איך להכין שוקו נוטלה בצנצנת
קרדיט תמונה – אילוסטרציה מערכת לזלול

לא מפקירים נוטלה בשטח: איך להכין שוקו מפנק בצנצנת ריקה

שוב צנצנת הנוטלה כמעט והתרוקנה? כך תכינו שוקו נוטלה מפנק ומושחת בצנצנת ריקה ותנצלו את הממרח האהוב עד לטיפת השוקולד האחרונה
שיתוף

תוכן עניינים

אין כמעט עוררין שנוטלה היא מלכת הממרחים המתוקים אך כל חובב נוטלה מושבע מכיר את הבעיה האוניברסלית הקשה והמצערת – איך מחלצים את טיפות הנוטלה האחרונות מן הצנצנת.

בתור מכורי נוטלה בעצמנו, החלטנו לשתף עם פתרון יצירתי, כיפי ומספק לבעיה הכאובה. היכונו לצאת למסע טעים שלא משאיר אף טיפה של נוטלה מאחור (כי חברים לא משאירים מאחור).

עוד טעימה: עוגיות נוטלה מגיעות לראשונה לישראל

הקרב על הנוטלה – העימות האחרון

הסצנה הזו מוכרת עד כאב. הבוקר האיר, קרני השמש הזהובות חודרות דרך החלון, הטוסט בדיוק קפץ לו מהטוסטר וממתין בשקיקה כמו קנבס ריק לשידוך לממרח האהוב. אך כשאתם ניגשים לקחת את צנצנת הנוטלה מהארון, המציאות מכה בפניכם – הצנצנת ריקה כמעט לחלוטין עם פיסות אחרונות וקשות לחילוץ. מה עושים עכשיו?

הופכים בעיה להזדמנות מתוקה

כאן מתחיל המסע שלנו. לא מדובר כאן רק על משימה נועזת בעורף האויב להצלת הנוטלה האחרונה ממלתעות הצנצנת האכזרית אלא במסע גסטרונומי של ממש מארוחת בוקר גנרית על הבוקר לעונג יצירתי ומחמם לבב.

זן ואמנות חילוץ הנוטלה

כפות, לקקנים, אצבעות – כל אלו כלים מסורתיים ופופולריים לחילוץ שאריות נוטלה שפעמים רבות משאירים אותנו מתוסכלים ולא מסופקים. במקום לשקוע לתהומות הייאוש, החלטנו להזמין חבר ותיק לעזרה – חלב חם.

נוטלה וחלב חם – שידוך משמיים

כן. נוטלה וחלב חם. שילוב שיכול לתת השראה לשירי אהבה גדולים (שמישהו יתייג את אדל). החלב החם ממיס ומתערבב עם הנוטלה בהרמוניה מושלמת ויוצר משקה שעולה על סך חלקיו – שוקולטה חמה ויוקרתית.

עןד טעימה: איך לפתוח צנצנת תקועה בקלות ובמהירות

הופכים טרגדיית נוטלה לסימפוניה שוקולדית

עכשיו לקסם האמיתי: מזגו חלב חמים לצנצנת הנוטלה (לא חם מדי ולא רותח – אנחנו לא רוצים זכוכית מתנפצת כי זה כבר ממש לא צחוק), סגרו היטב את המכסה ושקשקו היטב כאילו אתם מיקסולוג הקוקטיילים הכי טוב בעיר עד שהנוטלה מתמוססת ומתאחדת עם החלב, תלוי כמה נוטלה נשארה בצנצנת הסוררת.

אם תרצו לחמם את משקה האלים החדש שהטבע והשקשוק שלנו יצר, תוכלו למזוג את תכולת הצנצנת לסיר קטן (כל אחד סוחב איתו סיר קטן) או לספל בטוח לשימוש במיקרוגל ולחמם למשך דקה עד שהמשקה חם אך לא רותח.

תוכלו להוסיף לשוקולטה פינוקים נוספים לבחירתכם כמובן, מקצפת למרשמלו לקקאו וקוביות שוקולד ועד אלוהים יודע מה, תנו לשחיתות לחגוג, זה מגיע לכם, אלופים.

ועכשיו, כי אנחנו אוהבים את הסטייל העיצובי של מתכונים באינטרנט וגם כי יש לנו קצת OCD, הנה לכם המתכון הרשמי להכנת שוקו נוטלה חם עם צנצנת נוטלה (כמעט) ריקה.

מתכון לשוקו נוטלה חם בצנצנת

מרכיבים:

צנצנת נוטלה כמעט ריקה (עם כמות השוו ל-1-2 כפות נוטלה לכודות בפנים)
חלב לבחירתכם (מספיק בכדי למלא את הצנצנת)

הוראות הכנה:

1. הניחו את הצנצנת על השיש מלאו בחלב חמים (לא חם מדי ולא רותח כדי למנוע מהצנצנת להיסדק או להתפוצץ). השאירו מעט רווח בחלק העליון לשקשוק.
2. סגרו את הצנצנת היטב עם המכסה ושקשקו במרץ למשך 30 שניות או עד ששאריות הנוטלה התמוססו והתאחדו עם החלב.
3. אם המשקה לא חם מספיק לטעמכם, העבירו אותו לספל בטוח לשימוש וחממו במיקרו למשך חצי דקה עד דקה או העבירו לסיר קטן וחממו מעט על אש נמוכה.
4. פזרו מעל תוספות כמו קצפת, מרשמלו, סוכריות צבעוניות או כל מה שעושה לכם שמח.

כאן מגיע לסיומו מסע הנוטלה שלנו. בפעם הבאה שאתם נתקלים בצנצנת נוטלה ריקה, אנחנו מקווים שתסתכלו עליה ותבינו שזה לא הסוף, זו רק ההתחלה של הרפתקאה טעימה ומפתיעה.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.

כתבות בשבילך

חבל לפספס