איך להכין גלידת קוטג’: הלהיט הויראלי ששיגע את טיקטוק

גלידת קוטג' קרמית ומושחתת היא טרנד האוכל הכי ויראלי וחם של טיקטוק (או קר, תלוי איך מסתכלים על זה). כך תכינו גלידת קוטג' מפנקת בבית.
איך מכינים גלידת קוטג' של טיקטוק
איך מכינים גלידת קוטג' של טיקטוק
איך מכינים גלידת קוטג' של טיקטוק
איך מכינים גלידת קוטג' של טיקטוק

אחרי טירוף הרול אפס והטרנד השנוי במחלוקת של משקאות פריים, מאכל וויראלי חדש כובש את הרשת החברתית טיקטוק והפעם מדובר בגלידת קוטג’, קינוח גלידה מסקרן שעושה שימוש בלא אחרת מגבינת הקוטג’ הוותיקה והאהובה במיוחד על הישראלים.

לעומת הטרנדים הקודמים שסיקרנו במגזין, הפעם מדובר בטרנד תעשייתי פחות עם חומר גלם בריא יחסית בעל יתרונות בריאותיים רבים והרבה פחות כימיקלים וחומרים לא מזוהים.

הגלידה המדוברת כבשה את טיקטוק בסערה חודשים האחרונים עם אין ספור גרסאות לגלידת קוטג’ קרמית, עמוסה בחלבון ובסידן בשלל טעמים ומגוון תוספות מפתות. אספנו את כל מה שאתם צריכים לדעת על השיגעון החדש ולא העזתם לזלול – ויש גם מתכון לגלידת קוטג’ שאפשר להכין בבית בקלות ובמהירות.

אז מה זה גלידת קוטג’?

גלידת קוטג’ היא קינוח קפוא המכיל גבינת קוטג’ כמרכיב העיקרי. אמנם השילוב נשמע מוזר, אך על פי מיטב זללני הרשתות החברתיות מדובר במעדן. אל הקוטג’ מוסיפים דבש, סירופ מייפל או כל תוספת אחרת שאוהבים מפירות ואגוזים ועד לשוקולד צ’יפס וחמאת בוטנים.

לאחר מכן התערובת עוברת להקפאה עד להתייצבות ולבסוף מתקבלת גלידה קרמית במרקם חלק עם טעמים של עוגת גבינה. הטרנד הוויראלי החדש מהווה גם הזדמנות מצוינת לפעילות מהנה עם הילדים וגם דרך מעולה לניצול שאריות קוטג’ שתוקפו עומד לפוג.

מעבר לטעם הכיפי, גלידת קוטג’ גם עמוסה בחלבון שתורם לתחושת השובע ותומך בבניית השרירים וסידן שהכרחי לבריאות השיניים והעצמות. גבינת קוטג’ גם דלה יחסית בלקטוז, מה שהופך אותה לקלה יותר לעיכול עבור מי שרגיש לחלב.

איך להכין גלידת קוטג’

הכנת גלידת קוטג’ בבית היא משימה פשוטה וקלה במיוחד שלא מצריכה ציוד מתקדם או מכונת גלידה משוכללת. כל מה שתצטרכו זה בלנדר או מעבד מזון, מיכל אחסון מתאים וכמובן מקפיא.

  • הוסיפו גבינת קוטג’ ודבש או סירופ מייפל לבלנדר או מעבד מזון והפעילו עד קבלת תערובת חלקה וקרמית. אפשר להוסיף לתערובת גם תמצית וניל, אבקת קקאו או פרי לבחירתכם.
  • העבירו את התערובת המוכנה לקערה וערבבו פנימה תוספות לבחירתכם כמו שוקולד צ’יפס, אגוזים או פירורי ביסקוויטים.
  • מזגו את התערובת לתבנית לחם או קופסא מתאימה ופזרו בצורה אחידה. כסו בניילון נצמד והקפיאו ל-4 שעות לפחות עד שהגלידה יציבה מספיק.
  • הוציאו את הגלידה מהמקפיא, סדרו בקעריות קטנות והוסיפו קצפת, רטבים או פירות לבחירתכם.

גלידת קוטג’ בטעמים

מאז פרצה גלידת הקוטג’ ברשתות החברתיות, הוצפה טיקטוק באין ספור גרסאות לגלידה המסקרנת. משימוש בגבינות קוטג’ דלות שומן או בטעמים, ממתקים שונים ותוספות מגוונות.

בין הווריאציות המסקרנות והמפתות לגלידת קוטג’ ביתית בטיקטוק תמצאו פאי בננה עם גבינת קוטג’, דבש, פרוסות בננה ופירורי פתי בר; גלידת קוטג’ ותותים עם דבש, תותים טריים ופירורי פתי בר; גלידת קוטג’ שוקולד-חמאת בוטנים עם דבש ושוקולד צ’יפס ועוד ועוד.

