לזלול - מגזין אוכל ישראלי

פיקה פלורנטין: המאפייה השוודית מגיעה לדרום העיר

פיקה, המאפייה השוודית הראשונה במזרח התיכון ממשיכה במגמת ההתרחבות שלה בתל אביב ופותחת סניף חדש עם כל המאפים המפתים בדרום העיר במתחם רביעיית פלורנטין
פיקה פלורנטין - מאפייה שוודית בדרום תל אביב
פיקה פלורנטין - מאפייה שוודית בדרום תל אביב | צילום: יח"צ
שיתוף

פיקה (FIKA), המאפייה השוודית הראשונה במזרח התיכון שפרצה לחיינו אי שם בתחילת 2017 מתרחבת לסניף רביעי במספר, הפעם בדרום תל אביב, לשמחת זללני האזור וחובבי המתוק מהסביבה.

הסניף החדש ממוקם במתחם העסקים של רביעיית פלורנטין ויוגשו בה כל המאפים המתוקים והמלוחים, הכריכים, הלחמים, העוגות והקפה השוודי שאפשר לטעום בסניפים האחרים בשכונת מונטיפיורי, ברחוב גורדון וצפונה משם ברחוב ירמיהו.

עוד טעימה: הקינוח הכי לוהט של הרגע – אייס קנודל

מאפיית פיקה הוקמה על ידי מיכאל רוטשילד, מפיק טלוויזיה בעברו ואופה שוודי שעלה לארץ כבר לפני כ-15 שנה כשבשנים האחרונות הוא מקדיש את זמנו לאפייה שוודית מסורתית. מה שהחל כמכירה באופן פרטי מהבית המשיך לדוכן בשוק הנמל ולסניף הראשון ברחוב התושיה בשכונת מונטיפורי לאחר מכן.

פיקה, הפסקת קפה בשוודית, היא הרבה יותר מרק הפסקת קפה, את הפסקת הקפה השוודית אפשר להשוות למשל לשעת התה של הבריטים, מבחינת החשיבות התרבותית והחברתית, מנהג שפשוט אסור לוותר עליו בסוג של יראת קודש.

בפיקה מציעים לכם לקחת הפסקה קפה שכזו נוסח שוודיה עם מבחר של מאפי שמרים שמוכנים במקום עם שפע של מילויים לא שגרתיים, מסקרנים ולעיתים מוזרים שלא תמצאו בשום מאפיה אחרת.

מאפיית פיקה פלורנטין – מה יש לזלול?

התפריט מחולק לכמה אגפים של מאפים שונים ומשונים. בקטגוריית מאפי השמרים אפשר למצוא את ה-BULLAR, מאפי שמרים מתוקים במגוון מילויים כמו קינמון, הל, פיסטוק, פטל, שוקולד וקרמל אגוזים וגם גרסאות טבעוניות עם קינמון או הל. עוד תמצאו את ה-WIENERBRÖD, דנישים מפנקים במילוי שוקולד, פטל או תפוחים. בגזרת המאפים המלוחים תמצאו מאפי שמרים שוודיים במילוי תרד ופטה, פטריות ומוצרלה או קשקבל ובצל.

באגף הלחמים של פיקה תמצאו מבחר של לחמים ארטיזנים בעבודת יד כמו ה-Danish Ray שיפון סקנדינבי קלאסי עם גרעיני חמניה וזרעי פשתן או ה-GOTLAND  - לחם שיפון שוודי מיוחד בתיבול של חושחש (תפוז מר) וטעימה של אניס ושומר ממותק בסירופ שוודי וגם חלת זעפרן מסקרנת למי שרוצה לגוון את שולחן השבת.

את הקינוחים המסקרנים ביותר של פיקה תמצאו כנראה באגף הפטיסרי של התפריט שכולל בין השאר טארט שקדים עשיר עם פטל; מקרון שוודי ללא קמח עם כיפת קרם לימון ובציפוי שוקולד; מאפה שאי אפשר להתעלם ממנו בשם "שואב אבק" שהוא למעשה סוג של עוגת שוקולד-שקדים נימוחה בציפוי מרציפן; כדורי שוקולד שוודיים עם שיבולת שועל, קציפת מרשמלו בציפוי שוקולד ועוגיית מרציפן ועוד.

