עוף הוא אחד מהמאכלים הנפוצים והאהובים ביותר במטבח הישראלי. אם לארוחת צהריים או ערב, בתבשילים של יום שישי, בתנור, על המחבת או על הגריל, עוף מספק פתרון טעים, מהיר וקל להכנה פעמים רבות.
אך עם כל העוף הזה מסביב וכחלק מאורח חיים בריא, חשוב לדעת כמה קלוריות יש בעוף ואיך אנחנו יכולים לבשל אותו בדרך טעימה ובריאה ככל האפשר.
בפוסט הבא נבדוק את כמות הקלוריות בחלקים השונים של העוף ובשיטות הכנה שונות ונספר איך אפשר ליהנות מעוף מבלי להוסיף יותר מדי שומן, מלח וסוכר לדיאטה שלכם. גלו כאן איך מחממים חזה עוף במיקרוגל.
עוד טעימה: כמה קלוריות יש בביצה?
כמה קלוריות יש בעוף? תלוי
מספר הקלוריות בעוף תלוי בכמה גורמים שונים ובסיסיים – האם מדובר במנת עוף עם עור או ללא עור; האם העוף טוגן, נצלה בתנור או על הגריל, נתח העוף עצמו ותוספות שונות כמו מרינדות, תבלינים, פירורי לחם וקמח.
העצם והעור מוסיפים לעוף אקסטרא משקל ושומן, מה שמעלה את כמות הקלוריות הכוללת. גם חלק העוף אותו אנחנו אוכלים משפיע כל כמות הקלוריות כשירכיים ושוקיים לדוגמא יכילו יותר שומן וקלוריות מחזה עוף או כנפיים לדוגמא.
לנוחיותכם צירפנו טבלה עם כמות הקלוריות של נתחי עוף אפויים בתנור עם וללא עור (ל-100 גרם). כמות הקלוריות יכולה להשתנות על פי גודל הנתח.
נתח | עם עור | ללא עור |
---|---|---|
חזה עוף | 264 | 165 |
ירכיים | 331 | 256 |
כנפיים | 294 | 207 |
שוקיים | 249 | 174 |
עוד טעימה: כמה קלוריות יש בפיתה?
כמה קלוריות יש בעוף על פי שיטת ההכנה
גם שיטת ההכנה של העוף תשפיע על סך הקלוריות הכולל בכל מנה. בכל שיטה תשתנה כמות השומן, הלחות והגודל הכולל של העוף כמו בטיגון למשל שם נוסיף שמן ושומן לעוף ונעלה משמעותית את כמות הקלוריות.
בטבלה המצורפת מצוינת כמות הקלוריות של חלקי עוף שונים עם עור (ל-100 גרם) בהתאם לדרך ההכנה.
נתח | צלוי בתנור | על הגריל | מטוגן |
---|---|---|---|
חזה (עם עור) | 264 | 242 | 445 |
ירכיים (עם עור) | 331 | 305 | 417 |
כנפיים (עם עור) | 294 | 270 | 463 |
שוקיים (עם עור) | 249 | 229 | 374 |
אם תעדיפו להוריד את כמות הקלוריות והשומן הכוללת, תוכלו להכין את העוף ללא עור בדרך שתבחרו. טיגון עוף מוסיף לא מעט קלוריות לסך הכולל בעוד צלייה על הגריל יכולה להוריד מהכמות הכוללת. עוף צלוי בתנור יכיל מעט יותר קלוריות מעוף על הגריל, בעיקר בגלל איבוד נוזלים בזמן הצלייה.
את כמות הקלוריות ל-100 גרם עוף ללא עור בתנור, על הגריל או במחבת תוכלו למצוא בטבלה הבאה
נתח | צלוי בתנור | על הגריל | מטוגן |
---|---|---|---|
חזה עוף (ללא עור) | 165 | 151 | 364 |
ירכיים (ללא עור) | 209 | 196 | 337 |
כנפיים (ללא עור) | 290 | 203 | 383 |
שוקיים (ללא עור) | 172 | 153 | 294 |
לסיכום, מומלץ לאכול עוף על סוגיו כחלק מדיאטה מאוזנת תוך כדי מעקב אחר חלק העוף אותו אנחנו בוחרים לאכול, שיטת ההכנה והאם המנה כוללת גם את עור העוף שעשיר יותר בשומן וקלוריות.
העדיפו לבחור נתח עוף ללא עור כשזה אפשרי בכדי להפחית את כמות השומן וכמות הקלוריות הכוללת בארוחה. בחרו להכין את העוף בדרכים שלא מוסיפות שומן נוסף כמו באפייה בתנור או על הגריל.
כדאי גם לתבל את העוף בעזרת עשבי תיבול, תבלינים, מיץ לימון ועוד במקום במרינדות עתירות שומן, מלח וסוכר. רצוי גם לאכול את מנת העוף לצד ירקות או דגנים מלאים בכדי לאזן את הערכים התזונתיים בכל ארוחה.
המידע בכתבה אינו מהווה חוות דעת רפואית או תחליף רפואי להתייעצות עם רופא ואין לראות בו בדרך כלשהי ייעוץ רפואי ו/או המלצה לטיפול ו/או תחליף לטיפול.