כמה פעמים מצאתם את עצמכם במטבח עם חשק לבננה רק בכדי לגלות שהבננות שרכשתם עדיין לא בשלות? אתם לא לבד. תהליך ההבשלה של בננות הוא לא רק עניין של זמן אלא סוג אמנות. אני טיפוס חסר סבלנות, לכן ניגשתי לחפש אחר פתרונות מהירים לבעיה וחקרתי כמה שיטות פופולריות להאצת תהליך ההבשלה.
פוסט זה יצלול לתוך השיטות הללו, יעריך את היתרונות והחסרונות שלהן ויקבע את הדרך הטובה ביותר להבשיל בננות תוך זמן קצר, זאת באמצעות ניסוי וטעייה ומחקר מדעי, נחשוף כיצד להפוך את הבננות הירוקות הללו לצהובות ורכות, ונבטיח שהן לא רק בשלות אלא גם שומרות על מלוא הטעמים והערכים התזונתיים
עוד טעימה: איך לאחסן בננות במטבח בדרך הנכונה
איך בננות מבשילות?
בכדי שנוכל להבין איך להאיץ את תהליך ההבשלה של הבננות, כדאי לדעת מה בעצם קורה בתוך הבננה כשהיא מבשילה. בננות הן מסוג הפירות שממשיכות להבשיל גם לאחר הקטיף. שחקן המפתח בתהליך הוא אתילן, רכיב טבעי שגורם להבשלה.
כשהבננות מבשילות, ייצור האתילן עולה, מה שגורם לשרשרת של שינויים כימיים. הכלורופיל הירוק בקליפה מתפרק וחושף את הצבע הצהוב האופייני לבננות בשלות ובתוך הבננה העמילנים מומרים לסוכרים, מה שהופך אותה למתוקה ורכה יותר.
לכן, כשאנחנו מדברים על האצת תהליך ההבשלה של הבננה, אנחנו למעשה מחפשים אחר דרכים לנהל ולזרז את התהליך שיוצר האתילן.
מחקר שנערך על השינויים הכימיים בבננות בזמן ההבשלה, מציע תובנות על ההשפעה של התהליך על איכות הבננות ועל חיי המדף.
מעניין לציין שבננות לא רק מייצרות אתילן אלא גם מגיבות אליו. לכן, כשבננה מתחילה להבשיל, היא יכולה להאיץ גם את תהליך ההבשלה של בננות סמוכות אליה. אפקט ההבשלה השיתופי הוא הסיבה מדוע תראו פעמים רבות אשכול בננות מבשיל באותו טווח זמנים.
על פי מחקרים, הבשלה משותפת של בננות עם עגבניות לא רק משפרת את איכותן אלא גם מאריכה את חיי המדף של הבננות.
הבנה של התהליך חשובה לא רק על מנת לחפש את השיטה המהירה ביותר להפוך בננות ירקות לצהובות, אלא למצוא את זו שמעוררת כראוי את שיטת ההבשלה הטבעית בכדי לוודא שהבננות לא רק ייראו בשלות, אלא יהיו בעל מרקם רך ומתיקות מדויקת.
עוד טעימה: כמה קלוריות יש בבננה?
איך ניקדנו כל שיטה
לפני שנגיע לשיטות עצמן, נסביר על הקריטריונים על פיהם קבענו את מידת היעילות של כל שיטה.
מהירות הבשלה: באיזו מהירות השיטה המוצעת הופכת את הבננות הירוקות והמוצקות לצהובות ורכות.
קלות הביצוע: עד כמה קל ונוח לבצע את השיטה המוצעת לאדם הממוצע בבית.
ציוד דרוש: האם השיטה מצריכה ציוד נפוץ שאפשר למצוא בכל מטבח או ציוד מיוחד.
תוצאה סופית: עד כמה הבננה מבשילה בצורה אחידה ושומרת על טעם ומרקם רצוי.
איך להבשיל בננות במהירות – השיטות המובילות
במסע אל עבר השיטה הטובה ביותר להבשלת בננות במהירות בדקנו 3 שיטות פופולריות.
