אדום בוהק: איך להכין תפוח מסוכר כמו של פעם

תפוח מסוכר הוא אחד מקינוחי הילדות הישראליים הנוסטלגיים והאהובים ביותר. כך תכינו תפוחים מסוכרים אדומים ובוהקים בבית ללא מאמץ.
איך להכין תפוח מסוכר
איך להכין תפוח מסוכר | תמונה: מערכת לזלול

אמנם כבר אי אפשר למצוא אותם בכל פינה כמו פעם, אך תפוחים מסוכרים עדיין מהווים אטרקציה לא קטנה, בעיקר לילדים, בירידי אוכל ואירועים שונים וביתר שאת ביום העצמאות.

המראה הבוהק של תפוח עץ על מקל בציפוי סירופ סוכר הוא זיכרון ילדות שמשחק לרבים מאתנו על נימי הנוסטלגיה בכל פעם שאנחנו נתקלים בו. אמנם בימים של תודעה תזונתית גבוהה יותר כמויות הסוכר נראות כמו מפגע בריאותי רציני, אבל לכו תתווכחו עם זיכרונות מתוקים.

עוד טעימה: פרוט רול אפס בקלות בבית

עדכונים טעימים למייל!

בכדי שתוכלו לחזור רגע בזמן ולהתרפק על קלאסיקה ועל הדרך לפנק את הילדים, אספנו את כל מה שצריך לדעת בכדי להכין תפוחים מסוכרים בטעם של פעם בבית עם כמה מרכיבים פשוטים בלבד.

עוד טעימה: איך להכיןאיך לשמור תפוחים טריים לאורך זמן

מתכון – תפוח מסוכר על מקל

חשוב לבחור תפוחים קשים שיעמדו בטבילה בסירופ הסוכר החם. ניתן להכין את התפוחים המסוכרים בגרסה בסיסית עם מים, סוכר וצבע מאכל או בגרסה משודרגת למצוידים מביננו עם גלוקוזה או סירופ תירס בהיר שמוסיפים מראה בוהק ונוצץ במיוחד לכל תפוח.

מרכיבים:

5 תפוחים בינוניים עדיף מזן גרני סמית'
300 גרם סוכר
חצי כוס מים
צבע מאכל אדום
חצי כוס גלוקוזה או סירופ תירס בהיר (לא חובה)
סוכריות צבעוניות (לא חובה)

מקלות ארטיק/מקלות סוכריות/שיפודים
נייר צלופן
מדחום

עוד טעימה: איך להכין סוכריות צבעוניות על מקל

הוראות הכנה:

ללא גלוקוזה/סירופ תירס

1. שוטפים את התפוחים ומייבשים היטב עם נייר מגבת.
2. נועצים בכל תפוח מקל ארטיק או מקל לסוכריות.
3. מחממים בסיר בינוני סוכר, מים וצבע מאכל אדום עד לרתיחה.
4. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה עד לקבלת סירופ סמיך ואדום.
5. אחוזים בזהירות במקל שנעוץ בתפוח וטובלים בסירופ הקרמל בסיר ומסובבים עד שהתפוח כולה מקבל ציפוי דק.
6. מניחים על תבנית עם נייר אפייה עד להתייצבות ועוטפים בנייר צלופן.

עם גלוקוזה/סירופ תירס

1. מתחילים כרגיל ולאחר שהסוכר, המים וצבע המאכל רתחו מוסיפים גלוקוזה/סירופ תירס ומקפלים עם לקקן בעדינות.
2. מפסיקים לערבב ומודדים טמפרטורה עד שהיא מגיעה ל-155 מעלות.
3. מכבים את האש וממתינים מספר שניות עד הפסקת הבעבוע.
4. טובלים את התפוחים עד שנוצר ציפוי דק ומנערים שאריות.
5. מניחים על תבנית עם נייר אפייה עד להתייצבות ועוטפים בנייר צלופן.

ניתן להוסיף סוכריות צבעוניות מיד לאחר הטבילה בקרמל. שומרים את התפוחים באזור קריר ומוצל בקופסא אטומה עד ל-3 ימים.

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
קיווי בוסר על מדפי רשתות השיווק
משרד החקלאות מזהיר: לא לקנות קיווי – עד אוקטובר
חדשות האוכל
קולקציית סופגניות של ביסקוטי - חנוכה 2023
סופגנייה או ממתק? טעמנו את הסופגניות של ביסקוטי לחנוכה 2023
חדשות האוכל
איך לאחסן סוכר
במזווה, במקרר או במקפיא: זו הדרך הנכונה לאחסן סוכר במטבח
מדריכים וטיפים
רול אפס במשלוח עד הבית דרך וולט
זה קורה: רול אפס עכשיו בוולט עם משלוח עד הבית
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
אוזני המן של ביסקוטי - פורים 2025
מסינבון ועד פרמזן: 7 אוזני המן שוברות שגרה לפורים 2025
חדשות האוכל
יצאנו לסיור בין 7 אוזני המן יוצאות דופן לפורים 2025: מסינבון ועד גבינת פרמזן, מתאילנד לסקנדינביה. החידושים המפתיעים שישדרגו לכם את משלוח המנות בחג הקרוב >>
אבוקדו מוכן לאכילה של גרנות
אוכל חדש על המדף – אביב 2025: מה שווה לנסות ומה פחות?
חדש על המדף
במבה פירמידה, ביסלי שאטה לימון, נאגטס טבעול, תחליפי דגים ואבוקדו בשל – טעמנו, בדקנו ודירגנו! מה שווה קנייה ומה עדיף להשאיר על המדף? 🚀 >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
הגיע הזמן לדעת: איך לנקות נינג'ה גריל בדרך הנכונה
מדריכים וטיפים
אחת ולתמיד: איך לשמור על חלה טרייה ורכה לאורך זמן?
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל