ובחירות שלא תצטערו עליהן >>
עומר בולנז׳ר כהן - עוגת מיץ 2.0
תל אביב חוגגת 116: סופ"ש של עוגות, קפה ואירועי תרבות בכיכר ביאליק
אירועים ופסטיבלים
תל אביב מזמינה אתכם לחגיגה מתוקה של עוגות וסיפורים ובתי קפה – עם מופעים, סיורים, תערוכות וסדנאות לכל המשפחה. גולת הכותרת - תחרות עוגת העיר >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
המדריך לגנן המתחיל: גידול נענע בבית בקלות
מדריכים וטיפים
איך לשמור בצל ירוק טרי לאורך זמן: 3 שיטות שעובדות כמו קסם
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל