כמה קלוריות יש בדבש?
קרדיט תמונה – מערכת לזלול
שיתוף

תוכן עניינים

דבש, נקטר הזהב שנמצא כאן עוד מימי קדם אמנם אורח קבוע בתפריט של רבים אך אין ספק שעם הגעתם של חגי תשרי ובמיוחד ראש השנה, הדבש הופך מבוקש במיוחד עם אין ספור שימושים מתפוח בדבש לעוגות דבש ומה לא בעצם.

כשצריכת הדבש האישית עולה לפתע בחדות בתקופת החגים, חשוב לעצור לרגע ולבדוק, בעיקר בקרב המשוגעים לבריאות מבינינו, מה הערך הקלורי של דבש ומה הם הערכים התזונתיים שבו.

עוד טעימה: איך לאחסן דבש במטבח

כמה קלוריות יש בדבש?

כפית דבש שמזלפים על הקינוח או מוסיפים לתה מכילה כ-21 קלוריות, כף דבש תכיל כ-64 קלוריות ו-100 גרם דבש מכילים כ-304 קלוריות סך הכל.

גורמים המשפיעים על מספר הקלוריות בדבש

המספרים המוצגים הם מספרים כלליים והערך הקלורי של הדבש שברשותכם יכול להשתנות בהתאם לזן, לאדמה ולפרחים שהיו מקור לייצור הדבש על ידי הדבורים וגם הזמן בשנה בה נרדה הדבש. גם התערבות אנושית בה נעשים תהליכים שונים של עיבוד יכולה לשנות את הערך הקלורי ואת הערכים התזונתיים של הדבש.

עוד טעימה: מה בריא יותר? דבש או סילאן?

ערכים תזונתיים של דבש

מלבד סוכרים טבעיים, דבש מכיל שלל וויטמינים, מינרלים הכרחיים כמו אשלגן ומגנזיום, אנזימים המסייעים בעיכול ונוגדי חמצון מועילים.

אמנם לא מדובר בכמות גדולה של כל אחד מהם אך השילוב ביניהם מציב את הערכים התזונתיים של הדבש מעל ממתיקים אחרים והופך אותו לתחליף מועדף בדיאטות רבות. למידע נוסף על הערכים התזונתיים והיתרונות הבריאותיים של דבש

ערך תזונתי כפית (7 גרם) כף (21 גרם) 100 גרם
קלוריות 21 64 304
שומן 0 0 0
כולסטרול 0 0 0
סודיום (מ"ג) 1 3 4
פחמימות (גרם) 6 18 82.4
סוכרים (גרם) 5.9 17.7 82.12
חלבון (גרם) 0.04 0.12 0.3
וויטמין C (מ"ג) 0.1 0.3 0.5
סידן (מ"ג) 1 3 6
ברזל (מ"ג) 0.03 0.09 0.42

שאלות ותשובות

האם מתיקות של דבש זהה לסוכר?

בהשוואה של גרם לגרם, דבש יכיל לרוב טעם מתוק יותר מסוכר לבן רגיל. לכן תוכלו להשתמש בפחות דבש בכדי להשיג את רמת המתיקות שאתם אוהבים במבחר מנות ומשקאות.

למה דבש מתגבש לאורך זמן?

תהליך ההתגבשות של הדבש הוא תהליך טבעי שמושפע מכמות הגלוקוז בדבש ותנאי האחסון שלו. דבש שהתגבש אינו מקולקל וניתן להשיב לו את המרקם המקורי בקלות בעזרם חימום עדין.

האם מומלץ לצרוך דבש בכדי להוריד במשקל?

אמנם דבש נחשב לעתיר בקלוריות, אך בצריכה מתונה הוא יכול להוות אלטרנטיבה בריאה יותר לסוכר מעובד. היותו של הדבש עשיר בטעמים ומספק, יכול לתרום לירידה בצריכת הסוכר הכללית אך עדיין חשוב לזכור שכמו עם כל דבר המפתח מונח בצריכה מחושבת ומוגבלת.

האם לדבש יש השפעה על רמות הסוכר בדם?

דבש מורכב בעיקר מסוכרים טבעיים ולכן גורם לעלייה ברמות הסוכר בדם אך לרוב בקצב הדרגתי יותר מאשר סוכר מעובד. אם אתם חולי סוכרת או מחלות אחרות שמצריכות הגבלה בצריכת הסוכר, חשוב לעקוב אחר הצריכה ולהתייעץ עם גורם בריאות מקצועי בטרם תשלבו את הדבש בדיאטה שלכם.

לסיכום, דבש הוא ממתיק טבעי בעל טעמים ייחודיים וארומה שלא ניתן לעמוד בפניה. הערך הקלורי של דבש עלול להצטבר לכמות גבוהה בצריכה לא מאוזנת ולכן חשוב לשלב אותו בתפריט במתינות. יש לכם ממתיק טבעי וסודי שאף אחד עדיין לא מכיר? שתפו אותנו ואת הקוראים בתגובות.

המידע בכתבה אינו מהווה חוות דעת רפואית או תחליף רפואי להתייעצות עם רופא ואין לראות בו בדרך כלשהי ייעוץ רפואי ו/או המלצה לטיפול ו/או תחליף לטיפול.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
צחי לנקרי

צחי לנקרי

צחי לנקרי הוא העורך הראשי של מגזין לזלול וזללן לא קטן בפני עצמו. צחי הוא איש תוכן וקידום אתרים ותיק וקונדיטור בוגר בית הספר דנון חובב מתוקים בהווה ובעתיד. כיום, צחי מתגורר בתל אביב וזולל מכל הבא ליד עם חברי המערכת. במגזין האוכל הוא משלב בין אהבתו לאפייה ובישול לבין יצירת תוכן קולינרי מקורי ומועיל שממתיק ומעשיר את הרשת

כתבות בשבילך

חבל לפספס