תעשיית הבשר המלאכותי צוברת תאוצה בשנים האחרונות עם חברות רבות מסביב לגלובוס המתיימרות לייצר בשר בתנאי מעבדה מבלי להרוג בעלי חיים בתהליך. כעת, חברת "Higher Steaks" מבריטניה מציגה את הפיתוח החדש שלה – בייקון שיוצר בתנאי מעבדה עם מרקם וטעם זהים לדבר האמיתי.
בעוד רוב הסטארטאפים בתחום מתמקדים במוצרים כמו סטייקים והמבורגרים, החברה הבריטית החליטה דווקא להתרכז במאכל הפופולרי שרבים בעולם רואים בו כמעדן וכחובה בכל ארוחת בוקר שמכבדת את עצמה.
בייקון מתורבת ללא פגיעה בבעלי חיים
על פי החברה, הבייקון המלאכותי מיוצר מתאים של חזיר הגדלים במעבדה יחד עם חומרים צמחיים, חלבונים, שומנים ועמילנים שונים.
לעת עתה, החברה מייצרת רק דוגמיות קטנות בכדי להוכיח שהתהליך אפשרי אך עדיין אינה מסוגלת לייצר את הבייקון בהיקף רחב בכדי למכור לצרכנים, אך הדרישה הגוברת למוצרי חזיר ברחבי העולם מדרבנת אותם להמשיך בפיתוח מוצריה.
"הייצור של הבייקון המתורבת הראשון בעולם הוא הוכחה ששיטות חדשות יכולות לסייע בדרישה יוצאת הדופן למוצרי חזיר ברחבי העולם. יש עדיין הרבה עבודה עד שבייקון מתורבת יהפוך למסחרי, אך מוצר כמו שלנו שמכיל 70% בשר שגדל מתאים במעבדה הוא אבן דרך לתעשייה כולה.", אמרה מנכ"לית החברה בנג'ימינה בולאג.
מעבר לכך, נגיף הקורונה הוסיף אספקט חדש לצורך במוצר. בסין לבדה דווח כי התפרצות הנגיף הובילה למותם של מעל 40 אחוז מהחזירים במדינה. "המשימה שלנו היא לספק בשר בריא שלא יאלץ את הצרכן להתפשר על הטעם", הוסיפה בולאג.
החברה מקווה לערוך אירוע טעימות גדול בהמשך השנה, אך הדרך למדפים ארוכה בעיקר בגלל המחירים הגבוהים לייצור בייקון מתורבת שעומדים כעת על אלפי פאונדים לקילו של בייקון. על פי הערכות, שוק הבשר הגדל במעבדה צפוי לגדול לשווי של יותר מ-500 מיליון פאונד עד שנת 2032.
שוק הבשר המתורבת צובר תאוצה ענקית בשנים האחרונות כנישת הבשר הגדל בתנאי מעבדה היא השאפתנית והחדשה מבין הטכנולוגיות. ברשתות השיווק כבר ניתן למצוא מוצרים שונים שמתיימרים לחקות את טעמו המוכר של הבשר בעזרת מרכיבים צמחיים, כמו של חברת ביונד מיט או אימפסבול פודס.