לזלול - מגזין אוכל ישראלי

בשר מתורבת: החברה שמגדלת בייקון מתורבת במעבדה

אוהבים בייקון? חברת Higher Steaks האנגלית מציגה את הדבר הבא - בייקון מתורבת הגדל בתנאי מעבדה עם טעם ומרקם זהים לחלוטין לדבר האמיתי.
בייקון מתורבת של חברת Higher Steaks
בייקון מתורבת של חברת Higher Steaks | צילום: Higher Steaks
שיתוף

תעשיית הבשר המלאכותי צוברת תאוצה בשנים האחרונות עם חברות רבות מסביב לגלובוס המתיימרות לייצר בשר בתנאי מעבדה מבלי להרוג בעלי חיים בתהליך. כעת, חברת "Higher Steaks" מבריטניה מציגה את הפיתוח החדש שלה – בייקון שיוצר בתנאי מעבדה עם מרקם וטעם זהים לדבר האמיתי.

בעוד רוב הסטארטאפים בתחום מתמקדים במוצרים כמו סטייקים והמבורגרים, החברה הבריטית החליטה דווקא להתרכז במאכל הפופולרי שרבים בעולם רואים בו כמעדן וכחובה בכל ארוחת בוקר שמכבדת את עצמה.

בייקון מתורבת ללא פגיעה בבעלי חיים

על פי החברה, הבייקון המלאכותי מיוצר מתאים של חזיר הגדלים במעבדה יחד עם חומרים צמחיים, חלבונים, שומנים ועמילנים שונים.

לעת עתה, החברה מייצרת רק דוגמיות קטנות בכדי להוכיח שהתהליך אפשרי אך עדיין אינה מסוגלת לייצר את הבייקון בהיקף רחב בכדי למכור לצרכנים, אך הדרישה הגוברת למוצרי חזיר ברחבי העולם מדרבנת אותם להמשיך בפיתוח מוצריה.

"הייצור של הבייקון המתורבת הראשון בעולם הוא הוכחה ששיטות חדשות יכולות לסייע בדרישה יוצאת הדופן למוצרי חזיר ברחבי העולם. יש עדיין הרבה עבודה עד שבייקון מתורבת יהפוך למסחרי, אך מוצר כמו שלנו שמכיל 70% בשר שגדל מתאים במעבדה הוא אבן דרך לתעשייה כולה.", אמרה מנכ"לית החברה בנג'ימינה בולאג.

מעבר לכך, נגיף הקורונה הוסיף אספקט חדש לצורך במוצר. בסין לבדה דווח כי התפרצות הנגיף הובילה למותם של מעל 40 אחוז מהחזירים במדינה. "המשימה שלנו היא לספק בשר בריא שלא יאלץ את הצרכן להתפשר על הטעם", הוסיפה בולאג.

החברה מקווה לערוך אירוע טעימות גדול בהמשך השנה, אך הדרך למדפים ארוכה בעיקר בגלל המחירים הגבוהים לייצור בייקון מתורבת שעומדים כעת על אלפי פאונדים לקילו של בייקון. על פי הערכות, שוק הבשר הגדל במעבדה צפוי לגדול לשווי של יותר מ-500 מיליון פאונד עד שנת 2032.

שוק הבשר המתורבת צובר תאוצה ענקית בשנים האחרונות כנישת הבשר הגדל בתנאי מעבדה היא השאפתנית והחדשה מבין הטכנולוגיות. ברשתות השיווק כבר ניתן למצוא מוצרים שונים שמתיימרים לחקות את טעמו המוכר של הבשר בעזרת מרכיבים צמחיים, כמו של חברת ביונד מיט או אימפסבול פודס.

Picture of צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

ממשיכים לזלול

נאגטס מודפסים של KFC וביונד מיט

KFC מציגים – נאגטס מודפסים במעבדה

חדשות האוכל
סטייק ביונד טבעוני מגיע אל המדפים

ביונד סטייק: הדור הבא של תחליפי הבשר מושק בארה"ב

חדשות האוכל
פסטיבל הטבעונות ויגן פסט 2022

ביקרנו בפסטיבל הטבעונות ויגן פסט 2022 – מה כדאי לאכול?

אירועים ופסטיבלים
חדש: ריסז קאפס טבעוני

בשורה לטבעונים: ריסז קאפס ללא חלב מגיע למדפים

חדשות האוכל
רידיפיין מיט מגיעים אל רשת AM:PM

הבשר החדש של רידיפיין מגיע אל רשת AM:PM

חדש על המדף
תערובות תחליפי הבשר של קריאייטיב פיי

הדבר האמיתי? מה חשבנו על תחליפי הבשר של קריאייטיב פי

חדש על המדף
מסעדת שאקטי הטבעונית החדשה בבאר שבע

היי דרומה: המסעדה הטבעונית האהובה מבאר שבע משתדרגת

חדשות האוכל
המבורגר בטעם בשר אדם?

הייתם טועמים? המבורגר בטעם בשר אדם הושק בשוודיה

חדשות האוכל
פסטיבל הטבעונות ויגן פסט 2023

ויגן פסט 2023: פסטיבל הטבעונות הגדול בעולם מגיע לפארק הירקון

אירועים ופסטיבלים
הגלידות הטבעוניות של GANEDEN

זו גלידת הפיסטוק הכי טובה שטעמנו השנה והיא טבעונית לגמרי

חדשות האוכל
כדורי בשר טבעוניים של איקאה

חדש במסעדות רשת איקאה: כדורי בשר טבעוניים

חדשות האוכל
לבבות אסתר של רולדין - חדשות האוכל

חדשות טעימות לאביב: כל מה שכדאי לזלול השבוע

חדשות האוכל