נפתחה מסעדת מנרה הכשרה על חוף ימה של תל אביב

מסעדת מנרה ההכשרה של שף נמרוד הדס נפתחה השבוע רשמית בלובי של מלון שרתון על רצועת החוף של תל אביב עם מנות לא מתחכמות של דגים מהים התיכון.
מסעדת מנרה הכשרה בתל אביב
מסעדת מנרה הכשרה בתל אביב | צילום: אסף קרלה

לאחר שנים ארוכות שקו רצועת החוף של תל אביב סבל ממוניטין ירוד בכל מה שקשור לקולינריה עם מסעדות שהיוו ברובן מלכודות תיירים יקרות עם אוכל גנרי, נדמה שהאזור חווה סוג של רנסנס.

השבוע מצטרפת לרשימה המתארכת מסעדת הדגים החדשה והמדוברת של קבוצת TYO, מסעדת מנרה, שנפתחה השבוע באופן רשמי בקומת הכניסה של מלון שרתון מול חוף ימה של תל אביב.

מסעדת מנרה מצטרפת לטרנד לוהט נוסף של השנים האחרונות בעיר הגדולה ובגוש דן בכלל ומציעה מטבח כשר לחלוטין. רק בחודשים האחרונים ניתן למנות כמה מן השמות הגדולים בסצנת הקולינריה הישראלית שהחליטו לפתוח או להסב את מסעדותיהם לכשרות, משף אייל שני עם מסעדת דבורה, אביב משה עם מסעדת מארי ומסעדת הולה הולה של שף שקד פחימה בשוק הכרמל.

מי שמנצח על המטבח של מנרה הוא שף נמרוד הדס, בן 36 בסך הכל, שהספיק בשנות קריירה לא מעטות לעבוד כסו שף ומנהל מטבח במסעדות נחשבות כמו טורקיז, רפאל וטוטו.

הדס מביא עמו תפריט השואב השראה ממדינות הים התיכון ומתמקד בדגה טרייה ואיכותית עם גישה לא מתחכמת המשאירה את הבמה כולה לחומר הגלם. קראו כאן עוד על תפריט העסקיות של מסעדת מנרה.

מסעדת מנרה הכשרה של שף נמרוד הדס
מסעדת מנרה הכשרה של שף נמרוד הדס (צילום: אסף קרלה)

מסעדת מנרה הכשרה – מה בתפריט?

התפריט במסעדת מנרה מורכב משלושה אגפים נפרדים. באגף Island תוכלו לטעום מבחר של מנות פתיחה קטנות שהולכות טוב עם כוס יין או קוקטייל. בין מנות הפתיחה תמצאו פטה עיזים צלויה עם דבש פרחי הדרים ושמן פישולין; לבנה מעושנת עם מרמלדה של פלפלים וצ'ילי חריף; לקרדה טורקית עם רוקט, צנונית ובצל לבן ועוד (28-68 ש"ח).

באגף השני של התפריט של מסעדת מנרה המתכנה Land, תוכלו לטעום מבחר מנות המבוססות על ירקות ופסטות טריות. בין המנות תמצאו בטטה לבנה באש עם קרם שום, ויניגרט בזיליקום וחומץ שרי; אספרגוס בפחם עם חמאה אגוזית, גבינת גאודה וקרם פרש; כרישה צעירה עם קרם שורשים לבנים, אגוזי לוז וגבינה מלוחה; כיסוני גבינות רכות עם קרם עגבניות שרי, זעתר מיובש ושמן פיקואל; רביולי חצילים וגבינת בושה עם תרד חרוך, יוגורט של כפר תבור, צנוברים וגבינת המאירי וטורטליני ארטישוק ירושלמי עם חמאת זעתר (42-86 ש"ח)

מסעדת מנרה הכשרה בתל אביב
מסעדת מנרה הכשרה בתל אביב (צילום: אסף קרלה)

באגף השלישי, SEA, יציעו במנרה מבחר מנות ראשונות ועיקריות של דגים במגוון שיטות וטכניקות עשייה, מדגים נאים למטוגנים ודגים שלמים בטאבון או בתנור פחמים.

בין המנות הראשונות באגף תמצאו מוחאמה שהיא למעשה טונה כבושה ומומלחת עם ירקות חיים ואיולי חזרת; סשימי דג ים עם גספצ'ו עגבניות שרי ושקדים; טרטר דג עם ויניגרט חלפיניו מותסס ויוזו או לחם שטוח מטאבון עצים עם קרעי דג, יוגורט עמבה ועשבי תבלין (78-86 ש"ח)

בעיקריות של אגף SEA תוכלו לזלול דניס מטוגן עם חסות פריכות ועלים ארומטיים; פילה דג ים ופסטה פיצ‘י אליאוליו סטייל עם אנשובי, שום, חריף ופטרוזיליה; דג בר ים בחמאת פסטיס עם עגבניות, תרד, זיתי קלמטה וירקות ירוקים; לברק שלם בטאבון עצים ויניגרט שבור וירקות עדינים; שיפוד לוקוס בג‘וספר פחמים עם ירקות וקרם תפוחי אדמה ודגי ים פריכים ומתחלפים בהתאם לדגה היומית (122-162 ש"ח)

מסעדת מנרה | מלון שרתון תל אביב, הירקון 115, תל אביב | ראשון-חמישי, 18:00-24:00 | הזמנת מקום ב-03-6702220 או באתר.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
תפריט קינוחים אמנותי במסעדת פאסטל
לזלול אמנות: מסעדת פאסטל משיקה תפריט קינוחים יצירתי במיוחד
חדשות האוכל
עומר בולנז׳ר כהן - עוגת מיץ 2.0
תל אביב חוגגת 116: סופ"ש של עוגות, קפה ואירועי תרבות בכיכר ביאליק
אירועים קולינריים
איפה צופים בגמר ליגת האלופות 2024 ואוכלים טוב
גמר ליגת האלופות 2024: איפה לצפות במשחק ולאכול טוב?
אירועים קולינריים
תפריט לימונים ספיישל במסעדת סילו
מוסיף המון: מסעדת סילו משיקה תפריט ספיישל על טהרת הלימון
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
המבורגר מוגזם - התפריט החדש של בורגר סטיישן
על הגריל: יצאנו לזלול את ההמבורגרים החדשים של בורגר סטיישן
חדשות האוכל
רשת בורגר סטיישן משדרגת את הכשרות ומשיקה תפריט חדש ומושחת. האם המהלך השתלם? יצאנו למסע זלילה וחזרנו עם כל המסקנות >>
קולקציית עוגות לראש השנה 2025 של ביסקוטי
על הדבש ועל הטיקטוק: מה מכינים לכם בביסקוטי לראש השנה 2025?
חדשות האוכל
מתלבטים איזו עוגה להביא לראש השנה? טעמנו את קולקציית החג של ביסקוטי ובחרנו את המנצחת. וגם: כל הפרטים על טרנד ההאני באטר טוסט שהגיע לארץ >>
יינות ארטיזנל Creation מבית יקב תבור
מ-45 ועד 370 ש"ח: בקבוקי יין ישראליים שישדרגו לכם את ארוחת החג
חדשות האוכל
מבולבלים מול מדף היינות? אספנו את כל היינות הישראליים המומלצים לחגים. מיינות בוטיק פורצי דרך ועד לבחירות שוות לכל כיס, הגיע הזמן למזוג נכון >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
הפנקייק שוב נדבק למחבת? זה מה שאתם עושים לא נכון
טיפים למטבח
אחת ולתמיד: אלו הדברים שאסור אף פעם להכניס למדיח הכלים
טיפים למטבח
המדריך לבשלן: איך לבחור סכין שף איכותית למטבח
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל