חסה יכולה להוסיף המון לסלט או לכריך, זאת בתנאי שהיא טרייה ופריכה בדיוק במידה שאנחנו אוהבים. אך שטיפה של החסה עלולה להשאיר לחות שלא רק משנה את הטעם של החסה אלא גם מקצרת את חיי המדף שלה. בכדי לפתור את בעיית הלחות נולדה אמנות ייבוש החסה.
במדריך הבא נסקור את השיטות המובילות לייבוש חסה ביעילות, נדרג כל שיטה ונמנה את יתרונותיה וחסרונותיה בכדי שתוכלו לבחור את השיטה המתאימה לכם ולמטבח שלכם. משיטות קלאסיות כמו שיטת המגבת ועד ליעילות של מייבשי חסה מודרניים, כאן מתחילה הדרך לחסה שנשארת מלאת חיים וטעם.
עוד טעימה: איך לשמור על חסה טרייה ל-10 ימים
איך לייבש חסה – השיטות המובילות
ייבוש במייבש חסה
מייבשי חסה מודרניים מאפשרים ייבוש חסה יעיל, מהיר ונוח. כך תשתמשו בהם
- שטפו את החסה היטב על מנת להסיר אבק ולכלוך. הפרידו את העלים בכדי לוודא שטיפה יסודית.
- נערו את העלים בכדי להסיר מים עודפים ולזרז את תהליך הייבוש.
- הניחו את העלים השטופים במייבש החסה. הימנעו מלהעמיס יותר מדי בכדי לא לפגוע בפעולת המכשיר.
- סגרו היטב עם המכסה וסובבו. הכוח הצנטריפוגלי ירחיק את המים מהעלים אל הקערה החיצונית.
- לאחר הסבב הראשון, בדקו את החדשה. אם היא עדיין לחה, המשיכו לסבב נוסף.
- כשהעלים יבשים הוציאו אותם ממייבש החסה והשתמשו או אחסנו להמשך.
מידת יעילות: 85/100
שימוש במייבש חסה נחשב כקל יעיל במיוחד בהסרת מים ולחות מהחסה מבלי לפגוע בעלים ומצריך פחות מאמץ מהשיטות הידניות האחרות. השיטה מתאימה כמובן רק למי שיש לו את המכשיר בבית ולמי שמכינים בשגרה סלטים ומחפשים אחר פתרון מהיר ואמין לייבוש החסה.
ייבוש חסה עם ציפית
שיטת הציפית אינה נפוצה כמו שאר השיטות אך יעילה לייבוש חסה על ידי שילוב העקרונות של שיטת המגבת ושימוש במייבש חסה. כך תבצעו את השיטה
- שטפו היטב את החסה ונערו את העלים בכדי להסיר כמה שיותר מים.
- הניחו את עלי החסה הלחים בתוך ציפית כרית נקייה ויבשה ללא ריח חזק או מבשמים. אל תמלאו את הציפית יותר מדי בכדי לאפשר לעלים לנוע בתוכה.
- צאו למרפסת או לאזור חיצוני אחר וסובבו את הציפית באוויר בזהירות אך עם מספיק כוח בכדי להסיר את המים מהעלים.
- פתחו את הציפית ובדקו אם החסה התייבשה. אם היא עדיין לחה, המשיכו לסובב.
מידת יעילות: 80/100
שיטת הציפית היא שיטה יעילה לייבוש חסה וניתן לייבש בעזרה גם כמויות גדולות יחסית של חסה. לעומת זאת, השיטה צריכה להיות מבוצעת באזור חיצוני ויעילותה משתנה בהתאם לסוג בד הציפית והדרך בה אתם מסובבים את הציפית באוויר. השיטה יעילה במיוחד למי שאין ברשותו מייבש סלט אך מחפש אלטרנטיבה קלה וידידותית לסביבה.
עוד טעימה: איך לאחסן חסה ולשמור עליה טרייה לאורך זמן
ייבוש חסה עם מגבת
ייבוש חסה עם מגבת נהוגה בקרב רבים דורות על גבי דורות בזכות הפשטות והיעילות. כך תיישמו אותה.
- שטפו את החסה ביסודיות בכדי להסיר לכלוך. הפרידו את העלים לשטיפה יעילה יותר.
- נערו בעדינות את העלים בכדי להסיר עודפי מים ולקצר את זמן הייבוש.
- פרשו מגבת מטבח נקייה וסופגת על משטח ישר וסדרו את עלי החסה בשכבה אחידה על המגבת.
- גלגלו את המגבת בעדינות עם החסה בפנים וטפחו עליה טפיחות קלות על מנת לספוג את הלחות מבלי לפצוע את העלים.
- פתחו את המגבת בזהירות בכדי לבדוק את החסה. אם הא עדיין לחה, חזרו על התהליך או תנו לחסה להתייבש באוויר מספר דקות.
מידת יעילות: 75/100
שיטת המגבת יעילה, אמינה ומהירה ולא מצריכה ציוד מיוחד אבל מצריכה עדינות וזהירות בכדי לא לפגוע בעלים וגוזלת זמן רב יחסית כשמדובר בכמות חסה גדולה. מתאימה במיוחד למי שמעדיפים לטפל בחסה בידיים ומעוניינים לחסוך בכלים.
ייבוש חסה עם מגבות נייר
שיטה מהירה ונגישה נוספת היא ייבוש חסה בעזרת מגבות נייר. כך תיישמו את השיטה
- שטפו היטב את עלי החסה בכדי להסיר אבק ולכלוך.
- נערו את החסה בכדי להיפטר מעודפי מים.
- הניחו כמה שכבות של מגבות נייר על משטח ישר
- סדרו את עלי החסה בשכבה אחת אחידה על מגבות הנייר
- טפחו בעדינות על החסה עם שכבה נוספת של מגבות נייר. היזהרו לא למעוך את העלים.
- אם החסה עדיין לחה, החליפו את מגבות הנייר הרטובות וחזרו על התהליך.
מידת יעילות: 70/100
שיטה יעילה ונוחה אך לא יסודית במלאכת הייבוש כמו השיטות האחרות ועלולה להיות בזבזנית ולא ידידותית לסביבה בגלל השימוש במגבות הנייר. יעילה למי שצריך לייבש כמות חסה קטנה ברגע האחרון ואין לו ציוד אחר.
ייבוש חסה באוויר
שיטה אינטואיטיבית וטבעית לייבוש חסה היא כמובן ייבוש באוויר הפתוח. כך תעשו זאת
- שטפו היטב את החסה ונערו בכדי להיפטר מעודפי מים.
- הניחו את עלי החסה על משטח יבש, עדיף על רשת או מטלית נקייה. וודאו שהעלים פרושים בשכבה אחת אחידה ולא בצפיפות.
- מקמו את העלים באזור מאוורר היטב ובדקו את העלים מדי פעם.
- כשהעלים יבשים למגע הם מוכנים לשימוש או לאחסון.
מידת יעילות: 65/100
שיטה זו אמנם עדינה, לא פוגעת בחסה ולא דורשת ציוד מיוחד אך פחות יעילה בכל מה שקשור לזמן הרב יחסית שדרוש על מנת לייבש את החסה. מתאימה למי שמעדיף לייבש עלים בצורה טבעית ושיש לו מספיק זמן.
באיזו שיטה אתם משתמשים על מנת לייבש חסה? יש לכם טיפים לשיטה האהובה עליכם מבין האפשרויות שסקרנו? יש לכם המלצה לשיטה מקורית אחרת לייבוש חסה? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות למטה.