איך לבחור אבטיח מושלם ועסיסי
קרדיט תמונה – מערכת לזלול

איך לבחור אבטיח מושלם: 5 טיפים מנצחים

אספנו את כל הטיפים והשיטות המובילות שיעזרו לכם לבחור את האבטיח המושלם, הבשל והמתוק ביותר בשוק או בחנות בכל פעם מחדש
שיתוף

תוכן עניינים

הקיץ כבר כמעט כאן, הטמפרטורות עולות ובשווקים כבר מתחילים להפציע יותר ויותר אבטיחים עסיסיים ובשלים שהולכים לרענן לכם את החודשים החמים.

מעבר לטעמו האהוב, אבטיח מכיל גם שפע של נוגדי חמצון, מינרלים ורכיבים תזונתיים המועילים לבריאות הלב ולהפחתת הסיכון לסוכרת ואף לסוגי סרטן מסוימים.

אבטיח הוא ללא ספק פרי הקיץ האולטימטיבי אך בכדי ליהנות ממנו בשיאו, חשוב לדעת איך לבחור אבטיח בשל ומתוק מהשווקים בכדי לא להגיע הביתה ולגלות אבטיח עצוב וחיוור.

נדמה שלכל אחד יש את השיטה שלו לבחירת אבטיח בשוק שהוא יכול להישבע בה אך יותר מדי פעמים אנחנו חוזרים הביתה ומגלים לאכזבתנו ששוב נפלנו על אבטיח תפל ולא בשל.

אמנם הדרך הטובה ביותר לוודא את איכותו של האבטיח היא לחתוך אותו, לחזות בצבעו ולטעום, אך לרוב הפריבילגיה הזו לא מתאפשרת לכל אחד. לכן, אספנו את כל השיטות שיעזרו לכם למצוא את האבטיח המושלם ואת הטיפים והטריקים המובילים בצירוף רמת היעילות שלהם.

עוד טעימה: איך לאחסן אפרסקים במטבח ולשמור על טריותם

איך בוחרים אבטיח עסיסי ובשל

על המשקל

מידת יעילות: 5/5

לבסוף, גם משקל האבטיח יכול להעיד על רמת בשלותו, על טעמיו ועל מתיקותו. בדקו כמה אבטיחים בגודל זהה ובחרו את האבטיח הכבד ביותר ביחס לגודלו. אבטיח כבד יותר מכיל כמות מים גדולה יותר, מה שמצביע על בשלות.

השיטה מבוססת גם כן על העובדה שאבטיח עשוי בעיקר ממים, אבטיח עסיסי ובשל יכיל תמיד יותר מים מאשר אבטיח שאינו בשל עדיין. השיטה יעילה לכל סוגי האבטיחים ויכולה לסייע בקלות באיתור האבטיח המושלם בשבילכם.

חפשו את הפסים

רמת יעילות: 4/5

אין טוב כמראה עיניים תופס במיוחד בכל מה שקשור לאיתור האבטיח המושלם. אבטיח בשל ומתוק יהיה בעל פסים חזקים ועקביים. הפסים הירוקים אמורים להיות בעלי גוון ירוק עמוק והפסים הבהירים בצבע שמנתי-צהבהב. אל תתפתו לקנות אבטיח עם קליפה מבריקה, זו דווקא עלולה להצביע על אבטיח שטרם הגיע לבשלות.

אבטיח מפתח את הפסים האופייניים לו כשהוא מבשיל כראוי, ככל שהפסים כהים יותר ועם קונטקסט ברור יותר לפסים הבהירים, כך האבטיח בוגר ומתוק יותר. שיטה זו יעילה לרוב זני האבטיחים הנפוצים אך ישנם כמה זנים בעלי פסים חיוורים יותר או צבעים בולטים פחות, כך שכדאי לבדוק תמיד עם הירקן לגבי הזן הספציפי.

מצאו את הכתם

עוד טעימה: איך להכין את הלהיט החדש של הקיץ – צ'יפס אבטיח

רמת יעילות: 4/5

שיטה נוספת שעוזרת לסייע בבחירה של אבטיח טוב היא לחפש את כתם השדה האופייני לאבטיח. מדובר בכתם גדול על פני האבטיח שנוצר באזור בו הוא נח על הקרקע בעת ההבשלה.

