ערן שוורצברד פטיסרי בולנז'רי בשרונה מרקט
קרדיט תמונה – מערכת לזלול

מה מסתתר בויטרינת התכשיטים של הפטיסרי החדש בשרונה?

שף קונדיטור ערן שוורצברד מגיע לשרונה מרקט בתל אביב עם פטיסרי-בולנז'רי חדש הנושא את שמו וויטרינות קינוחים שאי אפשר לעמוד בפניהן
שיתוף

תוכן עניינים

החודשים האחרונים מביאים עמם מה שנדמה כמו התפוצצות רבתי של קונדיטוריות ומאפיות מושקעות ברחבי הארץ שהופכות עוד ועוד פינות רחוב למקדשי פחמימות עם תורים משתרכים עד לאופק.

עוד טעימה: לאוון פטיסרי – קונדיטוריה חדשה בפרדס חנה-כרכור
ומה חשבנו על פא אנד פאף – הפטיסרי שמטריף את תל אביב

כעת, לאחר עבודה מדוקדקת של יותר משנה השף קונדיטור המוערך ערן שוורצברד מצטרף לחגיגה המתוקה ופותח את הפטיסרי בולונז'רי החדש שלו שנקרא בפשטות "ערן שוורצברד" במתחם החיצוני של שרונה מרקט בתל אביב.

שוורצברד, מהוותיקים והבכירים מהקונדיטורים בישראל, רכש את השכלתו המקצועית בבית הספר תדמור והחל את דרכו עוד בשנות השמונים בקונדיטוריה אירופאית קלאסית קטנה בגן העיר ומאז הספיק לעבור במסעדת תפוח זהב המיתולוגית של אהרוני, לייעץ לאין ספור שפים ומסעדות מובילות ולפתוח את הפטיסרי ארנו ברמת השרון ואת בולנז'רי 96 המדוברת ברחוב יגאל אלון בתל אביב.

הוויטרינות של שוורצברד מוצבות במרכז החנות
הוויטרינות של שוורצברד מוצבות במרכז החנות | צילום: מערכת לזלול

הפטיסרי החדש בשרונה מרקט הוא התגשמות חלום רב שנים של שוורצברד, החל מהעיצוב הנקי ועד הויטרינות המפוארות המוצבות במרכז החלל ומציעות קינוחים מעוצבים ומוקפדים בסטייל של הפטיסרי הנחשבים ביותר בפריז.

ערן שוורצברד בשרונה מרקט – מה יש לזלול?

מלבד הוויטרינות המפוארות מציעים בערן שוורצברד מבחר של לחמים טריים עבודת יד שנעשים מדי בוקר במקום, כריכים ומאפים, עוגות, עוגיות וגם שפע מוצרים ללא סוכר וקמח.

בין השאר תמצאו מאפים קלאסיים כמו קרואסון חמאה, שוקולד או שקדים ועוד שפע של מאפים ייחודיים כמו קוגלהוף תפוזים מסוכרים ושקדים קלויים; קוגלהוף שוקולד עם קרם ג'נדויה; שוסון במילוי קרם שקדים ותאנים; דניש פרלינה פיסטוק; דניש קרם מלבי עם ג'לי ורדים, פיסטוקים ועלי ורדים; דניש כפיר ליים עם מנגו, כוסברה וקוויאר קוקוס ועוד הפתעות מתחלפות על פי השראת השף.

טארטים של ערן שוורצברד
טארטים של ערן שוורצברד | צילום: מערכת לזלול

בגזרת המאפים המלוחים תמצאו למשל דניש קרם רוקפור עם עלי אנדיב סגול וענבים צלויים או דניש מלוח עם קרם גבינה, עגבניות צלויות, זעתר וקראמבל שום שחור (12-20 ש"ח).

בנוסף תוכלו לשזוף עיניכם במחלקת הבולונז'רי המציגה מבחר של לחמים עבודת יד, פוקאצ'ות עם מגוון תוספת, בגטים פציחים, לחמניות המבורגר צבעוניות שהפכו פופולריות במזללת ההמבורגרים GDB במבחר מילויים; פוגאס ירקות צלויים ועשבי תיבול; לחמניות כוסמין, לחם שיפון גרמני וחלות בריוש במהלך סוף השבוע.

תוכלו גם לרכוש מבחר של עוגות שמרים, מקראנץ שוקולד, עוגת גבינה עם אגוזי מלך ומייפל ופרסבורגר קלאסי ועד לעוגת שוקולד עם מרשמלו וניל או עוגת שמרים במילוי ריקוטה עם חמאה ואבקת סוכר. בנוסף יימכרו מגוון של עוגיות במבחר טעמים.

וויטרינות הקינוחים של שוורצברד – תכשיטים מתוקים

אך עם כל הכבוד למאפים וללחמים (ויש כבוד), האטרקציה העיקרית בפטיסרי של שוורצברד הן ללא ספק 2 הוויטרינות הגדולות המוצבות במרכזה של החנות ממש כאילו מדובר בויטרינות תכשיטים יוקרתיים.

הוויטרינות עצמן ועמוסות בשפע של קינוחים אישיים מהודקים ויזואלית שאי אפשר להוריד מהם את העיניים לצד עוגות ויטרינה מעצובות וגדולות, טארטים משודרגים וקינוחים משפחתיים.

קינוחים שהם תכשיטים - הוויטרינות של ערן שוורצברד
קינוחים שהם תכשיטים – הוויטרינות של ערן שוורצברד | צילום: מערכת לזלול

מי שמושכים את העין במיוחד הם המתוקים מז'אנר "קינוחים שנראים כמו חומר הגלם ממנו הם עשויים" סטייל "עוגה או לא עוגה" שמככבים בוויטרינות ולוקחים השראה מקינוחים דומים של אחד הקונדיטורים המובילים בצרפת ובעולם כיום, סדריק גרולה.

בין הקינוחים הבולטים מהז'אנר תמצאו קינוח במראה ראליסטי של עגבנייה המחביא בתוכו קרם מסקרפונה וניל עם זעתר, קומפוט ג'לי תותים ועגבניות מגי וקראמבל אגוזי מלך; קינוח בדמות אגוז מלך עם מוס קרם פרלינה וטאץ אלכוהולי; קינוח בצורת תות שדה לבן עם קרם וניל, שוקולד לבן וקולי תותים ועוד הפתעות (32-38 ש"ח).

ערן שוורצברד פטיסרי-בולונז'רי | שרונה מרקט, קלמן מגן 3, תל אביב | ראשון-חמישי 07:00-22:00, שישי 07:00-15:00

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס