איך מכינים גלידת קוטג' של טיקטוק
קרדיט תמונה – מערכת לזלול
שיתוף

תוכן עניינים

אחרי טירוף הרול אפס והטרנד השנוי במחלוקת של משקאות פריים, מאכל וויראלי חדש כובש את הרשת החברתית טיקטוק והפעם מדובר בגלידת קוטג', קינוח גלידה מסקרן שעושה שימוש בלא אחרת מגבינת הקוטג' הוותיקה והאהובה במיוחד על הישראלים.

לעומת הטרנדים הקודמים שסיקרנו במגזין, הפעם מדובר בטרנד תעשייתי פחות עם חומר גלם בריא יחסית בעל יתרונות בריאותיים רבים והרבה פחות כימיקלים וחומרים לא מזוהים.

הגלידה המדוברת כבשה את טיקטוק בסערה חודשים האחרונים עם אין ספור גרסאות לגלידת קוטג' קרמית, עמוסה בחלבון ובסידן בשלל טעמים ומגוון תוספות מפתות. אספנו את כל מה שאתם צריכים לדעת על השיגעון החדש ולא העזתם לזלול – ויש גם מתכון לגלידת קוטג' שאפשר להכין בבית בקלות ובמהירות.

אז מה זה גלידת קוטג'?

גלידת קוטג' היא קינוח קפוא המכיל גבינת קוטג' כמרכיב העיקרי. אמנם השילוב נשמע מוזר, אך על פי מיטב זללני הרשתות החברתיות מדובר במעדן. אל הקוטג' מוסיפים דבש, סירופ מייפל או כל תוספת אחרת שאוהבים מפירות ואגוזים ועד לשוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים.

לאחר מכן התערובת עוברת להקפאה עד להתייצבות ולבסוף מתקבלת גלידה קרמית במרקם חלק עם טעמים של עוגת גבינה. הטרנד הוויראלי החדש מהווה גם הזדמנות מצוינת לפעילות מהנה עם הילדים וגם דרך מעולה לניצול שאריות קוטג' שתוקפו עומד לפוג.

מעבר לטעם הכיפי, גלידת קוטג' גם עמוסה בחלבון שתורם לתחושת השובע ותומך בבניית השרירים וסידן שהכרחי לבריאות השיניים והעצמות. גבינת קוטג' גם דלה יחסית בלקטוז, מה שהופך אותה לקלה יותר לעיכול עבור מי שרגיש לחלב.

איך להכין גלידת קוטג'

הכנת גלידת קוטג' בבית היא משימה פשוטה וקלה במיוחד שלא מצריכה ציוד מתקדם או מכונת גלידה משוכללת. כל מה שתצטרכו זה בלנדר או מעבד מזון, מיכל אחסון מתאים וכמובן מקפיא.

  • הוסיפו גבינת קוטג' ודבש או סירופ מייפל לבלנדר או מעבד מזון והפעילו עד קבלת תערובת חלקה וקרמית. אפשר להוסיף לתערובת גם תמצית וניל, אבקת קקאו או פרי לבחירתכם.
  • העבירו את התערובת המוכנה לקערה וערבבו פנימה תוספות לבחירתכם כמו שוקולד צ'יפס, אגוזים או פירורי ביסקוויטים.
  • מזגו את התערובת לתבנית לחם או קופסא מתאימה ופזרו בצורה אחידה. כסו בניילון נצמד והקפיאו ל-4 שעות לפחות עד שהגלידה יציבה מספיק.
  • הוציאו את הגלידה מהמקפיא, סדרו בקעריות קטנות והוסיפו קצפת, רטבים או פירות לבחירתכם.

גלידת קוטג' בטעמים

מאז פרצה גלידת הקוטג' ברשתות החברתיות, הוצפה טיקטוק באין ספור גרסאות לגלידה המסקרנת. משימוש בגבינות קוטג' דלות שומן או בטעמים, ממתקים שונים ותוספות מגוונות.

