מסעדת דלידה הוותיקה והמוערכת משוק לוינסקי חוגגת עשור להקמתה ומשיקה תפריט חורף חדש של השפים חמודי אבולעפיה וג'ייק סייטוביץ' עם מנות מהמטבח הערבי וניחוח אירופאי.
דלידה אמנם נשארה יציבה בנוף הקולינרי המקומי אך לא מעט שינויים עברו עליה לאורך השנים. מחצר היין הנעימה והשקת השעות השמחות המשתלמות בעיר ועד לצירופו של שף חמודי אבולעפיה לצוות בשנה שעברה עם פתיחת שיפודי דלידה המדוברת בצמוד למסעדת האם שהספיקה להפוך לאחת מהשיפודיות האהובות בעיר.
בחודש אוגוסט האחרון אף קיימו בדלידה את חודש המטבח הערבי שעשה כבוד לשפים נבחרים מכל הארץ עם תפריטי פופ אפ מיוחדים עם שמות כמו שף חמודי עוקלה ממסעדת ראסיף 33, בשארה חינאווי, עלאא מוסא ממסעדת לוקס;,מנאל אסמאעיל, מוזנא בשארה ועומר אלוואן.
כעת כצעד שנראה טבעי, החליטו השפים לחדש את התפריט בכדי לשקף את הקו הערבי והים תיכוני בצורה יותר דומיננטית תוך שימור הקו האירופאי-מזרח תיכוני שאפיין את דלידה מאז הקמתה.
תפריט חורף 2022 של דלידה
בתפריט החדש של דלידה תמצאו שלל מנות המפגישות בין הערבי לאירופאי במינונים משתנים. חובבי הפסטות והבצקים למשל ימצאו בתפריט אנילוטי עם חמאת זעתר ועגבניות (67 ש"ח); בורקס תרד (61 ש"ח) וטליוליני דג בקרם עגבניות צלויות, צלפים, אנשובי ופלפל חריף (98 ש"ח).
באגף הבשרים יציעו בתפריט החדש שיפוד שקדי טלה עם לאבנה שום, תערובת פלפלים חריפים ומתוקים, חמאה חומה ובצל מוחמץ (44 ש"ח); שיפוד נתח בשר על תבשיל של עדשים וירקות עם ציר בקר ורכז רימונים (145 ש"ח) ועוד.
מן הים תמצאו מנות כמו שיפוד קלמרי עם חציל שרוף קצוץ דק על טחינה (48 ש"ח); פילה דג ים על ריזוטו בורגול ותרד שחור (145 ש"ח); סשימי דג ים עם סלסת בישבש, כוסברה, צ'ילי ובצל סגול (63 ש"ח).
גם הקינוחים מתחדשים עם מתוקים מסקרנים כמו קראק פאי מלבי קוקוס עם סירופ לדר משמשים, פיסטוקים וצימוקים; פנקוטה עיזים עם סירופ דבש מתובל, שטרוייזל צנובר וזעתר ועוד.
למודאגים שביניכם נרגיע כי המנה המיתולוגית מכולן, ברולה פלפלים תמשיך לככב במלוא עוז טעמיה גם בתפריט החורף החדש.
דלידה | זבולון 7, שוק לוינסקי, תל אביב | 03-536-9627 | ראשון -חמישי 18:00-02:00 שישי-שבת 11:00-02:00 | הזמנות בטלפון 03-536-9627 ובאתר