רשת שייק שאק חושפת מתכון לרוטב הגבינה הסודי שלה

רשת "שייק שאק", מרשתות ההמבורגרים הגדולות בארה"ב חושפת בחשבון האינסטגרם הרשמי את המתכון הסודי לרוטב הגבינה המושחת והמיתולוגי.
רוטב הגבינה הסודי של שייק שאק
רוטב הגבינה הסודי של שייק שאק | תמונה: מערכת לזלול

באחד הפרקים של סדרת הרשת החדשה "Shake Shack at Your Shack", חשף מרק רוסטי, המנהל הקולינרי של "שייק שאק" את המתכון לרוטב הגבינה הקלאסי והפופולרי של הרשת כדי שגם המעריצים בבית יוכלו להטביע את הצ'יפס וההמבורגרים הביתיים שלהם ברוטב המוכר.

בסדרה, שמשודרת בפייסבוק, אינסטגרם וטוויטר, חולקים רוסטי בשיתוף עם השף ג'ון קאראנגיס מתכונים שונים עם הדרכה של צעד אחר צעד.

מתכון – רוטב הגבינה הסודי של "שייק שאק"

מרכיבים

  • 2 כוסות גבינה אמריקאית
  • 2 כוסות גבינת צ'דר
  • כף שמן קנולה
  • כף חומץ יין לבן
  • 6 חתיכות דקות של פלפל חלפיניו
  • 3/4 כוס בצל קצוץ
  • חצי כפית מלח
  • 2 כפיות פלפל שחור
  • 2 כוסות שמנת מתוקה
  • 2 כפיות יין לבן

הוראות הכנה

  • חממו את שמן הקנולה במחבת והוסיפו את בצל, חלפיניו, מלח ופלפל ובשלו עד שהבצל רך ושקוף.
  • הוסיפו את החומץ והיין, לאחר שהנוזלים מצטמצמים, הוסיפו את השמנת המתוקה.
  • כבו את האש והניחו לרוטב להצטנן למשך חצי שעה.
  • סננו את הרוטב והחזירו אותו למחבת להרתחה.
  • הוסיפו את הגבינות וערבבו עד מרקם קרמי וחלק.

רשת "שייק שאק" עמדה החודש בלב שערורייה לאחר שהתברר כי במסגרת חבילות הסיוע שהציע ממשל ארה"ב לעסקים, קיבלה הרשת סכום של 10 מליון דולר בעוד מסעדות קטנות ועסקים רבים כורעים תחת העומס הכלכלי. בעקבות הביקורת הציבורית שהתעוררה, הודיע מנכ"ל הרשת שהוא מחזיר את כספי הסיוע והנשיא טראמפ הודה אף הוא שישנן בעיות מסוימות בהזרמת כספי הסיוע למקומות הנכונים.

בחודשים האחרונים דווח על משא ומתן עם הרשת על הקמת סניפים של "שייק שאק" גם בישראל, בין השאר היו מעורבים במגעים בעלי קבוצת האופנה "פוקס", הראל ויזל.

ההמבורגרים של שייק שאק

בשנים האחרונות ענף מסעדות ההמבורגרים נמצא בעלייה מתמדת ועקבית. אם בשנות ה-90 עיקר תשומת הלב הופנתה לז'אנר ההמבורגרים התעשייתיים בסגנון מזון מהיר סטייל מקדונלדס, בורגר קינג ובורגר ראנץ'.

בתחילת העשור הקודם הזרקור הופנה לז'אנר הביניים של ההמבורגריות המציעות קציצות בשר איכותיות עם מבחר תוספות.

רשתות כמו אגאדיר ומוזס צמחו במהירות והביאו גל נוסף של מסעדות מתמחות כמו מסעדת הויטרינה, שהפכה למוסד קולינרי בפני עצמו.

"שייק שאק" החלה את דרכה במדיסון סקוור גארדן שבניו יורק כדוכן נקניקיות בשנת 2001.

עם העלייה בפופולריות של הדוכן, התרחב התפריט והחל להציע בנוסף לנקניקיות גם המבורגרים, צ'יפס ומילקשייק.

עד מהרה הפך הדוכן הפופולרי לאחת מרשתות המזון עם הצמיחה המהירה ביותר בארה"ב ובעולם עם יותר מ-250 סניפים עם צפי של 320 סניפים עד סוף שנת 2020.

בשנת 2014 הרשת אף הונפקה בבורסה וכיום היא נסחרת סביב 55$ למניה.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
בחירת נתחי בשר להמבורגר ביתי מושלם
איזה בשר מתאים להמבורגר: נתחים מומלצים לקציצה מושלמת
טיפים למטבח
המבורגר שחיתות של הגראז'
יום ההמבורגר הבינלאומי 2023: ההצעות הכי עסיסיות
חדשות האוכל
סמוקי מק רויאל של מקדונלד'ס
ברוכים הבאים לגיהינום: מקדונלד'ס בהשקה נוסטלגית במיוחד
חדשות האוכל
M32 Burgers הוד השרון - המבורגר מבית רוזנברג
M32: סמאש בורגר חדש ומושחת בהוד השרון
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
יינות ארטיזנל Creation מבית יקב תבור
מ-45 ועד 370 ש"ח: בקבוקי יין ישראליים שישדרגו לכם את ארוחת החג
חדשות האוכל
מבולבלים מול מדף היינות? אספנו את כל היינות הישראליים המומלצים לחגים. מיינות בוטיק פורצי דרך ועד לבחירות שוות לכל כיס, הגיע הזמן למזוג נכון >>
המבורגר מוגזם - התפריט החדש של בורגר סטיישן
על הגריל: יצאנו לזלול את ההמבורגרים החדשים של בורגר סטיישן
חדשות האוכל
רשת בורגר סטיישן משדרגת את הכשרות ומשיקה תפריט חדש ומושחת. האם המהלך השתלם? יצאנו למסע זלילה וחזרנו עם כל המסקנות >>
גלידת נטפליקס אנד צ'יל 2 של בן אנד ג'ריס
עף על המדף: החטיפים, הגלידות והשוקולדים החדשים שאתם צריכים להכיר
חדש על המדף
הקאמבק של טוב טעם, סיקוול לבן & ג'ריס וביסלי חדש. סקירת כל החטיפים והמתוקים החדשים על המדף, ומה חשבנו על כל אחד >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
כמה קלוריות יש בפיתה מקמח לבן, מלא או כוסמין
טיפים למטבח
המדריך לבשלן: איך להכין בשר טחון עסיסי בכל פעם
טיפים למטבח
5 ירקות שכדאי לשתול ולגדל בבית באביב
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל