מתכון: עוגה טבעונית "משוגעת" של ימי הצנע

עוגת הצנע (או עוגה משוגעת) הומצאה עוד בתקופת השפל הגדול כשהמחסור בחומרי גלם אילץ אופים להסתדר עם מעט וכך נולדה מתכון לעוגה טבעונית קלה ומהירה.
עדכונים טעימים למייל!

אם גם הפיד שלכם מלא בחברים שעוסקים באפיית לחם, אתם לא לבד. הרבה אנשים מוצאים עצמם עם זמן פנוי רב ומתעלים זאת למטבח.

אפייה הפכה בקרב רבים לסוג של ברירת מחדל להפגת מתחים. אך אם מאסתם באפיית לחמים ומוצרי החלב והביצים במקרר אזלו, זה בדיוק הזמן לפרויקט אפייה חדש היישר משנות השלושים של המאה הקודמת.

עוגה טבעונית "משוגעת"
עוגה טבעונית "משוגעת" | תמונה: מערכת לזלול

עוגת הצנע, שנקראת לעיתים גם עוגה משוגעת, נוצרה במהלך תקופת השפל הגדול בארה"ב (נקראת באנגלית Austerity Cake), כשמוצרי בסיס רבים כמו ביצים וחלב היו קשים להשגה או לא משתלמים לאמריקאי הממוצע.

עוגה טבעונית זו יכולה להיות עוגת שוקולד או וניל ובמילוי של אגוזים ופירות. העוגה אינה מכילה ביצים וחלב ומסתמכת על מוצרי מזווה בסיסיים כמו שמן, סודה לשתייה וחומץ.

התוצאה היא עדיין עוגה לחה, טעימה ורכה. בנוסף, את הכנת העוגה עצמה עושים היישר בתבנית האפייה, כך שתחסכו לכלוך ושטיפה של כלים נוספים.

עוגה טבעונית "משוגעת"
עוגה טבעונית "משוגעת"

ביצים משמשות בדרך כלל כחומר מתפיח בבלילת עוגה ועוזרות לעוגה להתרומם היטב, שילוב של חומץ וסודה לשתייה יכול ליצור את אותו אפקט.

שמן יהיה תחליף מספק לחמאה בגלל המאפיינים הדומים ואת החלב אפשר להחליף בקלות במים לעוגה הזו.

עוד טעימה: מתכון לקאפקייקס וניל-תות שחייבים לנסות עם הילדים

מתכון לעוגה טבעונית "משוגעת"

למגש בגודל 50X30
מרכיבים:

  • 3 כוסות קמח לבן
  • 2 כוסות סוכר
  • כפית מלח
  • 2 כפיות סודה לשתייה
  • חצי כוס אבקת קקאו
  • 3/4 כוס שמן צמחי
  • 2 כפות חומץ לבן
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 כפות מים קרים

הוראות הכנה:

  • נפו קמח, סוכר, מלח, סודה לשתייה ואבקת קקאו לתוך תבנית עוגה לא משומנת. צרו 3 גומות בתערובת, לראשונה שפכו את השמן, לשנייה את החומץ ולשלישית את תמצית הווניל. שפכו על הכל את המים הקרים וערבבו היטב עם מזלג.
  • אפו על 175 מעלות למשך 30 עד 40 דקות או עד שקיסם יוצא נקי מהעוגה. לאחר צינון, מרחו על העוגה את הציפוי האהוב עליכם.
  • בתאבון!

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

איך למנוע מעוגה לשקוע לאחר האפייה

העוגה שוב שקעה? איך למנוע מעוגה לצנוח לאחר האפייה

מדריכים וטיפים
מה אסור לאכול לפני השינה

שוב לא נרדמים? 6 דברים שלא כדאי לאכול לפני השינה

מדריכים וטיפים
מסעדת גודנס הטבעונית מתחדשת

מסעדת גודנס הטבעונית משתדרגת עם שלל מנות מושחתות

חדשות האוכל
למה עוגה לא תופחת כמו שצריך

למה העוגה לא תופחת? הטעויות הנפוצות וכל הפתרונות

מדריכים וטיפים

טרי מהתנור

מרק ירקות לשבירת צום יום כיפור

5 מאכלים מומלצים לשבירת צום יום כיפור שלא מכבידים על הבטן

מדריכים וטיפים
בכדי הימנע מבעיות עיכול לאחר יום כיפור, חשוב לשבור את הצום בצורה נכונה ולהקפיד על מזונות מתאימים. אספנו 5 מאכלים שכדאי לצרוך לאחר הצום. >>
קולקציית העוגות והקינוחים של ביסקוטי לראש השנה 2024

מלכת הדבש: ביסקוטי מציגה קולקציית עוגות וקינוחים מפתה לראש השנה

חדשות האוכל
לא התארגנתם על עוגה לראש השנה? רוצו לבדוק את קולקציית העוגות והקינוחים עתירת הדבש של קונדיטוריית ביסקוטי למרכז שולחן החג >>

מדריכים שאהבתם

איך לקלף ג'ינג'ר כמו מקצוענים: 3 שיטות שאתם חייבים להכיר

מדריכים וטיפים

כמו מקצוענים: כך תכינו קפה טורקי אותנטי בבית

מדריכים וטיפים

מה לזלול?