עוגיות פנקייק פיסטוק של גבי גודיז בפסטיבל הפיסטוק בשרונה
קרדיט תמונה – גיל אבירם
שיתוף

תוכן עניינים

קיץ 2022 ייחקק בדברי הימים של מדינת ישראל כקיץ הגדול של טעם אחד ירקרק במיוחד הלא הוא פיסטוק. מה שהחל עם שלגון חדש מבית נסטלה בשם קראנץ' פיסטוק, הפך עד מהרה לתופעה צרכנית ותרבותית עצומה שבעקבותיה אף התפתח שוק שחור של הזהב הירוק לכל המרבה במחיר.

רוחות הפיסטוק אמנם רגעו מעט ציבורית וגם ניסיונות הרכיבה על הטרנד פחתו אך מתחת לפני השטח כך נראה מבעבעת עודנה תשוקה עזה עם קהילת אוהבי הפיסטוק בישראל שפשוט אינה יודעת שובע.

כעת, אוהד ראוך, מי שהגה ויזם בשיתוף נסטלה את הקראנץ' פיסטוק הנודע, מכריז על הגשמת חלום נוספת שלו ושל רבים נוספים עם השקת פסטיבל ייחודי שיוקדש כולו אך ורק לפיסטוק ויתקיים בשרונה מרקט בתל אביב.

פסטיבל הפיסטוק של שרונה מרקט – מה יש לזלול?

פסטיבל הפיסטוק בשרונה מרקט ייפרש על פני יומיים שלמים ובמסגרתו יתאספו מבחר של קונדיטורים, יצרני ממתקים, אופים וכל מי שפיסטוק זורם בדמו מכל רחבי הארץ עם מבחר קינוחים ירוקים להפליא.

סינרול פיסטוק-חלבה של ג'ויס בייקרי בפסטיבל הפיסטוק
סינרול פיסטוק-חלבה של ג'ויס בייקרי בפסטיבל הפיסטוק | צילום: שירן כהן

בין דוכני הפסטיבל תמצאו את ערן שוורצברד שפתח פטיסרי חדש בשרונה מרקט רק בתחילת החודש. שוורצברד יציע קינוח סנדוויץ' סיצילאני מלחמניית בריוש עם וופל פיסטוק קראנצ'י, פירות יער וקרם מסקרפונה.

עוד תמצאו את הדוכן של הולי קראק פאי המדוברים תוכלו לטעום קראק פאי פיסטוק וחמאת פיסטוק או שלישיית מאפינס פיסטוק קלאסי עם יוזו ופטל וגם את גלידריית אוטלו האהובה שתציע את גלידת הפיסטוק המיתולוגית שלה או גלידת פיסטוק לימון (שימו לב לברז השוקולד-פיסטוק שלא ניתן לעמוד בפניו).

גם אשדוד מקבלת נציגות מכובדת בפסטיבל עם סופלה פיסטוק וקרואסון הפיסטוק המגה פופולרי של פנינה פאי ודוכן של מולי גלידריית שף שיגיע עם מגנום פיסטוק קראנץ' עבודת יד גלידת פיסטוק סיציליאנית מוקצפת, ליבת פיסטוק קראנצ'ית ופיסטוקים גרוסים.

מגנום פיסטוק קראנץ' של מולי גלידרייה
מגנום פיסטוק קראנץ' של מולי גלידרייה | צילום: דור פלג

בייקרי ג'ויס ממושב ביצרון יישלחו נציגות בדמות סינרול פיסטוק וחלבה וגם מאפה חמאה כרוך עם גלידת פיסטוק וחן קופרמן יגיע עם עוגיות השוקולד צ'יפס הממכרות שלו בגרסא פיסטוקית במיוחד שחייבים לטעום.

קרואסון פיסטוק של פנינה פאי בפסטיבל הפיסטוק
קרואסון פיסטוק של פנינה פאי בפסטיבל הפיסטוק | צילום: שירן כהן

תמצאו גם עוגת גבינה עם תחתית עוגיית פיסטוק וגנאש פיסטוק או עוגיית פנקייק פיסטוק פריכה במילוי קרם פיסטוק טהור בדוכן של קונדיטוריית גבי גודיז, מלבי פיסטוק סיציליאני וסירופ לימונצ'לו בדוכן של מבאלי ועוד הפתעות רבות ומפתות. כל המנות בפסטיבל הפיסטוק יתומחרו בעלות של עד 35 ש"ח לקינוח.

כזכור, הרומן של ראוך עם פיסטוקים התחיל בזכות עיצובים פיקטיביים לחטיפים קיימים בגרסאות פיסטוקיות שהכין בזמנו החופשי. את העיצובים נהג להעלות לעמוד האינסטגרם המגפה הירוקה וקהילת הפייסבוק אוהבים פה פיסטוק בניהולו.

העיצוב של ראוך לשלגון קראנץ' פיסטוק משך את תשומת הלב של חברת נסטלה שהציעה לייצר את השלגון המציאות והזמינה אותו להשתתף בהליך הפיתוח וההשקה. לאחר ההשקה שתוכננה במקור להיות מהדורה מיוחדת לזמן מוגבל, אזל מלאי השלגונים במהירות והחוסר שנוצר גרם להייפ ענק ברשתות החברתיות.

בסוף חודש אוגוסט הודיעה נסטלה על מלאי אחרון של קראנץ' פיסטוק שיגיע לחנויות ואף החלו לעבוד על פיתוח טעם הקראנץ' הבא בשיתוף פעולה עם קבוצת רעבים ברעבך בפייסבוק.

לפני כחודשיים אף ערך ראוך מיני פסטיבל פיסטוק במסעדת מקס ברנר עם מבחר מנות פיסטוק מושחתות במיוחד. כעת כאמור ייפתח בקול תרועה פסטיבל הפיסטוק הגדול של שרונה מרקט ויאגד לראשונה עשרות קינוחים שעושים כבוד לפיסטוק במקום אחד.

בפוסט שהעלה ברשתות החברתיות כתב ראוך:

" חלק גדול מאוד ואולי העיקרי שבגללו אני ממשיך לעשות את מה שאני עושה זה האנשים שאני פוגש במהלך הדרך. אז למה לא לאגד את כולםן ולארגן מסיבה גדולה?!

חודשיים של חשיבה, דיוק, ארגון והרבה אנשים שפועלים במרץ, נולד לו פסטיבל שלם שכל כולו על טהרת הפיסטוק בהשתתפות האנשים והמקומות שהכרתי ופגשתי בתחילת ובמהלך הדרך של טירוף הפיסטוק והמגיפה הירוקה"

פסטיבל הפיסטוק של שרונה מרקט | חמישי 17.11 10:00-23:00 | שישי 18.11 9:00-15:00 | קלמן מגן 3, תל אביב | הכניסה חופשית

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.

כתבות בשבילך

חבל לפספס