טעמת נתפסת: הקאמבק של המלבי המיתולוגי משוק הכרמל

המלבי של אובי משוק הכרמל בתל אביב משתדרג עם אתר חדש, משלוחים עד הבית ברחבי הארץ וגם טעם מלבי אחד טרנדי במיוחד
המלבי של אובי משוק הכרמל
המלבי של אובי משוק הכרמל | צילום: מערכת לזלול
שיתוף

וותיקי שוק הכרמל זוכרים היטב את אובי (או בשמו המקורי עובדיה) ועגלת המלבי המיתולוגית שלו שהציעה כבר בשנת 1999 את המנה האהובה לעוברים ולשבים בשוק עם הסלוגן הבלתי נשכח "טעמת – נתפסת, טעמת פעם – באת עוד הפעם".

המלבי של אובי צבר לעצמו שם לאורך השנים עם עגלה שהייתה מתרוקנת בתוך מספר שעות מדי יום עד ליום מותו של עובדיה בשנת 2007.

לאחר מכן נטל על עצמו בנו יוסי חייט שנולד וגדל ביפו את מלאכת שימור המסורת ומורשת אביו והמשיך להציע את המלבי על פי המתכון הסודי שעבר דורות על גבי דורות במשפחה.

עוד טעימה: כרמלה וספייסהאוס משיקים מארז קוקטיילים

קראנץ' פיסטוק – גרסת המלבי

כעת, מרחיבים במלבי של אובי את אזור המשלוחים מאשקלון ועד כפר סבא ומשיקים אתר הזמנות חדש בכדי לאפשר גם לזללנים ברחבי הארץ ליהנות מהפלא השמנתי. לכבוד המהלך מוסיפים אצל אובי גם מלבי בטעם הכי מדובר של השנה שיוצע לצד הטעם הקלאסי.

במלבי של אובי מהדורת 2023 מציע יוסי את המלבי הקלאסי במתכון הסודי של אביו עם מי ורדים, בוטנים וקוקוס וכמובן הסירופ הוורוד הזרחני שאין מלבי שלם בלעדיו וגם מהדורה טרנדית של מלבי פיסטוק עם שבבי פיסטוק ושערות חלבה (12-15 ש"ח ל-150 גרם).

מלבי פיסטוק - המלבי של אובי
מלבי פיסטוק – המלבי של אובי | צילום: כוכב קריאייטיב

אם תגיעו לשוק הכרמל בימים חמישי ושישי תמצאו את המלבי של אובי בפינת הגבינות והיין (יעבץ פינת הכרמל). באתר האינטרנט תוכלו להזמין גם מבחר של קינוחים מיתולוגיים אחרים כמו בוואריה, מוס שוקולד, פנקוטה וקדאיף (12-15 ש"ח ל-125 גרם) לצד מגשי אירוח של קינוחי כוסות מגוונים ושלל מוסים (150 ש"ח).

מלבי שמנתי ומפנק עד הבית

המשלוח מהמלבי של אובי הגיע ארוז בקופסאות פלסטיק ממותגות עם התוספות ארוזות היטב בנפרד. הרכבנו לעצמנו כל אחד מלבי על פי טעמו והשקפת עולמו עם התוספות השונות וצללנו פנימה.

טעמנו את המלבי הקלאסי שהפתיע במרקם שמנתי במיוחד והצליח גם לשמור על קלילות ואווריריות לא אופיינית לז'אנר. המתיקות המעודנת איזנה היטב את הטעמים והשילוב עם מי הוורדים, הסירופ הוורוד האייקוני, שברי הבוטנים והקוקוס יצר ביס כיפי ומדויק במיוחד.

גם הגרסא הירקרקה של המלבי של אובי, או בלשון העם קראנץ' פיסטוק, השאירה את זללני המערכת מרוצים עם אותו מלבי במרקם שמנתי וטעם פיסטוקי שאי אפשר לפספס שהשתלב היטב עם תוספת שברי הפיסטוק ושערות החלבה.

המלבי של אובי | פרטים והזמנות בטלפון 054-470-0009 ובאתר המשלוחים

צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת