לזלול - מגזין אוכל ישראלי

מתכון לעוגת בננות עם שוקולד צ'יפס וגנאש מפנק

יש מה לעשות עם הבננות במזווה. מתכון צעד אחר צעד לעוגת בננות שוקולד צ'יפס עם גנאש שוקולד מפנק שכיף לזלול בחורף ולאורך כל השנה
מתכון לעוגת בננות שוקולד צ'יפס
מתכון לעוגת בננות שוקולד צ'יפס
שיתוף

קניתם הרבה בננות בשלות והן נשארו יתומות במזווה? קבלו מתכון לעוגת בננה לחה, רכה, אוורירית ונימוחה עם המון שוקולד צ'יפס מפנק וגנאש שוקולד מושחת שכולם אוהבים.

מדריך צעד אחר צעד לעוגת בננה ושוקולד שתרשים את האורחים והאהובים עליכם בכל ארוחה ואירוע. קבלו את העוגה החדשה האהובה עליכם. רוצים לנסות במקום קאפקייקס תות ושמנת?

מתכון לעוגת בננות שוקולד צ'יפס וגנאש שוקולד

מרכיבים

לתבנית 20X30

  • 3 בננות בשלות ומעוכות
  • 3 כפות קמח
  • 170 חמאה בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס סוכר
  • חצי כוס סוכר חום
  • 3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1.5 כוסות יוגורט יווני בטמפרטורת החדר
  • כפית אבקת אפייה
  • כפית סודה שתייה
  • חצי כפית קינמון טחון
  • חצי כפית מלח
  • 1.5 כוסות שוקולד צ'יפס
  • 225 גרם שוקולד צ'יפס
  • כוס שמנת מתוקה
איך להכין עוגת בננות ושוקולד צ'יפס
איך להכין עוגת בננות ושוקולד צ'יפס

עוד טעימה: איך מבשילים בננות בדרך הנכונה

הוראות הכנה

  1. חממו את התנור ל-180 מעלות. הכינו תבנית מלבנית 20×30 עם נייר אפייה ושמנו היטב.
  2. קלפו ומעכו את הבננות בקערה גדולה. בקערה נפרדת ערבבו קמח, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח.
  3. הכניסו לקערת מיקסר חמאה רכה, סוכר לבן וחום, הפעילו עם וו גיטרה עד שמתקבלת תערובת אוורירית וקרמית.
  4. הוסיפו ביצים, תמצית וניל ואת היוגורט וערבבו היטב עד איחוד.
  5. הוסיפו בהדרגה את החומרים היבשים לבלילה הרטובה וערבבו היטב עד איחוד. הוסיפו שוקולד צ'יפס וערבבו שוב עד איחוד.
  6. מזגו את הבלילה לתבנית המשומנת ויישרו למעלה. אפו למשך 40-50 דקות או עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה.
  7. הוציאו מהתנור והניחו לעוגה להתקרר בטמפרטורת החדר.
  8. בינתיים, חממו שמנת מתוקה במיקרוגל עד שהיא חמה אך לא רותחת. מזגו על שוקולד צ'יפס בקערה והמתינו כדקה.
  9. ערבבו את הגנאש היטב עד קבלת מרקם חלק ופזרו באופן אחיד על פני העוגה. ניתן להכין את העוגה גם ללא גנאש
  10. הגישו את העוגה בטמפרטורת החדר או מעט קרה מהמקרר למרקם דחוס יותר. שמרו את העוגה בקופסה אטומה במקרר עד ל-5 ימים

 

יש לכם טיפ לשדרוג עוגת בננה שאף אחד לא מכיר? שתפו אותנו ואת הזללנים הרעבים בתגובות למטה.

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

10 מאכלים שאסור לשמור במקרר

10 מאכלים שממש לא כדאי לשמור במקרר

מדריכים וטיפים
C/W - בר יין ושוקולד בשוק הפשפשים ביפו

C/W: בר יין ושוקולד חדש בשוק הפשפשים

חדשות האוכל
קולקציית העוגות של ביסקוטי לפסח 2023

אביב הגיע: קולקציית העוגות של ביסקוטי לפסח 2023

חדשות האוכל
איך להוריד נפיחות בבטן

איך להוריד נפיחות בבטן: 6 מאכלים להקלה מיידית

מדריכים וטיפים
מתכון לעוגת שוקולד במיקרוגל

איך להכין עוגת שוקולד במיקרוגל ב-5 דקות

מתכונים
איך להכין שוקולטה

איך להכין שוקולטה חמה ומפנקת לחורף

מדריכים וטיפים
איך לגרום לבננה להבשיל במהירות

בדקנו והכרענו: זו הדרך להבשיל בננות במהירות

מדריכים וטיפים
בן אנד ג'ריס X שוקולד טוני'ס למען סיום העבדות

בקרוב: שוקולד טוני'ס וגלידת בן אנד ג'ריס מאחדים כוחות

חדשות האוכל
עוגיות נוטלה של פררו מגיעות לישראל

בשורה לחובבי נוטלה: העוגיות הידועות הגיעו לישראל

חדש על המדף
חדש: ריסז קאפס טבעוני

בשורה לטבעונים: ריסז קאפס ללא חלב מגיע למדפים

חדשות האוכל
פיצה פיסטוק ושוקולד לבן של דומינוס

דומינו'ס מציגים: קראנץ' פיסטוק ושוקולד לבן – הפיצה

חדשות האוכל
Franui - חטיף פטל קפוא ושוקולד במשלוח של יאנגו דלי

הוא חוזר: Franui – חטיף פטל קפוא ושוקולד במשלוח עד הבית

חדש על המדף