ככל שצבע הכתם נוטה לגוונים צהבהבים או כתמתמים, כך האבטיח יהיה יותר מתוק ומלא טעם. כתמים לבנים או בהירים יותר מעידים על אבטיח עם טעמים מודגשים פחות.

השיטה מבוססת על העובדה שאבטיחים משנים את צבעם ככל שהם מבשילים. כמה יותר זמן שהאבטיח יישאר על הקרקע, כך יתפתחו בו יותר טעמים וארומות. השיטה מתאימה לכל זני האבטיחים.

עוד טעימה: המדריך השלם למנגו – איך לבחור, לאחסן ולחתוך מנגו טרי

זה הכול בגבעול

רמת יעילות: 3/5

הגזע או הגבעול של האבטיח מסתיר אף הוא מידע ורמזים שיכולים להצביע על מידת בשלותו. הגבעול צריך להיות יבש בצבע צהבהב-חום. גבעול ירוק מצביע על כך שהאבטיח לא הבשיל מספיק ולכן גם יהיה עם פחות טעם ומתיקות.

אבטיח מפסיק להבשיל ברקע שהוא נקטף כך שגבעול חום ויבש מצביע על כך שהוא בילה מספיק זמן קודם לכן על הקרקע והספיק להבשיל כראוי. אמנם מדובר בשיטה יעילה, אך פעמים רבות קשה להבחין בגבעול או גזע אותו נוהגים החקלאים להסיר לעיתים רבות לפני ההגעה לשווקים

עוד טעימה: 5 מאכלים שיקררו לכם את הקיץ במהירות

טוק טוק על האבטיח

רמת יעילות: 2/5

כן, גם השיטה הוותיקה שכל אחד מכיר יכולה לסייע בבחירת אבטיח בשל ומתוק. נקישה על האבטיח עם כף היד או האגרוף והאזנה לצליל נראית מהצד כמו סוג של אגדה אורבנית או מיתוס אך למעשה מדובר בשיטה מבוססת מדעית, גם אם לא האמינה ביותר מן השיטות.

אם אתם דופקים על האבטיח ושומעים צליל עמוק וחלול כנראה שבאבטיח יש תכולת מים גבוהה והוא ככל הנראה בשל יותר. צליל גבוה ודחוס יותר מציע על אבטיח שעדיין לא הבשיל ולא הגיע למצבו האופטימלי מבחינת טעמים ומתיקות.

השיטה מבוססת על העבודה שאבטיח עשוי ברובו המכריע ממים (כ-91%) עם כיסי אוויר בתוכם. אבטיח בשל יכיל יותר תכולת מים וכיסי אוויר גדולים יותר מאשר אבטיח לא בשל, מה שגורם לשינויים בצליל המתקבל כשדופקים עליו.

אמנם השיטה הזו היא קלה לביצוע וגם מצטלמת טוב לרשתות החברתיות, אך היא לא תמיד אמינה או עקבית. הצליל שמתקבל מהנקישה יכול להשתנות על פי גודל האבטיח, צורתו, הטמפרטורה שלו ואפילו הזווית בה אתם נוקשים, כך שלא כדאי להסתמך על שיטה זו בלבד.

יש לכם שיטה מנצחת משלכם לבחור את האבטיח הכי עסיסי ומתוק בשוק? שתפו אותנו ואת הקוראים בתגובות.

מגזין לזלול שואף להעניק לקוראים מידע מבוסס מחקרית תוך קישור למקורות אמינים ומוסמכים בכדי לספק מדריכים וטיפים אמינים ומועילים. עם זאת, התוכן המוצג במגזין הוא למטרות מידע בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ, אבחון או טיפול רפואי מותאם אישית. עיינו בתנאי השימוש המלאים
שירה כץ

שירה כץ

שירה כץ היא אשת תוכן ודיגיטל עם ניסיון עשיר של שנים רבות ברשתות. בין השאר עסקה ביצירת תוכן, שיווק וניהול מדיה חברתית בחברות סטארט אפ ישראליות ובינלאומיות. האהבה של שירה לתוכן קולינרי איכותי ויצירתי והיכולת להתחבר לקהלים רבים הופכים אותה לנכס של ממש בנוף הדיגיטלי המתפתח.

כתבות בשבילך

חבל לפספס