לזלול - מגזין אוכל ישראלי

מתכון לשום קונפי שחייבים לנסות בבית

שום קונפי איכותי יכול להפוך כל מנה מטובה למדהימה. איך להכין קונפי שום מלא בטעמים ממכרים במטבח הביתי עם כמה מרכיבים פשוטים
מתכון לשום קונפי
מתכון לשום קונפי
שיתוף

שום קונפי נשמע אולי לרבים כמו מושג קולינרי ששמור למטבחי עילית, אך למעשה מדובר במעדן פשוט להכנה להפליא שכל חובב בישול יכול להכין במטבח הביתי.

לא משנה אם אתם רוצים לשדרג את הפסטה הבאה, למרוח על פרוסת לחם טרי או לנשנש ממש כמו שהוא, המדריך הבא יעזור לכם להגיע לשום קונפי מושלם עם מתכון צעד אחר צעד וטיפים למתקדמים.

מה זה שום קונפי?

שום קונפי הוא שום שבושל באיטיות ובטמפרטורה נמוכה בשמן. המילה קונפי, שמגיעה מהמילה הצרפתית ל"לשמר" ומקורה בשיטה הצרפתית לשימור בשרים.

השימוש בשיטה עם שום לא רק משמרת ומעדנת את טעמיו אלא מטמיעה בשמן את טעמי השום העשירים והופכת את שניהם למעדן. תהליך הבישול האיטי הופך את השום לרך במיוחד עם עומק טעמים שמשדרג כל מנה.

עוד טעימה: מה זה שום שחור ומה עושים איתו במטבח – המדריך השלם
.

איך להכין שום קונפי

מרכיבים דרושים

בכדי להכין קונפי שום תצטרכו כמה רכיבים בסיסיים בלבד שיתמזגו לפיצוץ של טעמים.

ראשי שום: בחרו שום טרי ומוצק ללא סימני נביטה. הכמות תלויה בכמה שום קונפי תרצו להכין אך 3-4 ראשי שום תהיה התחלה טובה.
שמן זית: בחרו שמן זית כתית מעולה באיכות גבוהה, כמות שתספיק על מנת לכסות לחלוטין את השום בכלי הבישול שלכם, כ-1-2 כוסות שמן על כל 3-4 ראשי שום.
תבלינים ועשבי תיבול: לטוויסט ארומטי והעמקת הטעמים, שקלו להוסיף עשבי תיבול כמו תימין ורוזמרין או תבלינים כמו פלפל שחור או עלי דפנה.

הוראות הכנה – צעד אחר צעד

התחילו בהפרדת שיני השום מראשי השום וקלפו כל שן שום בעדינות מבלי למעוך אותה. לאחר מכן בחרו סיר קטן, פינג'אן או כל כלי אחר שיאפשר לסדר את שיני השום בשכבה אחת ולהשרות את כולם בתוך השמן. הכניסו את שיני השום כלי וכסו לחלוטין בשמן. אם אתם משתמשים בתבלינים ועשבי תיבול, הוסיפו אותם לשמן לפי הטעם.

לאחר מכן, בשלו את השום על האש הנמוכה ביותר האפשרית על הכיריים. הרעיון הוא להעניק חימום עדין מאוד לשום בכדי לרכך אותו מבלי לצלות או לשרוף אותו. אתם אמורים לראות רק בועיות קטנות על פני השטח של השמן. התהליך יכול לקחת כ-30-40 דקות בסך הכול, תלוי בגודל שיני השום.

חשוב להשגיח על השום במהלך הבישול. אם אתם מבחינים ששיני השום מתחילות להשחים, הסירו את הסיר מהחום לכמה רגעים בכדי לאפשר לטמפרטורה לרדת. המטרה הסופית היא שום רך וקרמי, לא מטוגן או מושחם.

כשהשום רך, הסירו את הסיר מהאש והניחו לו להתקרר בטמפרטורת החדר. העבירו את השום והשמן לצנצנת נקייה. אם הוספתם תבלינים ועשבי תיבול, תוכלו לסנן אותם או להשאיר בשמן לטעם עמוק יותר. הקפידו תמיד לאטום את הצנצנת היטב ולשמור במקרר. שום קונפי שאוחסן כראוי יהיה טוב לשימוש למשך שבועיים.

מה עושים עם שום קונפי?

קונפי שום מסוגל להפוך מנות פשוטות לחוויות גורמה קולינריות בזכות הטעם והנימוחות. הנה כמה דרכים שתוכלו לשלב אותו במטבח שלכם.

שיני השום קונפי הרכות יכולות לשמש למשל כממרח טעים על טוסט, קרוסטיני או קרקרים או לשדרג פירה תפוחי אדמה. שלבו שום קונפי גם ברטבי פסטה, פסטו או אפילו ריזוטו.

השמן משום הקונפי יכול לשדרג רוטב ויניגרט או לשמש כמרינדה לבשרים וירקות. תוכלו גם להקפיץ ירקות בשמן קונפי לפני הצלייה בכדי להעמיק את פרופיל הטעמים או להשתמש בשמן כבסיס להכנת מיונז, איולי או מטבלים אחרים.

עוד טעימה: מתכון ללחמניות שום מושחתות שחייבים לנסות

מתכון לשום קונפי קלאסי

מרכיבים

  • 4 ראשי שום טרי (כ-40 שיניים קלופות)
  • 1-1.5 כוסות שמן זית כתית מעולה
  • 2 ענפי רוזמרין
  • 2 ענפי תימין
  • כפית פלפל שחור
  • עלה דפנה (לא חובה)
איך להכין שום קונפי
איך להכין שום קונפי

הוראות הכנה

  1. קלפו את שיני השום והניחו בסיר קטן.
  2. הוסיפו שמן זית עד כיסוי שיני השום.
  3. הוסיפו רוזמרין, תימין, פלפל שחור ואת עלה הדפנה.
  4. חממו על האש הנמוכה ביותר האפשרית עד בעבוע קל מאוד.
  5. בשלו כ-30-40 דקות או עד שהשום רך אך לא שחום.
  6. כשהשום רך, הסירו מהאש והניחו להתקרר בטמפרטורת החדר.
  7. העבירו את השום והשמן לצנצנת זכוכית ווודאו שהשמן מכסה את השיניים.
  8. הוסיפו את עשבי התיבול או סננו אותם בהתאם לטעמכם.
  9. אטמו את הצנצנת ושמרו במקרר עד לשבועיים.

עוד טעימה: איך לנקות כותש שום בקלות ובמהירות

איך להכין שום קונפי בתנור?

  1. קלפו את שיני השום וחממו תנור לטמפרטורה של כ-120 מעלות.
  2. סדרו את שיני השום בשכבה אחת על תבנית אפייה קטנה ומזגו שמן זית עד כיסוי מוחלט של השום. הוסיפו את עשבי התיבול והתבלינים לשמן.
  3. כסו את התבנית עם נייר אלומיניום או מכסה מתאים לשימוש בתנור בכדי ללכוד לחות ולמנוע חימום יתר של השמן.
  4. הכניסו לתנור ל-45-50 דקות או עד שהשום רך וניתן למעיכה בקלות עם מזלג.
  5. הוציאו מהתנור והניחו להתקרר בטמפרטורת החדר. העבירו לצנצנת זכוכית נקייה עם או בלי עשבי התיבול. אטמו היטב ושמרו עד שבועיים במקרר.

יש לכם שדרוג יוצא דופן לשום קונפי שרק אתם מכירים? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
1 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

איך להוריד ריח של שום מהידיים

איך להוריד ריח של שום מהידיים – השיטות המובילות

מדריכים וטיפים
איך לקלף שום במהירות - כל השיטות

איך לקלף שום במהירות: השיטות המובילות – מדורגות

מדריכים וטיפים
איך לנקות כותש שום

הטיפ המפתיע לניקוי כותש שום שיחסוך לכם שפשופים ותסכול

מדריכים וטיפים
איך לשמור על שום טרי לאורך זמן

המדריך השלם: איך לשמור על שום טרי לאורך זמן

מדריכים וטיפים
איך לטגן שום בלי לשרוף אותו

הסודות של השפים: איך לטגן שום בלי לשרוף אותו

מדריכים וטיפים
איך להעביר ריח של שום מהידיים במהירות

זה עובד: איך להעביר ריח של שום מהידיים ברגע

מדריכים וטיפים
מיונז שום שחור של היינץ לליל כל הקדושים

טעים פחד: היינץ משיקה מיונז שום שחור לליל כל הקדושים

חדשות האוכל
האם מותר לאכול שום מונבט

לאכול או לזרוק? מה עושים עם שום שהתחיל לנבוט

מדריכים וטיפים
איך להכין לחמניות שום - מתכון מנצח

נזללות בשניות: מתכון ללחמניות שום חמאה מושחתות

מתכונים
תפריט שום ישראלי בקפה אסיף

על שום מה: ספיישל על טהרת השום הישראלי במרכז אסיף

חדשות האוכל
איך להעביר ריח שום מהפה

פותחים פה: 5 מאכלים להעלמת ריח שום מהפה במהירות

מדריכים וטיפים
שום שחור - מה זה ומה עושים איתו?

שום שחור: מה זה בכלל ומה אפשר לעשות איתו במטבח?

מדריכים וטיפים