בשר מתורבת: החברה שמגדלת בייקון מתורבת במעבדה

אוהבים בייקון? חברת Higher Steaks האנגלית מציגה את הדבר הבא - בייקון מתורבת הגדל בתנאי מעבדה עם טעם ומרקם זהים לחלוטין לדבר האמיתי. .
בייקון מתורבת של חברת Higher Steaks
בייקון מתורבת של חברת Higher Steaks | צילום: Higher Steaks

תעשיית הבשר המלאכותי צוברת תאוצה בשנים האחרונות עם חברות רבות מסביב לגלובוס המתיימרות לייצר בשר בתנאי מעבדה מבלי להרוג בעלי חיים בתהליך. כעת, חברת "Higher Steaks" מבריטניה מציגה את הפיתוח החדש שלה – בייקון שיוצר בתנאי מעבדה עם מרקם וטעם זהים לדבר האמיתי.

בעוד רוב הסטארטאפים בתחום מתמקדים במוצרים כמו סטייקים והמבורגרים, החברה הבריטית החליטה דווקא להתרכז במאכל הפופולרי שרבים בעולם רואים בו כמעדן וכחובה בכל ארוחת בוקר שמכבדת את עצמה.

בייקון מתורבת ללא פגיעה בבעלי חיים

על פי החברה, הבייקון המלאכותי מיוצר מתאים של חזיר הגדלים במעבדה יחד עם חומרים צמחיים, חלבונים, שומנים ועמילנים שונים.

עדכונים טעימים למייל!

לעת עתה, החברה מייצרת רק דוגמיות קטנות בכדי להוכיח שהתהליך אפשרי אך עדיין אינה מסוגלת לייצר את הבייקון בהיקף רחב בכדי למכור לצרכנים, אך הדרישה הגוברת למוצרי חזיר ברחבי העולם מדרבנת אותם להמשיך בפיתוח מוצריה.

"הייצור של הבייקון המתורבת הראשון בעולם הוא הוכחה ששיטות חדשות יכולות לסייע בדרישה יוצאת הדופן למוצרי חזיר ברחבי העולם. יש עדיין הרבה עבודה עד שבייקון מתורבת יהפוך למסחרי, אך מוצר כמו שלנו שמכיל 70% בשר שגדל מתאים במעבדה הוא אבן דרך לתעשייה כולה.", אמרה מנכ"לית החברה בנג'ימינה בולאג.

מעבר לכך, נגיף הקורונה הוסיף אספקט חדש לצורך במוצר. בסין לבדה דווח כי התפרצות הנגיף הובילה למותם של מעל 40 אחוז מהחזירים במדינה. "המשימה שלנו היא לספק בשר בריא שלא יאלץ את הצרכן להתפשר על הטעם", הוסיפה בולאג.

החברה מקווה לערוך אירוע טעימות גדול בהמשך השנה, אך הדרך למדפים ארוכה בעיקר בגלל המחירים הגבוהים לייצור בייקון מתורבת שעומדים כעת על אלפי פאונדים לקילו של בייקון. על פי הערכות, שוק הבשר הגדל במעבדה צפוי לגדול לשווי של יותר מ-500 מיליון פאונד עד שנת 2032.

שוק הבשר המתורבת צובר תאוצה ענקית בשנים האחרונות כנישת הבשר הגדל בתנאי מעבדה היא השאפתנית והחדשה מבין הטכנולוגיות. ברשתות השיווק כבר ניתן למצוא מוצרים שונים שמתיימרים לחקות את טעמו המוכר של הבשר בעזרת מרכיבים צמחיים, כמו של חברת ביונד מיט או אימפסבול פודס.

הרשמו לניוזלטר לזלול
הרשמו בחינם לניוזלטר של לזלול ועקבו ברשתות החברתיות. כל חדשות האוכל, סקירת מסעדות ואירועים, מדריכים וטיפים לבישול ואפייה, מתכונים ויראליים ומוצרים חדשים על המדף!
עקבו אחרי לזלול ברשתות החברתיות
התגובות שלכם
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
עוד כתבות שכדאי לזלול
המבורגר בטעם בשר אדם?
הייתם טועמים? המבורגר בטעם בשר אדם הושק בשוודיה
חדשות האוכל
מסעדת גודנס הטבעונית מתחדשת
מסעדת גודנס הטבעונית משתדרגת עם שלל מנות מושחתות
חדשות האוכל
תערובות תחליפי הבשר של קריאייטיב פיי
הדבר האמיתי? מה חשבנו על תחליפי הבשר של קריאייטיב פי
חדש על המדף
בראנץ טבעוני של מסעדת J17
שובו של הבופה: מסעדת J17 משיקה בראנץ טבעוני חדש
חדשות האוכל
טרנדים קולינריים טריים
טחינה מסורתית של אחוה
טעים על המדף: שניצל טופו, טחינה מסורתית, סלמי מילאנו וסומרסבי מנגו-ליים
חדש על המדף
שניצלים ונאגטס טופו של משק ויילר, סלמי מילאנו של יחיעם, טחינה מסורתית של אחוה וסומרסבי בטעם מנגו-ליים. מוצרי מזון חדשים וטעימים על המדף. >>
פסטיבל ראמן 2025 במסעדת קמפאי באר שבע
חם בדרום: מסעדת קמפאי משיקה פסטיבל ראמן חורפי
חדשות האוכל
מסעדת קמפאי מבאר שבע חוזרת עם פסטיבל הראמן השנתי לכבוד חורף 2025. במסגרת הפסטיבל יוגשו 5 סוגי ראמן עשירים עם שלל תוספות מחממות לב ונפש >>
מדריכי אוכל שאסור לפספס
אחת ולתמיד: איך לבשל קינואה כמו שצריך?
מדריכים וטיפים
5 מאכלים שממש לא כדאי להכניס למקפיא
מדריכים וטיפים
עוד סיפורי אוכל