איך להכין כדורי שוקולד
קרדיט תמונה – מערכת לזלול

טעם של ילדות: איך להכין כדורי שוקולד של פעם עם הילדים

חוזרים לעוד קלאסיקה ישראלית עם מתכון לכדורי שוקולד של פעם שכיף להכין עם הילדים בשבת בבוקר עם טעם מתוק ושוקולדי של ילדות
שיתוף

תוכן עניינים

כל ישראלי מכיר את רגע הנגיסה בכדור שוקולד ביתי, אם כחוויות ילדות נוסטלגית, בימי הולדת או רגע לאחר שהכנתם כדורי שוקולד עם הילדים בשבת בבוקר. הפשטות והטעם השוקולדי העשיר הפך את כדורי השוקולד לקינוח ישראלי קלאסי וטעם של ילדות ישראלית כשלכל אחד יש מתכון לכדורי שוקולד ביתיים שהוא מוכן להישבע בו בכל היקר לו.

בזמנים כאלו, אין כמו לחזור למתוקים הפשוטים והאהובים מהילדות ואם יש לכם ילדים, זו גם הזדמנות נהדרת לפעילות משותפת שמסיחה את הדעת לרגע מהמציאות המורכבת. במדריך הבא נשתף מתכון מנצח לכדורי שוקולד קלאסיים, נציע טיפים לגיוונים ונזהיר מכמה טעויות נפוצות שכדאי להימנע מהן בדרך אל כדורי שוקולד מושלמים.

עוד טעימה: איך להכין עוגת פנקייק עם הילדים

מתכון לכדורי שוקולד מושלמים של פעם

רשימת מרכיבים

ל-20-30 כדורי שוקולד

  • 250 גרם פתי בר
  • 2 כפות סוכר
  • 100 גרם חמאה
  • 180 מ"ל שמנת מתוקה או חלב מלא
  • כפית תמצית וניל
  • 200 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות קטנות או קצוץ
  • שבבי קוקוס או סוכריות צבעוניות לציפוי
מתכון לכדורי שוקולד של פעם
מתכון לכדורי שוקולד של פעם

הוראות הכנה

  1. הכניסו את עוגיות הפתי בר למעבד מזון והפעילו כמה פולסים עד שמתקבל מרקם של פירורים גסים. לחלופין, ניתן להכניס את הביסקוויטים לשקית סגורה ולרסק באמצעות מערוך. העבירו את הפירורים לקערה גדולה.
  2. בינתיים חממו בסיר קטן שמנת וסוכר על אש נמוכה תוך ערבוב קבוע עד שהסוכר נמס.
  3. הוסיפו את החמאה והשוקולד והמשיכו לערבב עד שהשוקולד נמס ומתקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
  4. הורידו מהאש, הוסיפו תמצית וניל וערבבו היטב.
  5. מזגו את תערובת השוקולד לקערה עם פירורי הפתי בר וערבבו היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  6. הניחו לתערובת להגיע לטמפרטורת החדר, כסו את הקערה עם ניילון נצמד והכניסו למקרר ל-2-4 שעות עד התמצקות.
  7. לאחר הקירור, צרו עם ידיים רטובות כדורי שוקולד בגודל כדורי פינג פונג.
  8. גלגלו כל כדור בקערה עם שבבי קוקוס או סוכריות צבעוניות או השאירו כמו שהם.
  9. הכניסו את כדורי השוקולד לקופסא אטומה ושמרו במקרר עד לשבוע ימים.

טיפים למתקדמים

מרקם מושלם

אם התערובת יבשה מדי, הוסיפו עוד חלב שוקולד מומס או חמאה. אם היא יבשה מדי, הוסיפו עוד ביסקוויטים מרוסקים.

טעמים משודרגים

אל תפחדו להתנסות עם טעמים חדשים ואפילו גרסאות למבוגרים עם תוספות כמו קינמון, מעט רום, גרידת תפוז, אגוזים, פירות יבשים וכל מה שאתם אוהבים.

ציפויים וקישוטים

היו יצירתיים עם ציפויים שונים. מאבקת קקאו, אגוזים וסוכריות צבעוניות ועד שבבי קוקוס, אבקת סוכר ואפילו אבקת מאצ'ה לכדורי שוקולד יוצאי דופן במיוחד.

טעויות נפוצות

ישנן כמה טעויות קטנות שכדאי להימנע מהן בעת הכנת כדורי שוקולד בכדי לוודא שתקבלו את המרקם והטעם המושלם.

  • הקפידו לרסק את הביסקוויטים למרקם הנכון – לא דק מדי כמו אבקה אך גם לא גס מדי עם חתיכות גדולות.
  • אל תחממו יותר מדי את תערובת השוקולד בכדי שלא תתפרק ותהפוך לגרגרית.
  • המתינו עד שהתערובת תתקרר היטב במקרר. אם התערובת תהיה רכה מדי הכדורים לא יחזיקו את צורתם.
  • גלגלו את כדורי השוקולד בציפוי הנבחר בעדינות בכדי לא לגרום להם לאבד את הצורה.

יש לכם סיפור ילדות משגע שקשור לכדורי שוקולד? אולי יש לכם טיפ מנצח משלכם לכדורי שוקולד מושלמים שכיף להכין עם הילדים? שתפו אותנו ואת השאר הזללנים בתגובות. רוצים עוד טיפים ומתכונים קלאסיים? עקבו אחרינו בפייסבוק ובאינסטגרם.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס