אם הייתם יודעים כמה תרד אנשים זורקים בכל שנה בגלל תנאי אחסון לא נאותים מספיק. סביר להניח שגם אתם פתחתם לא מעט פעמים את המקרר בכדי לתפוס צרור טרי של תרד, רק בכדי לגלות עלים עצובים ונבולים.
אמנם מדובר בחוויה מתסכלת, אך מה אם היינו אומרים לכם שיש דרך לשמור את התרד שלכם טרי למשך שבועות יחד עם כל יתרונותיו התזונתיים? במדריך המקיף הבא נחשוף את כל הטיפים לבחירה, הכנה ואחסון נכון של תרד כמו מקצוענים בכדי להבטיח שתהיה לכם גישה לתרד טרי ומלא חיים בכל פעם מחדש.
עוד טעימה: איך לאחסן רוזמרין טרי במקרר ובמקפיא
לבחור תרד טרי – הבסיס לאריכות ימים
המסע לתרד שמאוחסן בדיוק בדרך הנכונה מתחיל עוד בשוק או בחנות הירקות. כך תדעו איך לבחור את התרד הטוב ביותר:
- חפשו אחר עלים בצבע ירוק עמוק ללא אזורים מצהיבים או שחומים.
- הימנעו מעלים רכים, ריריים או עם כתמים כהים.
- בחרו בתרד עם גבעולים מוצקים, לא רפויים או דהויים.
- אם מדובר בתרד ארוז מראש, בחנו את השקית בכדי לאתר לחות עודפת או ריקבון.
- העדיפו תוצרת אורגנית בכדי להימנע ככל האפשר משאריות חומרי הדברה.
טיפ של אלופים: צבע התרד הוא סימן מובהק לערכיו התזונתיים. ככל שהצבע הירוק עמוק יותר, כך ריכוז הכלורופיל ורכיבים מועילים אחרים בתרד גבוה יותר.
להכין את התרד לאחסון – מבטיחים את הטריות
הכנה נכונה של התרד לאחסון היא קריטית להמשך הדרך. עקבו אחר הצעדים הבאים:
עדיף שלא לשטוף את התרד לפני האחסון. שטיפה מוסיפה לתרד לחות, מה שעלול להאיץ את תהליך הריקבון. במקום זאת, שטפו את התרד בצורה יסודית רגע לפני השימוש. הסירו לכלוך נראה לעין, עלים נבולים או גבעולים עבים.
אם התרד מלוכלך במיוחד ואתם חייבים לשטוף אותו, מומלץ לשטוף את העלים במים קרים בכדי להסיר את הלכלוך ולהשתמש במייבש חסה להסרת המים העודפים או לנגב עם מגבת נייר נקייה ולוודא שהוא יבש לחלוטין בטרם האחסון.
אחסון תרד במקרר – דרך המלך
אם אתם מתכננים להשתמש בתרד בשבוע הקרוב, אחסון במקרר היא הדרך הטובה ביותר עבורכם. תרד מהמקרר אידאלי לסלטים טריים והקפצה מהירה.
טמפרטורה אידאלית:
שמרו את התרד במקרר בטמפרטורה של בין 0-4 מעלות.
העדיפו לאחסן את התרד במגירת הירקות בה הטמפרטורה נוטה להיות נמוכה מעט יותר בדרך כלל.
כלי אחסון מומלץ:
העדיפו להשתמש בקופסת פלסטיק עם מכסה מתאים בכדי למנוע אובדן לחות.
לחלופין, השתמשו בשקית ניתנת לסגירה, אך הקפידו להוציא ממנה כמה שיותר אוויר לפני כן.
שליטה בלחות:
רפדו את הקופסא או השקית עם מגבות נייר בכדי לספוג לחות עודפת.
החליפו את מגבות הנייר אם הן הופכות ללחות מדי.
חיי מדף מוערכים:
באחסון נכון, תרד יכול להחזיק מעמד במקרר 5-7 ימים.
בדקו מדי פעם את התרד והסירו עלים שהחלו לנבול או לשנות צבע.
עוד טעימה: אחת ולתמיד – מותר להכניס אוכל חם למקרר?
אחסון תרד במקפיא – לרצים למרחקים ארוכים
לאחסון לזמן ארוך יותר, מומלץ לחלוט את התרד ולשמור במקפיא. הקפאת תרד יכולה למעשה לשמור על היתרונות התזונתיים בצורה טובה יותר מהמקרר. תרד קפוא מושלם למנות כמו מרקים ותבשילים ושייקים.
תהליך החליטה:
- הביאו סיר מים גדול לרתיחה.
- הכינו אמבטיית קרח בקערה נפרדת.
- הכניסו את התרד למים הרותחים ל-2 דקות.
- העבירו במהירות לאמבטיית הקרח בכדי לעצור את הבישול.
- סננו היטב וייבשו עם מגבת נייר.
שיטות הקפאה:
הקפאה שטוחה: פזרו את התרד החלוט בשכבה אחת אחידה על תבנית אפייה והקפיאו. כשתרד קפא העבירו אותו לשקיות מתאימות למקפיא.
הקפאת מנות: חלקו את התרד החלוט לכמויות שמספיקות למנה וארזו אותו בשקיות או קופסאות מתאימות לפריזר.
אריזה:
- הקפידו להשתמש בשקיות או קופסאות מתאימות למקפיא בכדי למנוע כוויות קור.
- הסירו כמה שיותר אוויר מהשקית בטרם אטימתה.
- סמנו את הקופסא או השקית עם תאריך ההקפאה בכדי לאפשר מעקב.
חיי מדף מוערכים:
באחסון נכון, התרד הקפוא ישמור על איכותו כ-10-12 חודשים.
את התרד הקפוא יש להפשיר במקרר למשך הלילה או לשטוף במסננת במים קרים להפשרה מהירה. סחטו עודפי מים לפני השימוש.
סימנים מבשרי רעות – כשתרד מתקלקל
בכדי לשמור על בריאותכם, חשוב לדעת מתי תרד מתקלקל ולא בטוח לאכילה
- עלים מצהיבים או משחירים.
- כתמים או נקודות שחורות.
- עלים עם מרקם רירי או רטוב מדי.
- ריח מעופש.
אם הסימנים הללו נוכחים, היפטרו מהעלים המושפעים או מהצרור כולו אם מדובר בסימנים רחבים.
טיפים להארכת חיי המדף
- אחסנו את התרד הרחק מפירות שפולטים גז אתילן כמו תפוחים או בננות.
- שמרו את התרד במגירת הירקות, בנפרד מפירות אלו.
- טפלו תמיד בתרד עם ידיים נקיות ויבשות בכדי לא להעביר בקטריות.
- השתמשו בכלי מטבח נקיים כשאתם מחלקים את התרד למנות.
- הימנעו מפתיחה תכופה של המקרר בכדי למנוע שינויי טמפרטורות.
על ידי יישום של הטיפים שהזכרנו, לא רק תאריכו את חיי המדף של התרד שלכם, אלא תפחיתו את בזבוז המזון בבית, תחסכו כסף ותבטיחו שהתרד שלכם טרי, טעים ושומר על כל הערכים התזונתיים.
יש לכם טיפים נוספים שאף אחד לא מכיר לאחסון יעיל של תרד? שאלות על שימוש בתרד קפוא? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות למטה ועקבו אחרינו ברשתות החברתיות לעוד טיפים למטבח.