שום קונפי נשמע אולי לרבים כמו מושג קולינרי ששמור למטבחי עילית, אך למעשה מדובר במעדן פשוט להכנה להפליא שכל חובב בישול יכול להכין במטבח הביתי.
לא משנה אם אתם רוצים לשדרג את הפסטה הבאה, למרוח על פרוסת לחם טרי או לנשנש ממש כמו שהוא, המדריך הבא יעזור לכם להגיע לשום קונפי מושלם עם מתכון צעד אחר צעד וטיפים למתקדמים.
מה זה שום קונפי?
שום קונפי הוא שום שבושל באיטיות ובטמפרטורה נמוכה בשמן. המילה קונפי, שמגיעה מהמילה הצרפתית ל”לשמר” ומקורה בשיטה הצרפתית לשימור בשרים.
השימוש בשיטה עם שום לא רק משמרת ומעדנת את טעמיו אלא מטמיעה בשמן את טעמי השום העשירים והופכת את שניהם למעדן. תהליך הבישול האיטי הופך את השום לרך במיוחד עם עומק טעמים שמשדרג כל מנה.
עוד טעימה: מה זה שום שחור ומה עושים איתו במטבח – המדריך השלם
.
איך להכין שום קונפי
מרכיבים דרושים
בכדי להכין קונפי שום תצטרכו כמה רכיבים בסיסיים בלבד שיתמזגו לפיצוץ של טעמים.
ראשי שום: בחרו שום טרי ומוצק ללא סימני נביטה. הכמות תלויה בכמה שום קונפי תרצו להכין אך 3-4 ראשי שום תהיה התחלה טובה.
שמן זית: בחרו שמן זית כתית מעולה באיכות גבוהה, כמות שתספיק על מנת לכסות לחלוטין את השום בכלי הבישול שלכם, כ-1-2 כוסות שמן על כל 3-4 ראשי שום.
תבלינים ועשבי תיבול: לטוויסט ארומטי והעמקת הטעמים, שקלו להוסיף עשבי תיבול כמו תימין ורוזמרין או תבלינים כמו פלפל שחור או עלי דפנה.
הוראות הכנה – צעד אחר צעד
התחילו בהפרדת שיני השום מראשי השום וקלפו כל שן שום בעדינות מבלי למעוך אותה. לאחר מכן בחרו סיר קטן, פינג’אן או כל כלי אחר שיאפשר לסדר את שיני השום בשכבה אחת ולהשרות את כולם בתוך השמן. הכניסו את שיני השום כלי וכסו לחלוטין בשמן. אם אתם משתמשים בתבלינים ועשבי תיבול, הוסיפו אותם לשמן לפי הטעם.
לאחר מכן, בשלו את השום על האש הנמוכה ביותר האפשרית על הכיריים. הרעיון הוא להעניק חימום עדין מאוד לשום בכדי לרכך אותו מבלי לצלות או לשרוף אותו. אתם אמורים לראות רק בועיות קטנות על פני השטח של השמן. התהליך יכול לקחת כ-30-40 דקות בסך הכול, תלוי בגודל שיני השום.
חשוב להשגיח על השום במהלך הבישול. אם אתם מבחינים ששיני השום מתחילות להשחים, הסירו את הסיר מהחום לכמה רגעים בכדי לאפשר לטמפרטורה לרדת. המטרה הסופית היא שום רך וקרמי, לא מטוגן או מושחם.
כשהשום רך, הסירו את הסיר מהאש והניחו לו להתקרר בטמפרטורת החדר. העבירו את השום והשמן לצנצנת נקייה. אם הוספתם תבלינים ועשבי תיבול, תוכלו לסנן אותם או להשאיר בשמן לטעם עמוק יותר. הקפידו תמיד לאטום את הצנצנת היטב ולשמור במקרר. שום קונפי שאוחסן כראוי יהיה טוב לשימוש למשך שבועיים.
מה עושים עם שום קונפי?
קונפי שום מסוגל להפוך מנות פשוטות לחוויות גורמה קולינריות בזכות הטעם והנימוחות. הנה כמה דרכים שתוכלו לשלב אותו במטבח שלכם.
שיני השום קונפי הרכות יכולות לשמש למשל כממרח טעים על טוסט, קרוסטיני או קרקרים או לשדרג פירה תפוחי אדמה. שלבו שום קונפי גם ברטבי פסטה, פסטו או אפילו ריזוטו.
השמן משום הקונפי יכול לשדרג רוטב ויניגרט או לשמש כמרינדה לבשרים וירקות. תוכלו גם להקפיץ ירקות בשמן קונפי לפני הצלייה בכדי להעמיק את פרופיל הטעמים או להשתמש בשמן כבסיס להכנת מיונז, איולי או מטבלים אחרים.
עוד טעימה: מתכון ללחמניות שום מושחתות שחייבים לנסות
מתכון לשום קונפי קלאסי
מרכיבים
- 4 ראשי שום טרי (כ-40 שיניים קלופות)
- 1-1.5 כוסות שמן זית כתית מעולה
- 2 ענפי רוזמרין
- 2 ענפי תימין
- כפית פלפל שחור
- עלה דפנה (לא חובה)
הוראות הכנה
- קלפו את שיני השום והניחו בסיר קטן.
- הוסיפו שמן זית עד כיסוי שיני השום.
- הוסיפו רוזמרין, תימין, פלפל שחור ואת עלה הדפנה.
- חממו על האש הנמוכה ביותר האפשרית עד בעבוע קל מאוד.
- בשלו כ-30-40 דקות או עד שהשום רך אך לא שחום.
- כשהשום רך, הסירו מהאש והניחו להתקרר בטמפרטורת החדר.
- העבירו את השום והשמן לצנצנת זכוכית ווודאו שהשמן מכסה את השיניים.
- הוסיפו את עשבי התיבול או סננו אותם בהתאם לטעמכם.
- אטמו את הצנצנת ושמרו במקרר עד לשבועיים.
עוד טעימה: איך לנקות כותש שום בקלות ובמהירות
איך להכין שום קונפי בתנור?
- קלפו את שיני השום וחממו תנור לטמפרטורה של כ-120 מעלות.
- סדרו את שיני השום בשכבה אחת על תבנית אפייה קטנה ומזגו שמן זית עד כיסוי מוחלט של השום. הוסיפו את עשבי התיבול והתבלינים לשמן.
- כסו את התבנית עם נייר אלומיניום או מכסה מתאים לשימוש בתנור בכדי ללכוד לחות ולמנוע חימום יתר של השמן.
- הכניסו לתנור ל-45-50 דקות או עד שהשום רך וניתן למעיכה בקלות עם מזלג.
- הוציאו מהתנור והניחו להתקרר בטמפרטורת החדר. העבירו לצנצנת זכוכית נקייה עם או בלי עשבי התיבול. אטמו היטב ושמרו עד שבועיים במקרר.
יש לכם שדרוג יוצא דופן לשום קונפי שרק אתם מכירים? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.