5 טיפים שילמדו אתכם איך להכין שייק בריא וטעים בבית

5 טיפים שיעזרו לכם להבין איך להכין שייק בריא וטעים בכל פעם, מה כדאי להוסיף ומה לא ואיך ולהימנע מהטעויות הנפוצות בהכנת שייקים ביתיים.
טיפים לשייק בריא וטעים
טיפים לשייק בריא וטעים | תמונה: מערכת לזלול

שייקים הפכו מזמן לחלק מהתפריט היומי של רבים, אם בגלל היתרונות הבריאותיים, שמירה על דיאטה או בגלל הטעם והטריות. אספנו את הטיפים הכי חשובים בכדי שתקבלו גם אתם שייק בריא וטעים בכל פעם מחדש.

איך להכין שייק בריא וטעים

הפחיתו את כמות הסוכר

שייק צריך מעט מתיקות, אחרת הוא יזכיר יותר מרק. אך כמו בכל דבר, חשוב לשים לב למינונים.

יוגורט בטעמים ומיצי פירות למשל, יכילו לרוב הרבה סוכר. נסו במקום להשתמש בכמויות קטנות של יוגורט או מיץ ודללו את התערובת עם מים וחלב.

כך תשמרו על שייק חלק מבלי להוסיף כמויות גדולות מדי של סוכר.

הכינו שייק ללא מוצרי חלב

אם אתם רגישים ללקטוז או רק רוצים להוריד את כמויות החלב בדיאטה שלכם, החליפו את היוגורט הסטנדרטי ביוגורט צמחי כמו קוקוס, שקדים או סויה.

הוסיפו פירות כמו בננות כדי להוסיף טעמים עשירים ומתוקים ולשמור על התחושה הקרמית של השייק. אפשר גם להוסיף קוביות של טופו משי כדי לשמור על הקרמיות ולהוסיף חלבון לשייק.

הוסיפו ירקות

אם יש לכם בבית בלנדר חזק מספיק, נסו להוסיף ירקות שונים ולהפוך אותם לשייק.

ירקות טריים כמו תרד, קייל, מלפפונים, אבוקדו וגזר הם בין האפשרויות הפופולריות יותר.

הוסיפו פרי לבחירתכם בשביל המתיקות ותקבלו שייק בריא עם שפע ויטמינים.

הוסיפו עוד חלבון

צריכה גבוהה של חלבונים במסגרת הדיאטה היא תמיד חשובה.

בכדי לייצר לעצמכם שייקים בריאים וגם עתירי חלבונים, נסו להוסיף לשייק חמאת בוטנים, יוגורט יווני, שיבולת שועל או עלי תרד. רובם המרכיבים האלו ישתלבו היטב בשייק ויעניקו לכם שייק טעים ובריא.

הוסיפו סיבים תזונתיים

סיבים תזונתיים הכרחיים במסגרת כל דיאטה כדי לעזור בתהליך העיכול ולגרום לתחושת שובע לאורך זמן.

הוסיפו לשייק פירות יער, בננות, זרעי צ'יה, אגוזים, זרעי פשתן או חמאת בוטנים. כולם מקורות מעולים לסיבים תזונתיים שיעזרו לכם להרגיש שבעים לאורך זמן.

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
גלידות נסטלה קיץ 2024
טעים על המדף: גלידות, משקאות וחידושים לקיץ 2024
חדש על המדף
טעמי פאנטה מסביב לעולם
מסביב לעולם: 10 טעמי פאנטה משוגעים שאתם חייבים לטעום
חדשות האוכל
משקה חלב בטעם פיסטוק של יטבתה
משקה חלב בטעם פיסטוק של יטבתה: צעד אחד רחוק מדי?
חדש על המדף
פפסי אגוז מוסקט במהדורה מוגבלת למונדיאל 2022
מה קורה כשרונאלדיניו, פוגבה ומסי משיקים טעם חדש של פפסי
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
טחינה מסורתית של אחוה
טעים על המדף: שניצל טופו, טחינה מסורתית, סלמי מילאנו וסומרסבי מנגו-ליים
חדש על המדף
שניצלים ונאגטס טופו של משק ויילר, סלמי מילאנו של יחיעם, טחינה מסורתית של אחוה וסומרסבי בטעם מנגו-ליים. מוצרי מזון חדשים וטעימים על המדף. >>
יום הנוטלה העולמי 2025
יום הנוטלה העולמי 2025: הרבה יותר מממרח
חדשות האוכל
יום הנוטלה העולמי 2025 כבר כאן ולרגל 60 שנה לממרח אגוזי הלוז והקקאו המושחת והאהוב משיקים בפררו שלל אירועים תרבותיים לזללנים ברחבי העולם >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
בלי אספרסו: איך לשרוד את צום יום כיפור ללא קפה?
מדריכים וטיפים
5 טעויות שכולם עושים באחסון מלפפונים (ואיך להימנע מהן)
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל