פלאטבוש: המטבח האפרו-לטיני מגיע להרים את ת"א

מסעדת פלאטבוש של השף יגיל קדוש מביאה את המטבח האפרו-לטיני אל לב תל אביב עם מבחר מנות עסיסיות ושמחות שלא רואים בכל מקום.
מסעדת פלאטבוש - מטבח אפרו-לטיני בתל אביב
מסעדת פלאטבוש - מטבח אפרו-לטיני בתל אביב | צילום: אליזבת דוברובסקי

פלאטבוש, מסעדה חדשה ומסקרנת עם מטבח שלא נהוג לראות בנוף המסעדנות הישראלי, המטבח האפרו-לטיני, נפתחה בשבועות האחרונים בהצטלבות הרחובות נחמני ויהודה לוי בתל אביב.

מי שעומד מאחורי פלאטבוש הוא השף והמסעדן הניו-יורקי יגיל קדוש שהחליט להביא המטבח האפרו-לטיני של שכונת פלאטבוש בברוקלין שהתפתח מהמפגש בין האוכלוסייה המהגרים האפרו-אמריקאית לחומרי הגלם של מרכז אמריקה הלטינית ואזור הקריביים כמו פלפלים חריפים מקומיים, פלנטיין, סלסות ועוד.

עוד טעימה: טייסט אוף קולומביה – מסעדה קולומביאנית חדשה בתל אביב

שף יגיל קדוש מנהל כבר שנים שתי מסעדות מצליחות בשכונת פלאטבוש בניו יורק בהן הוא מגיש אוכל ים תיכוני עם טאץ' מרוקאי, כעת החליט לעשות את הדרך ההפוכה ולהביא את האוכל של השכונה הניו יורקית אל תל אביב.

מסעדת פלאטבוש – מה יש לזלול?

התפריט במקום החדש מבוסס על מחקר מעמיק שערך יגיל על המטבח האפרו-לטיני ועל חומרי הגלם. המנות בתפריט מתחדשות מדי יום על פי חומרי הגלם והיבול המיטבי הזמין.

בתפריט של פלאטבוש תמצאו מבחר מנות קלאסיות מהמטבח האפרו-לטיני כמו צ'יפס פלנטיין עם פיקו דה גאיו, פרמזן, רוטב Aji עם פלפל חריף פרואני וכוסברה; סביצ'ה עם תירס שרוף, פלפל חריף ובצל סגול וכנפי "ולנטינה" ברוטב באפלו.

עוד תמצאו מק אנד צ'יז מושחת עם שפע גבינות ורוטב בשמל; ארפה ריינה שהיא פיתה מקמח תירס במילוי עוף ואבוקדו ומנות מתחלפות נוספות (38-52 ש"ח).

מנת הדגל של המקום היא מנת הג'רק צ'יקן. מדובר בכרעי עוף שהושרו במרינדה לשעות ארוכות ועברו עישון וצלייה על גריל פחמים. המנה מוגשת עם צ'יפס פלנטיין מתוק ורטבים ייחודיים. המנה מוצעת גם במסגרת ארוחה עם "פסטה ראסטה" ברוטב ג'רק ופרמז'ן ופלנטיין מתוק (78 ש"ח).

ארוחת ג'רק צ'יקן במסעדת פלאטבוש תל אביב
ארוחת ג'רק צ'יקן במסעדת פלאטבוש תל אביב | צילום: אליזבת דוברובסקי

לצד האוכל מוגשים מבחר קוקטיילים לטיניים מרעננים כשברקע כמובן מתנגנת מוזיקה דרום אמריקאית שמחה.

מסעדת פלאטבוש | יהודה הלוי 52, תל אביב | שני-רביעי 16:00-23:00, חמישי-שישי 16:00-24:00, שבת 16:00-23:00

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

פופ אפ מאפיית מטרלו בשרונה מרקט

קרואסון יוקרה: פופ אפ של מאפיית מטרלו בשרונה מרקט

אירועים ופסטיבלים
קרוקי - קרואסון עם בצק עוגיות

קרוקי: מה יש בקרואסון החדש שמשגע את טיקטוק?

חדשות האוכל
פסטיבל קרואסונים של מאפיית לחמים

מה לזלול בסופשבוע: פסטיבל הקרואסונים של לחמים חוזר

אירועים ופסטיבלים
פופ אפ ג'חנון חביבה במסעדת לונל

פופ אפ ג'חנון, שוק קינוחים ועוד אירועים שכדאי לזלול השבוע

אירועים ופסטיבלים

טרי מהתנור

קולקציית העוגות והקינוחים של ביסקוטי לראש השנה 2024

מלכת הדבש: ביסקוטי מציגה קולקציית עוגות וקינוחים מפתה לראש השנה

חדשות האוכל
לא התארגנתם על עוגה לראש השנה? רוצו לבדוק את קולקציית העוגות והקינוחים עתירת הדבש של קונדיטוריית ביסקוטי למרכז שולחן החג >>
איך לבחור דבש איכותי לראש השנה

דבש לראש השנה: איך לבחור את הצנצנת המושלמת לשולחן החג

מדריכים וטיפים
מבולבלים מההיצע הרחב של דבש לראש השנה? המדריך הבא יעזור לכם לנווט בין הסוגים השונים עם טיפים ושיטות לזיהוי דבש איכותי שמתאים בדיוק עבורכם >>

מדריכים שאהבתם

מהיר וטעים: איך לחמם פסטה מאתמול כמו מקצוענים

מדריכים וטיפים

המדריך השלם לחומץ: סוגים, שימושים וסודות קולינריים

מדריכים וטיפים

מה לזלול?