לזלול - מגזין אוכל ישראלי

נפתחה מסעדת מנרה הכשרה על חוף ימה של תל אביב

מסעדת מנרה ההכשרה של שף נמרוד הדס נפתחה השבוע רשמית בלובי של מלון שרתון על רצועת החוף של תל אביב עם מנות לא מתחכמות של דגים מהים התיכון
מסעדת מנרה הכשרה בתל אביב
מסעדת מנרה הכשרה בתל אביב | צילום: אסף קרלה
שיתוף

לאחר שנים ארוכות שקו רצועת החוף של תל אביב סבל ממוניטין ירוד בכל מה שקשור לקולינריה עם מסעדות שהיוו ברובן מלכודות תיירים יקרות עם אוכל גנרי, נדמה שהאזור חווה סוג של רנסנס.

השבוע מצטרפת לרשימה המתארכת מסעדת הדגים החדשה והמדוברת של קבוצת TYO, מסעדת מנרה, שנפתחה השבוע באופן רשמי בקומת הכניסה של מלון שרתון מול חוף ימה של תל אביב.

מסעדת מנרה מצטרפת לטרנד לוהט נוסף של השנים האחרונות בעיר הגדולה ובגוש דן בכלל ומציעה מטבח כשר לחלוטין. רק בחודשים האחרונים ניתן למנות כמה מן השמות הגדולים בסצנת הקולינריה הישראלית שהחליטו לפתוח או להסב את מסעדותיהם לכשרות, משף אייל שני עם מסעדת דבורה, אביב משה עם מסעדת מארי ומסעדת הולה הולה של שף שקד פחימה בשוק הכרמל.

מי שמנצח על המטבח של מנרה הוא שף נמרוד הדס, בן 36 בסך הכל, שהספיק בשנות קריירה לא מעטות לעבוד כסו שף ומנהל מטבח במסעדות נחשבות כמו טורקיז, רפאל וטוטו.

הדס מביא עמו תפריט השואב השראה ממדינות הים התיכון ומתמקד בדגה טרייה ואיכותית עם גישה לא מתחכמת המשאירה את הבמה כולה לחומר הגלם.

מסעדת מנרה הכשרה של שף נמרוד הדס
מסעדת מנרה הכשרה של שף נמרוד הדס (צילום: אסף קרלה)

מסעדת מנרה הכשרה – מה בתפריט?

התפריט במסעדת מנרה מורכב משלושה אגפים נפרדים. באגף Island תוכלו לטעום מבחר של מנות פתיחה קטנות שהולכות טוב עם כוס יין או קוקטייל. בין מנות הפתיחה תמצאו פטה עיזים צלויה עם דבש פרחי הדרים ושמן פישולין; לבנה מעושנת עם מרמלדה של פלפלים וצ'ילי חריף; לקרדה טורקית עם רוקט, צנונית ובצל לבן ועוד (28-68 ש"ח).

באגף השני של התפריט של מסעדת מנרה המתכנה Land, תוכלו לטעום מבחר מנות המבוססות על ירקות ופסטות טריות. בין המנות תמצאו בטטה לבנה באש עם קרם שום, ויניגרט בזיליקום וחומץ שרי; אספרגוס בפחם עם חמאה אגוזית, גבינת גאודה וקרם פרש; כרישה צעירה עם קרם שורשים לבנים, אגוזי לוז וגבינה מלוחה; כיסוני גבינות רכות עם קרם עגבניות שרי, זעתר מיובש ושמן פיקואל; רביולי חצילים וגבינת בושה עם תרד חרוך, יוגורט של כפר תבור, צנוברים וגבינת המאירי וטורטליני ארטישוק ירושלמי עם חמאת זעתר (42-86 ש"ח)

מסעדת מנרה הכשרה בתל אביב
מסעדת מנרה הכשרה בתל אביב (צילום: אסף קרלה)

באגף השלישי, SEA, יציעו במנרה מבחר מנות ראשונות ועיקריות של דגים במגוון שיטות וטכניקות עשייה, מדגים נאים למטוגנים ודגים שלמים בטאבון או בתנור פחמים.

בין המנות הראשונות באגף תמצאו מוחאמה שהיא למעשה טונה כבושה ומומלחת עם ירקות חיים ואיולי חזרת; סשימי דג ים עם גספצ'ו עגבניות שרי ושקדים; טרטר דג עם ויניגרט חלפיניו מותסס ויוזו או לחם שטוח מטאבון עצים עם קרעי דג, יוגורט עמבה ועשבי תבלין (78-86 ש"ח)

בעיקריות של אגף SEA תוכלו לזלול דניס מטוגן עם חסות פריכות ועלים ארומטיים; פילה דג ים ופסטה פיצ‘י אליאוליו סטייל עם אנשובי, שום, חריף ופטרוזיליה; דג בר ים בחמאת פסטיס עם עגבניות, תרד, זיתי קלמטה וירקות ירוקים; לברק שלם בטאבון עצים ויניגרט שבור וירקות עדינים; שיפוד לוקוס בג‘וספר פחמים עם ירקות וקרם תפוחי אדמה ודגי ים פריכים ומתחלפים בהתאם לדגה היומית (122-162 ש"ח)

מסעדת מנרה | מלון שרתון תל אביב, הירקון 115, תל אביב | ראשון-חמישי, 18:00-24:00 | הזמנת מקום ב-03-6702220 או באתר.

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

מסעדת טייסט אוף קולומביה Taste of Colombia

Taste of Colombia: שיר אהבה לאוכל קולומביאני בתל אביב

חדשות האוכל
מסעדת אונו - מסעדת דגים-איטלקית חדשה בעכו

ארוחת בוקר איטלקית מול הים: נפתחה מסעדת אונו בעכו

חדשות האוכל
בוטיק 180 - בר אוכל חדש על הטיילת של תל אביב

בוטיק 180: בר אוכל חדש ושמח על הטיילת של תל אביב

חדשות האוכל
פסטיבל הטבעונות ויגן פסט 2022

ביקרנו בפסטיבל הטבעונות ויגן פסט 2022 – מה כדאי לאכול?

אירועים ופסטיבלים
מסעדת בר ים בעיר התחתית בחיפה

בר ים: בר-אוכל אינטימי בעיר התחתית בחיפה

חדשות האוכל
מסעדת ג'ורג' אנד בראדרס

ג'ורג' אנד בראדרס: ביסטרו אמריקאי כשר בלב תל אביב

חדשות האוכל
גריל בר צפון של יקי כביר

גריל בר צפון: יקי כביר פותח מסעדת בשרים כשרה

חדשות האוכל
בראנץ' יווני של גרקו ביץ' תל אביב

גרקו ביץ': בראנץ' יווני אותנטי על חוף הים של תל אביב

חדשות האוכל
תפריט סתיו 2022 של קפה אירופה

הופה: קפה אירופה חוגגים עשור עם תפריט צהריים חדש

חדשות האוכל
מסעדת בלקנה - חמארה בלקנית בפרדס חנה

חגיגה בבלקן: מסעדת בלקנה נפתחה בפרדס חנה

חדשות האוכל
אל דאלי בר ומעדנייה בתל אביב

חדש: אל דאלי – בית קפה ומעדנייה עם אג'נדה חברתית

חדשות האוכל
תפריט תותים של מקס ברנר - חורף 2024

חדשות האוכל לחורף: תבשילים, קינוחים ומפרגנים למילואים

חדשות האוכל