ביסטרו ישראלי חדש העונה לשם "בנג'מין" נפתח לאחרונה בהוד השרון, תחת ניצוחו של השף דניאל שליט ואביב כהן, יזם יליד העיר. המסעדה, הממוקמת במתחם המושבה עם האווירה השכונתית והרגועה, מציעה תפריט המבוסס על מטבח ישראלי מודרני עם דגש על חומרי גלם מקומיים.
שף דניאל שליט מחזיק ברזומה של יותר מ-30 שנות פעילות בהן כיהן בין השאר כסו שף במסעדת נובו הניו יורקית המוערכת ובמסעדות כמו ג'ירף, קיוטו, ריבר, דיקסי ופילדלפיה בארץ וגם ייעוץ והקמה של מסעדות רבות. רבים יזהו אותו גם כאחד מהמשתתפים הבולטים בעונה הרביעית של "משחקי השף"
התפריט של בנג'מין מחולק לאגפי ירקות, בצקים, ים, יבשה ויש גם תפריט לקטנטנים הזללנים, תפריט קינוחים מפתים, יין ישראלי ושלל קוקטיילים מרעננים לימי הקיץ החמים ובכלל. במקום מוצע גם תפריט עסקיות בימים שני-חמישי בין 12:00-17:00 עם ראשונה ועיקרית במחיר המנה העיקרית.
בנג'מין – מה יש לזלול?
באגף הירקות תמצאו בין השאר סלקים צלויים עם אגוזי לוז, זעתר טרי, שמן זית נבאלי "בית בד פתורה", גבינת מכבים, שמן ירוק וגרידת תפוז; שיפוד פטריות צלוי במרינדת עשבי תבלין ובהרט על יוגורט ושמן תבלינים וסלט פריקה עם ירקות שורש צלויים, תאנים יבשות, עשבי תבלין, שמן זית, מיץ לימון וטחינה (18-58 ש"ח).
חובבי הפחמימות יוכלו להתנחם בלחם בנג'מין חרוך בתנור עם קרם עגבניות שרופות ושמן זית; ספיחה עם בשר טלה ועשבי תבלין קצוצים, בצל צרוב ובהרט, רוטב עגבניות וטחינה; ריזוטו עם נקניקיות מרגז, חמאה, יין לבן, זוקיני וגבינת גראנה פדאנה וניוקי חמאת זעתר ועגבניות צלויות עם יין לבן, אספרגוס, שום וגבינת מכבים (26-76 ש"ח).
מי שחשקה נפשו בדגה טרייה ימצא אותה בדמות קורדו דג ים נא עם לאבנה, שומר כבוש, אזוב טרי, סומאק, שמן זית, שאלוטס וצ'ילי חריף; פילה דג צרוב על הפלנצ'ה, לקט ירוקים בשום ושמן זית, קרם עגבניות שרופות וערק וקבב דגים עם עשבי תבלין, שומר, לימון פרסי, רוטב עגבניות ופלפלים פיקנטי של שוש ולחמניית פרנה שרופה (62-89 ש"ח).
בתחום הבשר מציעים בבנג'מין מנות כמו טרטר פילה בקר עם צלפים, שאלוטס כבושים, בצל ירוק, תאנים יבשות, אגוזי לוז וקרם אריסה; סיגר חתונות עם פרגית קצוצה, עשבי תבלין ובהרט, משוואיה, טחינה הר ברכה וחריף וגם נתחי חזה עוף צלויים בתנור במשרה סומאק, לימון כבוש, סילאן ומסבחה שעועית.
עוד בבשרים – ספייריבס טלה בצלייה ארוכה, גלייז יין לבן, סירופ רימונים וסילאן ופירה כפרי עם משוואיה וצ'ימיצ'ורי; המבורגר בנג'מין סמאש בורגר 220 גרם בקר טרי עם איולי זעתר, חסה לליק, סלסת עגבניות ובצל כבוש עם צ'יפס או פוטטוס ותוספות לבחירה; קבב טלה חלאבי עם נענע ופיסטוק וגם אנטרקוט על העצם (38-92 ש"ח)
לקינוח תוכלו לזלול קרמו שוקולד עם קראמבל טחינה, טוויל שומשום קריספי ורוטב טחינה סילאן; עוגת חלב אוורירית בקרם חלב, קרם אנגלז, ציפורן והל; פורטוקולופיטה שהיא עוגת דפי פילו עם יוגורט, מיץ תפוזים וגלידת יוגורט עם רוטב פטל או עוגת שוקולד חמה בליווי כדור גלידת וניל (38-42 ש"ח).
עוד טעימה: M32 – סמאש בורגר מושחת בהוד השרון
תפריט האלכוהול במקום קורץ אף הוא לחוויה הארץ ישראלית עם קוקטיילים כמו השקדייה פורחת עם אוזו מטסקה, שקדים, לימון ותוס הנרי אשכולית ורודה; ארץ טרופית יפה עם ייגרמייסטר, רוטן ליצ'י, מיץ לימון ותוס הנרי מנגו; הל-לויה עם לונדון דריי ג'ין, מלפפון ואלדרפלאוור ועוד ועוד (46 ש"ח).
בקרוב צפויים להשיק במקום גם את "בחלון של בנג'מין" עם מנות טייק אווי לאיסוף אקספרס לממהרים והעסוקים מאתנו.
בנג'מין – מטבח ובר ארצישראלי | כיכר המושבה, סוקולוב 46, הוד השרון | ימים שני-חמישי 12:00-17:00, 18:00:23:00 שישי-שבת 18:00-23:00 | פרטים והזמנות בטלפון 073-3228080 ובאתר בנג'מין