פלאטבוש: המטבח האפרו-לטיני מגיע להרים את ת"א

מסעדת פלאטבוש של השף יגיל קדוש מביאה את המטבח האפרו-לטיני אל לב תל אביב עם מבחר מנות עסיסיות ושמחות שלא רואים בכל מקום.
עדכונים טעימים למייל!

פלאטבוש, מסעדה חדשה ומסקרנת עם מטבח שלא נהוג לראות בנוף המסעדנות הישראלי, המטבח האפרו-לטיני, נפתחה בשבועות האחרונים בהצטלבות הרחובות נחמני ויהודה לוי בתל אביב.

מי שעומד מאחורי פלאטבוש הוא השף והמסעדן הניו-יורקי יגיל קדוש שהחליט להביא המטבח האפרו-לטיני של שכונת פלאטבוש בברוקלין שהתפתח מהמפגש בין האוכלוסייה המהגרים האפרו-אמריקאית לחומרי הגלם של מרכז אמריקה הלטינית ואזור הקריביים כמו פלפלים חריפים מקומיים, פלנטיין, סלסות ועוד.

מסעדת פלאטבוש - מטבח אפרו-לטיני בתל אביב
מסעדת פלאטבוש - מטבח אפרו-לטיני בתל אביב | צילום: אליזבת דוברובסקי

עוד טעימה: טייסט אוף קולומביה – מסעדה קולומביאנית חדשה בתל אביב

שף יגיל קדוש מנהל כבר שנים שתי מסעדות מצליחות בשכונת פלאטבוש בניו יורק בהן הוא מגיש אוכל ים תיכוני עם טאץ' מרוקאי, כעת החליט לעשות את הדרך ההפוכה ולהביא את האוכל של השכונה הניו יורקית אל תל אביב.

מסעדת פלאטבוש – מה יש לזלול?

התפריט במקום החדש מבוסס על מחקר מעמיק שערך יגיל על המטבח האפרו-לטיני ועל חומרי הגלם. המנות בתפריט מתחדשות מדי יום על פי חומרי הגלם והיבול המיטבי הזמין.

בתפריט של פלאטבוש תמצאו מבחר מנות קלאסיות מהמטבח האפרו-לטיני כמו צ'יפס פלנטיין עם פיקו דה גאיו, פרמזן, רוטב Aji עם פלפל חריף פרואני וכוסברה; סביצ'ה עם תירס שרוף, פלפל חריף ובצל סגול וכנפי "ולנטינה" ברוטב באפלו.

עוד תמצאו מק אנד צ'יז מושחת עם שפע גבינות ורוטב בשמל; ארפה ריינה שהיא פיתה מקמח תירס במילוי עוף ואבוקדו ומנות מתחלפות נוספות (38-52 ש"ח).

מנת הדגל של המקום היא מנת הג'רק צ'יקן. מדובר בכרעי עוף שהושרו במרינדה לשעות ארוכות ועברו עישון וצלייה על גריל פחמים. המנה מוגשת עם צ'יפס פלנטיין מתוק ורטבים ייחודיים. המנה מוצעת גם במסגרת ארוחה עם "פסטה ראסטה" ברוטב ג'רק ופרמז'ן ופלנטיין מתוק (78 ש"ח).

ארוחת ג'רק צ'יקן במסעדת פלאטבוש תל אביב
ארוחת ג'רק צ'יקן במסעדת פלאטבוש תל אביב | צילום: אליזבת דוברובסקי

לצד האוכל מוגשים מבחר קוקטיילים לטיניים מרעננים כשברקע כמובן מתנגנת מוזיקה דרום אמריקאית שמחה.

מסעדת פלאטבוש | יהודה הלוי 52, תל אביב | שני-רביעי 16:00-23:00, חמישי-שישי 16:00-24:00, שבת 16:00-23:00

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

בצקי יופקה להכנה ביתית של Sari's

בורקס מים ובקלאווה טורקית: ניסינו את בצקי היופקה החדשים

חדש על המדף
פסטיבל הבורקס תל אביב

שחיתות בנמל: מה תמצאו בפסטיבל הבורקס הראשון של ישראל

אירועים ופסטיבלים
בורקס מים (סו בורק) של וילי פוד

וילי פוד מציגים: בורקס מים וכנאפה להכנה ביתית

חדש על המדף
פופ אפ מאפיית מטרלו בשרונה מרקט

קרואסון יוקרה: פופ אפ של מאפיית מטרלו בשרונה מרקט

אירועים ופסטיבלים

טרי מהתנור

מרק ירקות לשבירת צום יום כיפור

5 מאכלים מומלצים לשבירת צום יום כיפור שלא מכבידים על הבטן

מדריכים וטיפים
בכדי הימנע מבעיות עיכול לאחר יום כיפור, חשוב לשבור את הצום בצורה נכונה ולהקפיד על מזונות מתאימים. אספנו 5 מאכלים שכדאי לצרוך לאחר הצום. >>
מטבח מעבר: לבשל בבית - תערוכה בגלריית אסיף

עוגיות בבוקר, חביתה בערב: המטבח שלפני ה-7.10 בתערוכה חדשה

חדשות האוכל
אסיף, מרכז תרבות האוכל בישראל, משיק לקראת יום השנה ל-7.10 תערוכה חדשה בשם "מטבח מעבר: לבשל בית", המוקדשת לגעגוע למטבח הביתי של מפוני המלחמה >>

מדריכים שאהבתם

חשוב לדעת: כמה זמן אפשר לשמור בשר טרי במקרר?

מדריכים וטיפים

אחת ולתמיד: איך לשמור חסה במקרר לאורך זמן

מדריכים וטיפים

מה לזלול?