הלהיט של הקיץ: אייס קנודל כבר טעמתם?

בשטפן בייקרי אוסטרי יתקיים לכל אורך חודש ספטמבר ספיישל אייס קנודל שיציע את הכופתה האוסטרית הקלאסית בגרסא קרירה וגלידתית מושחתת במיוחד.
ספיישל אייס קנודל בשטפן בייקרי אוסטרי
ספיישל אייס קנודל בשטפן בייקרי אוסטרי | צילום: אפיק גבאי
ספיישל אייס קנודל בשטפן בייקרי אוסטרי
ספיישל אייס קנודל בשטפן בייקרי אוסטרי | צילום: אפיק גבאי

הגרמקנודל, או קנודל בקיצור, פרץ לחיינו ביתר שאת בחודשים האחרונים כשכיכב כאחת ממנות העשור בשלב האודישנים של הריאליטי של קשת מאסטר שף.

למי שאיכשהו הצליח להימנע מההיסטריה הטלוויזיונית ולא נתקל בקינוח הלא שגרתי בביקור באוסטריה, נספר כי הקנודל הוא סוג של כופתה מבצק שמרים עם חמאה מומסת, פרג וסוכר בגרסתה הקלאסית שהפכה לאחד מהקינוחים האהובים בעולם הקונדיטוריה האוסטרי.

עוד טעימה: מה מסתתר בקולקציית העוגות של מאפה נאמן לקיץ 2022?

במקור, כמו לא מעט מאכלים אירופאיים, הקנודל נחשב למנה של עניים עם מרכיבים בסיסיים שנמצאים בכל מזווה: קמח, שמרים, חלב, חמאה וסוכר. לגרמקנודל יש מבחר גרסאות מתוקות במילוי פירות וגם גרסאות בשריות במילויים שונים ומגוונים.

מי שמכר קנודלים מושחתים ומפתים עוד לפני הטרנד הנוכחי הוא השף-גלסייר שטפן מאכר, בעליה של הבייקרי האוסטרי שטפן ברחוב טשרניחובסקי בתל אביב. כעת הוא משיק ספיישל קנודל ייחודי שיימשך לאורך כל חודש ספטמבר ויהפוך את השבועות האחרונים של קיץ 2022 לקצת יותר נעימים

מאכר עצמו נולד וגדל בוינה ולמד בג’לאטו אקדמי המוערכת בטוסקנה את אמנות הגלידה. לאחר שהחל לעסוק בתחום בוינה, התאהב לפני כעשור בישראלית ועלה לארץ. לפני כ-3 שנים פתח גלידריית בוטיק ומאפיה אוסטרית משלו ברחוב טשרניחובסקי בתל אביב שם הוא מוכר עד היום מבחר של עוגות אוסטריות קלאסיות, שטרודלים, עוגיות, גלידות בוטיק ועוד.

ספיישל אייס קנודל בשטפן בייקרי אוסטרי – מה בתפריט?

במסגרת הספיישל יציע מאכר אייס קנודל, גרסה קייצית ומרעננת בה הקנודל הקלאסי. למעשה מדובר בכופתאות גלידה עבודת יד במילוי של קרמים עשירים ובציפויים מגוונים. מחיר כל מנת קנודל תעמוד על 28 ש”ח.

בין האייס קנודלים שיוצעו בספיישל תוכלו למצוא את הגרסא המסורתית, האייס מרלין קנודל במילוי מחית משמש, שכבת סמיפרדו וניל אמיתי ובציפוי אגוזי לוז קראנצ’יים; מוצארט קנודל עם מחית שקדים (אמרטו) במרכז עם סמפרדו שנטלי וניל וציפוי שוקולד מתפצח; הימבר קנודל במילוי פטל, סמיפרדו וציפוי פרג.

אייס קנודל של שטפן בייקרי אוסטרי
אייס קנודל של שטפן בייקרי אוסטרי | צילום: אפיק גבאי

למי שעדיין לא נרגע מטרנד הפיסטוק שפשט במדינה עם השקת הקראנץ’ פיסטוק ושוקולד לבן לפני מספר חודשים, יציעו בשטפן גם אייס פיסטוק קנודל עם פרפה פיסטוק, שכבת סמיפרדו וניל וציפוי שוקולד לבן.

עוד יוצעו היער השחור קנודל עם אינסטרט קולי דובדבנים בציפוי סמיפרדו שוקולד וטבול בשוקולד מריר; פינה קולדה קנודל במילוי קולי אננס, שכבת סמיפרדו וציפוי קוקוס וגם קינדר קנודל לילדים במילוי שוקולד חלב במעטפת סמיפרדו ובציפוי שוקולד חלב ואורז תפוח קראנצ’י.

חודש אייס קנודל בשטפן בייקרי אוסטרי | טשרניחובסקי 21, תל אביב | במהלך כל חודש ספטמבר | ראשון-חמישי 12:00-22:00 שישי-שבת 10:00-22:00 | משלוחים גם בוולט

עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

מוס שוקולד טבעוני

מתכון ויראלי: מוס שוקולד טבעוני מהיר ב-3 מרכיבים

מתכונים
יוגורט דנונה WOW הסדרה של אסלה

וואו? טעמנו את קינוחי היוגורט של אסטלה מבית דנונה

חדש על המדף
גלידריית בונה בונו בתל אביב

בואנה איזו גלידה: גלידריית בונה בונו כובשת את תל אביב

חדשות האוכל
גלידה בטעם קטשופ ומיונז של היינץ

זה אמיתי: גלידה בטעם קטשופ ומיונז של היינץ

חדשות האוכל

טרי מהתנור

מיונז, קטשופ וחרדל - ממרחי Thomy בשפופרת

באנו למרוח: פיסטוק סיציליאני, קטשופ Mutti, מיונז בשפופרת ועוד הפתעות

חדש על המדף
מיונז בשפופרת, קטשופ Mutti סמיך, רטבי עגבניות וממרח פיסטוק מסיציליה, רוטב סאטה עשיר וסקיפי ללא תוספת סוכר. ממרחים ורטבים חדשים על המדף >>
פופ אפ חלות של ארז קומורבסקי ובית הספר דנון

רק בסופשבוע: היריד שמציע ריבת שמן זית של רהב וחלות של קומרובסקי

אירועים ופסטיבלים
מתחם שרונה מרקט מארח את יריד משקים ומשקאות - תוצרת ארטיזנלית, עם דוכנים של טובי המסעדנים והיצרנים, מנות חד פעמיות ויבול מקומי איכותי >>

מדריכים שאהבתם

מחזירים את הקראנץ’: איך לחמם תפוחי אדמה צלויים מחדש

מדריכים וטיפים

הדרך הנכונה: איך לקלף ערמונים בלי כל הבלאגן

מדריכים וטיפים

מה לזלול?