איך לקלף שום במהירות - כל השיטות
קרדיט תמונה – מערכת לזלול

איך לקלף שום במהירות: השיטות המובילות – מדורגות

בדקנו את כל השיטות המובילות לקילוף שום בכדי למצוא את השיטה הקלה, המהירה והיעילה ביותר לביצוע. כך תקלפו שום במהירות וביעילות
שיתוף

תוכן עניינים

שום הוא אחד המרכיבים הבסיסיים ביותר במטבח הישראלי ובכלל. כמעט כל מנה או תבשיל שאפשר לחשוב עליהם מתחילים בטיגון שום שמשדרג את המנה ומעצים את טעמיה. עם זאת, קילוף שום עדיין מאתגר רבים מהבשלנים והופך לעיתים רבות למשימה מתסכלת במיוחד. אספנו את כל השיטות המובילות לקילוף שום במהירות ודירגנו אותן בכדי להקל עליכם את המלאכה.

איך לקלף שום במהירות - השיטות המובילות
איך לקלף שום במהירות – השיטות המובילות

איך לקלף שום – כל השיטות מדורגות

קילוף שום במיקרוגל

בשיטה זו נאמץ את כוחו של המיקרוגל בכדי לקלף את השום ביעילות על ידי ריכוך הקליפה.

1. הניחו את פקעת השום מבלי להפריד לשיניים בתוך קערה מותאמת לשימוש במיקרוגל.
2. הפעילו את המיקרוגל על חום גבוה למשך 15-20 שניות.
3. הוציאו את הקערה בזהירות והניחו לשום להתקרר למשך דקה.
4. לחצו מעט על כל שן בכדי להסיר את הקליפה בקלות.

מידת יעילות: 90/100

שיטת המיקרוגל יעילה ומהירה ומצריכה מאמץ מינימלי. לעומת זאת יש צורך בהשגחה מאחר וחימום יתר עלול לבשל את השום מעט.

עוד טעימה: איך לטגן שום בלי לשרוף אותו

קילוף שום בצנצנת

בשיטה זו נשתמש בצנצנת וכוח הידיים שלנו על מנת לקלף שום בקלות ובמהירות.

1. הפרידו את שיני השום מפקעת השום.
2. הכניסו את שיני השום לתוך צנצנת וסגרו עם מכסה.
3. אחזו בצנצנת היטב עם הידיים ונערו אותה בחוזקה למשך 15-20 שניות.
4. פתחו את הצנצנת ובדקו אם הקליפות הוסרו. אם נותרו שיני שום עם קליפה, חזרו שנית על הפעולה.

מידת יעילות: 85/100

שיטה זו קלה ומהירה לביצוע, במיוחד כשמדובר בכמויות גדולות של שום. בנוסף, אין מגע ישיר עם השום בפעולת הקילוף. לעומת זאת, השיטה לא עובדת בצורה מושלמת בכל פעם ולעיתים תאלצו להמשיך ולנער את הצנצנת כמות זמן נוספת. בנוסף, השיטה מצריכה מעט כוח בידיים ובזרועות.

קילוף שום עם הידיים או בצנצנת
קילוף שום עם הידיים או בצנצנת

קילוף שום בעזרת סכין

שיטה קלאסית נוספת לקילוף שום שהפכה פופולרית במיוחד בזכות היותה השיטה המועדפת על שפים רבים שמנצלים את סכין השף שלהם לקילוף מהיר.

1. הפרידו את שיני השום מפקעת השום.
2. הניחו שן שום על קרש חיתוך ומקמו את החלק השטוח של הסכין מעליה.
3. הפעילו לחץ מהיר בעזרת כף היד על הסכין עד ששן השום נמעכת קלות.
4. הסירו את הקליפה בקלות מכל שן שום בעזרת האצבעות.

מידת יעילות: 80/100

שיטת הסכין היא שיטה מהירה ויעילה לקילוף שיני שום נפרדות ואינה מצריכה כלים מיוחדים מלבד סכין רחבה. לעומת זאת, השיטה יכולה ליצור מעט יותר בלגן ועלולה לגרום לחתכים כשהיא אינה מבוצעת בזהירות הנדרשת.

עוד טעימה: 5 מאכלים להעלמת ריח שום מהפה

קילוף שום עם הידיים

את השיטה הקלאסית לקילוף שום כולנו מכירים והיא לא מצריכה דבר מלבד שימוש בידיים שלכם ובסכין.

1. הפרידו בעדינות בעזרת הידיים את שיני השום מפקעת השום.
2. חתכו בעזרת סכין חדה את הקצוות של כל שן שום.
3. החזיקו את שן השום והסירו את הקליפה בעזרת האצבעות. אם הקליפה לא נפרדת, לחצו על שן השום מעט בכדי לשחרר אותו.

מידת יעילות: 60/100

השיטה הקלאסית אמנם לא דורשת ציוד מיוחד אך גם עלולה לארוך זמן רב כשמדובר בכמות גדולה של שום ולא תמיד יעילה בהסרה מלאה של הקליפה.

עוד טעימה: איך מקלפים ג'ינג'ר בצורה הנכונה

איך לאחסן שיני שום קלופות

אם תרצו לשמור חלק מן שיני השום ולא להשתמש בהן מיד, כדאי לדעת מהי הדרך הנכונה לאחסן שום קלוף בכדי לשמור על הטריות לאורך זמן.

שמרו שיני שום קלופות בקופסא אטומה במקרר עד לשבוע. ניתן גם להשרות את שיני השום בשמן זית ובכך להאריך את חיי המדף שלהן למספר שבועות. ניתן גם להקפיא את שיני השום הקלופות בשכבה אחידה על גבי תבנית ולהעביר לאחר מכן לשקיות אטומות. שיני שום קלופות יחזיקו מעמד במקפיא מספר חודשים.

ניסיתם אחת מהשיטות ואהבתם? יש לכם שיטה מנצחת משלכם לקילוף שום במהירות שאף אחד לא מכיר? שתפו אותנו ואת הזללנים בתגובות.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
שירה כץ

שירה כץ

שירה כץ היא אשת תוכן ודיגיטל עם ניסיון עשיר של שנים רבות ברשתות. בין השאר עסקה ביצירת תוכן, שיווק וניהול מדיה חברתית בחברות סטארט אפ ישראליות ובינלאומיות. האהבה של שירה לתוכן קולינרי איכותי ויצירתי והיכולת להתחבר לקהלים רבים הופכים אותה לנכס של ממש בנוף הדיגיטלי המתפתח.

כתבות בשבילך

חבל לפספס