פלאטבוש, מסעדה חדשה ומסקרנת עם מטבח שלא נהוג לראות בנוף המסעדנות הישראלי, המטבח האפרו-לטיני, נפתחה בשבועות האחרונים בהצטלבות הרחובות נחמני ויהודה לוי בתל אביב.
מי שעומד מאחורי פלאטבוש הוא השף והמסעדן הניו-יורקי יגיל קדוש שהחליט להביא המטבח האפרו-לטיני של שכונת פלאטבוש בברוקלין שהתפתח מהמפגש בין האוכלוסייה המהגרים האפרו-אמריקאית לחומרי הגלם של מרכז אמריקה הלטינית ואזור הקריביים כמו פלפלים חריפים מקומיים, פלנטיין, סלסות ועוד.
עוד טעימה: טייסט אוף קולומביה – מסעדה קולומביאנית חדשה בתל אביב
שף יגיל קדוש מנהל כבר שנים שתי מסעדות מצליחות בשכונת פלאטבוש בניו יורק בהן הוא מגיש אוכל ים תיכוני עם טאץ' מרוקאי, כעת החליט לעשות את הדרך ההפוכה ולהביא את האוכל של השכונה הניו יורקית אל תל אביב.
מסעדת פלאטבוש – מה יש לזלול?
התפריט במקום החדש מבוסס על מחקר מעמיק שערך יגיל על המטבח האפרו-לטיני ועל חומרי הגלם. המנות בתפריט מתחדשות מדי יום על פי חומרי הגלם והיבול המיטבי הזמין.
בתפריט של פלאטבוש תמצאו מבחר מנות קלאסיות מהמטבח האפרו-לטיני כמו צ'יפס פלנטיין עם פיקו דה גאיו, פרמזן, רוטב Aji עם פלפל חריף פרואני וכוסברה; סביצ'ה עם תירס שרוף, פלפל חריף ובצל סגול וכנפי "ולנטינה" ברוטב באפלו.
עוד תמצאו מק אנד צ'יז מושחת עם שפע גבינות ורוטב בשמל; ארפה ריינה שהיא פיתה מקמח תירס במילוי עוף ואבוקדו ומנות מתחלפות נוספות (38-52 ש"ח).
מנת הדגל של המקום היא מנת הג'רק צ'יקן. מדובר בכרעי עוף שהושרו במרינדה לשעות ארוכות ועברו עישון וצלייה על גריל פחמים. המנה מוגשת עם צ'יפס פלנטיין מתוק ורטבים ייחודיים. המנה מוצעת גם במסגרת ארוחה עם "פסטה ראסטה" ברוטב ג'רק ופרמז'ן ופלנטיין מתוק (78 ש"ח).
לצד האוכל מוגשים מבחר קוקטיילים לטיניים מרעננים כשברקע כמובן מתנגנת מוזיקה דרום אמריקאית שמחה.
מסעדת פלאטבוש | יהודה הלוי 52, תל אביב | שני-רביעי 16:00-23:00, חמישי-שישי 16:00-24:00, שבת 16:00-23:00