אל תהססו לנסות תוספות ושילובים אוהבים משלכם ולהוסיף לגלידה פירות כמו מנגו, אפרסקים או דובדבנים; אגוזי מלך, שקדים או פיסטוקים; תבלינים כמו קינמון ואגוז מוסקט; תמציות טעם כמו שקדים או קוקוס ועוד ועוד. האמיצים יכולים גם לנסות תוספות לא שגרתיות כמו עשבי תיבול שונים, גבינות מלוחות ואפילו ירקות.

איך לאחסן גלידת קוטג’

גלידת קוטג’ ניתן לאחסן בקופסא אטומה במקפיא עד לחודש ימים אך עדיף לצרוך אותה בתוך שבוע לערך בכדי לשמור על טריות, טעם ומרקם אופטימיליים

לפני ההגשה מומלץ להניח את הגלידה בטמפרטורת החדר לעשר דקות בכדי להגיע למרקם נעים לאכילה. ניתן גם לחמם ל-10 שניות בכלי מותאם למיקרוגל בכדי לרכך את הגלידה מעט לפני ההגשה.

מתכון לגלידת קוטג’ ביתית

המתכון המקורי לגלידת קוטג’ עם תותים של lainiecooks@ שצבר מיליוני צפיות בטיקטוק

מצרכים:

  • 2 גביעים של גבינת קוטג’ לבחירתכם (500 גרם)
  • 3-4 תותים גדולים (או פרי אחר לבחירתכם)
  • רבע כוס דבש או סירופ מייפל
  • רבע כוס פירורי פתי בר
  • 2 תותים פרוסים

הוראות הכנה:

  1. הוסיפו גבינת קוטג’, דבש או סירופ מייפל ותותים לבלנדר או מעבד מזון והפעילו עד שמתקבלת תערובת חלקה וקרמית.
  2. העבירו את התערובת לקערה וערבבו פנימה חצי מכמות פירורי הפתי בר ואת התותים הפרוסים.
  3. מזגו את התערובת לקופסא ופזרו את שארית הפתי בר מלמעלה.
  4. כסו עם ניילון נצמד והעבירו למקפיא ל-4 שעות לפחות או עד שהגלידה התייצבה לגמרי.
  5. השאירו עשר דקות בטמפרטורת החדר להתרככות והגישו עם תוספות על פי בחירתכם.

גלידת קוטג’ היא ללא ספק טרנד טיקטוק ויראלי ומפתיע שאתם צריכים לנסות אם אתם חובבי גלידה ומחפשים אלטרנטיבה בריאה מעט יותר. היא קלה להכנה עם מספר מרכיבים פשוטים, היא קרמית, מספקת ומלאה בערכים תזונתיים מועילים לגוף.

הכנתם גלידת קוטג’ בבית? יש לכם מתכון מנצח משלכם או תוספות שחייבים לנסות? שתפו אותנו בתגובות.

שתפו והגיבו

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

ספגטי פנקייק - המתכון והשיגעון

ספגטי פנקייק? המתכון שהולך לשדרג לכם את הבוקר

מתכונים
מילקי וגלידת גולדה - טעמים חדשים לקיץ 2024

מילקי וגלידה גולדה מציגים: טעמים חדשים ומארזי קיץ לזמן מוגבל

חדש על המדף
בייגלה שטוחים שוקולד וקרמל

מתוק וחדש: פיסטוק מוקצף, קרמל מלוח, גלידת פופקורן ובייגלה שוקולד

חדש על המדף
קראנץ' במבה אדומה של גלידות נסטלה

קראנץ’ במבה אדומה: טעמנו את השלגון של קיץ 2024

חדש על המדף

טרי מהתנור

8 מלחמות אוכל קולנועיות בלתי נשכחות

עוגה לפרצוף: 7 מלחמות אוכל קולנועיות מלוכלכות ובלתי נשכחות

מדריכים וטיפים
מ"בית החיות" ועד "הוק". אספנו 8 סצנות בלתי נשכחות, מלוכלכות, מצחיקות ומרגשות מהסרטים, עם מלחמות אוכל שהפכו לקלאסיקות קולנועיות >>
ט"ו באב מושחת במסעדות המזון המהיר - פריז טקסס

אהבה בלי פוזה: ט”ו באב 2024 ברשתות המזון המהיר

חדשות האוכל
עם כל הכבוד למסעדות, אין כמו ערב רומנטי עם המבורגר מושחת או פיצה חמה בבית. כל הדילים השווים לט"ו באב 2024 ברשתות המזון המהיר >>

מדריכים שאהבתם

אבנית החוצה: איך לנקות קומקום חשמלי ללא מאמץ

מדריכים וטיפים

איך להכין המבורגר עסיסי בבית: 5 טיפים לקציצה המושלמת

מדריכים וטיפים

מה לזלול?