לבן בחלום מתוק: ביסקוטי משיקה קולקציית שבועות חגיגית ומפנקת במיוחד
אם שבועות הוא החג של החלב, ביסקוטי לגמרי כאן כדי להזכיר לנו שהוא גם החג של הפינוקים.
השף-קונדיטורית רוסלה יונה והצוות בקונדיטוריית ביסקוטי מרימים השנה את הרף עם קולקציית עוגות, קישים ומאפים שמכסים את כל הפנטזיות החלביות שלכם – מהמתוק הכי מדויק ועד למלוח הכי מפנק.
הקולקציה תימכר בעשר חנויות הקונדיטוריה ברחבי הארץ – והיא מהסוג שנראה כמו פריים מסרט איטלקי על שולחן חג ישראלי.
עוגות גבינה בגרסת שף
העוגות מגיעות בשתי מידות (פס או עגולה), והן כוללות טוויסטים יצירתיים על קלאסיקות אהובות:
-
מוקצ'ינו – קרם גבינה שמנת, ברולה לאטה מקיאטו, וקראמבל קרמל חמאתי מעל.
-
קרמלינה – גבינה אפויה ניו-יורקית על בסיס לוטוס, עם גנאש קרמל מלוח וציפוי קינמון קרמי.
-
באסקית בראוניס – תחתית שטרוייזל, בראוניס שוקולד חלב, גבינה באסקית וציפוי קרם אנגלז עם פקאנים.
-
שושני שמרים גבינה – ריקוטה מתוקה בבצק שמרים קראנצ’י, כמו בבית – רק יותר טוב.
מחירים: 76 ₪ לפס / 154 ₪ לעוגה בקוטר 20 ס"מ

ומה עם הצד המלוח?
גם הוא לא נשאר מאחור. אם בא לכם להגיש משהו טעים שהוא לא עוד פשטידת גבינה – הנה הפייבוריטים מהקולקציה המלוחה:
-
קרפאטקה – מאפה דו-שכבתי של בצק פריך ועלים עם קונפי עגבניות וגבינות. מחיר: 146 ₪
-
רוזטה מנצ׳גו ועגבניות מיובשות – שושני בצק שמרים עם גבינת מנצ’גו
-
רוזטה פטריות ומוצרלה – שושני בצק במילוי פטריות טריות ומוצרלה מחיר לכל רוזטה: 76 ₪
איפה מוצאים?
הקולקציה זמינה עכשיו בכל חנויות ביסקוטי בארץ, ואפשר להזמין גם אונליין באתר ביסקוטי טלפון להזמנות: 03-5704015
טבעול עושה קראנץ': החידוש שיכניס צבע לשולחן חג השבועות (וגם לכל ערב שלישי מקרי)
אם גם אצלכם שולחן חג השבועות נראה פחות כמו פסטיבל גבינות ויותר כמו פסטיבל פחמימות, יש מצב שטבעול בדיוק פתרו לכם את הדילמה.
לכבוד חג הגבינות הלא-רשמי של ישראל משיקים בטבעול סדרה חדשה של מקלוני ירקות בשלושה טעמים שכיף לשלב עם גבינה טובה ובקראנץ' שאפילו טוסטר אובן ביתי לא יצליח להרוס.
אז מה בתפריט?
הכירו את שלושת הכוכבים:
-
מקלוני בטטה וגזר – עם צבע כתמתם כזה שצועק "אני עשוי מדברים טובים" וטעמים בולטים שאי אפשר להתעלם מהם.
-
מקלוני כרובית – הקלאסיקה של הקולקציה, שמביא איתו טעם עדין שמתאים לכל רוטב שניתן לחשוב עליו.
-
מקלוני ברוקולי – ירוק חיובי כזה שמרגיע את המצפון. כאילו אכלתם סלט. בערך.

הקטע הוא שזה לא סתם עוד מוצר צמחוני שמנסה להתחפש למשהו אחר – אלה מקלות שבאמת מרגישים ירק. מבפנים רכים ועסיסיים, מבחוץ פריכים כמו שצריך, לא שומניים, ובעיקר – מוכנים תוך כמה דקות.
בתנור, בטוסטר, כנראה שגם על מנגל (אבל אל תתפסו אותנו במילה).
לשולחן החג – אבל לא רק
ברור, הם יראו מהמם ליד הפסטות, הסלטים והפוקצ'ה שאתם ממילא מתכננים להביא לשולחן החג. אבל בואו – לא חייבים לחכות לשבועות כדי ליהנות מהם.
מדובר באופציה כיפית וקלה לארוחת ערב באמצע השבוע, לפיקניק ספונטני או לסשן מול נטפליקס.
זה גם טעים. וגם קצת בריא.
טבעול לא מתביישת להכריז: מדובר במנה שגם טעימה, גם קראנצ'ית, וגם מזינה. הסדרה מהווה מקור לסיבים תזונתיים – שזה אומר שאתם לא אוכלים שטויות לגמרי.
הפרטים הטכניים:
-
תכולה: 500 גרם לאריזה
-
כשרות:
-
בטטה וגזר – שארית ישראל ובעלז
-
כרובית וברוקולי – רבנות קריית גת
-
-
מתי ואיפה: מתחילת מאי, במקפיאים של רשתות השיווק הקרובות לביתכם
הפסטה של שבועות: פרפקטו עושה את זה בגדול (מאוד גדול)
אם השנה אתם רוצים ששולחן שבועות שלכם ירגיש כמו הפיד של שף איטלקי עם אסתטיקה מוקפדת ורוטב על כל צלחת – פרפקטו של אסם באו לשדרג לכם את כל האירוע.
שימו לב, כי זה לא עוד סיפור על פסטה. זה סיפור על צורות.
מה נולד השנה?
מצ’י פצ’רי ו-קונצ’יליוני נשמע כמו שמות של בני דודים מאיטליה, אבל מדובר בשתי מהדורות חדשות שהולכות להפוך את שולחן החג שלכם להצהרת סטייל אמיתית.
-
מצ'י פצ'רי – צינורות פסטה עגלגלים, גדולים כאלה, שממש מתחננים שתמלאו אותם בגבינה, ירקות, או בולונז טבעוני שלאף אחד אין מושג איך הכנתם.
-
קונצ'יליוני – קונכיות פסטה ענקיות שמביאות את כל הדרמה בצלחת. אפשר למלא, לאפות, להגיש אחת אחת או כחלק ממגש – וכל מקרה ייראה פוטוגני בטירוף.

לא רק יפות. גם טעימות.
הפסטות החדשות של פרפקטו עשויות מ-100% חיטת דורום איכותית – מה שאומר שהן מחזיקות יפה ברוטב, לא מתפרקות בבישול, ובעיקר מרגישות כמו משהו שהכנתם מ-0 גם אם לא באמת.
הן בנויות בול למילוי, לבישול קצר, ולהרבה מאוד "וואו" מהאורחים.
בשביל מי זה?
בשביל כל מי שחולם להגיש מנה שנראית כאילו צולמה למגזין איטלקי, אבל הוכנה תוך פחות משעה. למי שאוהב לארח בסטייל, אבל גם למי שפשוט רוצה לגוון את הריגאטוני המוכרים.
בקיצור – זו הדרך הכי פשוטה להפוך כל ארוחה לחג.
המוצרים החדשים מצטרפים למשפחה המוכרת של פרפקטו – שבה כבר תמצאו את הפטוצ’יני, פפארדלה, טליאטלה, ריגאטה וקסרצ’ה. ועכשיו – גם עם קונכיות וגלילים מרשימים שצועקים "פיין דיינינג" גם אם אכלתם בפיג’מה.
הפרטים הטכניים:
-
כשרות: בד"צ העדה החרדית
-
להשיג: בכל רשתות השיווק במהלך מאי לקראת שבועות
חג השבועות פוגש את בוואריה: Kristall Weissbier של Weihenstephan נוחתת בישראל
הבנתם כבר ששבועות זה מזמן לא רק קישים ופטה בתנור. אם אתם בעניין של לשדרג את שולחן החג ולהביא איתכם משהו שבאמת יפתיע – תשאירו מקום במקרר.
Weihenstephan, מבשלת הבירה העתיקה בעולם (!), משיקה לראשונה בישראל את Kristall Weissbier, גרסה צלולה ובהירה לבירת החיטה הגרמנית האיקונית.
קלילה, צלולה, עם גישה
לא מדובר בעוד בירה. Kristall Weissbier היא התשובה הבווארית לאיך נראית חיטה בקיץ הישראלי: 5.4% אלכוהול, גוף קליל, ארומות פרחוניות וניחוח של פרי לבן.
זו אותה ויינשטפן קלאסית, רק עם טאץ’ מסונן שמרגיש כמו מישהו הוריד ממנה את המעיל הכבד והלביש אותה בקיץ תל אביבי.
כשמסורת פוגשת אוויר הרים
Weihenstephan היא לא עוד מותג טרנדי. מדובר במבשלה שקיימת ברציפות מאז שנת 1040 – כן, יותר מ-980 שנה של בישול. מה שהתחיל כמנזר בחבל בוואריה הפך למותג בינלאומי שממשיך לדחוף גבולות בטכניקות סינון, בישול וייצור.
Kristall Weissbier היא ההוכחה לכך שמסורת יכולה להיות גם מאוד עכשווית.
האירוע: שבועותפסט אצל קומורובסקי
לרגל ההשקה, Weihenstephan התקיים אירוע חגיגי בשם "שבועותפסט" ב־29.05, במתחם סדנאות הבישול הגלילי של השף ארז קומורובסקי.
האירוע הפגיש בין טעמים עונתיים, פרשנויות קולינריות לחג ומובילי דעת קהל.

יינות רקנאטי לשבועות 2025: לבן היסטורי ורוזה שובב על שולחן אחד
יש משהו בשבועות שמבקש את הרגע הזה: רוח חמימה של ערב חג, גבינות שמונחות בנונשלנט על מגש עץ, ויד שנשלחת לכוס מלאה במשהו מרענן, מורכב, ישראלי.
ואם כבר ישראלי – אז רקנאטי.
השנה, יקב רקנאטי ממליץ על שני בקבוקים שונים, משני הבתים שמרכיבים את זהות היקב: מצד אחד – לבן עתיק מבית Atelier by Recanati, ומצד שני – רוזה פרשי וסקסי.
זו בדיוק הדואליות שמאפשרת לרקנאטי לנוע בין מורשת וחדשנות, בין יינות נישתיים ליינות כיפיים לשתייה מיידית. יין לסקרנים ויין למי שרוצה פשוט לפתוח וליהנות.
הצד ההיסטורי: מראווי 2022, זן ששרד אלפי שנים
Atelier by Recanati – מראווי בציר 2022

היין הזה הוא לא רק משקה – הוא שיחה. מדובר בזן מראווי, שנמצא בתנ"ך, בגמרא, ובסיפורים שמתחילים עם "פעם, בארץ ישראל…".
רקנאטי היו הראשונים בארץ להחזיר אותו לקדמת הבמה, והבציר הנוכחי ממשיך להחזיק בגאווה את הלפיד של חידוש יינני מקומי.
-
מה יש בו? ניחוחות הדריים, חומצה נקייה, מינרליות שעולה ישר מהאדמה.
-
איך הוא נוצר? בציר ידני, תסיסה קרירה, יישון של שנה בחביות אלון צרפתי – בשיטת sur lie – עם כל המשקעים, כי למה לא לתת ליין לדבר?
-
איפה הוא גדל? בית לחם הגלילית, בגובה 850 מטר, על קרקע גירית עשירה.
-
כמה? 115 ₪. נשמע סולידי, אבל מרגיש כמו יין של 180.
אם יש לכם אורח אחד לפחות שמדבר על טרואר, זה היין שהוא צריך לשתות – ואם אין, זה היין שיגרום לו להתחיל.
הצד הפרשי: רוזה 2023, ורוד עם וייב ים תיכוני
Recanati – רוזה בציר 2023

אין שבועות בלי רוזה. והרוזה של רקנאטי הוא בדיוק מה שהחג הזה צריך – קליל, פירותי, נגיש, חכם, צעיר ומעוצב כמו שצריך.
-
מה יש בו? תות, דובדבן, שזיף, חומציות מפתה, איזון מדויק.
-
מאיפה הגיע? תל פארס, רמת הגולן. גובה 630 מטר, אדמה בזלתית.
-
מה בפנים? סירה ופטיט סירה – שילוב שעובד מצוין כשבא לך משהו ורוד שלא מתנצל על עצמו.
-
כמה? 89 ₪. וגם שווה כל לגימה.
יינות Fresh & Young הם הפנים הקלילות של רקנאטי – נראים טוב, מריחים נהדר, ויודעים להשתלב באירוע משפחתי או בבראנץ' ליד הבריכה באותה אלגנטיות.