קניתם הרבה בננות בשלות והן נשארו יתומות במזווה? קבלו מתכון לעוגת בננה לחה, רכה, אוורירית ונימוחה עם המון שוקולד צ'יפס מפנק וגנאש שוקולד מושחת שכולם אוהבים.
מדריך צעד אחר צעד לעוגת בננה ושוקולד שתרשים את האורחים והאהובים עליכם בכל ארוחה ואירוע. קבלו את העוגה החדשה האהובה עליכם. רוצים לנסות במקום קאפקייקס תות ושמנת?
מתכון לעוגת בננות שוקולד צ'יפס וגנאש שוקולד
מרכיבים
לתבנית 20X30
עדכונים טעימים למייל!
- 3 בננות בשלות ומעוכות
- 3 כפות קמח
- 170 חמאה בטמפרטורת החדר
- 3/4 כוס סוכר
- חצי כוס סוכר חום
- 3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1.5 כוסות יוגורט יווני בטמפרטורת החדר
- כפית אבקת אפייה
- כפית סודה שתייה
- חצי כפית קינמון טחון
- חצי כפית מלח
- 1.5 כוסות שוקולד צ'יפס
- 225 גרם שוקולד צ'יפס
- כוס שמנת מתוקה
עוד טעימה: איך מבשילים בננות בדרך הנכונה
הוראות הכנה
- חממו את התנור ל-180 מעלות. הכינו תבנית מלבנית 20×30 עם נייר אפייה ושמנו היטב.
- קלפו ומעכו את הבננות בקערה גדולה. בקערה נפרדת ערבבו קמח, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח.
- הכניסו לקערת מיקסר חמאה רכה, סוכר לבן וחום, הפעילו עם וו גיטרה עד שמתקבלת תערובת אוורירית וקרמית.
- הוסיפו ביצים, תמצית וניל ואת היוגורט וערבבו היטב עד איחוד.
- הוסיפו בהדרגה את החומרים היבשים לבלילה הרטובה וערבבו היטב עד איחוד. הוסיפו שוקולד צ'יפס וערבבו שוב עד איחוד.
- מזגו את הבלילה לתבנית המשומנת ויישרו למעלה. אפו למשך 40-50 דקות או עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה.
- הוציאו מהתנור והניחו לעוגה להתקרר בטמפרטורת החדר.
- בינתיים, חממו שמנת מתוקה במיקרוגל עד שהיא חמה אך לא רותחת. מזגו על שוקולד צ'יפס בקערה והמתינו כדקה.
- ערבבו את הגנאש היטב עד קבלת מרקם חלק ופזרו באופן אחיד על פני העוגה. ניתן להכין את העוגה גם ללא גנאש
- הגישו את העוגה בטמפרטורת החדר או מעט קרה מהמקרר למרקם דחוס יותר. שמרו את העוגה בקופסה אטומה במקרר עד ל-5 ימים
יש לכם טיפ לשדרוג עוגת בננה שאף אחד לא מכיר? שתפו אותנו ואת הזללנים הרעבים בתגובות למטה.