שיטת שקית הנייר
- הניחו את הבננות בשקית נייר.
- קפלו את החלק העליון של השקית על מנת לסגור אותה.
- השאירו את השקית בטמפרטורת החדר למשך יממה.
מידת יעילות: 80/100
שיטה קלה ויעילה במיוחד, לא מצריכה ציוד מיוחד ויכולה לגרום למספר בננות להבשיל בצורה אחידה. השיטה פחות יעילה אם אתם זקוקים לבננה בשלה בזמן הקרוב. בנוסף יש להשגיח מקרוב על הבננות בכדי למנוע הבשלת יתר.
שיטת התנור
- חממו תנור ל-150 מעלות.
- הניחו את הבננות לא מקולפות בתבנית עם נייר אפייה.
- אפו למשך 15-30 דקות ובדקו מדי פעם את מצב הבננות.
מידת יעילות: 90/100
שיטה זו מקצרת את זמן ההבשלה של הבננות משמעותית ויעילה במיוחד כשאתם זקוקים מיד לבננות בשלות. לעומת זאת, יש צורך בהשגחה לאורך כל האפייה בכדי למנוע מהבננות להישרף והשיטה גם עלולה לבשל מעט את הבננות ולהשפיע על מרקמן.
שיטת האורז או הקמח
- הכניסו את הבננות לקערת אורז או קמח וכסו אותן היטב.
- בדקו מדי פעם את מצב הבננות, לרוב הן יהיו בשלות תוך 24-48 שעות.
מידת יעילות: 85/100
שיטה זו גורמת לבננות להבשיל מהר יותר מאשר בטמפרטורת החדר ומצריכה מאמץ מינימלי וחומרים וכלים שיש בכל מטבח. לעומת זאת, השיטה עדיין לא יעילה למי שצריך בננות בזמן המידי ובנוסף מלכלכת יותר ומצריכה ניקיון של כלים מאוחר יותר.
השיטה המנצחת להבשלת בננות מהירה
לאחר שבחנו את השיטות בחרנו בשיטת התנור כמנצחת הגדולה. השיטה מאיצה משמעותית את תהליך ההבשלה ואידאלית במקרים שיש לכם צורך בבננה בהתראה קצרה. אמנם השיטה דורשת ערנות בכדי למנוע בישול יתר אך התוצאות שוות את המאמץ.
אמנם שיטת התנור היא המהירה ביותר אך חשוב להדגיש שלכל שיטה יש את היתרונות שלה. שיטת שקית הנייר היא בחירה מצוינת למי שאינם ממהרים ומאפשרת הבשלה עדינה ואחידה ואילו שיטת הקמח/אורז היא פתרון טוב באמצע עם הבשלה מהירה יחסית מבלי הסיכון של בישול הפרי.
איך למנוע הבשלת יתר
ברגע שהגעתם למידת הבשלות המושלמת, חשוב לדעת איך לשמור עליה לזמן ארוך ככל האפשר. בננות בשלות מדי אמנם נהדרות למתכונים מסוימים אך לא אידאליות לכל שימוש. הנה כמה טיפים למניעת הבשלת יתר של בננות.
לאחר ההבשלה למידה הרצויה, הפרידו בין הבננות בכדי להאט את תהליך ההבשלה. מומלץ גם להניח בננות בשלות במקרר על מנת להאט את תהליך ההבשלה. הקליפה אולי תהפוך כהה יותר, אך בפנים הבננה תישאר זהה.
ניתן גם לעטוף את גבול הבננה בניילון נצמד בכדי למנוע שחרור גז אתילן מהאזור ובכך להאט עוד את תהליך ההבשלה.
הבננות הבשילו? יש לנו מתכון לעוגת בננה מעולה עם שוקולד צ'יפס.
יש לכם שיטה מנצחת משלכם שגורמת לבננות להבשיל במהירות שיא? מכירים את הדרך למנוע הבשלת יתר של בננות? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.