תפריט חורף חדש במסעדת דלידה
קרדיט תמונה – נועם פריסמן
שיתוף

תוכן עניינים

מסעדת דלידה הוותיקה והמוערכת משוק לוינסקי חוגגת עשור להקמתה ומשיקה תפריט חורף חדש של השפים חמודי אבולעפיה וג'ייק סייטוביץ' עם מנות מהמטבח הערבי וניחוח אירופאי.

דלידה אמנם נשארה יציבה בנוף הקולינרי המקומי אך לא מעט שינויים עברו עליה לאורך השנים. מחצר היין הנעימה והשקת השעות השמחות המשתלמות בעיר ועד לצירופו של שף חמודי אבולעפיה לצוות בשנה שעברה עם פתיחת שיפודי דלידה המדוברת בצמוד למסעדת האם שהספיקה להפוך לאחת מהשיפודיות האהובות בעיר.

בחודש אוגוסט האחרון אף קיימו בדלידה את חודש המטבח הערבי שעשה כבוד לשפים נבחרים מכל הארץ עם תפריטי פופ אפ מיוחדים עם שמות כמו שף חמודי עוקלה ממסעדת ראסיף 33, בשארה חינאווי, עלאא מוסא ממסעדת לוקס;,מנאל אסמאעיל, מוזנא בשארה ועומר אלוואן.

שף חמודי אבולעפיה במסעדת דלידה
שף חמודי אבולעפיה במסעדת דלידה | צילום: נועם פריסמן

כעת כצעד שנראה טבעי, החליטו השפים לחדש את התפריט בכדי לשקף את הקו הערבי והים תיכוני בצורה יותר דומיננטית תוך שימור הקו האירופאי-מזרח תיכוני שאפיין את דלידה מאז הקמתה.

תפריט חורף 2022 של דלידה

בתפריט החדש של דלידה תמצאו שלל מנות המפגישות בין הערבי לאירופאי במינונים משתנים. חובבי הפסטות והבצקים למשל ימצאו בתפריט אנילוטי עם חמאת זעתר ועגבניות (67 ש"ח); בורקס תרד (61 ש"ח) וטליוליני דג בקרם עגבניות צלויות, צלפים, אנשובי ופלפל חריף (98 ש"ח).

באגף הבשרים יציעו בתפריט החדש שיפוד שקדי טלה עם לאבנה שום, תערובת פלפלים חריפים ומתוקים, חמאה חומה ובצל מוחמץ (44 ש"ח); שיפוד נתח בשר על תבשיל של עדשים וירקות עם ציר בקר ורכז רימונים (145 ש"ח) ועוד.

תפריט חדש חורף 2023 במסעדת דלידה
תפריט חדש חורף 2023 במסעדת דלידה | צילום: נועם פריסמן

מן הים תמצאו מנות כמו שיפוד קלמרי עם חציל שרוף קצוץ דק על טחינה (48 ש"ח); פילה דג ים על ריזוטו בורגול ותרד שחור (145 ש"ח); סשימי דג ים עם סלסת בישבש, כוסברה, צ'ילי ובצל סגול (63 ש"ח).

גם הקינוחים מתחדשים עם מתוקים מסקרנים כמו קראק פאי מלבי קוקוס עם סירופ לדר משמשים, פיסטוקים וצימוקים; פנקוטה עיזים עם סירופ דבש מתובל, שטרוייזל צנובר וזעתר ועוד.

למודאגים שביניכם נרגיע כי המנה המיתולוגית מכולן, ברולה פלפלים תמשיך לככב במלוא עוז טעמיה גם בתפריט החורף החדש.

דלידה | זבולון 7, שוק לוינסקי, תל אביב | 03-536-9627 | ראשון -חמישי 18:00-02:00 שישי-שבת 11:00-02:00 | הזמנות בטלפון 03-536-9627 ובאתר

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס