אדום בוהק: איך להכין תפוח מסוכר כמו של פעם

תפוח מסוכר הוא אחד מקינוחי הילדות הישראליים הנוסטלגיים והאהובים ביותר. כך תכינו תפוחים מסוכרים אדומים ובוהקים בבית ללא מאמץ.
איך להכין תפוח מסוכר
איך להכין תפוח מסוכר | תמונה: מערכת לזלול

אמנם כבר אי אפשר למצוא אותם בכל פינה כמו פעם, אך תפוחים מסוכרים עדיין מהווים אטרקציה לא קטנה, בעיקר לילדים, בירידי אוכל ואירועים שונים וביתר שאת ביום העצמאות.

המראה הבוהק של תפוח עץ על מקל בציפוי סירופ סוכר הוא זיכרון ילדות שמשחק לרבים מאתנו על נימי הנוסטלגיה בכל פעם שאנחנו נתקלים בו. אמנם בימים של תודעה תזונתית גבוהה יותר כמויות הסוכר נראות כמו מפגע בריאותי רציני, אבל לכו תתווכחו עם זיכרונות מתוקים.

עוד טעימה: פרוט רול אפס בקלות בבית

בכדי שתוכלו לחזור רגע בזמן ולהתרפק על קלאסיקה ועל הדרך לפנק את הילדים, אספנו את כל מה שצריך לדעת בכדי להכין תפוחים מסוכרים בטעם של פעם בבית עם כמה מרכיבים פשוטים בלבד.

עוד טעימה: איך להכיןאיך לשמור תפוחים טריים לאורך זמן

מתכון – תפוח מסוכר על מקל

חשוב לבחור תפוחים קשים שיעמדו בטבילה בסירופ הסוכר החם. ניתן להכין את התפוחים המסוכרים בגרסה בסיסית עם מים, סוכר וצבע מאכל או בגרסה משודרגת למצוידים מביננו עם גלוקוזה או סירופ תירס בהיר שמוסיפים מראה בוהק ונוצץ במיוחד לכל תפוח.

מרכיבים:

5 תפוחים בינוניים עדיף מזן גרני סמית'
300 גרם סוכר
חצי כוס מים
צבע מאכל אדום
חצי כוס גלוקוזה או סירופ תירס בהיר (לא חובה)
סוכריות צבעוניות (לא חובה)

מקלות ארטיק/מקלות סוכריות/שיפודים
נייר צלופן
מדחום

עוד טעימה: איך להכין סוכריות צבעוניות על מקל

הוראות הכנה:

ללא גלוקוזה/סירופ תירס

1. שוטפים את התפוחים ומייבשים היטב עם נייר מגבת.
2. נועצים בכל תפוח מקל ארטיק או מקל לסוכריות.
3. מחממים בסיר בינוני סוכר, מים וצבע מאכל אדום עד לרתיחה.
4. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה עד לקבלת סירופ סמיך ואדום.
5. אחוזים בזהירות במקל שנעוץ בתפוח וטובלים בסירופ הקרמל בסיר ומסובבים עד שהתפוח כולה מקבל ציפוי דק.
6. מניחים על תבנית עם נייר אפייה עד להתייצבות ועוטפים בנייר צלופן.

עם גלוקוזה/סירופ תירס

1. מתחילים כרגיל ולאחר שהסוכר, המים וצבע המאכל רתחו מוסיפים גלוקוזה/סירופ תירס ומקפלים עם לקקן בעדינות.
2. מפסיקים לערבב ומודדים טמפרטורה עד שהיא מגיעה ל-155 מעלות.
3. מכבים את האש וממתינים מספר שניות עד הפסקת הבעבוע.
4. טובלים את התפוחים עד שנוצר ציפוי דק ומנערים שאריות.
5. מניחים על תבנית עם נייר אפייה עד להתייצבות ועוטפים בנייר צלופן.

ניתן להוסיף סוכריות צבעוניות מיד לאחר הטבילה בקרמל. שומרים את התפוחים באזור קריר ומוצל בקופסא אטומה עד ל-3 ימים.

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
קינדריני - עוגיות חמאה וקקאו עם פרצופים
עוגיות קינדר שובבות, פתיתים לבבות ועוד חדשים על המדף שכדאי לנסות
חדש על המדף
בייגלה שטוחים שוקולד וקרמל
מתוק וחדש: פיסטוק מוקצף, קרמל מלוח, גלידת פופקורן ובייגלה שוקולד
חדש על המדף
מה אסור לאכול לפני השינה
שוב לא נרדמים? 6 דברים שלא כדאי לאכול לפני השינה
טיפים למטבח
מאכלים למלחמה עם חיי מדף ארוכים
10 מאכלים מומלצים עם חיי מדף ארוכים למלחמה ושעת חירום
טיפים למטבח
טרנדים קולינריים טריים
המבורגר עם גבינה ולחמניית שום שחור
הולשטיין בורגר: לנצח את התחרות באבן גבירול, בלי להרים את הקול
חדשות האוכל
הסניף המקורי בשוק הכרמל נסגר. עכשיו הולשטיין בורגר נלחמים באזור רווי קציצות עם סוד אחד: בשר איכותי מהקצב. האם זה מספיק? יצאנו לזלול >>
רוזלך קרם מרשמלו, שוקולד מריר, פירורי בייגל מלוח ופתיבר, רוטב שוקולד מריר ומיני מרשמלו חרוך
חג הרוזלך 2025: סמורס, סינבון או סיריאל מילק? יש לנו מנצח ברור
חדשות האוכל
רשת לנדוור משיקה 3 רוזלך חדשים לזמן מוגבל: סמורס, סינבון וסיריאל מילק. זללנו את כולם. אחד הוא גאונות, אחד הוא פספוס, ואחד... ובכן, תקראו >>> >>
נוטלה צמחית ללא חלב ופרוסת לחם עם נוטלה על השיש במטבח
עף על המדף: נוטלה בלי חלב, דג בלי דגים ועוגיות מזרחיות בחצי מחיר
חדש על המדף
מה חשבנו על הנוטלה החדשה? וגם - הדג של טבעול, העוגיות המזרחיות של אחוה, השטוחים של אסם ופיתה חלבון של אנג'ל. כל מה שחדש וטעים על המדף >>> >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
אחד אחד: איך לבשל אורז מושלם בנינג'ה גריל
טיפים למטבח
9 טיפים לפרנץ' טוסט מושלם בכל פעם מחדש
טיפים למטבח
נמאס לקלף עגבניות? תכירו את השיטה שתחסוך לכם זמן ועצבים
טיפים למטבח
עוד סיפורי אוכל