פלאטבוש: המטבח האפרו-לטיני מגיע להרים את ת"א

מסעדת פלאטבוש של השף יגיל קדוש מביאה את המטבח האפרו-לטיני אל לב תל אביב עם מבחר מנות עסיסיות ושמחות שלא רואים בכל מקום.
מסעדת פלאטבוש - מטבח אפרו-לטיני בתל אביב
מסעדת פלאטבוש - מטבח אפרו-לטיני בתל אביב | צילום: אליזבת דוברובסקי

פלאטבוש, מסעדה חדשה ומסקרנת עם מטבח שלא נהוג לראות בנוף המסעדנות הישראלי, המטבח האפרו-לטיני, נפתחה בשבועות האחרונים בהצטלבות הרחובות נחמני ויהודה לוי בתל אביב.

מי שעומד מאחורי פלאטבוש הוא השף והמסעדן הניו-יורקי יגיל קדוש שהחליט להביא המטבח האפרו-לטיני של שכונת פלאטבוש בברוקלין שהתפתח מהמפגש בין האוכלוסייה המהגרים האפרו-אמריקאית לחומרי הגלם של מרכז אמריקה הלטינית ואזור הקריביים כמו פלפלים חריפים מקומיים, פלנטיין, סלסות ועוד.

עוד טעימה: טייסט אוף קולומביה – מסעדה קולומביאנית חדשה בתל אביב

עדכונים טעימים למייל!

שף יגיל קדוש מנהל כבר שנים שתי מסעדות מצליחות בשכונת פלאטבוש בניו יורק בהן הוא מגיש אוכל ים תיכוני עם טאץ' מרוקאי, כעת החליט לעשות את הדרך ההפוכה ולהביא את האוכל של השכונה הניו יורקית אל תל אביב.

מסעדת פלאטבוש – מה יש לזלול?

התפריט במקום החדש מבוסס על מחקר מעמיק שערך יגיל על המטבח האפרו-לטיני ועל חומרי הגלם. המנות בתפריט מתחדשות מדי יום על פי חומרי הגלם והיבול המיטבי הזמין.

בתפריט של פלאטבוש תמצאו מבחר מנות קלאסיות מהמטבח האפרו-לטיני כמו צ'יפס פלנטיין עם פיקו דה גאיו, פרמזן, רוטב Aji עם פלפל חריף פרואני וכוסברה; סביצ'ה עם תירס שרוף, פלפל חריף ובצל סגול וכנפי "ולנטינה" ברוטב באפלו.

עוד תמצאו מק אנד צ'יז מושחת עם שפע גבינות ורוטב בשמל; ארפה ריינה שהיא פיתה מקמח תירס במילוי עוף ואבוקדו ומנות מתחלפות נוספות (38-52 ש"ח).

מנת הדגל של המקום היא מנת הג'רק צ'יקן. מדובר בכרעי עוף שהושרו במרינדה לשעות ארוכות ועברו עישון וצלייה על גריל פחמים. המנה מוגשת עם צ'יפס פלנטיין מתוק ורטבים ייחודיים. המנה מוצעת גם במסגרת ארוחה עם "פסטה ראסטה" ברוטב ג'רק ופרמז'ן ופלנטיין מתוק (78 ש"ח).

ארוחת ג'רק צ'יקן במסעדת פלאטבוש תל אביב
ארוחת ג'רק צ'יקן במסעדת פלאטבוש תל אביב | צילום: אליזבת דוברובסקי

לצד האוכל מוגשים מבחר קוקטיילים לטיניים מרעננים כשברקע כמובן מתנגנת מוזיקה דרום אמריקאית שמחה.

מסעדת פלאטבוש | יהודה הלוי 52, תל אביב | שני-רביעי 16:00-23:00, חמישי-שישי 16:00-24:00, שבת 16:00-23:00

הרשמו לניוזלטר לזלול

הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות

התגובות שלכם

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

בורקס מים (סו בורק) של וילי פוד

וילי פוד מציגים: בורקס מים וכנאפה להכנה ביתית

חדש על המדף
מאפיית מטרלו חוזרת לתל אביב

מאפיית מטרלו חוזרת לתל אביב – והפעם לחודש שלם

חדשות האוכל
פופ אפ קרואסון שטוח בקניון TLV

קרואסון שטוח, אגז בנדיקט ואביב בגליל המערבי: אירועי האוכל של השבוע

אירועים ופסטיבלים
פופ אפ מאפיית מטרלו בשרונה מרקט

קרואסון יוקרה: פופ אפ של מאפיית מטרלו בשרונה מרקט

אירועים ופסטיבלים

טרי מהתנור

המסיבתות: פסטיבל תותים בשוק האיכרים בנמל תל אביב

המסיבתות: פסטיבל התותים הגדול מגיע לנמל תל אביב

אירועים ופסטיבלים
עונת התותים מגיעה לשיאה עם פסטיבל תותים מתוק במיוחד בשוק איכרים בנמל תל אביב. קינוחי תות מפתים, יצרנים מכל הארץ, סדנאות ופעילויות לכל המשפחה >>
פיצה איקס תל אביב

ממודיעין לעיר הגדולה: פיצה איקס כובשת את תל אביב ולא מתכוונת לעצור

חדשות האוכל
לאחר שכבשה בסערה את בלייני העיר תל אביב, פיצה איקס ממודיעין מתרחבת עם סניף בנחלת בנימין ושדרוג לסניף דיזנגוף עם שלל מנות חדשות ומסעירות >>

מדריכים שאהבתם

זכוכית או פלסטיק: המדריך לבחירת קופסאות אחסון למטבח

מדריכים וטיפים

נגמרו התירוצים: איך להכין אורז אחד אחד בכל פעם מחדש

מדריכים וטיפים

מה לזלול?