בין הווריאציות המסקרנות והמפתות לגלידת קוטג' ביתית בטיקטוק תמצאו פאי בננה עם גבינת קוטג', דבש, פרוסות בננה ופירורי פתי בר; גלידת קוטג' ותותים עם דבש, תותים טריים ופירורי פתי בר; גלידת קוטג' שוקולד-חמאת בוטנים עם דבש ושוקולד צ'יפס ועוד ועוד.

אל תהססו לנסות תוספות ושילובים אוהבים משלכם ולהוסיף לגלידה פירות כמו מנגו, אפרסקים או דובדבנים; אגוזי מלך, שקדים או פיסטוקים; תבלינים כמו קינמון ואגוז מוסקט; תמציות טעם כמו שקדים או קוקוס ועוד ועוד. האמיצים יכולים גם לנסות תוספות לא שגרתיות כמו עשבי תיבול שונים, גבינות מלוחות ואפילו ירקות.

איך לאחסן גלידת קוטג'

גלידת קוטג' ניתן לאחסן בקופסא אטומה במקפיא עד לחודש ימים אך עדיף לצרוך אותה בתוך שבוע לערך בכדי לשמור על טריות, טעם ומרקם אופטימיליים

לפני ההגשה מומלץ להניח את הגלידה בטמפרטורת החדר לעשר דקות בכדי להגיע למרקם נעים לאכילה. ניתן גם לחמם ל-10 שניות בכלי מותאם למיקרוגל בכדי לרכך את הגלידה מעט לפני ההגשה.

מתכון לגלידת קוטג' ביתית

המתכון המקורי לגלידת קוטג' עם תותים של lainiecooks@ שצבר מיליוני צפיות בטיקטוק

מצרכים:

  • 2 גביעים של גבינת קוטג' לבחירתכם (500 גרם)
  • 3-4 תותים גדולים (או פרי אחר לבחירתכם)
  • רבע כוס דבש או סירופ מייפל
  • רבע כוס פירורי פתי בר
  • 2 תותים פרוסים

הוראות הכנה:

  1. הוסיפו גבינת קוטג', דבש או סירופ מייפל ותותים לבלנדר או מעבד מזון והפעילו עד שמתקבלת תערובת חלקה וקרמית.
  2. העבירו את התערובת לקערה וערבבו פנימה חצי מכמות פירורי הפתי בר ואת התותים הפרוסים.
  3. מזגו את התערובת לקופסא ופזרו את שארית הפתי בר מלמעלה.
  4. כסו עם ניילון נצמד והעבירו למקפיא ל-4 שעות לפחות או עד שהגלידה התייצבה לגמרי.
  5. השאירו עשר דקות בטמפרטורת החדר להתרככות והגישו עם תוספות על פי בחירתכם.

גלידת קוטג' היא ללא ספק טרנד טיקטוק ויראלי ומפתיע שאתם צריכים לנסות אם אתם חובבי גלידה ומחפשים אלטרנטיבה בריאה מעט יותר. היא קלה להכנה עם מספר מרכיבים פשוטים, היא קרמית, מספקת ומלאה בערכים תזונתיים מועילים לגוף.

הכנתם גלידת קוטג' בבית? יש לכם מתכון מנצח משלכם או תוספות שחייבים לנסות? שתפו אותנו בתגובות.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
בשמת בר עקיבא

בשמת בר עקיבא

בשמת בר-עקיבא היא אשת תוכן מנוסה בשלל תחומים - אבל האהבה האמיתית שלה היא אוכל טוב. לבשמת ניסיון מצטבר של מעל 15 שנה בגופי תקשורת גדולים בישראל. את דרכה העיתונאית החלה כעורכת ב"ידיעות אחרונות" ובהמשך השתלבה במערכת "הארץ". במקביל, עבדה בשנים האחרונות בהוצאת בוטיק שמתמחה בלייף סטייל וקולינריה. בשמת כותבת במגזין לזלול מיום הקמתו ובמקביל מנהלת תוכן בארגון גדול, מבשלת וזוללת, כמובן.

כתבות בשבילך

חבל לפספס