לאחר שנים ארוכות שקו רצועת החוף של תל אביב סבל ממוניטין ירוד בכל מה שקשור לקולינריה עם מסעדות שהיוו ברובן מלכודות תיירים יקרות עם אוכל גנרי, נדמה שהאזור חווה סוג של רנסנס.
השבוע מצטרפת לרשימה המתארכת מסעדת הדגים החדשה והמדוברת של קבוצת TYO, מסעדת מנרה, שנפתחה השבוע באופן רשמי בקומת הכניסה של מלון שרתון מול חוף ימה של תל אביב.
מסעדת מנרה מצטרפת לטרנד לוהט נוסף של השנים האחרונות בעיר הגדולה ובגוש דן בכלל ומציעה מטבח כשר לחלוטין. רק בחודשים האחרונים ניתן למנות כמה מן השמות הגדולים בסצנת הקולינריה הישראלית שהחליטו לפתוח או להסב את מסעדותיהם לכשרות, משף אייל שני עם מסעדת דבורה, אביב משה עם מסעדת מארי ומסעדת הולה הולה של שף שקד פחימה בשוק הכרמל.
מי שמנצח על המטבח של מנרה הוא שף נמרוד הדס, בן 36 בסך הכל, שהספיק בשנות קריירה לא מעטות לעבוד כסו שף ומנהל מטבח במסעדות נחשבות כמו טורקיז, רפאל וטוטו.
הדס מביא עמו תפריט השואב השראה ממדינות הים התיכון ומתמקד בדגה טרייה ואיכותית עם גישה לא מתחכמת המשאירה את הבמה כולה לחומר הגלם. קראו כאן עוד על תפריט העסקיות של מסעדת מנרה.
מסעדת מנרה הכשרה – מה בתפריט?
התפריט במסעדת מנרה מורכב משלושה אגפים נפרדים. באגף Island תוכלו לטעום מבחר של מנות פתיחה קטנות שהולכות טוב עם כוס יין או קוקטייל. בין מנות הפתיחה תמצאו פטה עיזים צלויה עם דבש פרחי הדרים ושמן פישולין; לבנה מעושנת עם מרמלדה של פלפלים וצ'ילי חריף; לקרדה טורקית עם רוקט, צנונית ובצל לבן ועוד (28-68 ש"ח).
באגף השני של התפריט של מסעדת מנרה המתכנה Land, תוכלו לטעום מבחר מנות המבוססות על ירקות ופסטות טריות. בין המנות תמצאו בטטה לבנה באש עם קרם שום, ויניגרט בזיליקום וחומץ שרי; אספרגוס בפחם עם חמאה אגוזית, גבינת גאודה וקרם פרש; כרישה צעירה עם קרם שורשים לבנים, אגוזי לוז וגבינה מלוחה; כיסוני גבינות רכות עם קרם עגבניות שרי, זעתר מיובש ושמן פיקואל; רביולי חצילים וגבינת בושה עם תרד חרוך, יוגורט של כפר תבור, צנוברים וגבינת המאירי וטורטליני ארטישוק ירושלמי עם חמאת זעתר (42-86 ש"ח)
באגף השלישי, SEA, יציעו במנרה מבחר מנות ראשונות ועיקריות של דגים במגוון שיטות וטכניקות עשייה, מדגים נאים למטוגנים ודגים שלמים בטאבון או בתנור פחמים.
בין המנות הראשונות באגף תמצאו מוחאמה שהיא למעשה טונה כבושה ומומלחת עם ירקות חיים ואיולי חזרת; סשימי דג ים עם גספצ'ו עגבניות שרי ושקדים; טרטר דג עם ויניגרט חלפיניו מותסס ויוזו או לחם שטוח מטאבון עצים עם קרעי דג, יוגורט עמבה ועשבי תבלין (78-86 ש"ח)
בעיקריות של אגף SEA תוכלו לזלול דניס מטוגן עם חסות פריכות ועלים ארומטיים; פילה דג ים ופסטה פיצ‘י אליאוליו סטייל עם אנשובי, שום, חריף ופטרוזיליה; דג בר ים בחמאת פסטיס עם עגבניות, תרד, זיתי קלמטה וירקות ירוקים; לברק שלם בטאבון עצים ויניגרט שבור וירקות עדינים; שיפוד לוקוס בג‘וספר פחמים עם ירקות וקרם תפוחי אדמה ודגי ים פריכים ומתחלפים בהתאם לדגה היומית (122-162 ש"ח)
מסעדת מנרה | מלון שרתון תל אביב, הירקון 115, תל אביב | ראשון-חמישי, 18:00-24:00 | הזמנת מקום ב-03-6702220 או באתר.