לזלול - מגזין אוכל ישראלי

אדום בוהק: איך להכין תפוח מסוכר כמו של פעם

תפוח מסוכר הוא אחד מקינוחי הילדות הישראליים הנוסטלגיים והאהובים ביותר. כך תכינו תפוחים מסוכרים אדומים ובוהקים בבית ללא מאמץ
איך להכין תפוח מסוכר
איך להכין תפוח מסוכר | תמונה: מערכת לזלול
שיתוף

אמנם כבר אי אפשר למצוא אותם בכל פינה כמו פעם, אך תפוחים מסוכרים עדיין מהווים אטרקציה לא קטנה, בעיקר לילדים, בירידי אוכל ואירועים שונים וביתר שאת ביום העצמאות.

המראה הבוהק של תפוח עץ על מקל בציפוי סירופ סוכר הוא זיכרון ילדות שמשחק לרבים מאתנו על נימי הנוסטלגיה בכל פעם שאנחנו נתקלים בו. אמנם בימים של תודעה תזונתית גבוהה יותר כמויות הסוכר נראות כמו מפגע בריאותי רציני, אבל לכו תתווכחו עם זיכרונות מתוקים.

עוד טעימה: פרוט רול אפס בקלות בבית

בכדי שתוכלו לחזור רגע בזמן ולהתרפק על קלאסיקה ועל הדרך לפנק את הילדים, אספנו את כל מה שצריך לדעת בכדי להכין תפוחים מסוכרים בטעם של פעם בבית עם כמה מרכיבים פשוטים בלבד.

עוד טעימה: איך להכיןאיך לשמור תפוחים טריים לאורך זמן

מתכון – תפוח מסוכר על מקל

חשוב לבחור תפוחים קשים שיעמדו בטבילה בסירופ הסוכר החם. ניתן להכין את התפוחים המסוכרים בגרסה בסיסית עם מים, סוכר וצבע מאכל או בגרסה משודרגת למצוידים מביננו עם גלוקוזה או סירופ תירס בהיר שמוסיפים מראה בוהק ונוצץ במיוחד לכל תפוח.

מרכיבים:

5 תפוחים בינוניים עדיף מזן גרני סמית'
300 גרם סוכר
חצי כוס מים
צבע מאכל אדום
חצי כוס גלוקוזה או סירופ תירס בהיר (לא חובה)
סוכריות צבעוניות (לא חובה)

מקלות ארטיק/מקלות סוכריות/שיפודים
נייר צלופן
מדחום

עוד טעימה: איך להכין סוכריות צבעוניות על מקל

הוראות הכנה:

ללא גלוקוזה/סירופ תירס

1. שוטפים את התפוחים ומייבשים היטב עם נייר מגבת.
2. נועצים בכל תפוח מקל ארטיק או מקל לסוכריות.
3. מחממים בסיר בינוני סוכר, מים וצבע מאכל אדום עד לרתיחה.
4. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה עד לקבלת סירופ סמיך ואדום.
5. אחוזים בזהירות במקל שנעוץ בתפוח וטובלים בסירופ הקרמל בסיר ומסובבים עד שהתפוח כולה מקבל ציפוי דק.
6. מניחים על תבנית עם נייר אפייה עד להתייצבות ועוטפים בנייר צלופן.

עם גלוקוזה/סירופ תירס

1. מתחילים כרגיל ולאחר שהסוכר, המים וצבע המאכל רתחו מוסיפים גלוקוזה/סירופ תירס ומקפלים עם לקקן בעדינות.
2. מפסיקים לערבב ומודדים טמפרטורה עד שהיא מגיעה ל-155 מעלות.
3. מכבים את האש וממתינים מספר שניות עד הפסקת הבעבוע.
4. טובלים את התפוחים עד שנוצר ציפוי דק ומנערים שאריות.
5. מניחים על תבנית עם נייר אפייה עד להתייצבות ועוטפים בנייר צלופן.

ניתן להוסיף סוכריות צבעוניות מיד לאחר הטבילה בקרמל. שומרים את התפוחים באזור קריר ומוצל בקופסא אטומה עד ל-3 ימים.

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

חטיף בננית וחטיף תותית במהדורה חדשה

אחוה מציגים: חטיף בננית ותותית – הקאמבק

חדש על המדף
איך לבחור עגבניות מושלמות

אייל שני, מאחוריך: איך לבחור את העגבנייה המושלמת?

מדריכים וטיפים
איך לאחסן רימון בדרך הנכונה

איך לאחסן רימונים בדרך הנכונה – המדריך לשנה החדשה

מדריכים וטיפים
איך לבחור אבטיח מושלם ועסיסי

איך לבחור אבטיח מושלם: 5 טיפים מנצחים

מדריכים וטיפים
איך לחתוך מנגו?

איך לבחור, לאחסן ולחתוך מנגו – המדריך השלם

מדריכים וטיפים
איך מונעים מתפוחי עץ להשחיר

איך מונעים מתפוחים להשחיר: 3 שיטות שעובדות כמו קסם

מדריכים וטיפים
איך לגרום לבננה להבשיל במהירות

בדקנו והכרענו: זו הדרך להבשיל בננות במהירות

מדריכים וטיפים
ביסלי Free Style מקסיקני

ביסלי, במבה, תמרים ויין: מוצרים חדשים וכשרים לפסח 2023

חדש על המדף
איך לאחסן סוכר

במזווה, במקרר או במקפיא: זו הדרך הנכונה לאחסן סוכר במטבח

מדריכים וטיפים
איך לגדל תותים בבית

במקום עוד מכונות של מלחמה: איך לגדל תותים בבית?

מדריכים וטיפים
איך לשמור דובדבנים במקרר

הדובדבן שבקצפת: איך לאחסן דובדבנים ולשמור על טריותם

מדריכים וטיפים
איך לבחור ואיך לשמור תותים במקרר

הדרך הנכונה: איך לשמור תותים טריים במקרר

מדריכים וטיפים