מאפיית פיקה - עכשיו גם בפלורנטין
מאפיית פיקה – עכשיו גם בפלורנטין | צילום: יח"צ

באגף העוגות של פיקה תמצאו קלאסיקות שוודיות כמו ה-DAIM CAKE – שכבות של עוגת שקדים ואגוזי לוז עם קרם מוזהב בציפוי שוקולד דיים (Daim) שוודי; MINI PRINCESS – מלכת העוגות השוודיות עם פטל, קרם פטיסייר וקצפת ובציפוי מרציפן ועוד.

מלבד אלו מציעים בפיקה גם מגוון עוגות שמרים במבחר מילויים, עוגיות שוודיות מגוונות מג'ינג'ר, קרמל מלוח ושיבולת שועל עם צימוקים, עד סוגי ביסקוטי שונים, נשיקות מרנג עם פטל ואפילו נשיקות ליקריש מלוח לחובבי הז'אנר האניסי.

עוד מציעים בפיקה מבחר כריכים פתוחים וסגורים עם גאודה, מוצרלה ופסטו, גבינת עיזים וסלק, סלט ביצים שוודי, גרוייר עם טראפלס, הרינג שוודי ועוד.

לצד כל אלה תוכלו לשתות קפה שוודי טרי שנטחן במקום ומשקאות טבעיים מרעננים.

פיקה – FIKA | תושיה 6, ת״א | שלמה 43, רביעיית פלורנטין, ת"א | ירמיהו 27, ת"א | גורדון 36, ת"א | הזמנות בטלפון 03-5229505 ובאתר פיקה

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

שעת התה של אלון שבו ומלון ג'אפה - שעה יפה

"שעה יפה": אלון שבו ומלון ג'אפה במחווה לשעת התה

חדשות האוכל
קולקציית העוגות של ביסקוטי לפסח 2023

אביב הגיע: קולקציית העוגות של ביסקוטי לפסח 2023

חדשות האוכל
חנוכה 2022: קולקציית הסופגניות של ביסקוטי "ויוה לה רבולושיין"

או לה לה: טעמנו את הסופגניות של ביסקוטי לחנוכה 2022

חדשות האוכל
ולנטיין 2023 בקונדיטוריות במאפיות ובגלידריות

איזה מתוקים: ולנטיין 2023 בקונדיטוריות ובמאפיות

חדשות האוכל
ספר חדש ופופ אפ קונדיטוריה של תלמידי דנון

בואו לזלול: דנון משיקים ספר אפייה עם פופ אפ מתוק ומושחת במיוחד

חדשות האוכל
פסטיבל הטבעונות ויגן פסט 2022

ביקרנו בפסטיבל הטבעונות ויגן פסט 2022 – מה כדאי לאכול?

אירועים ופסטיבלים
מסעדת ג'ורג' אנד בראדרס

ג'ורג' אנד בראדרס: ביסטרו אמריקאי כשר בלב תל אביב

חדשות האוכל
גריל בר צפון של יקי כביר

גריל בר צפון: יקי כביר פותח מסעדת בשרים כשרה

חדשות האוכל
קולקציית עוגות לראש השנה 2023 של ביסקוטי

דבש והפתעות נוספות: זללנו את עוגות ראש השנה של ביסקוטי

חדשות האוכל
פסטיבל הקינוחים של אשדוד - קרם דה לה קרם 2023

דרום מתוק: פסטיבל הקינוחים 'קרם דה לה קרם' חוזר לאשדוד

אירועים ופסטיבלים
רוגלידה - רוגלך במבה וגלידה של ביסקוטי

הלהיט הבא? תכירו את הרוגלידה – רוגלך בטעמים עם גלידה אמריקאית

חדשות האוכל
קולקציית קינוחי בוב ספוג וחברים בוונדרלנד פטיסרי

וונדרלנד פטיסרי משיקים קולקציית קינוחי בוב ספוג וחברים

חדשות האוכל