שייקים הפכו מזמן לחלק מהתפריט היומי של רבים, אם בגלל היתרונות הבריאותיים, שמירה על דיאטה או בגלל הטעם והטריות. אספנו את הטיפים הכי חשובים בכדי שתקבלו גם אתם שייק בריא וטעים בכל פעם מחדש.
איך להכין שייק בריא וטעים
הפחיתו את כמות הסוכר
שייק צריך מעט מתיקות, אחרת הוא יזכיר יותר מרק. אך כמו בכל דבר, חשוב לשים לב למינונים.
יוגורט בטעמים ומיצי פירות למשל, יכילו לרוב הרבה סוכר. נסו במקום להשתמש בכמויות קטנות של יוגורט או מיץ ודללו את התערובת עם מים וחלב.
כך תשמרו על שייק חלק מבלי להוסיף כמויות גדולות מדי של סוכר.
הכינו שייק ללא מוצרי חלב
אם אתם רגישים ללקטוז או רק רוצים להוריד את כמויות החלב בדיאטה שלכם, החליפו את היוגורט הסטנדרטי ביוגורט צמחי כמו קוקוס, שקדים או סויה.
הוסיפו פירות כמו בננות כדי להוסיף טעמים עשירים ומתוקים ולשמור על התחושה הקרמית של השייק. אפשר גם להוסיף קוביות של טופו משי כדי לשמור על הקרמיות ולהוסיף חלבון לשייק.
הוסיפו ירקות
אם יש לכם בבית בלנדר חזק מספיק, נסו להוסיף ירקות שונים ולהפוך אותם לשייק.
ירקות טריים כמו תרד, קייל, מלפפונים, אבוקדו וגזר הם בין האפשרויות הפופולריות יותר.
הוסיפו פרי לבחירתכם בשביל המתיקות ותקבלו שייק בריא עם שפע ויטמינים.
הוסיפו עוד חלבון
צריכה גבוהה של חלבונים במסגרת הדיאטה היא תמיד חשובה.
בכדי לייצר לעצמכם שייקים בריאים וגם עתירי חלבונים, נסו להוסיף לשייק חמאת בוטנים, יוגורט יווני, שיבולת שועל או עלי תרד. רובם המרכיבים האלו ישתלבו היטב בשייק ויעניקו לכם שייק טעים ובריא.
הוסיפו סיבים תזונתיים
סיבים תזונתיים הכרחיים במסגרת כל דיאטה כדי לעזור בתהליך העיכול ולגרום לתחושת שובע לאורך זמן.
הוסיפו לשייק פירות יער, בננות, זרעי צ'יה, אגוזים, זרעי פשתן או חמאת בוטנים. כולם מקורות מעולים לסיבים תזונתיים שיעזרו לכם להרגיש שבעים לאורך זמן.